O veliyi okul önünde bekler omzuna kalemi batırır, sen de beni kızdırmasaydın derdim muhtemelen.Biri sana vuruyorsa sende ona vur demedim hiç bir zaman.Öğretmenine söyle derim.Zaten kızım çok merhametli bi çocuk canı acır diye kıyamaz.Gerekirse ben uyarırım çocuğu bak siz arkadaşsınız birbirinize zarar vermeyin diye.Geçen sene kızımın sınıfında bi kız çocuğu çocuğumun omzuna kalem sokmuş.omzu kanamış.Eve gelince şok oldum.Gruptan öğretmene yazdım.Annesinin verdiği cevap ama oda boşyere yapmamıştırBende deyim o zaman o sana kalem soktuysa sende ona sok.Çocuk böyle yetiştirilmez.
En ıyı cozum konusarak sorunu cozmek oglumda bu konuda cok sıkıntı cektı kendını fazla koruyamaz ınanın bin tane Gıttım okula hem ailesi hem ogretmeni hem cocukla konustuk. Cok dil diktim. En son mudur yardımcısına cıktım onlara devrettim baktım olmuyor. Sizde gidip ailesi ile ogretmeni ve cocuk ile konusun neden oyle davrandgını sorun eminim cozulur daha yasları cok kücükMerhaba herkese.
Kızım anaokuluna gidiyor 4 yaşında.
Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?
Aynen oyle gercekten. Vuran cocugun anneleri hic uzerine alinmiyor icten ice ovunuyor bir de... " Cocuktur onlar." deyip geciyorlar.Herkesin evladı kendine kıymetli.
Döven çocukların anaları hiiiç üzerine alınmıyor valla.
Aaa öyle mi yapmış, çocuktur öyle der geçer, kendi çocukları dayak yemediği için.
Valla kızlarıma kısasa kısas öğretiyorum.
Hiçbir zaman kavgayı siz başlatmayın diyorum. Amaaaa iteni it, bağırana bağır, vurana vur diyorum.
Sus, karışma dedikçe bizim çocuklar ezilirken diğerleri zorbaya dönüşüyor.
Bunu demeyen anne cok azdır ,emin olunne güzel insanlar yetiştiriyorsunuz ya. bravo size.
ne kadar dogru bir tespitAkran zorbalığı, anaokulunda başlayıp üniversite bitene kadar devam eden bir durum.
valla ben vurmaya vurmayla karşılık vermeye çok karşıydım
hatta eşim derdi kızım sana vurana sende vur diye kızardım çok
hayır derdim sana vurduklarında öğretmenine git ona söyle ve arkadaşını uyar bir daha bana vurma diye
ama baktım önünü alamıyorum kendinden yaşca küçükler bile kızıma zarar verebiliyorken kızım bi kenarda pısıp kalıyor çok üzülüyorum
ben de artık dedim ilk önce öğretmenine söyle eğer hala devam ederse sen de ona vur dedim bana verdiği cevap ama canı acır
eeee kızım senin de canın acıyor ama dedim olsun onun acımasın dedi kalakaldım öylece
ne yapsam işe yaramadı yani o yüzden fikirleri ben de merakla bekliyorum
benim kızımda 2 yaşında kreşte biri vurmak istediğinde yanağını uzatırdı (daha rahat vursun diye sanırım) doğal olarak ilk başlarda çok şikayetle geldi (yok o parmağımı ısırdı ,yok o şurama vurdu)
bizde öğretmenden yardım istemesini söyledik bu süreçte ''immbaaattt yardım edin'' diye bağırıyormus
dün yine bi şikayetle geldi babası sen ne yaptın peki dedi ''çaktım tokadı '' dedi biz şok
Evet doğru olan bu ne olmalıydı?Sende ona vur mu???Sizce doğru olan bu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?