Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Katılıyorum malesef hepsini yaşadım bu daha küçük bir sinir bozan olay ..
4 aylıkken çay içirmeye çalışmalar ..
6 aylıkken lavoboya gittiğimde halamdı sanırım kaşığa çay damlatmış şekere banmış çocuğum ağzına sokmaya çalışıyor artık Yoruldum uğraşmaktan malesef ki ..
Sanki bizim aklımız yok ..

Hepsi ayni ya kendi agziyla sicakligini kontrol edip kizima vermeye calisan mi dersin yedir bisey olmaz diyenler mi yahu bunca doktor bosuna mi okumus bunca arastirma bosuna mi yapilmis ben de bundan dolayi oyle ortamlarda cocugumu birakmiyorum kim hizmet ederse etsin zaten pek kimseye de gitmiyo kizim birakmayin kucaginizdan yaninizdan ayirmayin

Pasta yedirilmez evet ama peynirine kadar evde yapmaniz da biraz abarti.. benim bir arkadasim da aynen sizin gibi yapti, cocuk okul cagina geldi ev peyniri ve yogurdu haric peynir ve yogurt yemiyor, okuldaki meyveleri ve sebze yemeklerini sirkeyle yikanmadigi icin yemiyor mesela.. o kadar yipratici ki.. korumak gerekiyor ama sizinki de fazla abarti olmus..

İş inata biniyor malesef ..
Ben zaten ömür boyu yediklerinde dikkat etmeye çalışıcam demiyorum ki ..
2 yaşına kadar bebeğin yedikleri zeka ve beyin gelişimini çok etkilediğini düşünüyorum ..
Tat duygusu bu yaşlarda oluşuyor ..
Ben ona sağlıklı şeyler yediriyorum bunu da zaten uzmanların söylediğine göre 2 yaşına kadar yapabilirim daha sonra çikolatadan yiyicektir belki de ..
Ama eğilimleri hep sağlıklı şeylere olur damak tadı bunlara alışık olduğu için diye düşünüyorum evet çok yoruyor ..

Buyuyunce baksin diyoruz zaten. Su anda BEBEK

Yapılan baştan sona yanlış, yengenizin ya da her kim olursa olsun bebeğinize siz yokken birşeyler yedirmesinden bahsediyorum. Ama bir de dalga geçer gibi böyle yedirirler ne demek?! Benim kızım da 8 buçuk aylık birisi pasta yedirse benden gizli, hele de arkasından benimle böyle dalga geçse.. bakmam kim olduğuna kovarım. Çok net.. iyi dayanmışsın. Kovarım ya da bebeğimi alır ben terkederim ortamı. O ama annesi çok dikkat ediyor diyerek pastanın yarısının yedirilmesine göz yuman kocamı da oyarım.

Ciddi bir virus kol geziyor. Bu aksam cocugum hasta olmasin diye gune gitmeyecegim. Cunku kalabalik ortam. Bebegim bir bucuk yasinda fakat yeni bir hastalik atlatti. Disri cikip kar oynadik fakat kalabalik ortamlara sokmamaya ozen gosteriyorum.

Çatal alıyım dedim ..
Çay demlenmiş çayları doldurdum ..
Küçük kardeşim wifinin şifresini silmiş onu verdim ..
Bebeğime ne verirsen ağzını açıyor açta olsa tokta olsa ..

Yengeye vicdan azabı çektirin.
Mesaj atın hastaneden geldik yumurta dokunmuş. Vs vs diye
Bir daha yüz yüze geldiğimizde başkası olsa arayıp tartışırdım ..
Bebeğim sabaha kadar kustu ..
2 gün bişey yemedi hastaneye gittik yumurta rahatsız etmiş demeyi düşünüyorum ..

Abartı degil aslinda. Bir yasa kadar hassas oldugunu bilmemizden kaynaklaniyor. Benim gb usengec biri bile bir yasina kadar peyniri yogurdu bebe biskuvisini evde yapti:) normalde bir hafta supurmesem olur derim, bebekten sonra her gun yerler silindi. Yerde surunuyor diye. 12 aylik olunca normal rutinime donmeye basladim. Her yedigimden verdim ama bir lokmacik. Evet asirisi zarar, ortasi karar ama bir yasa kadar korumali diye dusunuyorum.

1 yaşına kadar ben de hep dikkat ettim. Çok pimpirikli bir insan değilim çocuğum konusunda. Ama oturup da çikolata, cips cola vermedim.

Bir anneye çocuğu konusunda emrivaki yapılması, inadına davranılması ciddi ikaz gerektirir.

Oğlum 2,5 yaşında olacak hala hazır yoğurt vermem. Ki normalde kimsenin yememesi lazım zaten o zehiri.
Bir ara evde labne peynir yapardım artık yapmıyorum.
Ama günde 1-2 küçük çikolata yer. Komple her şeyden sakınmak da doğru değil..

İnsanımız çok eğitimsiz. Demek ki güvenmediğiniz insanla yalnız bırakmayacaksınız. Ama bu kadar çok üstüne düşülmesi, aşırı korunaklı büyütmek de çocuk için iyi değil. Biraz gevşeyin..

Son düzenleme:
Aşkolsun ama ya ..
Gerçekten öyle pinpirik yapmıyorum. .
Evet zaten herşeyin tadına bakıcak ama uzmanlar bile söylüyor 2 yaşına kadar .
İleride okula gittiğinde illaki bakacak ama 2 yaşına kadar ben dikkat etmeyi düşünüyorum ..
İllaki hazır mamada yedi .
Ama kendim yapmaya özen gösteriyorum ve saygı duyulmasını bekliyorum .

Bebeğim 1 yaşına girdi ve pastasını bile hazır aldırmadım kendim onun yiyebileceği malzemelerle şekersiz pekmezli yaptım. Dışarı çıkarken zaten sizin gibi kavanozlara yapıp çantama atıyorum.

Biri pastane pastası yedirmeye çalışsa ciddi tepki gösteririm, herkes de bilir bunu. Normal sofra şekeri bile yok onların içinde basıyorlar glikoz şurubunu.

Tabi ki çocuk illa ki biraz büyüyünce o tatlarla tanışacak yiyecek ama o zamana kadar ne kadar sakınırsak o kadar iyi. Ne kadar geç yerse o tarz yiyecekleri o kadar iyi.

Hiç de abartmıyorsunuz sigara içen elini yüzünü yıkasın eve giren aynı şekilde yıkamadan dokunmasın. Bunlar abartı şeyler değil ki normal olan bunlar.

Yengenizin pişkinliğine de hayret ettim doğrusu.

yıpratıcı olduğunu düşünmüyorum 5 senedir eşimin yediği peyniri de ben yapıorım .
Sütü kaynatıp içine limon sıkmak çok zor gelmiyor bana ..
Yada yoğurt mayalamak ..
Meyveleride kendi aldığımızıda zaten sirkeyle yıkıyorum ..
Ama dışarda meyve yediğimizdede yaaa bu sirke siz yıkanmış diye ayırmıyoruz ..
Zaten sirkeli yıkanmış olması onu farklı yapmıyorki ..

ben hala çok abartı olduğunu düşünüyorum.. mesela yoğurt konusunda (çocuklarım alerjik olduğu için alerji doktorlarıyla yaşadık hep) doktorumuz hep bebek yoğurdu almamızı, onun içindeki yararlı bakterileri evde yapamayacağımızı söylerdi.. keza evinizi tozlu tutmayın ama her gün de silmeyin, silmek daha tehlikeli demişti.. bisküvi ve peyniri ne kadar evde yapabilirsiniz ki? çocuğunuzu mikrop kapar diye kalabalık ortama sokmuyorsunuz ama 2 sene sonra kreşe başladığında kombo yapacak mikroplar üst üste.. tabi ki herkesin kendi tercihi ama bana aşırı abartı geliyor..

Cok abartiyorsunuz. Alti ustu 3 yaşa kadar istediginiz gibi beslenecek sonra istesenizde yapamayacaksiniz zaten. Yarim pastayi ben bile yiyemem 8 aylik cocuk nasil yiyor?
Tamam saglikli besleyinde kirk yilda bir agzina farkli birsey atti diye ileride hastaliktan basini kaldiramayacak değil.

Bu arada elin cocuguna biseyler yedirmek dogru degil ama bu abarti hareketlerinizden dolayi ozellikle yapiliyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…