Çocuğumun kendini savunamaması

Herkesin evladı kendine kıymetli.
Döven çocukların anaları hiiiç üzerine alınmıyor valla.
Aaa öyle mi yapmış, çocuktur öyle der geçer, kendi çocukları dayak yemediği için.
Valla kızlarıma kısasa kısas öğretiyorum.

Hiçbir zaman kavgayı siz başlatmayın diyorum. Amaaaa iteni it, bağırana bağır, vurana vur diyorum.

Sus, karışma dedikçe bizim çocuklar ezilirken diğerleri zorbaya dönüşüyor.

O Çocuk , yumuşak sakin çocuğu döverken canının yandığını bilmiyor... Yumuşak çocuk ona az bişey vursa zaten canı yandığı için bir daha yapmıyor... Karşısındakinin canının yandığını ancak öyle anlıyor bu sert çocuklar.... Aşırı sert kavgacı olanlarınsa ailelerinde sorun oluyor müdüre ya da rehberlik servisine bildirmek gerekiyor

Ben 3 kez uyar diyorum. 3 kez uyardiktan sonra hala ayni şekilde devam ederse geri vurabilir.. Cocuklar genelde kendinden gücsüzü ezmeğe devam eder. Öğretmeninine git şikayet et diyorum. Gercekten cocugun karakteriyle alakalı bu. Kizim sakindir vurmaz oğlumda ona vurana geri vurur ama keniliğinden vurmaz.

Bizler istedigimiz kadar iyi eğitim verelim cocuklarimiza aman kufur hakaret yanlis aman siddet yanlış aman herkesi sev asla yalan soyleme diye diye yetistirip birer prenses veya prens yapmaya calissakta herkes ayni değil herkes egitmiyo cocugunu yada sorunlu insanlarla karsilasabiliyorlar bizler yanlarında yokken bnmde kızım vurmanın dalga gecmenin ne oldugunu bilmez kursta bi kiz öne gecmek icin kizimi itip sacini cekti yavrum öylece baktı sadace hiçbi şey demedi tepki vermedi içim cız etti ya ben yanında yokkken okulda vs. daha kötülerini kızıma yaparlarsa diye çildirdim ve hemen kizimi muay thai ve kick boxa yazdirdim kendini savunmayi ögrensin diye o yüzden aaa sen vurana vur mu dedin aa kaka kötü yanlış diye ahkam kesmesin kimse hayat kötü malesef hertürlü insan var neler cikacak karsilarina kimbilir bende diyorum kizima artik biri sana vurursa vur bagirirsa bagir kendini ezdirme asla Kimseye zarar verme arkadaslarini sev paylaşımcı ol ama sana kotu davranana karşılığını ver

Savunma sanatları kurslarını araştırın. Hem beden gücü olarak hem de mental anlamda geliştirsin kendini.
Bu demek değil ki kavga etmeyi, dövmeyi, zarar vermeyi öğrensin. Bu bi sanat, kendini savunma becerisi ve özgüveni aşılayan bi tür spor. Hatta güçlü, saldırgan insana bile, gücünü, cesaretini aklıyla ve spor ahlakıyla kullanma disiplini öğretebilir.

O veliyi okul önünde bekler omzuna kalemi batırır, sen de beni kızdırmasaydın derdim muhtemelen.
Manyağa bak.

En ıyı cozum konusarak sorunu cozmek oglumda bu konuda cok sıkıntı cektı kendını fazla koruyamaz ınanın bin tane Gıttım okula hem ailesi hem ogretmeni hem cocukla konustuk. Cok dil diktim. En son mudur yardımcısına cıktım onlara devrettim baktım olmuyor. Sizde gidip ailesi ile ogretmeni ve cocuk ile konusun neden oyle davrandgını sorun eminim cozulur daha yasları cok kücük

Aynen oyle gercekten. Vuran cocugun anneleri hic uzerine alinmiyor icten ice ovunuyor bir de... " Cocuktur onlar." deyip geciyorlar.

Bakalim kendi cocuklari cani yanan taraf olsun ayni sakinligi gosterebilecekler mi ?

işte öyle yetiştirilen ve yetiştirmeye devam edenlerin yüzünden dünya iyice çekilmez bir yer halinde...
biz de çocuğumuzu aman dur aman yapma diye büyüttük, hassas bir kızım var. şikayetle geldi gitmek istemediğini söyledi hala da devam ediyor hep hakkını savun dedim kendini ezdirme dedim.. biraz palazlandı ama yeterli mi? hayır...
ben kısasa kısas yapmadığım halde, şimdi bana bir şey yapan karşılığını bulur diyor iyi ya da kötü... bu arada 4.sınıfa gidiyor..
izin verme dedim, öğretmenine söyle dedim..
senin kuzu da küçük daha 4 yaşında..
umarım haksızlık ya da herhangi bir durum karşısında kendilerini savunan ne yapması gerektiğini bilen birey olurlar.. o tarz insanlarla da karşılaşmazlar..

nerede hanımefendi beyefendi akıllı uslu çocuk varsa bu tarz medeniyetsiz ailelerin yetiştirdiği çocuklar yüzünden eziliyor

her zaman kitaplarda yazan görgü kuralları geçerli olmuyor maalesef

özellikle bizim ülkemizde imkansız nerdeyse

keşke konuşarak anlaşabilseler ama yok bizim memlekette işlemez o

herkese anladığı dilden konuşmak lazım aksi takdir de iyi olan kaybediyor

Böyle konuları okudukça çok korkuyorum oğlumda çok sakin komşu çocukları vursa bile sesi çıkmaz okulda kim bilir nelerle karşılaşacak daha 2 buçuk yaşında ama şimdiden korku sardı içimi. Zaten bana da çok bağlı nasıl alışacak uyum sağlayacak bilemezden birde böyle olaylar canımı sıkıyor. Ama bende savunma sanatları için kursa göndereceğim kesinlikle hem özgüveni gelişir sosyalleşir kendini de korur. Zaman eski zaman değil ki ne zorluklarla büyüyorlar her zaman yanlarında olamayız ki .

Sana vurana vur demek bence de yanlis degil. Ogretmenler 7/24 cocuklarin basinda degil. Sikayet, uyari filan işe yaramiyor cogu zaman. Ben de kucukken bu yuzden cok itilip kakilirdim ilkokulda.

Oyle sikayet etmeyle biseyin cozuldugunu gormedim dogrusu o olsa bile.
Ne zaman kendimi savunmaya basladim ve kendi sorunlarimi halletmeye basladim ozaman itilip kakilmaktan kurtulmustum.
Evet yetiskin hayatinda sac bas yolarak bisey cozulmuyor veya kendi adaletini saglamak dogru degil ama cocuklukta boyle oluyor mecbur.

benim kızımda 2 yaşında kreşte biri vurmak istediğinde yanağını uzatırdı (daha rahat vursun diye sanırım) doğal olarak ilk başlarda çok şikayetle geldi (yok o parmağımı ısırdı ,yok o şurama vurdu)
bizde öğretmenden yardım istemesini söyledik bu süreçte ''immbaaattt yardım edin'' diye bağırıyormus
dün yine bi şikayetle geldi babası sen ne yaptın peki dedi ''çaktım tokadı '' dedi biz şok

aahahah çok güldüm yaa.
onu nerden duymuş

Kizimi sana vurana yapma de, devam ederse onunla oynama diye telkin ediyordum ta ki kendinden kucuklerden bile dayak yiyene kadar. Teori ile pratik cok farkli, akran zorbaligi hat safhada herkes anladigi dilden ogrensin. Simdi diyorum ki ' sana bir vurana sen iki vur ki hee vurmamam lazimmis' desin karsidaki.

Baska bir kucuk ipucu vereyim tecrubeli bir anne olarak.. neredeyse hicbir zorba diye tabir edilen tip kendini koruyan cocuklara bulasmaz.. cunku onlarin amaci guc gosterisi ve tatmini, rezil olmak istemezler.. o yuzden kendini koruyan cocuklarin cogu zaman ellerini oynatmalarina bile gerek kalmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…