- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Katılıyorum malesef hepsini yaşadım bu daha küçük bir sinir bozan olay ..Benim kayinvalide de oyle bebegım dort aylık her oraya gıdısimizde ogluma ıhlamur cayı sekerlı ıcırmeye calisiyor. Gorumcen gecen gun recel vermeye calıstı bende uyuz oluyorum ama anlatamıyorum en sonunda kırıcı konusucam baglar kopacak mumkun mertebe bir araya getiremeyen calısıyorum. Bu millette yedirme merakı ne boyle sanki biz anneleri olarak dusunemıyoruz.
İş inata biniyor malesef ..Endişenizi anliyorum ama bu kadar hassasiyet sizi ve bebeginizi çok yormuyor mu. Belli bir yasa kadar beslenmesine müdahale edebilirsiniz ama sonsuza kadar kontrol edemezsiniz ki.
Yakınlarınızla da uygun bir dille konuşabilirsiniz. Sizin ki sanki bir yarış haline gelmiş gibi yedirirsin yediremezsin gibi.
Buyuyunce baksin diyoruz zaten. Su anda BEBEKAllah bilir mikrop falan kapar diye çocuğu dışarı da çıkarmıyorsunuzdur. Tamam sağlıklı beslenmek önemli ama siz bu konuda fazlasıyla evhamlısınız. Ayrıca çocuk büyüyünce illaki pastanın şekerin tadına vs. bakacaktır.
Abimde psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum fazla üsteleme diyor zaten ..Yenge ayip etmiş ...
'iste boyle yedirirler' diyecek kadar sorunlu biri...senin lafin usutune laf olmamali bu konularda
Ciddi bir virus kol geziyor. Bu aksam cocugum hasta olmasin diye gune gitmeyecegim. Cunku kalabalik ortam. Bebegim bir bucuk yasinda fakat yeni bir hastalik atlatti. Disri cikip kar oynadik fakat kalabalik ortamlara sokmamaya ozen gosteriyorum.Allah bilir mikrop falan kapar diye çocuğu dışarı da çıkarmıyorsunuzdur. Tamam sağlıklı beslenmek önemli ama siz bu konuda fazlasıyla evhamlısınız. Ayrıca çocuk büyüyünce illaki pastanın şekerin tadına vs. bakacaktır.
Çatal alıyım dedim ..Ben şeyi anlamadım. Bir çatal almaya gidip gelmede bir dilim pastanın yarısı nasıl yedirilmiş? Ben mutfağa gidip su içsem 15 saniye sürüyor ama 7 aylık kızıma bir kaşık çorbayı yedirmem 15 saniyeden fazla zamanımı alıyor.
Bir daha yüz yüze geldiğimizde başkası olsa arayıp tartışırdım ..Yengeye vicdan azabı çektirin.
Mesaj atın hastaneden geldik yumurta dokunmuş. Vs vs diye
Abartı degil aslinda. Bir yasa kadar hassas oldugunu bilmemizden kaynaklaniyor. Benim gb usengec biri bile bir yasina kadar peyniri yogurdu bebe biskuvisini evde yapti:) normalde bir hafta supurmesem olur derim, bebekten sonra her gun yerler silindi. Yerde surunuyor diye. 12 aylik olunca normal rutinime donmeye basladim. Her yedigimden verdim ama bir lokmacik. Evet asirisi zarar, ortasi karar ama bir yasa kadar korumali diye dusunuyorum.Pasta yedirilmez evet ama peynirine kadar evde yapmaniz da biraz abarti.. benim bir arkadasim da aynen sizin gibi yapti, cocuk okul cagina geldi ev peyniri ve yogurdu haric peynir ve yogurt yemiyor, okuldaki meyveleri ve sebze yemeklerini sirkeyle yikanmadigi icin yemiyor mesela.. o kadar yipratici ki.. korumak gerekiyor ama sizinki de fazla abarti olmus..
Aşkolsun ama ya ..Allah bilir mikrop falan kapar diye çocuğu dışarı da çıkarmıyorsunuzdur. Tamam sağlıklı beslenmek önemli ama siz bu konuda fazlasıyla evhamlısınız. Ayrıca çocuk büyüyünce illaki pastanın şekerin tadına vs. bakacaktır.
yıpratıcı olduğunu düşünmüyorum 5 senedir eşimin yediği peyniri de ben yapıorım .Pasta yedirilmez evet ama peynirine kadar evde yapmaniz da biraz abarti.. benim bir arkadasim da aynen sizin gibi yapti, cocuk okul cagina geldi ev peyniri ve yogurdu haric peynir ve yogurt yemiyor, okuldaki meyveleri ve sebze yemeklerini sirkeyle yikanmadigi icin yemiyor mesela.. o kadar yipratici ki.. korumak gerekiyor ama sizinki de fazla abarti olmus..
Abartı degil aslinda. Bir yasa kadar hassas oldugunu bilmemizden kaynaklaniyor. Benim gb usengec biri bile bir yasina kadar peyniri yogurdu bebe biskuvisini evde yapti:) normalde bir hafta supurmesem olur derim, bebekten sonra her gun yerler silindi. Yerde surunuyor diye. 12 aylik olunca normal rutinime donmeye basladim. Her yedigimden verdim ama bir lokmacik. Evet asirisi zarar, ortasi karar ama bir yasa kadar korumali diye dusunuyorum.
Buyuyunce baksin diyoruz zaten. Su anda BEBEK
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?