Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Sizi cok takdir ettim bebeğinizi sağlıklı beslemeye çalıştığınız için ve o akrabaniz size demis ya boyle yedirirler diye sizin bu çabanızı kıskanmış sizinle aşık atiyo bariz belli bu durum

Yorumların hepsini okumadım ama şeker glikoz şurubu koruyucu madde gıda boyası ve böcek ilacı kalıntısı yiyerek bağışıklığın güçleneceğine inanlar başka bir dünyada yaşıyor olmalı. Bu mantıkla bebekler sigara ve alkolle de tanışsın, lisede koruyamayız belki. Erkenden tatsın karaciğer akciğer öğrensin.

Evde yapınca mecbur yoğurt mayasi konulmuyormu? Marketde satilan yogurt mayasi zaten kültür değilmi?
Ben haftada 3 kilo yiyorum...
Hemen araştırım. Teşekkür ederim
M..s'tan probiyotik yoğurt mayası alıp onunla mayalıyorum son 3 senedir.

Bebeğim yok. 16 yaşındaki ergen kız ve 45 yaşındaki kocadan evla bebek mi var

Ben boyle insanları oldurmek istiyorum.bir de piskin piskin pastayı böyle yedirirler demis ya.allahım sizede bizede sabır versin.anlamıyorlar sanki aptal bi i attan baska birsey degil yaptıkları.

KVler topluca sacmaliyor bence haksiz olsalar da gelin suclu cikiyor.
Kuzenim(erkek), esi bebklerine sekerli seyler yedirmiyor. Bebek zaten asiri iri, daha da yerse obez olacak. Teyzem ovunerek, annesi diger odadayken cocuga nasil helva yedirdigini anlatiyor. Helvada bir besin degeri var mi? Yok. Sadece un ve seker, eee kardesim torununa iyilik yapmis olmuyorsun ki. Gelin hakli yani. KV takimi hep ayni arkadaslar dunyanin en egitimli kulturlu kadini olsa da boyle durum :)

Buyuk kızıma ıkı yasına kadar abur cubur vs yedırmedım.Kızım 1.5-2 yaslarında bırgun kayınvalıde kahvaltıya cagırdı gorumcelerde var,masada salam var.Babaannesı yermısın dıye sordu"hayır ben ona oyle seyler vermıyorum"dedım.Halaları da verme sakın dedıler.Bız lafa daldık baktım benım kız elınde salam gıtmıs kosede yıyor,mergerse kadın ver elıne gıt otede ye de bırde cocuga.Ben bır cıglık attım,tuttum cocugun kollarından "ben sana yeme demedım mı sen benı nasıl dınlemezsın"dıye bagırdım kaynanaya da donup "sana verme dedım"dıye bagırdım cocugumu alıp eve ındım saatlerce agladım,maalesef cocuga da benı nasıl dınlemezsın dıye bagırdım.Kızları da annelerıne kızdılar"annesı yedırmıyor oyle seyler sana verme dedı nıye verıyorsun "dedıler ama olan oldu .O gunden sonra da kızım her benı dınlemeyıp o kadını dınledıgınde ben o kadına sozumu gecıremedıgım ıcın kızıma bagırdım yanı acısını cocugumdan cıkardım.Sız cok bılınclı,duyarlı bır annesınız hatta takdır-e sayansınız.Bırakın sızı elestırsınler,gulsunler,kızsınlar sıze ,cocugunuz ve sızden onemlı degıl hıc bırsey.Nereye gıdersenız gıdın cocugunuzu kucagınıza alın cay dahı doldurmaya kalkmayın.Elestırenlere de "kımseye guvenmıyorum"deyın kulagınızı tıkayın herkese.Gule gule hayırlısı ıle buyutun Insallah

Katılmıyorum Cherrycim,istisnalar var.
En azından benim çevremde.
Kvm mesela eğitimli değil,ilkokul mezunu ama görgülü ve saygılı bir kadın.
İki elti ikimizin de birer çoçuğumuz ve başkalarına tuhaf gelen farklı çocuk yetiştirme yöntemlerimiz var.
İki elti tarz ve hayata bakış olarak da çok farklıyız.
Ne kvm ne kpm, ikimize de müdahale etmezler.
Hele çocukların eğitimine asla.
Siz hepiniz öğretmensiniz,bizden iyi bilirsiniz, zaman çok değişti,çocukları gereksiz yere üzüp hırpalamayın da ne yaparsanız yapın derler.
Seviyorum eşimin ailesini.

konu sahibi ben biraz annenize kabahat buldum Kusura bakmayın o da size pek destek çıkmıyor sanki
kafam gelmiyor Ne demek yengenize karşı sizi savunmaliydi. anneniz bir kere akrabalarımıza carlasa kimse cesaret edemez.
torun mu onemli akrabami.
bunu annenize sorun.

konu sahibi ben biraz annenize kabahat buldum Kusura bakmayın o da size pek destek çıkmıyor sanki
kafam gelmiyor Ne demek yengenize karşı sizi savunmaliydi. anneniz bir kere akrabalarımıza carlasa kimse cesaret edemez.
torun mu onemli akrabami.
bunu annenize sorun.

Sorgulamak bana düşmez ama o salamdan daha fazla zarar verdiğiniz aşikar.
Durumun bu kadar farkındayken neden kızınıza bağırıyorsunuz?

Sorgulamak bana düşmez ama o salamdan daha fazla zarar verdiğiniz aşikar.
Durumun bu kadar farkındayken neden kızınıza bağırıyorsunuz?
Aslında ben o an kayınvalıdeme bagıramadıgım ıcın cocuk arada kaynadı.Inanın bunun sorgulamasını yuzlerce kez yaptım,hatamında farkındayım .Benım bagırmam aslında kayınvalıdeye ıdı.Kızım su an 10 yasında ve 3 yıldır kayınvalıdemler ıle gorusmuyoruz.Kızım hala soyler senın ızın vermedıgın seylerı yaptırdıgı ıcın ben onun yanına gıdıyordum dıye.Insan deneme yanılma yolu ıle ogrenıyor bazı seylerı

+1 bu yuzden mi gorusmuyorsunuz. kv yaptigi hic hos degil.

+1 bu yuzden mi gorusmuyorsunuz. kv yaptigi hic hos degil.
Hayır gorusmeme sebebımız cok farklı.Kızları ıle tartıstık uzerıme yuruduler,bende evımden ayrıldım.Altlı ustlu oturuyorduk.Evımızı elımızden almak ıcın turlu yollara basvurdular suan zaten kızı oturuyor evımızde.Ben kurtuldum ya cok sukur ama ruh saglıgımı kaybettım o ayrı.Daha da neler neler yaptı kayınvalıde de hıc gırmeyeyım o konulara.

Tek çare daha sert olmanız ve kırıcı konuşmanız bence.
Ben asla sizin gibi değilim ve bebegimi Rus babaannesine verip geleneklere uygun, karli havada buz gibi suya sokma hayallerim falan var, düşe kalka büyüsün, narin prenses değil tam bir Amazon olsun istiyorum.
AMA herkesin çocuğu kendine. Nasıl benim çocuğuma kimse karışamaz, bende kimsenin çocuğuna asla karışmam. Kendimde hak görmem.
Benim ablam da aynı sizin gibi,hatta fazlası var. Anneme babama bile evinde balkonda dahi sigara icirtmiyor, liseli çocuk gibi bakkala-lokantaya diye çıkıp içiyorlar :))) hiç de 'gık' bile diyemiyoruz.
Ben mesela isterim ki kendi cocugum kedilerle köpeklerle kardeş olsun, benim gibi copteki kedileri öpüp okşasin:) ama ablam cocugunu bizim evdeki tertemiz kediye bile dokunmasına izin vermiyor (1bucuk yaşında) bana göre dünyanın en aptal hareketi. AMA bana ne? Herkesin çocuğu kendine. Bu yüzden kediyi bir odaya kapatıp uzaktan cici yapıyoruz. Sonra da elini sabunluyoruz. Bizim evden oraya herhangi birşey giderse ,bebeğe dikis diktiysek falan çocuğun üstüne tutmadan hemen makinaya gider kedi tüyü korkusuna...
Ailecek uyuz oluyoruz ama saygı duyuyoruz. Çünkü o annesi. Herkesin çocuğu kendine, yeğen de olsa torun da olsa. Kimsenin karışmaya hakkı yok.
Ha biz karıştık diyelim. Herkes bilir ki ablam o yaptigin şeyden seni pişman edecek şeyler yapar, "Allah kahretsin,tamam lan tamam suçluyum! Asın beni!" Falan dersin
O yüzden tek çare çok caZgir olup insanların size bulasmamasini sağlamak.
Mesela benim annem de çok caZgir bir kadındır. Biz küçükken dayi-teyze-anane vs asla kimseyi karistirtmazdi. Onun lafı üstüne laf olmazdı.
Maalesef böyle oluyor bu işler. Siz orada kavga çıkarıp o kadını rezil edip kovsaydiniz evde tatsızlık cikardi biraz ama kimse daha da kolay kolay cesaret edemezdi

Sizin yorumlarınızı beğeniyle takip ediyorum.
Çok ilginç bir ailesiniz.
İmkanım olsa mesleki anlamda incelemek isterdim bu aileyi.

Pinpirikli değilsin doğrusu bu. Aynısını benim bebeğime yapmaya çalışıyorlar. Bal, reçel , tuzlu zeytin, ekmek arkamı döndüğüm an çocuğa vermeye çalışıyorlar. Siz bu çocuğu sevmiyorsunuz diyorum. Sevseniz kendi bırakmaya çalıştığınız şeyleri ona yedirmezsiniz. Tuz un şeker kendileri az yemeye çalışırlar , bebeklere de tam tersi yedirirler. Memlekete sırf bu yüzden gelmek istemiyorum hoplata zıplata, tükürükleyerek öpmeleri de ayar ediyor ben iki dakika ayrılınca yanlarından. Uçuğu olan insan bile öpmeye çalıştı daha 6 aylıktı vermedim kucağına alındı. Yengeme öpme dedim küstü orda burda beni anlatıyormuş. Canları cehenneme. Ben çocuğumu korumakla mükellefim. Hasta olunca kimse başında beklemeyecek

Sizin yorumlarınızı beğeniyle takip ediyorum.
Çok ilginç bir ailesiniz.
İmkanım olsa mesleki anlamda incelemek isterdim bu aileyi.
Hahaha teşekkür ederim :) türk standartlarından azıcık farklı bir aileyiz. Babam da daha 10-11 yaşındayken bizi dolaşmaya cikartirdi, 'uzun yıllar biriyle çıkmanın, birlikte çok şeyler yaşamış olmanın evlenmek için sebep olmadigini, nikah masasında bile olsan eğer içine sinmeyen birsey varsa hayir deyip masadan kalkman gerektiğini' falan söyler o yönde alttan alta bize mesaj verirdi:) evdeki cazgir kadınların aksine sessiz sakin,mülayim bir adam. İstersek biz yaninda birbirimizi girtlaklayalim yine de hakemlik yapmaz, durun susun demez , görmezden gelir,telefonla okey oynar :) ilginç bir ev cidden,incelense

Canan Karatayla bir akrabalığın mı var
Bebeğin midesi bayram etmiş be .valla kusura bakma da takıntılısın annem olmanı istemezdim yani.iki çatal pasta yedi diye hiçbirşey olmaz.şu sağlıklı yaşam olayını abartmayın.bebeğin hoşuna gitmiş yemiş bu çocuk robot mu sadece senin dediğin şeyleri yiyecek?
Büyüyünce ne olucak?böyle hayat mı olur be.
Bırak Allah aşkına hırsımdan ölücem diyorsun bide .

Sende çocuğun psikolojisini bozmuşsun çığlık atarak.
Yaptığın çok mu normal?sen nasıl beni dinlemezsin ne demek?ilerde çok dinler seni.robot yetiştiriyorsunuz siz?şimdi beni linç edeceksiniz burda ama bu pimpirikli anne modeli de baydı artık.çocuğun canı çekmiş olabilir merak etmiş olabilir sen yine dikkat et ama bu çığlıklar falan el kadar çocuğa bağırma ne ya.silkelenin bi kendinize gelin .salatayla hayat geçmez.bende çok dikkat ederim yediğime de bu kadar da fazla.
Koyun bir cam fanusun içine öyle büyütün madem.bir çocuğu bu kadar sıkarsan ilerde sana güvenide kalmaz git gide uzaklaştırırsın.sonra çocuğum bana niye uzak davranıyor?önce bir piskolojinizi düzeltin.robot değil insan yetiştiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…