Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Yani varya bazı yorumlara cidden inanamadım yav. Nutella vermeler bilmemne. Yahu benim muhabbet kuşum var. Ona şekerli, tuzlu gıdalar vermemem gerekiyor. Sindirim sisteminde hasarlar oluşuyor. Bir kere bile yese bakın bir kereden bi şey olmazcılar. Bir bebek var karşınızda hiç mi ne yemesi yememesi konusunda araştırma yapılmaz.

Ha bir de ileride yiyecek zaten diyenler bazı yaşlar kritik dönemdir bu dönemlerde sağlıklı gelişim açısından daha dikkatli olunması gerekir

+1

Kimsenin bebeğine müdahale etmem, en fazla söylerim. Ama alıp elime pasta yedirmek ne haddime? Ya içindeki bir şeye alerjisi varsa ve hastalanır ya da daha da kötüsü olursa? Benim suçum olur, nasıl açıklarım?
Dışarıda da çocuklara sevimlilik olsun diye ikram edilen çikolatayı vs anlamıyorum. Fındık fıstığa alerjisi var mı dokunur mu bilmeden veriliyor.ben nasıl karışmıyorsam bana karışılmasını da istemem.

J

Ahh kıyamam ben o kuzuya nasılda yanmıştır o narin teni
deli gibi kaşımak istemiştirde yapamamıştır

allah kahretsin inşallah böyle düşüncesiz insanları

Hamileyim ben
zaten bebeğimi kimsenin öpmesine izin vermem diyodum ama
eve kimseye almamak lazım en iyisi bu

G gelecekvizyon kuş dedin de babam muhabbet kuşumuza sucuk, incir, peynir gibi saçma sapan şeyler vermiş ben üniversite dolayısıyla şehir dışındayken
Gut hastası oldu ve kaybettik
Şimdi aynısını bebeğime yapmayı planlıyor. Ben sana küçükken antepfıstıklarını kendim çiğner çıkarır yedirirdim diyor, korku içindeyim. İlk 6 ay falan dinleyecek gibi değiller. Anneannem de diyor ki emziği lokum tozuna batır
Allahtan uzağız ama telefondan yetişiyorlar maşallah

Eskiler hep böyleymiş canım çok çesit yokmuş ozaman
olanlarıda bebeğe vermişler hep tabiki çok sağlıksız ve yanlış ama tamam yaparım de geç büyüklerle inatlaşinca onlar üstün çıkmak istiyor çünkü

Kesinlikle her söylediğinize katılıyorum bayanın biride ozaman zaten lise yıllarında belki sigara içiçek şimdiden denetelim o zaman demiş
Çok kitap sayfalarca araştırmaya gerek yok ..
Bebeğe ne yedirilmez yazsınlar google çıkıyor kısacık bir özetle ..
Aman nolcakcıların varsayımlarıylamı yola çıkalım
Yoksa bu konuda eğitim almış tecrübe etmiş doktorlarımıza mi güvenelim ..
Amannn zaten doktorlarda herşeyi abartıyor bizim zamanımızda varmıydı diyenler bile varrr ..
Boşuna okumuş okadar doktor gibi konuşan çokkk .

Gelmeyi versin 2.3 ay kimse valla ..
Darılan darılsın alınan alınsın .
Bunu yaşamaktan daha iyidir darılmaları ..
Çocuğunu fanusa koy diyenler olmuş ..
Mümkün olsa yapıcam ..
Ucuklu ucuklu öpmeye çalışan bunu diyenlerde eminim ..

Bu problemi yaşamayan var mıdır acabaa? Bide cok biliyosunuz yaa biz sizi yemeklerin suyuyla büyüttük sapa sağlamsınız diyerek dahice açıklama yapan ayrı bir grup var
Okadar sağlamızki 25 yasında şeker hastası olabiliceğim çıktı ..
27 yasında şeker ilaçına başladım ..
Kuzenlerim yiğenlerim obezler bildiğiniz şaka değil en küçüğü askere gidemezsin denildiğinde zaman 150 kilodan 90 kiloya düşene kadar neler çekti ..
Ama biz sizi lapalarla büyüttük ..
Kullandığım markanın bebek devam sütünün fiyatını görmüş bahsi gecen Yengem ..
Bana diyorki yazık günah paranıza ileride daha çok ihtiyacı olacak bu çocukların ..
Bayat ekmeği sütle Isla ver bak nasıl kilo alıyor ben hep öyle yapardım ..
2 çocuğunda büyüme sorunu var ..
İğneler vurulurdu ikizleri asla unutmam boyu uzamıyordu .

Yaptığınız hiç tuhaf değil.
Büyük oğlumu sizinkinden kat be kat daha kuralcı besledim 1 yaşına kadar.
Her öğün alacağı şeyleri hesaplayarak menüler oluşturdum.
Karbonhidratı hayvansal proteni vitaminleri vs.
Yemekleri sadece buharda pişti, hiçbir zaman bulamaç gibi şeyler yedirmedim saf zeytnyağı soğuk eklendi.
İsveç somonları, bıldırcın yumurtaları, tee egeden gelen enginarlarla yemekleri yapıldı.
Parmak besinler ve blv ile kendi zevkini oluşturmasına izin verdim.
Dışarıdaysam termos yemek kabıyla gezdim, yasaklı ve ambalajlı hiçbir şey ağzına değmedi.
Yoğurtlarına probiyotik kattım, peynir yapıp peynir altı sularını yumurtasına kattım vs.
Niye anlatıyorum biliyor musunuz?
El birliği ile benim çocuğum iğrenç beslenen hatta beslenmeyen bir çocuk haline dönüştürüldü.
Özellikle halası, her arkamı döndüğümde tatlı bir şeyler verdi.
Evindeki abur cubur dolabını oğluma öğretti.
Daha bugün bahsi geçti, çok kızdım senin çocuğuna da ben yapacağım diye kabul etmedi siz veryorsunuz dedi ki, benim evime abur cubur giremez!
Kuzenleri yiyemiyor özensin ağlasın diye önünde çikolata cips yediler, anneleri gık çıkarmadı.
Benim oğlum şuan sadece makarna patates kızattması ve çırpılmış yumurta yiyor!
Önüne koyun 5 paket çikolata bitirsin ama!
Çocuk krize girip günlerce yemek yemiyor, 1 sene geçti sulu bir yemek, sebze ya da çorba içmeyeli.
Ahım da var, ahdım da var böyle insanlara.
Bile bile kötülük eden elbet döner dolaşır kendine gelir.
Benim oğluma yaptığının bin beteri başına gelsin inşallah!!!

Yaptıklarınız kesinlikle fazla değil eksik de değil. Çocuğum yok ama inşallah olursa bende sizin gibi davranırdım. Görümcem çoçuğunun yediğine içtiğine pek dikkat etmez mesela. Arada bir öyle yok yemesin Bugun çok yedi çikolatayı der. Ama kayınvalidem ısrarla gizli gizli yedirir. Ben asla vermem. Onun yerine benden isterse meyve filan veririm. 4 yaşında. Ben uyardığımda anne verme Ablam istemiyor ya da görümceme abla annem yedirdi haberin olsun ben engelleyemediğim dediğimde ikisininde dediği şey “seninki olsun görmez yedirme dedikçe herkes yedirecek”... daha olmadan bu durum bile beni sinir ediyor. Olsa naparım kim bilir...

Kızlar çok sinirliyim...Annemlere gittim yeğenim var hapşırıyor bilseydim gitmezdim..Geliyor çocuğun yüzüne hapşırıyor eline hapşırıyor annesi gel kızım elini yıkayalım demiyor geliyor bebegimin elini öpüyor öpme yapma elleme demekten ben yoruldum..3 yasında çok hırçın bebeğime yaklaşsın istemiyorum çünkü vurma egilimli..Yengem ne dese begenirsiniz kizimmmm halanın oğluna vurma halanın o an cani çıkar.Benim cocuguma vursa hoşuna gidiyor o kadar zihniyetsiz cahilll vur kızım dov kızım diye öğretiyor
Parmagini emiyor geliyor bebeğin yüzüne dokunuyor burnunu karıştırıyor bebeğime dokunuyor söylüyorum söylüyorum onların gözünde cocugu kıymetli elletmiyor oldum evet kıymetli 4 aydır gram hasta etmedim çocuğum simdii hapşırıp öksürüyor..Cocugyn ustu leş gibi ustunu degstrmekten aciz yengem bildiğiniz leş gibi..Benim yegenim ve cok bakimsiz arsiz ilgisiz yetişiyor.Çok sinirliyim

M..s'tan probiyotik yoğurt mayası alıp onunla mayalıyorum son 3 senedir.

Bebeğim yok. 16 yaşındaki ergen kız ve 45 yaşındaki kocadan evla bebek mi var
Doğru mu alıntıladım bilmiyorum ama merak ettim. O mayadan alıp bir kaç kere denedim ama maalesef olmadı yoğurdum. Nasıl yapıyorsunuz acaba.konuyka alakasız oldu ama yoğurt konusu bu aralar derdim.

14 aylık oğlumda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Benim aile akraba çevrem değil arkadaş çevrem yapıyor. Yok benden gizli çikolata vereceklermiş yok şeker vereceklermiş. Bir de dalga geçiyorlar. Dedim ki eğer bu çocuğa benden habersiz bişey verirseniz hakkımı helal etmiyorum. Bozuldular ama umrumda değil. Bu kişilerin de çocukları 5 yaş altı. Hayır şekerin tatlının ne yararı var anlamıyorum ya

İs inada binmis. Buyukler soyle dusunuyr biz kendi cocuklarimizi boyle buyuttuk de ne oldu hepsi turp gibi. Tabiki simdiki anneler daha bilincli ve egitimli. Eskilerde cehalet ve kiskanclik var. Ben catir catir kkavga ederdim heralde. Bebegimin uzerine titreyecem biri pasta yedirecek. Kovardim heralde evden onu o anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…