Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

bu durumda size verebileceğim tek tavsiye çocuğu asla kalabalık bir ortama sokmamak.. çünkü şimdi bebek bir kaç ay sonra yaşıtları gibi çikolata isteyecek, onu da evde yapamayacaksanız vermeyeceksiniz demektir..

Bebeginizi korumak istemeniz doğru ama bunu sürekli insanlara kızarak laf söyleyerek yaptiginiz için büyük ihtimal tepki çekiyor ve insanlar ondan öyle yapıyorlar çokta büyük bi mevzu değil biraz sakin olun bence tamam pasta saçma olmuş bende çocuklarıma hala tuzlu şekerli çok bişey yedirmem pastadan bi çal verse yetermis yarısı ni yedirerek abartmis.bence biraz kendinizi çekin yiyecekler için demiyorum ama bir çocuğun üzerine okadar düşmeyin öyle bi arkadaşım var çocuk demir sopayla başka bi çocuğu dövüyor babası kızınca arkadaşım eşine kızıyor benim çocuguma kizamazsin diye bu sadce bir örnek o arkadasta çok duser di üzerine herkesi karsina alirdı suan ikinci çocuğu oldu ve asla o ilk çocuğuyla baş edemiyor çok bencil kavgacı bi cocuk oldu

İleride tabiyki tadıcak ama şuanda bebek .

Konudan alakasız ama evde peyniri nasıl yaptınız benim de bebeğim 4 aylık ek gıdaya başladığımızda ben de yaparım. :)

Şuan için demiyorum ama bilimsel araştırmalar arkadaşlar günümüz şartlarında çocuğu çok fazla steril ve izole yaşatmanın yanlış olduğunu söylüyor. Ben de ilk kızım da organik organik diye tutturanlardandım. Sonra cefasını çok çektim. Vücudundaki mikroorganizmalar alışılmışın dışında bir şeye maruz kaldığında alerji, hasta olma riski yükseliyor. İlk kreş yılı zaten hastalık yılı ama çocuğun bağışıklığına baktırdığımızda direnci çok düşük çıktı. O kadar hassasiyet bize geçmek bilmeyen ortakulak iltihaplarından, ishallere, kusmalara mal oldu. En son geçen sene geniz eti alındı ve kulaklarına tüp takıldı. Şimdi bir kulağındaki tüp ergenlik çağına kadar sürekli tekrar tekrar takılacak. Yani çocuk o çağa kadar narkoza maruz kalacak.

Kulağa tüp takılmasıyla ilk yiğenimle tanışmıştık. KKB doktoru da özel bir doktor, ayrıca çocuk doktorumuzda prof. özel muayenehanesine gidiyoruz son dönemlerde çocuk hastalıklarının özellikle ortakulak iltihaplarının çok arttığını çocukların bağışıklık sisteminin gelişmediğini söyledi. KKB doktoruna ne zaman gitsem hep çocuklar ameliyat oluyor.

Araştırmalar emziği ağzına sokup çocuğa geri veren annelerin çocuklarına göre emziği yıkayan veya steril eden annelerin çocuklarının bağışıklıklarının daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. 6. aydan sonra evde yere düşen emziğin devamlı yıkanmaması öneriliyor. Çocukların emekleme dönemlerinde parklarda çimlere bırakılması tavsiye ediliyor. Başında bekleyerek kumlar ile oynanması öneriliyor ve antibakteriyel sabunlar ile ellerin yıkanmaması gerektiği zararlı olduğu söyleniyor. Tabii emzik olayı sigara, ağız problemleri olmayan anneler için geçerli.

Çevrenizdeki insanlar aslında sizi desteklemiyor, tepkilerinizden sonra yapmamayı tercih ediyorlar. Evet çocuk sizin istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz ama çok fazla steril bir ortamda yetiştirmeyin. Obezite riski de organik beslenen bebeklerde ileride artıyor. Şimdi pasta yedirin, şekeri öğrensin falan demiyorum. Sadece kendi oluşturduğunuz güvenli alanın ileride farklı risklere yol açacağının farkına varın, çocuğu fazla organik büyütmemeye dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

Aslında onu da yapabiliyoruz keçiboynuzu unu veya pekmezi kullanarak. Zaten hafifi acımsı olduğu için tadı bitter çikolata gibi çok güzel oluyor :)
Yani annelikte çare tükenmez:)

Elbette çikolata da yiyecek , ama abartmadan. Arada çikolata verilebilir. Çoğunlukla kendi yaptığımı veriyorum mesela.

Bu durumlarda sizin bu hassasiyetinize önem veren insanlara bırakın çocuğunuzu. İnsanları gerçekten anlayamıyorum. Çocuğun anne babası çocuğu sağlıklı beslemeye karar verdiyse ve bunu da söylediyse başkalarına da bu karara saygı duymak düşer. Kendi çocuğunu istediğin gibi yedir, içir, başkasınınkine niye karışıyorsun ve sanki çok da matah bir şey yapmışsın gibi "ya böyle yedirirler" diyorsun. Cidden sinirlendim yengenizin saygısızlığına. Bir dahakine daha dikkatli olun ve dediğim gibi, bırakıp gidecekseniz çocuğunuzu, süzin kararınıza saygı duyanlara bırakın ki beş dakikalık bir boşluktan yararlanıp çocuğa istemediğiniz şeyleri yedirmesinler.

Bir yasina kadar kendim yaptım. Bir yasina kadar sildim. Sonrasinda her seyin tadina bakti bakiyor. Simdi pakeli urun gorunce mama diye istiyor. Bir tane veriyorum tanisti diye dahasini istiyor. Bir kere tanistiginda engellemekte zorlaniyorsunuz. Simdilerde kalabalik ev ortamina sok.uyorum cunku grip olan arkadaslar var. Cocugu sevmeyeceklerini biliyorum ama 2 haftadir iyi olan cocugumun tekrardan hastalanmasini istemiyorum. Mikroplarla tanisikligi var. Bakicimin 2 cocugu ilkokula gidiyor, onlardan ayda bir bulasiyor zaten. Oraya mecburiyetten birakiyorum. Kendi keyfim icin gezip hasta olmasini istemiyorum. Evet 3 yaşında simdiki bakicimiz gb ilgili bir kisi bulamazsk krese vermeyi dusunuyorum. Simdi mikropla tanisti diye o zaman hasta olmayacak diye bir durum yok. Donemsel hastaliklar var ve her cocuk yakalaniyor o hastaliga. Gecen yil rota vardi, bu yil tum cocuklar(benim cevremde krese giden)el agiz hastaligina yakalandi. Seneye ne olur Allah bilir.

pekmezin organik olduğunu nereden biliyorsunuz ki? ya da keçiboynuzu alerjisi olmadığını? her şeyi evde yapabilirsiniz bu annelik de değil tamamen el becerisi.. mesele bunun sağlıklı olup olmaması.. yukarıda yazdığım gibi benim doktorum asla ev yoğurdu önermezdi mesela, hiç yapmadım ben.. kaldı ki abartıdan kastınız ne? bir büyük çikolatayı yetişkinler bitiremez zaten, burada kimse de verin gitsin demiyor.. ama peynirinden çikolatasına evde yapmak aşırı pimpiriklilik hali..

Çatal alıyım dedim ..
Çay demlenmiş çayları doldurdum ..
Küçük kardeşim wifinin şifresini silmiş onu verdim ..
Bebeğime ne verirsen ağzını açıyor açta olsa tokta olsa ..
İlk okuyunca şaşırdım. Ben yediremiyorum çocuğa mama kaşığı ile bir çorbayı o kadar sürede nasıl pastayı götürmüş dedim. :)

Çikolata tarifini alabilir miyim:)

Tutar sacindan atardim disari. Gaz vermek icin demiyorum. Ciddiyim yapardim. Hadsiz. O pastada seker var sut var yumurta beyazi var. Agzina ederdim boylece herkesede goz dagi olurdu. Kendi kizima yapilmis gibi sinirlendim. Iliskiyi kesin mutlaka.

Konudan alakasız ama evde peyniri nasıl yaptınız benim de bebeğim 4 aylık ek gıdaya başladığımızda ben de yaparım. :)
Sütü kaynatıp içine bir kaşık yoğurt koyup karıştırıyorsunuz ..
Yarım limon sıkıyorsunuz ..
Karıştı diyorsunuz 10 dakika kaynatıp süzgeçten süzüyorsunuz oldu sana lor peynir ..
Krem peyniri beyaz peynir tarifi vsde var .

İstediğinde annecim biz onlardan yemiyoruz diye soyleyip cantama ne kattiysam al sen bunu ye diyorum, itiraz etmeden yiyor.
Guzellikle cocuguna anlatirsa konu sahibi de konuyu benim gb cozebilir diye dusunuyorum.

Alerjisi var lafı çok işe yarıyor.
Hatta süper kalkan oluyor.
Ek olarak ortam falan dinlemeden bozup bıraktım ben herkesi.
Benim kızımın ufak tefek alerjileri vardı. Basit seviyedeydi hepsi de. Milleti korkuttum, 2 yaşını geçti kimse hala bana sormadan bir şey vermez. Çikolata şeker vs de asla almazlar, meyve alırlar.

Hala sağlıklı besleniyor. Gurur duyuyorum bununla da. Gördüğünü isteyen bir çocuk değil her zaman alternatifi var, ama şu saatten sonra istese ufak tefek bir şeyler yiyebilir. Ama alışmadığı için istemiyor.

Kızımda(6 yaşında şu an)bende sizin gibiydim. Kimseye vermek istemiyordum,beslenme konusunda aşıri katıydım herkes öğrendiği icin kimse ısrar etmiyordu.şimdi oğlum var 5.5 aylık onda daha rahatım kızımdan bildikleri için kimse böyle bir şeye cesaret edemez zaten ama kim isterse veriyorum kucağına(aile ve yakınlar tabi)az önce arkadasımdaydım ona verdim ben çayımı içtim,sağolsun ilgilendi. Kızımda olsa sanırım vermezdim,bir bahane uydurur. Şimdi geriye dönüp bakınca hata etmişim diyorum. Annem vb birileri varsa veriyorum oğlumu bende nefes aliyorum zira hep kucakta olmak istiyor artık. Demem o ki,güvendiginiz insanlara verip bir çay kahve için sizde fırsat bulunca. Ha yengeniz gibi kişilere vermeyin,sebebini de açık açık söyleyin"kusura bakma veremem geçen gün yedirdiğin pastayı unutmadım,çocuk sabaha kadar ağladı, rahatsız oldu "(yalan ama öyle bilsin)derdim.
Size bu konuda saygi göstermek zorundalar,kimse kusura bakmasın. Siz onca emek verirken yapılan saygisızlık ki zaten büyüyünce muhakkak yiyecek herşeyi,şimdiden yemesi elzem değil,faydalı da değil.

Ben kızıma hamile kaldıktan sonra hep ev yoğurdu yedim. Doğduktan sonra evde mayaladım. Son bir buçuk senedir, yine evde mayalıyorum ama kızıma yaptığım yoğurdu marketten ufak tek tüketimlik yoğurtlardan alıp mayalıyorum. Küçükken aman aman sakınmadım ama yeme içme konusunda çok titizdim aynı arkadaşlar gibi pekmez vs. Şimdi çocuğu hastalıklardan kurtaramıyorum İyi bir şeymiş gibi umcalar, imuneksler, balık yağları kısacası sürekli bağışıklık ilaçları kullanıyoruz. En başa dönebilseydim böyle olacağını bilseydim asla sürekli her şeyi evde yapayım demezdim. Sadece ben değil arkadaşlarım yaşıt çocukları da aynı durumda. Hepimiz de birbirimizden tavsiye alırdık. İkincisini öyle yapmayacağım. Yeni geçtik ek gıdaya ama sakınmıyorum. Cici bebeyi evde de yapmıyorum artık ilk kızımda hep evde yapardım. Sonuç bağışıklığı gelişmemiş, vitamin takviyeleri ile desteklenen çocuk.

Söylemek istemedim ama ben gün kurusundan bal kabağından kendimize çokta lezzetli yapıyorum minik tatlı toplar ..

İstediğinde annecim biz onlardan yemiyoruz diye soyleyip cantama ne kattiysam al sen bunu ye diyorum, itiraz etmeden yiyor.
Guzellikle cocuguna anlatirsa konu sahibi de konuyu benim gb cozebilir diye dusunuyorum.

çocuklu kalabalık ortamlarda pek o dediğiniz gibi olmuyor, yani (anlayabilecek yaşa geldiğine göre bebek olmadığını varsayıyorum) bütün çocuklar pasta yerken sizin çantanızdakini istemeyecektir çocuk.. ha o şekilde halledebiliyorsanız süper zaten sıkıntı yok.. ama birinin eline çikolata vermemesini istiyorsanız yine kalabalığa sokmamanız gerekir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…