Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Bu duruma ciddi anlamda çözüm bulamadım ..
Görüşmeyeyim diyorum olmuyor ..
Azarlıyayım diyorum bir şekilde duymamazlığa vuruluyorum ..
Olmuyoooorrrr
İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Sert duruyorum tavrımı koyuyorum uzak duruyorum nafileee ..
Biliyorum bebeğim doğduğunda kimse dokunsun istemiyordum ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
İlk zamanlar onu korumalıyım düşüncesiyle ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Fikirlerime kabul etmeyen olabilir ..
Ama herkes kendinden sorumlu saygı duymak zorunda diye düşünüyorum .
Ama bana saygı duyulmuyor ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Okey herşey tamam herşeyi hazırladım .
Mum üflendi pasta kesildi herkes akşam çayına bana geldi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...
Doğum günü diye bişey demedim ama hırsımdan ölicem artık ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..

Ya o pasta bayat olsa? Benim de 1 yaşına girecek kızım var. Bende aynı sizin gibi dikkat ediyorum. Dışarı çıkarken meyve ya da kendi yaptığım çorbayı kavanoza koyar götürürüm. her gün işe gittiğim halde gece yarısına kadar oturur bebe bisküvisi yaparım en doğal olanından...
bu çocuklar bizim çocuklarımız. İlerde bir rahatsızlığı olsa yengeniz bakmayacak Allah korusun. Malesef bende deli oluyorum bizim ailede de var. Pasta yediren mi dersiniz mangal yaptığımızda benden gizli veren mi dersiniz sinir küpü oluyorum. Kesin net hayır diyorum özellikle tatlı şekerli şeylere. Biz yedik ne oldu diyenler olacak belki ama ağzımda diş kalmadı malesef.. aynı şeyleri çoçuğumda yaşasın istemem

Hassasiyetiniz doğru olan, akrabaların yaptıgı yanlis ama çok dile getirip insanların gözüne mi sokuyorsunuz bu durumu, herkesin evladı kendine ve üstüne düşmesi çok normal ama toplum icinde aman evladım canım evladım gibi abartılı davranışlar beni de rahatsiz eder.

Benim kayinvalide de oyle bebegım dort aylık her oraya gıdısimizde ogluma ıhlamur cayı sekerlı ıcırmeye calisiyor. Gorumcen gecen gun recel vermeye calıstı bende uyuz oluyorum ama anlatamıyorum en sonunda kırıcı konusucam baglar kopacak mumkun mertebe bir araya getiremeyen calısıyorum. Bu millette yedirme merakı ne boyle sanki biz anneleri olarak dusunemıyoruz.

Endişenizi anliyorum ama bu kadar hassasiyet sizi ve bebeginizi çok yormuyor mu. Belli bir yasa kadar beslenmesine müdahale edebilirsiniz ama sonsuza kadar kontrol edemezsiniz ki.
Yakınlarınızla da uygun bir dille konuşabilirsiniz. Sizin ki sanki bir yarış haline gelmiş gibi yedirirsin yediremezsin gibi.

Bebeğinizi tabi ki istediğiniz gibi besleyeceksiniz. Kalabalık ortamlarda yalnız bırakmamaya çalışın, hep yanınızda olsun bebek. Çok yakınlarınız sizi destekliyormuş zaten, diğerlerinden daha dikkatli olarak koruyabilirsiniz.

Ancak bu beslenme rutinini belli bir yere kadar sürdürebilirsiniz. 3 yaş civarı kreşe gittiğinde organik besinler vermeyecekler. Daha da büyüdüğünde okul yemekhanesinde ya da kantininde aynı şekilde. Fastfood isteyecek, zararlı şeyler tüketmek isteyecek. Engellerseniz gizli yapacak. Yarım pasta tabi ki şu yaş için çok fazla ama herşeyin tadına da baktırmak lazım bence.

Bu kadar koruma korudukca sen daha çok üstüne gelirler çünkü bir onlar doğru sen yanlışsın onların gözünde birde sakinilan göze çöp batar

sizi taktir ediyorum. Bebeğim 3 aylık şimdiden herkese anlattım. Herşey sağlıklı olmalı. Elimden geldiğince bunu yapacağım. Bizimde kaosumuz su. Ilk 6 ay sadece anne sütü dediğim halde üvey annem ben mutfaktayken çocuğuma su vermiş. Neymiş bağırsakları yapışır içi yanarmış. Onlar 2 günlükken vermeye başlamış. Şuan benimle küs. Herkese görmemiş bir çocuğu olmuş kimseye öptürmüyor kimseye dokundurtmuyor. Eve dezenfekte sabun aldık gelene ellerini yıkamasını söylüyorum kötü oluyorum. Mikroplara alışmalıymış. Minicik bebek onalr ne direnci var ki. Ortada virüsler kol gezerken.

Gerekirse insanları kırın. O sizin çocuğunuz malesef insanlar grur duyuyorlar yaptıklarıyla ama önemli olan bebeğiniz. Onun sağlığı sizi ilgilendirir kimse umursamaz. Şu insanlar birazcık haddini bilse keşke. Anne birşey diyorsa ne gerek var arkadan iş çevirmeye. Sanki bizim aklımız yok bunları vermiyoruz.

Bu konuda yaram büyük ve çok sinirleniyorum. Evime abur cubur almıyorum bebegimin ilerde abur cuburla tanışmasını istemiyorum. Çevremde abur cubur yiyen çocukların çogu gelişimde sıkıntı yaşıyor ve yemek yemiyorlar. Sizde herkese haddini bildirin kırıcı olun gerekirse.

Koca koca insanlar çocuk gibi davranıyor "böylede yedirirler" ne demek ya.
Yaptım işte oldu, mantığı.
Ben olsam beynimden vurulmuşa döner kapı dışarı ederdim.
Kim kızarsa kızsın, bana saygı duymayanın benim evimde işi yok.
İsterse evine de almasın çokta fifi.

Yapacağınız bu, bu güne kadar göstermiş olduğunuz tavrı sertleştirmek.
Kaldı ki orada kişiler uyarmış "bu yaptığın hoş" değil demişler.
Yazık ya...
Üzüldüm sizin adınıza gerçekten.

Ya bende ufak kaçamakların büyütülmemesinden yanayım ama bu bambaşka bişey, hazır pasta, içinde ne olduğu belli değil, hem tattırmak başka 1 dilim pastayı yedirmek başka. Belki yapılışını bilse, kendi yemeyecek. El kadar bebek üzerinden ego tatmin etmeye gerek yok. Bu ağzına değdirelim tadını alsın mantıgından başka birşey. Ne siz keskin kurallar çizin ne onlar haddini aşsın.
Benim bir yakınım torununa bal veriyordu, daha 6 aylıktı, cocuk şimdi obez, doymuyor. Bir ufagının hali çok kötü, neler yediriyor simdiden sorun yaşamaya başladı. Anne rahat umursamıyor. Ama cocuk kabızlıktan agladıkça benim içim acıyor.

Ben şeyi anlamadım. Bir çatal almaya gidip gelmede bir dilim pastanın yarısı nasıl yedirilmiş? Ben mutfağa gidip su içsem 15 saniye sürüyor ama 7 aylık kızıma bir kaşık çorbayı yedirmem 15 saniyeden fazla zamanımı alıyor.

Çok sinirlendim ya, yüzsüze bak. Şekeri geçtim yumurta ve süt de vardır pastada. Ona mı kalmış yedirmek. Bir daha tek bırakmayın bebeğinizi. Ayrıca neden 8 aylık bir bebeği olan kadının evinde doğum günü kutluyorlar, hem de önceden haber vermeden. Benim de 9 aylık bebeğim var, bırak misafir ağırlamayı yeri geliyor kendi dağınıklığımızı zor toparlıyorum. Çok düşüncesiz insanlarla çevrilisiniz, Allah yardımcınız olsun.

Kaç çocuk büyütmüş ölmüşmü çocuklar bak büyük oğlun şeker hastası diyorum genetik bizde o diyor ..
Tavrımı okadar sertleştirdimki artık Abim annem babam ablam destekçim birşey olduğunda engel olmaya çalışıyorlar ama böyle egosunu tatmin etmek için yapıyorlar resmen istemiyorum ya istemiyorum anlatamıyorum ..
Kaç çocuk büyütmüş ondan iyi bilemezmişim ..
Dedim ki tamam sen büyütmütsün buda benim büyütüğüm saygı duyun diyorum ..
Arkamı dönmemle gecen Çocuğumun eline kocaman bir salam vermiş dedim ki napıyorsunuz sağlıksız şarküteri ürünü ben yemiyorum salamı sağlıksız diye ..
Diyor ki herşeyi tatsın ..

Ya sabır çektim okurken . En sinir bozucu tipler ailenizde malesef. Siz tepkinizde haklısınız. Cocuk alerji oldu, sizin yuzunuzden doktorluk olduk, iyi halt ettiniz diyeceksiniz. Gulerek degil gayet ciddi sekilde. Biz cikolatadan cidden alerji olduk, kendim vermistim. Simdi cikolata seker verene "aa alerjimiz var lutfen vermeyin"diyorum, hemen geri cekiyorlar. Hep cevremizde var boyle insanlar. Benimkiler de agladiginda her istegini yapmaya calisitlar kizarim. Cunku ben agladigin surece isteklerin gerceklesmeyecek diyorum. Bunu yasina girip bizi anlamaya basladiginda uygulamaya basladim. Susar ver der o zaman veririm ne istiyorsa ama babaannesine aglayip yaptirir cunku o oyle yapiyor. Neymis aglamasinmis. Yok dedigimde aglayacak ki yok kelimesinin anlamini bilsin. Agliyor diye bulup gelmem. Aglamak istiyorsa aglasin. Cocuk aglamamali lafi yok bende. Bebekligi haric tutuyorum. Sonra der ki bu cocuk niye bana boyle davraniyor. Senden ötürü diyorum. Huylu huyundan vazgecer mi hayir:)) Senede bir kere goruyoruz o zamn bile huyu degisiyor. Olacak o kadar diyorum ne yapayim.

Ailenin ilk evlenenlerindenim 35 yaşındaki abimde 30 yaşındaki ablamda bekar ..
Haliyle akrabalarında ailenin de ilk torunu ..
Ailenin en küçüğü 20 yasında ..
20 yıldır akrabalara da aileye de hiç bebek girmedi ..
Benim bebeğimin üstüne ben değil herkes düşüyor o yüzden ..
Gitmiyeyim diyorum akşama kadar getir sevelim diyorlar ..
Gittiğimizde kim uyutucak kavgası ediliyor ..
Ben düşmemeye fazla dillendirmemeye çalışıyorum ama malesef çocuk kucaktan inmiyor .
Gittmediğimdede süpriz yapılıyor ..
Bebek sevmeye geliniyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…