Çocuğumun kendini savunamaması

Bütün annelerin ortak dertlerinden biri malesef... Allah evlatlarımızı bütün kötülüklerden korusun inşallah . Kızınla her gün konuşabilirsin ona okulda yaptıklarını sor, yaşadığı olayları defalarca anlatsa da hepsini dinle böylece onun beyninden o korkuları silmiş olacaksın ve ona tavsiye verebilirsin şı şekilde ; birinin oyuncağını elinden aldığını söyledi diyelim ; böyle şeyler olabilir sen de kendşne güzel başka bir oyuncak seçebilirsin diyebilirsin , diyelim ki bir arkadaşı ona sert davrandı ; onunla konuşmak zorunda olmadığını, uzak durabileceğini söyleyebilirsin, çünkü daha çok küçük yani onun da aynı şekilde davranması aslında yanlış bir davranış , kendini bu şekilde koruyabileceğini düşünüyorsunuz ama aslında doğru olan ondan uzaklaşması çünkü o çocuk onu davranış biçimi haline getirmiş ve karakterine işlemiş yani o çocuk değişmeyecek ... daha da böyle şeyler yaşarsa ailesi ve öğretmeni ile konuşabilirsiniz . umarım tavsiyeler işinize yarar sevgiler :)

aahahah çok güldüm yaa.
onu nerden duymuş
babasını sıkıştırdım sen mi söyledin diye ama yok o söylememiş
yine kreşte birinden duymuş zannımca
(bu arada çaktım tokadı derkende sağlam bi tokat çaktı yalnız onu atlamışım )

Vurana vur demek belki doğru değil kabul ,ama etraf bu tarz yetiştirilen çocuklarla dolu olduğu için ve biraz daha naif olan çocuklar her defasında bu zorbalığa maruz kaldığı için ki bunlardan biride benim oğlum .Simdiye kadar asla vurana bir diye telkinde bulunmadım ama artık sana vurana sende vur diyorum .Cunku zorbalığı yapan taraf,karşı tarafı biraz pasif görürse üstüne üstüne gidiyor biraz dişli durursan yanaşmıyor tecrübe ile sabit .

Bu şekilde çatışmalardan kaçan bir insan ve kimseye hiç bir sorun çıkarmayan bir insan olur. Ne annesini üzer ne babasını ne de öğretmenini ama en çok kendi üzülür.

Benim cocugum dayak yiyecegine, cocuguma siddet uygulamaya tesebbus eden cocuk dayak yesin. Hic bu konuda pollyanacilik oynamam. Cocuklariniza da kendilerini savunmayi ogretmelisiniz. Dayak yiyen, siddet goren cocuklarin psikolojileri ne kadar etkileniyor onlarin karakterini cok olumsuz sekillendiren bir durum!onlara zorbalik yapan cocuklara karsilik verildiginde o zorba cocuklarin psikolojisinide anne babalari dusunsun.En azindan siddet goren cocuk kendini savundugunda ozguveni olur ve biri ona zarar vermek istediginde kendini koruyabilecegi bilinci olusur.

Anne, babalari icten ice ovunuyor cogunun. "Cocuktur olur oyle." diyor bazi aileler..

Kendi cocuklari dayak yiyen , cani aciyan raraf olsun bakalim bu aileler boyle sakin kalir mi?

Bugune kadar hic oglum vur demedim.
Bu saatten sonra " Sende vur " diyecegim ben de.

bir cocuk baska bi cocuktan vurma can acitma gibi eylemler goruyorsa burda olk once uyarilacak cocuk bunu yapan cocuktur. ogretmen gozetiminde boyle birsey olmamali, olursa once ogretmenle gorusulmeli sonra cocugun ailesiyle. cocuklarina bunun yanlis oldugunu anlatmak once ailenin sonra ogretmenin gorevidir. bu davranisa maruz kalan cocuga arkadasinin yaptiginin yanlis oldugu anlatilmali. sayet tekrar boyle bi durum yasanirsa aile siddet gosteren cocugu pedagoga goturmelidir. hem onun dogru yanlis kavramini aileden gordukleriyle tam ayirt edememesi durumu vardir hem de o cocuk yuzunden diger cocuklar psikolojilerini etkileme intimali olan bu durumda riske atilmamalidir. oyle cocuk bu napalim denecek is degil. konusun aileyle ve ogretmenle.

Bu şekilde çatışmalardan kaçan bir insan ve kimseye hiç bir sorun çıkarmayan bir insan olur. Ne annesini üzer ne babasını ne de öğretmenini ama en çok kendi üzülür.
Ben şu anki durumdan bahsettim zaten çok küçük diye de belirtimiştim. İlerleyen yaşlarda daha farklı çözümlere gidilir. Eğer dediklerimi daha büyük yaşlarda bir çocuk yapsa evet ama henüz 4 yaşındaymış ...

Bencede demelisiniz. Benim oglum 1 kere bir baskasinin cocuguna vursun, onu cok ciddi sekilde uyaririm, asla bir daha tekrarlanmasina izin vermem. Ola ki tekrar mi etti, kendimde hata ararim, psikologa gotururum, gerekirse kresini okulunu degistiririm.

Bir baskasinin evladina kimsenin zarar vermeye hakki yok. Keza benim oglum birine vurursa, karsi taraf kendini savunudugunda uzulmem, aksine birine vurursa karsisindakininde ona vurabilecegini, birine vurursa bunu aklindan cikarmamasi gerektigini ona anlatirim. Yasayarak anlamasida en iyisi olur.

bu orneklerde anne babalarin cocuklarinin zorbaligindan haberi olmasina ragmen Hic bir yaptirimlari olmuyor. Hele ki erkek cocuksa soz konusu ovunenleri bile var cok haklisiniz.Zamaninda kendi oglu kres arkadaslarina vurdugunda ovunen bir cift taniyorum, suan okula basladi cocuk ve arkadaslari ona vuruyor bu sefer. Gucude yetmiyor o arkadaslarina. Zamaninda bu anne baba ovunup cocuguna hic bir sey dememisken, simdi her hafta okulun yolunu tutuyorlar. Mustehak.

burda herkes sende ona vur cümlesini çoookkk abes bişey gibi göstermiş fakat karşı tarafın geri püskürtülmesinin tek yolu karşılık vermektir. diğer çocuk kendi canının yandığını görünce artık kimseye vurmaması gerektiğini öğrenecektir. aksi takdirde imdatt diyip kaçarsa vuran çocuk kendinden korktuğunu düşünüp daha fazla vuracaktır çocuğa. öğretmen de pek ilgilenemez tüm çpcukların peşine oyüzden tek çözüm çocuğun kendini savunması. konu sahibinin çocuğuna kendini vurana sende vur demesi kadar normal bişey yok. vuran çocuk bu şekilde kimseyi vurmaması gerektiğini öğrenir. aksini düşünenler kendi çocukları dayak yiyince okulu basan kişilerdir kesin :))

Sizin çocuklarınız dayak yiyip iki göz iki çeşme gelse gece bile uyansa o çocuk yüzünden bırak vur demeyi kendiniz döversiniz
Okadar sıkıntılı çocuk varki arkadaşlarında güç deniyor artık evde ne oluyorsa
Öyle olmasına dayanamam ona vuruyorlar sa oda vursun karşı taraf bundan anlar ne konuşma ne pedagog ne psikolog kar etmez

Abes karşılayanlar in ya çocukları yok ya da daha çocukların içine karışmıştır.ben de dünya görüşü olarak şiddete karşı bir insanım.hic bir zaman da oğluma şiddet onermemistim.taki oğlum bu sene 1. Sınıfa başlayana kadar.
Arkadaşı oğlumun boynunu sikip yere fırlatmış ve oğlum hiçbir şey yapmamış.okula giderken korkarak gidiyor.simdi nasıl demeyelim hadi bakalım.oglum sen de kendini koru ona vurma diye.
Biz kendini korumayı öğretmene kadar oğlum maalesef yaralandı bile .okula gitmek istemiyor.
Keşke herkesin bizim gibi şiddete karşı olduğu bir dünyada yaşasak,hiçbirimiz çocuğumuza sen de vur demesek .ama çocuğumuza birşey olduğunda kimse aferin çok efendi çocuk deneyecektir.dese de çok önemli değil.
Ben anneligin büyük bir kisminin koruma icgudusunden oluştuğunu düşünüyorum.
Bütün bunlar o yüzden işte :)))

Kendi başının çaresine bakması gerektiğini söylüyorum bişey yapamıyorsa öğretmenine şöyle uyarsin diyorum

Öğretmene söylemesi bişey değiştirmezse gidip öğretmenler kendim konuşuyorum .

Valla 4 yasinda cocugu ogretmen kollucak gozunu ayirmicak 7 yastan buyuk olsa bi derece kendini savun dersinde 4 yasinda surekli vuruyorsa ogretmen gormuyormu kollasin ihmal etmesin.

Bence burda esas sorun sizin miniğinizde değil de, ona vurarak iletişim kurmaya çalışan diğer çocuklarda. Bence o çocukların aileleriyle görüşülmeli okul yönetimiyle birlikte

Sende ona vur mu???Sizce doğru olan bu mu
Evet dogru olan bu:) burda bile birine laf atinca ham yapiyosunuz:)) bu cocugun kendini savunmayi ogrenmesi gerek:))

Bende cocuklarima hep diyorum: kavgayi baslatan olmayin ama biri vurursada geri vurun ayni sekilde:)) sonra ilerde pasif insan korkak insan diye gene dislaniyo bu tarz insanlar. Burda ay bu mu dogru olan? Diye tepki verenlere bi pata kute dalsin bakalimbiri tepkileri nasil olur:)

O sana vur diyorsa sen de ona vur diyenleri savunanlar.... siddete tesvik edenler... cozum yolu yanlis.....akran zorbaliginda siddet cozum degil. Cocuklarimiza bunu biz ogretmemeliyiz. Sonra da karisina siddet uygulayan adamlarla dolu her yer... kotuyu ornek almayin...
Darp olan oglum ve sonra basima gelenler... Eski konumu okur musunuz? Linki kopyalayamiyorum ama boylr bir durumla karsilasirsaniz sinifini degistirin.

Vur mu dediniz diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim ..
Oğlum şuan 4. Sınıfta

Sürekli onu tokatlayan bir arkadaşı var
Öğretmenine söyledim birşey olmadı .
Çocuğu uyardı halbuki

Geçen sene aynı çocuk kafasının yarilmasina sebep oldu iki dikiş atılacaktı oğlum ağladığı için yapmadılar

Aynı çocuk bu sene diğer oğlumun boğazını sıktı ...
O çocuk dördüncü sınıf boğazını sıkıp ağzını burnunu kapattığı çocuk 1. Sınıf

MEB i aradım bişey yapamayiz sizi yönlendirir iz dedile

Müdür yardımcısı ve müdürle görüştük

İlkokul da herhangi bişey yapamıyoruz sadece çocuğun ailesini uyarabikiris dediler

Ve biz o çocuk yüzünden defalarca şikayete gittik bir de şu var ki şikayete giden bir tek biz değiliz

Başka çocuklara da sürekli şiddet gösteriyor

Şimdi ailesine söylüyoruz aldırmıyor lar okul yönetimi bişey yapamayız rehberlik servisine yönlendiriz diyor .

Rehberlik sonucu öğretmenin konuşması ile ailenin ikna olması gerekiyormuş araştırma ve çocuğun eğitimi ile ilgili

Bir çocuğa zarar vermesi sonucunda özür bile dilemeyen aile çocuğunun üzerinde araştırma ve inceleme yapılmasına asla müsaade etmez

Sozde çocuğu rehberliğe yonlendircez dediler ..

Ve yapılan hiç bişey yok ortada

Bu durumda ne yapılabilinir ki

Başka imkan bırakmıyorlar

Bı çocuğun sürekli zarar verip kimse tarafından bişey yapılmamasının karşılığında annenin sende vur demesi de normal bence

Başka yapılacak çocuğu dizginleyecek hiç bişey yok yapılmıyor çocuk durdurulmuyor ....

rica ediyorum vurmayın bu yaptığınız çok yanlış dese ne çare

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…