babasını sıkıştırdım sen mi söyledin diye ama yok o söylememişaahahah çok güldüm yaa.
onu nerden duymuş
Bütün annelerin ortak dertlerinden biri malesef... Allah evlatlarımızı bütün kötülüklerden korusun inşallah . Kızınla her gün konuşabilirsin ona okulda yaptıklarını sor, yaşadığı olayları defalarca anlatsa da hepsini dinle böylece onun beyninden o korkuları silmiş olacaksın ve ona tavsiye verebilirsin şı şekilde ; birinin oyuncağını elinden aldığını söyledi diyelim ; böyle şeyler olabilir sen de kendşne güzel başka bir oyuncak seçebilirsin diyebilirsin , diyelim ki bir arkadaşı ona sert davrandı ; onunla konuşmak zorunda olmadığını, uzak durabileceğini söyleyebilirsin, çünkü daha çok küçük yani onun da aynı şekilde davranması aslında yanlış bir davranış , kendini bu şekilde koruyabileceğini düşünüyorsunuz ama aslında doğru olan ondan uzaklaşması çünkü o çocuk onu davranış biçimi haline getirmiş ve karakterine işlemiş yani o çocuk değişmeyecek ... daha da böyle şeyler yaşarsa ailesi ve öğretmeni ile konuşabilirsiniz . umarım tavsiyeler işinize yarar sevgiler :)
Anne, babalari icten ice ovunuyor cogunun. "Cocuktur olur oyle." diyor bazi aileler..Benim cocugum dayak yiyecegine, cocuguma siddet uygulamaya tesebbus eden cocuk dayak yesin. Hic bu konuda pollyanacilik oynamam. Cocuklariniza da kendilerini savunmayi ogretmelisiniz. Dayak yiyen, siddet goren cocuklarin psikolojileri ne kadar etkileniyor onlarin karakterini cok olumsuz sekillendiren bir durum!onlara zorbalik yapan cocuklara karsilik verildiginde o zorba cocuklarin psikolojisinide anne babalari dusunsun.En azindan siddet goren cocuk kendini savundugunda ozguveni olur ve biri ona zarar vermek istediginde kendini koruyabilecegi bilinci olusur.
Ben şu anki durumdan bahsettim zaten çok küçük diye de belirtimiştim. İlerleyen yaşlarda daha farklı çözümlere gidilir. Eğer dediklerimi daha büyük yaşlarda bir çocuk yapsa evet ama henüz 4 yaşındaymış ...Bu şekilde çatışmalardan kaçan bir insan ve kimseye hiç bir sorun çıkarmayan bir insan olur. Ne annesini üzer ne babasını ne de öğretmenini ama en çok kendi üzülür.
Anne, babalari icten ice ovunuyor cogunun. "Cocuktur olur oyle." diyor bazi aileler..
Kendi cocuklari dayak yiyen , cani aciyan raraf olsun bakalim bu aileler boyle sakin kalir mi?
Bugune kadar hic oglum vur demedim.
Bu saatten sonra " Sende vur " diyecegim ben de.
Abes karşılayanlar in ya çocukları yok ya da daha çocukların içine karışmıştır.ben de dünya görüşü olarak şiddete karşı bir insanım.hic bir zaman da oğluma şiddet onermemistim.taki oğlum bu sene 1. Sınıfa başlayana kadar.burda herkes sende ona vur cümlesini çoookkk abes bişey gibi göstermiş fakat karşı tarafın geri püskürtülmesinin tek yolu karşılık vermektir. diğer çocuk kendi canının yandığını görünce artık kimseye vurmaması gerektiğini öğrenecektir. aksi takdirde imdatt diyip kaçarsa vuran çocuk kendinden korktuğunu düşünüp daha fazla vuracaktır çocuğa. öğretmen de pek ilgilenemez tüm çpcukların peşine oyüzden tek çözüm çocuğun kendini savunması. konu sahibinin çocuğuna kendini vurana sende vur demesi kadar normal bişey yok. vuran çocuk bu şekilde kimseyi vurmaması gerektiğini öğrenir. aksini düşünenler kendi çocukları dayak yiyince okulu basan kişilerdir kesin :))
Kendi başının çaresine bakması gerektiğini söylüyorum bişey yapamıyorsa öğretmenine şöyle uyarsin diyorumMerhaba herkese.
Kızım anaokuluna gidiyor 4 yaşında.
Mesela biri elinden bişeyi alsa, sadece ağlıyor anne elimden aldı vs diyor. Mücadele etmiyor yani karşı tarafın elinden almak için.
Mesela okulda bi kız arkadaşı saçını çekmiş ve vurmuş. Bun bana anlattı içim içimi yedi ama nasıl kendini savunması gerektiğini anlatınca hayır ben öyle yapamam diyor. O sana vurursa sen de ona vur dedim. Sizler nasıl anlatıyosunuz çocuklarınıza, yardımcı olur musunuz?
Tmm devam edin o zman o onu dövsün kızınız onu vursun diğeri gelsin onu yolsun . Sonra kreşlerde skandalEvet doğru olan bu ne olmalıydı?
Evet dogru olan bu:) burda bile birine laf atinca ham yapiyosunuz:)) bu cocugun kendini savunmayi ogrenmesi gerek:))Sende ona vur mu???Sizce doğru olan bu mu
Evet dogru olan bu:) burda bile birine laf atinca ham yapiyosunuz:)) bu cocugun kendini savunmayi ogrenmesi gerek:))
Bende cocuklarima hep diyorum: kavgayi baslatan olmayin ama biri vurursada geri vurun ayni sekilde:)) sonra ilerde pasif insan korkak insan diye gene dislaniyo bu tarz insanlar. Burda ay bu mu dogru olan? Diye tepki verenlere bi pata kute dalsin bakalimbiri tepkileri nasil olur:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?