Çocuğumun kitaplığı akraba dedikodusuna malzeme

Ciddi ciddi soruyor musunuz bunu? Yoksa bakııınn ben çocuğumu güzel eğitiyorum şu kadar kitabı var hem steteskop bile diyor diye bir övünme konusu mu
Ya steteskopu görmedim konuşmayla zekanin pek alakasi yok. Benim oğlan neler derdi 9 aylikti ayakkabi filan demişti sevindirik olmustum. Yalniz 1.5 yaşında baya sohbet ediyordu. Ama 7 yaştan bildiriyorum dahi sandığımız cocuk dahi değilmiş :)

Siz kendisinin üstünde başında fazla kıyafet yokken, bu konuda eleştiri alıp da çocuğuna pandemide bilmem kaç çeşit bot alan, çocuğuna her şeyi abartan üyeyseniz akrabalarınız genel olarak abartmanızı dedikodu malzemesi yapmıştır. Ana konu kitap değildir yani, alt başlıktır o.

Belki ben yanlış hatırlıyorum gerçi.

Yemiyorsa fazlası zarar değildir

İyi de benim çevrem buna sevilmez ki hatta onlar da büyük ihtimal ne olduğunu bilmez ve bebekçe konuşuyor sanırlar ahahxvwjbzwıhzhshs ölüyorummmmm

40ı çıkmadan daha kitap okumaya başladık
6 aylık olmak üzere 100e yakın kitabı var
Kitap iyidir
Herkes aynı şeyi yazmış, yapmayın böyle. Kirli cikmadan 100 kitap nedir? Bu çocuklar büyüyüp üniversite sınavına girince nasıl birbirlerini eleyecekler? Herkes çocuğunu böyle yetistirirse

Şu toplumda tek zararlı alışkanlık kitap okumak olsa kitap okumaktan yüksek dozda zehirlense herkes ne çok sorun çözülür kendiliğinden
Öyle demeyin. Ben okulda her hafta bir saat okuma yaptırıp bir saat paragraf sorusu cozduruyordum idrak etme yetenekleri gelişsin diye. Ama okudukları kitaplar ve kitap türlerini serbest bırakmıştım. İstedikleri kitabı, bana gösterip okuyorlardi. Çok geniş de bir kitapligim vardı okulda. Her türden yerli yabancı. Veliler bundan bile rahatsız olmuşlardı. Kitap okunacaksa bile, bir topluluga bir görüşe hizmet eden kitaplar olmalı onlara göre. Yani bakış açısını genişleten, insanın at gözlüğünu çıkaran şeyler ogrenmesin cocuklari

Herkes aynı şeyi yazmış, yapmayın böyle. Kirli cikmadan 100 kitap nedir? Bu çocuklar büyüyüp üniversite sınavına girince nasıl birbirlerini eleyecekler? Herkes çocuğunu böyle yetistirirse
Hiç üniversite sınavını düşünmedim.
Başarı takıntım yok. Mutluluk takıntım var. Kitapların resimlerine baktıkça gözlerini dört açıyor. Şaşkın şaşkın bakıyor. Ses tonuma ve taklitlerime kıkırdıyor. Her kitapta yüzlerce yeni kelime algılıyor beyni. Dil gelişimi için ne kadar çok konuştuğunuz değil ne kadar farklı kelime konuştuğunuz önemli...
100 kitabı da aynı anda vermedim. Favori kitapları var. İndirimdeyken topladım bu kitapları. Ek olarak çocuk edebiyatı dersi hocasıyım üniversitede. Zaten bir koleksiyonum ders için vardı.

Tamamen ironiydi

Gerçekten bu insanları ciddiye alıyor musunuz?
Yaşına göre ne güzel hayal dünyası uçsuz bucaksız.

steteskop diyebilmesi büyük birşey değilki
kızım 2 yaşında diyordu steteskop çünkü doktorunun steteskobu maymunluydu sırf steteskobu ziyarete gittiğimizi bilirim
doktor oyuncak seti varsa onunla oynarken öğrenmiştir
o da birşey mi kızım 3 yaşındayken evimize gelen misafirlere bigbang teorisini anlattı sonra da dinazorlardan bahsetti eşimin kuzeni sorular sordu ona cevap verdi karşılıklı sohbetler ettiler bizde oturduk dinledik
üstün zekalı falan değil bildiğiniz normal klasik çocuk
çocuk neyi görür duyarsa onu konuşur normal yani

konu sahibinin belliki akrabaları o elti şunu yaptı bu görümce bunu yaptı şeklinde muhabbetin dışına çıkamıyordur çocuklarında kelime hazinesi gelişememiştir

bu arada çocuklar eksantrik kelimeleri yetişkinlerden daha kolay söylüyorlar deneyin bakın dilleri daha kolay dönüyor

Çocuklar hepsini okusun ne güzel böyle olanak sunan öğretmenleri var insanoğlunu anlamıyorum ben

Yani şimdi herkesin çocuğu steteskop diyebiliyor, benimki steteskopa doktor diyor yarından itibaren steteskop dedirtme çalışmaları başlıyor benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…