- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
yıpratıcı olduğunu düşünmüyorum 5 senedir eşimin yediği peyniri de ben yapıorım .
Sütü kaynatıp içine limon sıkmak çok zor gelmiyor bana ..
Yada yoğurt mayalamak ..
Meyveleride kendi aldığımızıda zaten sirkeyle yıkıyorum ..
Ama dışarda meyve yediğimizdede yaaa bu sirke siz yıkanmış diye ayırmıyoruz ..
Zaten sirkeli yıkanmış olması onu farklı yapmıyorki ..
İleride tabiyki tadıcak ama şuanda bebek .bu durumda size verebileceğim tek tavsiye çocuğu asla kalabalık bir ortama sokmamak.. çünkü şimdi bebek bir kaç ay sonra yaşıtları gibi çikolata isteyecek, onu da evde yapamayacaksanız vermeyeceksiniz demektir..
Konudan alakasız ama evde peyniri nasıl yaptınız benim de bebeğim 4 aylık ek gıdaya başladığımızda ben de yaparım. :)Bu duruma ciddi anlamda çözüm bulamadım ..
Görüşmeyeyim diyorum olmuyor ..
Azarlıyayım diyorum bir şekilde duymamazlığa vuruluyorum ..
Olmuyoooorrrr
İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Sert duruyorum tavrımı koyuyorum uzak duruyorum nafileee ..
Biliyorum bebeğim doğduğunda kimse dokunsun istemiyordum ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
İlk zamanlar onu korumalıyım düşüncesiyle ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Fikirlerime kabul etmeyen olabilir ..
Ama herkes kendinden sorumlu saygı duymak zorunda diye düşünüyorum .
Ama bana saygı duyulmuyor ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Okey herşey tamam herşeyi hazırladım .
Mum üflendi pasta kesildi herkes akşam çayına bana geldi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...
Doğum günü diye bişey demedim ama hırsımdan ölicem artık ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..
bu durumda size verebileceğim tek tavsiye çocuğu asla kalabalık bir ortama sokmamak.. çünkü şimdi bebek bir kaç ay sonra yaşıtları gibi çikolata isteyecek, onu da evde yapamayacaksanız vermeyeceksiniz demektir..
Bir yasina kadar kendim yaptım. Bir yasina kadar sildim. Sonrasinda her seyin tadina bakti bakiyor. Simdi pakeli urun gorunce mama diye istiyor. Bir tane veriyorum tanisti diye dahasini istiyor. Bir kere tanistiginda engellemekte zorlaniyorsunuz. Simdilerde kalabalik ev ortamina sok.uyorum cunku grip olan arkadaslar var. Cocugu sevmeyeceklerini biliyorum ama 2 haftadir iyi olan cocugumun tekrardan hastalanmasini istemiyorum. Mikroplarla tanisikligi var. Bakicimin 2 cocugu ilkokula gidiyor, onlardan ayda bir bulasiyor zaten. Oraya mecburiyetten birakiyorum. Kendi keyfim icin gezip hasta olmasini istemiyorum. Evet 3 yaşında simdiki bakicimiz gb ilgili bir kisi bulamazsk krese vermeyi dusunuyorum. Simdi mikropla tanisti diye o zaman hasta olmayacak diye bir durum yok. Donemsel hastaliklar var ve her cocuk yakalaniyor o hastaliga. Gecen yil rota vardi, bu yil tum cocuklar(benim cevremde krese giden)el agiz hastaligina yakalandi. Seneye ne olur Allah bilir.ben hala çok abartı olduğunu düşünüyorum.. mesela yoğurt konusunda (çocuklarım alerjik olduğu için alerji doktorlarıyla yaşadık hep) doktorumuz hep bebek yoğurdu almamızı, onun içindeki yararlı bakterileri evde yapamayacağımızı söylerdi.. keza evinizi tozlu tutmayın ama her gün de silmeyin, silmek daha tehlikeli demişti.. bisküvi ve peyniri ne kadar evde yapabilirsiniz ki? çocuğunuzu mikrop kapar diye kalabalık ortama sokmuyorsunuz ama 2 sene sonra kreşe başladığında kombo yapacak mikroplar üst üste.. tabi ki herkesin kendi tercihi ama bana aşırı abartı geliyor..
Aslında onu da yapabiliyoruz keçiboynuzu unu veya pekmezi kullanarak. Zaten hafifi acımsı olduğu için tadı bitter çikolata gibi çok güzel oluyor :)
Yani annelikte çare tükenmez:)
Elbette çikolata da yiyecek , ama abartmadan. Arada çikolata verilebilir. Çoğunlukla kendi yaptığımı veriyorum mesela.
İlk okuyunca şaşırdım.Çatal alıyım dedim ..
Çay demlenmiş çayları doldurdum ..
Küçük kardeşim wifinin şifresini silmiş onu verdim ..
Bebeğime ne verirsen ağzını açıyor açta olsa tokta olsa ..
Çikolata tarifini alabilir miyim:)Aslında onu da yapabiliyoruz keçiboynuzu unu veya pekmezi kullanarak. Zaten hafifi acımsı olduğu için tadı bitter çikolata gibi çok güzel oluyor :)
Elbette çikolata da yiyecek , ama abartmadan. Arada çikolata verilebilir. Çoğunlukla kendi yaptığımı veriyorum mesela.
Tutar sacindan atardim disari. Gaz vermek icin demiyorum. Ciddiyim yapardim. Hadsiz. O pastada seker var sut var yumurta beyazi var. Agzina ederdim boylece herkesede goz dagi olurdu. Kendi kizima yapilmis gibi sinirlendim. Iliskiyi kesin mutlaka.Bu duruma ciddi anlamda çözüm bulamadım ..
Görüşmeyeyim diyorum olmuyor ..
Azarlıyayım diyorum bir şekilde duymamazlığa vuruluyorum ..
Olmuyoooorrrr
İnsanlar ben çoçuğumun üstüne düştükçe Çocuğumun üstünde birşeyler denemek istiyorlar ben istemedikçe anlamsız ısrarcı tavırlarının önüne gecemiyorım ..
Sert duruyorum tavrımı koyuyorum uzak duruyorum nafileee ..
Biliyorum bebeğim doğduğunda kimse dokunsun istemiyordum ..
Herkes yanlış tutuyor benim gibi kimse bakamaz diye birisi sevmek istediğinde bile başında bekliyordum kabul ediyorum ..
İlk zamanlar onu korumalıyım düşüncesiyle ..
Lohusalık bunalımıyla kimseye vermedim sevmek istediklerinde izin vermediğim oldu sigara içtiklerinde ellerini yıkamalarını istedim tamam kabul biraz pinpirikli davrandım ..
Hemen asıl konuya döneyim bebeğim 8 buçuk aylık ve ben bugüne kadar bebeğime sağlıksız hiç birşey yedirmemek için elimden geleni yaptım ..
Dışarı çıkacağımda akşamdan gündüz için evde kavonoz mama yaptım yoğurtu kendim mayaladım peynirini evde tuzsuz kendim yaptım ..
Bebeğimin ileride daha sağlıklı yaşaması için bu Yaptıklarım ilk anne sütü olduğu gibi 2 yaş içerisinde yedikleride bebeğimizin ilerideki yaşamını ve damak tadını belirlediğini düşünüyorum ..
Fikirlerime kabul etmeyen olabilir ..
Ama herkes kendinden sorumlu saygı duymak zorunda diye düşünüyorum .
Ama bana saygı duyulmuyor ..
Yanımdayken tepki gösterdiğim insanlar benim ufacık bir boşluğumda bebeğimin ağzına ısrarla yapmamasını söylediğim halde birşeyler tıkıştırıyor ..
Son olayda şöyle oldu ..
Amcam yengemin doğum günü olduğu için pasta bıraktı Ben bilmiyordum 15 dakika sonra gelicez süpriz olsun dedi biz gelirken çaldırırım dedi ..
Okey herşey tamam herşeyi hazırladım .
Mum üflendi pasta kesildi herkes akşam çayına bana geldi ..
Servisi yaptım bir kişinin çatalı eksikti mutfağa gittim çayıda dolduruyım dedim bebeğimde yengemin elindeydi ..
Ablamın sözlerini duyarak geldim abimde birşeyler söyleniyordu yengeme alla alla noluyor dedim içeri girdim ..
Yengem bebeğime pastanın yarısını yedirmiş Abim yengeme kelebek çok dikkat ediyor gram şeker tuz yemesin diye gözünden sakınıyor yaptığın hiç hoş değil diyor ablam kaç kez uyardı kız seni hoş değil yaptığın diyor kucağından aldı çocuğumu ablam ..
Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...
Doğum günü diye bişey demedim ama hırsımdan ölicem artık ..
Sofraya otururken herkese söylüyorum benim dışımda kimse bişey yedirmeye çalışmasın diye ama nafile tam tersini söylemişim gibi davranıyorlar ..
Gecende halam bize kahvaltı ya geldi yumurtanın beyazını yedirmeye çalışıyor yasak 1 yaşına kadar diyorum Dinlemiyor ..
Ne yapıcağımı şaşırdım gerçekten ..
Neden yani görüşmemeyi denedim bir şekilde bana geliyorlar anneme gittiğimde orda oluyorlar bir şekilde yanyana geliyoruz hepsiyle ve bu tavır hep böyle azarladığımda oldu ama dinlemiyorlar ..
Abim akşamında aradı gün değerlendirmesi yaptık biraz morelimin çok bozulduğunu anlamış olucakki birdahakine rahatsızlandı çocuk pasta yedirdiğin için diyelim dedi ..
Ama ne dediysem olmuyor herkes böyle artık usandım ve korumaya çalışmaktan Yoruldum bana bir akıl verin ben napayımmm ..
Sütü kaynatıp içine bir kaşık yoğurt koyup karıştırıyorsunuz ..Konudan alakasız ama evde peyniri nasıl yaptınız benim de bebeğim 4 aylık ek gıdaya başladığımızda ben de yaparım. :)
İstediğinde annecim biz onlardan yemiyoruz diye soyleyip cantama ne kattiysam al sen bunu ye diyorum, itiraz etmeden yiyor.bu durumda size verebileceğim tek tavsiye çocuğu asla kalabalık bir ortama sokmamak.. çünkü şimdi bebek bir kaç ay sonra yaşıtları gibi çikolata isteyecek, onu da evde yapamayacaksanız vermeyeceksiniz demektir..
Ben kızıma hamile kaldıktan sonra hep ev yoğurdu yedim. Doğduktan sonra evde mayaladım. Son bir buçuk senedir, yine evde mayalıyorum ama kızıma yaptığım yoğurdu marketten ufak tek tüketimlik yoğurtlardan alıp mayalıyorum. Küçükken aman aman sakınmadım ama yeme içme konusunda çok titizdim aynı arkadaşlar gibi pekmez vs. Şimdi çocuğu hastalıklardan kurtaramıyorumpekmezin organik olduğunu nereden biliyorsunuz ki? ya da keçiboynuzu alerjisi olmadığını? her şeyi evde yapabilirsiniz bu annelik de değil tamamen el becerisi.. mesele bunun sağlıklı olup olmaması.. yukarıda yazdığım gibi benim doktorum asla ev yoğurdu önermezdi mesela, hiç yapmadım ben.. kaldı ki abartıdan kastınız ne? bir büyük çikolatayı yetişkinler bitiremez zaten, burada kimse de verin gitsin demiyor.. ama peynirinden çikolatasına evde yapmak aşırı pimpiriklilik hali..
Söylemek istemedim ama ben gün kurusundan bal kabağından kendimize çokta lezzetli yapıyorum minik tatlı toplar ..Aslında onu da yapabiliyoruz keçiboynuzu unu veya pekmezi kullanarak. Zaten hafifi acımsı olduğu için tadı bitter çikolata gibi çok güzel oluyor :)
İstediğinde annecim biz onlardan yemiyoruz diye soyleyip cantama ne kattiysam al sen bunu ye diyorum, itiraz etmeden yiyor.
Guzellikle cocuguna anlatirsa konu sahibi de konuyu benim gb cozebilir diye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?