Buradaki en doğru cevap kabul ediyorum. Tebrikler öyle bir çocuk yetiştirdiğiniz için. :)Bizde oğlum da bu tarz problemler yaşadık özellikle kreşin ilk yılında.
Biz her defasında öğretmenine söylemesi gerektiğini söyledik ancak öğretmende şikayet etmeyin diye sınıfta sürekli söylüyormuş. Bu defa öğretmeni ile konuştuk durum böyle böyle biz size yönlendiriyoruz diye.
O sene bu işi bir şekilde hallettik. Yani vuran çocuğu çocuğumdan uzak tutmayı sağladık.
Anasınıfında da yaşadık. o zaman çok üzülmüştüm.esimle bu konuda Hatta farklı düşündük. Biz sürekli anlattık. Öğretmeni ile görüştük. Öğretmen öğrenci ile görüştü. Yine çözüm olmayınca ben gittim Anaokulu'nun müdürü ile konuştum.
Onlar da sürekli herkese vuran çocuğun ailesi ile iletişime geçtiler. Ben sadece bu çocuk için okula üç dört kere gittim konuşmaya.Çocuk vurma huyunu neredeyse tamamen bitirdi.
Ama ben hiçbir zaman oğluma Vur demedim. Öğretmenine söylemesini O da olmazsa bize söylemesi gerektiğini bizim bir şekilde bu soruna halledeceğimizi söyledik.
Vurana vur demeyi doğru bulmuyorum. Benim çocuğum da vurur o çocuk da kafasını sıraya vurur betona vurur çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Üstelik vurma işini alışkanlık haline getirebilir. Sürekli konuşarak sorunların çözülebileceğini küçük yaşlardan itibaren empoze edilmeli.
Ancak 4 yaşındaki bir çocuk için yapmanız gereken devamlı öğretmeni ile iletişim halinde Olmaktır diye düşünüyorum. Ne olursa olsun çocuğunuzun ruhuna şiddet tohumları ekmeyin.
Bu arada Oğlum 2 yıldır karete yapıyor. Kimsenin başına gelmesin de Yani yarın öbür gün sokakta serseri vs yanaşır diye de Güçlü bir çocuk olsun istiyorum
Kızınız sizden daha aklı selim bence. O sana vurursa sen de ona bir gibi bir şey olabilir mi? Ne yetiştiriyorsunuz dövüş horozu mu....Merhaba herkese.
Kızım anaokuluna gidiyor 4 yaşında.
Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?
Yani mesela böyle bir durumda öğretmen de bi yerden sonra ilgilenmiyorsa insan evladının zarar görmesine nasıl dayanabilir ki, ne kendimin ne çocuğumun insanlara zararı dokunsun isterim ama günümüzde maalesef çoğu insanın iyi niyetine güvenemiyorum artık ben, o yüzden sen başlatan olma demenin yanında kendisini korumasını da öğütlerdim çocuğuma.Öğrt her defasında ilgilenmez buarada hadı anapkulunda ilgilendi ilkokulda oyle bı dunya yok, 5 sıkayet sonrası aranızda halledin diyor dınlemıyor
Cocuklarima asiladigim hayat felsefesi; asla ilk vuran olma ama kesinlikle dayak da yeme.. bunun icin savunma sporlarindan birine gonderiyorum ama @GangstaWalk sayesinde daha saglam yere yapistirma sporu olan Krav Maga yi duydum bu yaz oraya gonderecegim ki karsidaki bir daha kimseye vurmamayi ogrensin.. arkadaslarin yasadigi isvecte durumlar cok iyi yorumlardan anladigim kadariyla ama istanbulda zorbalik duz duvara tirmaniyor ve o sikayet ettiginiz ogretmenler de caresiz sizi o cocukla bas basa birakabiliyor.. size bir ofis ogutu vereyim; cocuklariniza dovusmeyi ogretin :)
Ofis yapma
Adliye okulda kavga eden çocuk dolu
O bana önce vurdu desen de kimin burnu kırık ise cezayı diğeri alıyor
Anaokulundaki minnoş vurmalar ilerleyen dönemde kırık burunlar dikişli dudaklar olarak karşımıza çıkıyor
Çehrede sabit iz bırakıyor mesela elinde yüzük ile vurunca
Basit bir çocuk kavgası ömür boyu yük oluyor
Bu nedenle daha dikkatli olmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?