- 27 Ocak 2016
- 560
- 208
- 103
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Vurma eğilimli çocukların yanında bende çok tedirgin oluyorum ..Kızlar çok sinirliyim...Annemlere gittim yeğenim var hapşırıyor bilseydim gitmezdim..Geliyor çocuğun yüzüne hapşırıyor eline hapşırıyor annesi gel kızım elini yıkayalım demiyor geliyor bebegimin elini öpüyor öpme yapma elleme demekten ben yoruldum..3 yasında çok hırçın bebeğime yaklaşsın istemiyorum çünkü vurma egilimli..Yengem ne dese begenirsiniz kizimmmm halanın oğluna vurma halanın o an cani çıkar.Benim cocuguma vursa hoşuna gidiyor o kadar zihniyetsiz cahilll vur kızım dov kızım diye öğretiyor
Parmagini emiyor geliyor bebeğin yüzüne dokunuyor burnunu karıştırıyor bebeğime dokunuyor söylüyorum söylüyorum onların gözünde cocugu kıymetli elletmiyor oldum evet kıymetli 4 aydır gram hasta etmedim çocuğum simdii hapşırıp öksürüyor..Cocugyn ustu leş gibi ustunu degstrmekten aciz yengem bildiğiniz leş gibi..Benim yegenim ve cok bakimsiz arsiz ilgisiz yetişiyor.Çok sinirliyim
Doğru mu alıntıladım bilmiyorum ama merak ettim. O mayadan alıp bir kaç kere denedim ama maalesef olmadı yoğurdum. Nasıl yapıyorsunuz acaba.konuyka alakasız oldu ama yoğurt konusu bu aralar derdim.
+1+1+1Sağlam oldugumuzdan değil işte deee kendilerini haklı cikarcaklar ya. Ölmediniz yasiyonuz demek istiyolar. Öldürmüyorsa zararsız aynen böyle bakış açısı...
Benim yaptığım biraz farklı ama sizin ki daha mantıklı geldi kesinlikle denicem ..İki tip maya var.
1-Kuru maya: Önce o mayayı (1 paket maya 2 kg süt için) 1/2 bardak ılık sütte 6 saat mayalıyorsunuz. Sonra mayaladığınız mayayı 2 kg süte karıştırıyorsunuz.
2-Sıvı maya: Bu maya hazır. 1 kg süte 3 yemek kaşığı ekliyorsunuz.
Ben yoğurdumu şöyle yapıyorum.
Fırını 50 derecede yarım saat ısıtıyorum.
45 dereceye ılınmış sütüme (çiğ süt kullanıp kendim pastörize ediyorum) yoğurt mayasını ekleyip, hafifçe karıştırıyorum.
Sonra mayalanmış sütümü 600gr'lık kavanozlara paylaştırıyorum.
Isıtılmış ve kapatılmış fırınıma bu kavanozları ağzı açık şekilde koyuyorum. Tam 6 saat fırın kapağıını açmadan bekletiyorum.
6 saat sonunda kavanozları mermerin üstüne alıp bi yarım saat de öyle bekletiyorum.
Kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırıyorum. 1 gün sonra taş gibi yoğurtlarımız hazır.
Çok kolay yani. Mutfak termometresi var ise hele ilkokula giden çocuk bile yapabilir. Yeter ki gözde büyütülmesin.
Not: Yaptığım yoğurtları 3 kez mayaya kullanıyorum. 4.yapışımda yeniden probiyotik kullanıyorum. Yani her hafta yoğurt yaptığıma göre ayda 1 kez probiyotik maya kullanıyorum.
Evet bende keşke yaşamamış olsam diyorum ..Ay tam delirmelik ya.
Tamam konusan agziyla isteyen cocuga hadi hayir diyemediler kiyamadilar vs vs diyelim de 8 aylik yahu, pastadan ne anlar, ozenme veya yicem diye tutturma durumu da yok ki.
Ay ben gicik oldum keske okumasaydim, yengeyi sacindan tutum savurasim var, zaten reglim geldi sinirliyim
Bir doktoru takip ediyorum bir araştırma yapılmış bebekler 1 yaşından önce beyaz un yumurta beyazı bal yiyen bebekler erken ergenliğe girdiği belirlenmiş ..Bence davranışınız çok güzel çünkü şimdiki yiyecek içecekler ya hormunlu ya kimyasallı ama evet bunu sonsuza kadar sürdüremezsiniz çünkü hayatının her aşamasında yanınızda olmayacak illaki o sakındığınız şeylerin tadına bakıcak makmaşı da bence. Önemli olan sağlıklı beslenme kültürünü öğrenmesi
Yengenizde çok gıcıkmış yani hiç saygısı yok belli ki
Sanırım dıger yazdıklarımı okumadınız bu olay benım ılk annelık yasadıgım zamanlarda yasanan bır olay.Sız benım cocugumu cam fanusta yasatacak tarzda bır anne olup olmadıgımı nereden bılıyorsunuz da pınpırıklı bır anneymısım gıbı zamanında yasanmıs bır olaya gore benı yargılıyor ve psıkolojımın bozuk oldugunu ıma edıyorsunuz.Buyuk kızım daha 17 gunluktu yogun bakımda 10 gun kaldı.Sebep ne bılıyormusunuz grıplı halalarının onu agzından burnundan opmelerı nedenıyle kaptıgı mıkrop.Ben zamanında lafımı onlara gecırseydım bunlar yasanmaz ben yogun bakım kapılarında lohusalıgın ne demek oldugunu bıle anlamadan zaman gecırmek zorunda kalmazdım.Cocugum yıllarca bu hastalıgın onda bıraktıgı ızler ıle ugrastı.Almadıgı kortızon,ayda en az ıkı hafta hergun yemedıgı ıgne kalmadı.Sonucta cocugum o zamandan berı allerjık bronsıt hastası olarak hayatına devam edıyor.Sız ınsanların ne yasadıgını nereden bılıyorsunuz kı psıkolojılerınden vurmaya kalkıyorsunuz.Bana boyle dedınız de ne oldu sankı sızın psıkolojınız cok mu duzgun oldu.Benım cocugumun yedıgı seylere allerjısı olup olmadıgını denedıgım bır surecte kımse cocuguma salam vs yedıremez.Cocuguma bagırdıgım ıcın ben kendımı zaten suclamısım sız benı bu konuda yargılasanız ne olur.Ama bana psıkoljınızı duzeltın deme hakkını sıze vermem cocugunun cektıgı acılara sahıt olmus bır anne olarak.Su an buyuk kızım 10 yasında ve hala evde tıkanınca vermem gereken ılacları var ve yıne soyluyorum bu benım degıl hayatımıza ıstedıklerı gıbı mudahale hakkını kendınde goren ınsanlar yuzunden.Sız lutfen cocugunuzu ıstedıgınız gıbı buyutun dılerım buyutmenıze mudahale bulunan ınsanlar sızden uzak olurSende çocuğun psikolojisini bozmuşsun çığlık atarak.
Yaptığın çok mu normal?sen nasıl beni dinlemezsin ne demek?ilerde çok dinler seni.robot yetiştiriyorsunuz siz?şimdi beni linç edeceksiniz burda ama bu pimpirikli anne modeli de baydı artık.çocuğun canı çekmiş olabilir merak etmiş olabilir sen yine dikkat et ama bu çığlıklar falan el kadar çocuğa bağırma ne ya.silkelenin bi kendinize gelin .salatayla hayat geçmez.bende çok dikkat ederim yediğime de bu kadar da fazla.
Koyun bir cam fanusun içine öyle büyütün madem.bir çocuğu bu kadar sıkarsan ilerde sana güvenide kalmaz git gide uzaklaştırırsın.sonra çocuğum bana niye uzak davranıyor?önce bir piskolojinizi düzeltin.robot değil insan yetiştiriyorsunuz.
İki tip maya var.
1-Kuru maya: Önce o mayayı (1 paket maya 2 kg süt için) 1/2 bardak ılık sütte 6 saat mayalıyorsunuz. Sonra mayaladığınız mayayı 2 kg süte karıştırıyorsunuz.
2-Sıvı maya: Bu maya hazır. 1 kg süte 3 yemek kaşığı ekliyorsunuz.
Ben yoğurdumu şöyle yapıyorum.
Fırını 50 derecede yarım saat ısıtıyorum.
45 dereceye ılınmış sütüme (çiğ süt kullanıp kendim pastörize ediyorum) yoğurt mayasını ekleyip, hafifçe karıştırıyorum.
Sonra mayalanmış sütümü 600gr'lık kavanozlara paylaştırıyorum.
Isıtılmış ve kapatılmış fırınıma bu kavanozları ağzı açık şekilde koyuyorum. Tam 6 saat fırın kapağıını açmadan bekletiyorum.
6 saat sonunda kavanozları mermerin üstüne alıp bi yarım saat de öyle bekletiyorum.
Kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırıyorum. 1 gün sonra taş gibi yoğurtlarımız hazır.
Çok kolay yani. Mutfak termometresi var ise hele ilkokula giden çocuk bile yapabilir. Yeter ki gözde büyütülmesin.
Not: Yaptığım yoğurtları 3 kez mayaya kullanıyorum. 4.yapışımda yeniden probiyotik kullanıyorum. Yani her hafta yoğurt yaptığıma göre ayda 1 kez probiyotik maya kullanıyorum.
Evet bende keşke yaşamamış olsam diyorum ..
Ya bu çoçuk 2 yaşına kadar yumurta beyazı beyaz un yememesi lazım diye düşünürken ben löppp diye pasta yediriyor etrafımdakiler ..
Baktım bu iş tartışmayla kavgayla bağır çağır olmuyor ..
Eşimi abimi herkesi tembihledim ..
Hastalandı sen pasta yedirdin diye dicez.
Ben o bu hareketleri yaparken neler yapmak geliyorda içimden zor tutuyorum kendimi ..
Sanırım dıger yazdıklarımı okumadınız bu olay benım ılk annelık yasadıgım zamanlarda yasanan bır olay.Sız benım cocugumu cam fanusta yasatacak tarzda bır anne olup olmadıgımı nereden bılıyorsunuz da pınpırıklı bır anneymısım gıbı zamanında yasanmıs bır olaya gore benı yargılıyor ve psıkolojımın bozuk oldugunu ıma edıyorsunuz.Buyuk kızım daha 17 gunluktu yogun bakımda 10 gun kaldı.Sebep ne bılıyormusunuz grıplı halalarının onu agzından burnundan opmelerı nedenıyle kaptıgı mıkrop.Ben zamanında lafımı onlara gecırseydım bunlar yasanmaz ben yogun bakım kapılarında lohusalıgın ne demek oldugunu bıle anlamadan zaman gecırmek zorunda kalmazdım.Cocugum yıllarca bu hastalıgın onda bıraktıgı ızler ıle ugrastı.Almadıgı kortızon,ayda en az ıkı hafta hergun yemedıgı ıgne kalmadı.Sonucta cocugum o zamandan berı allerjık bronsıt hastası olarak hayatına devam edıyor.Sız ınsanların ne yasadıgını nereden bılıyorsunuz kı psıkolojılerınden vurmaya kalkıyorsunuz.Bana boyle dedınız de ne oldu sankı sızın psıkolojınız cok mu duzgun oldu.Benım cocugumun yedıgı seylere allerjısı olup olmadıgını denedıgım bır surecte kımse cocuguma salam vs yedıremez.Cocuguma bagırdıgım ıcın ben kendımı zaten suclamısım sız benı bu konuda yargılasanız ne olur.Ama bana psıkoljınızı duzeltın deme hakkını sıze vermem cocugunun cektıgı acılara sahıt olmus bır anne olarak.Su an buyuk kızım 10 yasında ve hala evde tıkanınca vermem gereken ılacları var ve yıne soyluyorum bu benım degıl hayatımıza ıstedıklerı gıbı mudahale hakkını kendınde goren ınsanlar yuzunden.Sız lutfen cocugunuzu ıstedıgınız gıbı buyutun dılerım buyutmenıze mudahale bulunan ınsanlar sızden uzak olur
Mikrodalga konusunda da uzmanlar ikiye ayrıldığı için, ben bir süredir mikrodalgayı da kullanmıyorum.Benim yaptığım biraz farklı ama sizin ki daha mantıklı geldi kesinlikle denicem ..
Ben markette satılan probiyotik yoğurt alıp onu kullanıyordum ..
Geceden mikrodalga ya koyuyorum mayalamak için sabaha hazır ..
Bu soru bana değil sanırım çünkü benim 15 senedir sütüm yokHiç kendi sütünle yoğurt yaptın mı anne sütüyle
Anne sütü ısıya maruz kalmamalıdır besin değerlerini kaybeder ..Hiç kendi sütünle yoğurt yaptın mı anne sütüyle
Bende düşündüm mikrodalga konusunda yiyeceklerin besin değerini kaybettirdiği söyleniyor ama mikrodalgafa yoğurt mayalarken hiç çalıştırmadan yaptığımız için sakınca görmedim açıkçası ..Mikrodalga konusunda da uzmanlar ikiye ayrıldığı için, ben bir süredir mikrodalgayı da kullanmıyorum.
Aynı markanın kefir mayası da var, ileride kefir vermeye başlarsanız onu da yapabilirsiniz.
Bizim evde kefir sevilmiyor ben yapmıyorum o yüzden.
Amın.Insan bazı seylerı deneme yanılma yontemı ıle ogrenıyor.Maalesef ben ve yavrum ıcın kotu bır baslangıc olmustu.Ne dıyeyım Allah beterınden muhafaza etsın.Sıze de gecmıs olsunABERK
Ablacim yazdıklarını okudum beni çok etkiledi..
Benim kızımı da sürekli halasi deneağzından öptü. Bebeğim mikrop kaptı ve karaciğer enzimleri miz yukseldi..
Minicik bedenlerden biz sorumluyuz önce herşeyi yaparlar birşey olmaz olmaz diye sonra birşey olduğunda hasta olduğunda kimseyi suclamazlar..
Suçlu sensin sen bakamadin sen hasta ettin..
Derler doğanın mi ,yoksa türkiye kanunu mu bu..
Cahiller o kadar çok ki..
Yavrun o acıyı çekerken,sen onun her çektiği acıya şahit olduğunda her iğne vurulduğunda ağladığında. Sen vardın kimse yoktu.. sana kıyamam ben
Rabbim cahil insanları hayatımizdan def etsin..
Kesinlikle bende söylediklerini ze katılıyorum ..Amın.Insan bazı seylerı deneme yanılma yontemı ıle ogrenıyor.Maalesef ben ve yavrum ıcın kotu bır baslangıc olmustu.Ne dıyeyım Allah beterınden muhafaza etsın.Sıze de gecmıs olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?