Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Benim de dikkatimi çekti nutellayı yeğenine yedirdiğini söyleyen hanımefendinin ahahaaa'ları.
Nutellanın içinde palm yağı olduğunu ve bunun bırakın el kadar bebeğe herkesin sağlığına ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen insanlara dert anlatmak çok zor.
Ayrıca küçücük bebeğe limon tattırıp, onun tepkilerine 'ahhhahaa' diye gülüp eğlenmek nasıl bir motivasyondur? Onu da anlayamadım.

Cehaletiniz hayret verici bir de bu bilgi çağında. Yengenize zaten şok oldum ama hemşirelik ile beslenme bilgisi arasındaki bağı anlayamadım. Bende İtalya da Üni okudum ve yaşadım ama çocuklara şeker verildiğini paketli gıda verildiğini gerekçenin de bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu ilk defa duydum. O bebeğe acıdım. Bağışıklık sistemi mikroplardan aşırı sakınmayarak geliştirilir şeker ile değil. O çocuktaki artan yağ hücre sayısı ileride azalmayacak sadece hacmi daralacak.
Bir de yaptığınızdan konudaki cahil yenge gibi gururlusunuz. Sigara içsede ölmez ciğerlerine etkisini dışardan görmezsiniz ama zararlı olduğunu biliyorsunuzdur. (İnşallah öyle umuyorum) Şeker de aynen öyle zararlıdır.
Biraz araştırma yapın olur mu neden bilimsel araştırmalar sizin tam tersinizi söylüyor bir bakın. Belki fikriniz değişir.

Çocuğum anne süttü alamadı 4 aylıkken ek gıdalara geçtik ve ben 1 yaşına kadar tuz ve şeker vermedim kimsede bu konuda öyle olmaz böyle olur demedi diyemedi cinetli insanlardanım ben korktular galiba:)özetle çocuk konu olunca ayarsız olmakta fayda var derim tabi bu gıdalar için geçerli çocuğu seviyorlar kucaklıyorlar(aile içi geçerli bu sözüm sokaktaki insan için ayarsızlık aynen devam etmeli)diye ayarsızlık yapmakta bana buldumcukluk gibi geliyor özellikle erkek ailesine çok yapılıyor ve gerçekten böyle gelinlerin ağzına çarpasım geliyor

Bebeğim burda 30 günlük ..
3 gün önce misafirler geldi ..
Gittiklerinde bebeğimin suratında bunlardan çıktı ..
Gece bebeğim uyumadığında ben vardım yanında elini açtığımız zaman suratını çiziyordu hemen aylarca Çocuğumun üstünde kremler denediik ..
Doktor kaşıntıdan uyumuyordur diyordu gaz sancıları üstüne hertarıfı sivilceydi bebeğimin öptürürüm doya doya diyen bayan ..
Öpmeyi versin kimse çocuğumu bir zahmet .

Eklentiler

• IMG_20190111_105628_404.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 83
Annenin kurallarına saygı göstermemek ayrı denyoluk,bebek için tehlikeli olabilecek şeyleri yedirmek ayrı denyoluk. Sinir bozucu şeyler elbette..
Benim kızlar abur cubur yemedikleri için hassasiyetim yok belki de bu yüzden pek anlayamam aşırı korumacı anneleri. Genel olarak yemek konusunda sıkıntılılar zaten.
Yalnız yeme/içme konusunda aşırı titiz,dikkatli bir kaç arkadaşım var. Çocukları senenin 6 ayı hasta. Hayatım onlar gibi olsaydı kafayı yerdim sanırım.

Bide doya doya öperimde öptürürümde demesine çok takıldım ..
Ve bebeğimin 30 günlükken yaşadığımızın fotoğrafını paylaştım ..
Gerçekten Yengem sanıyorum şuanda yazan ..

İki yaşına kadar doktorumuz ciğer dışında bütün sakatatları yasakladı. Ben de annem bize yedirirmiş dedim. 35 sene önceki sakatatı bulursanız yedirin dedi. Yani günümüzde durum bizim bebekliğimizdeki gibi değil. Bebeklerde alerjik durumlar çok sık seyredebiliyor. Çoklu gıda alerjileri had safhada.

Evladınız tabi ki herşeyi yesin ama zamanında yesin. 7 aylık bebek sucuk yemezse bi tarafları şişmez ya da eksik büyümez merak etmeyin :) Kaldı ki yumurta beyazının en büyük alerjenlerden olduğunu biliyor mu anneniz?

Nutella konusunda yorum yapmayacağım. Sizin kafalar güzelmiş gerçekten. Keşke ben de o seviyede olsam, hayat bana gerçekten daha kolay olurdu :)

Bende aynı senin gibiyim. Zaten çocuğun genlerinde şeker var, vermiyorum bir yaşına kadar. Ama senden bir farkla. Kimse bana bunu yapmaya cesaret edemez. Eğer biri benim 9 aylık çocuğuma yarım pasta yedirse, kim olduğu hiç önemli değil, öyle bir yerin dibine sokarım ki yüzüme bakamaz bir daha. Direk kovarım. Defol git bir daha gözüme görünme diye. İşte bu yüzden kimse değil pasta, herhangi bir şey veremiyor kızıma. Annesi salatalık verelim mi falan diye bile soruyorlar. O senin bebeğin, gerekirse kov.

Günah yemin ederim.

Benim annem calisiyordu ve bize oyle aman aman seyler yapacak vakti yoktu. Yemek yemezdim asla. Ekmek uzerine margarin surulecek ve o yenecek. Uc ogunum buydu. Ugrasamazdi annem yazik istedigimi verir gecerdi. 32 yasindayim 53 kiloyum ama kolestrol hastasiyim. Omur boyu bununla yasayacagim. Cocuk neye alisirsa ona gore damak tadi sekilleniyor. Biz kucuk yerde buyuduk.hamburgeri lisede yedim ilk. Hala da sevmem fast food. Ev koftesi on kere tercihimdir. Ben bile hazir cikolata seker yemiyorum cunku glikoz surubu denen zehir dolu hepsi. Pastane pastalarinda ovaleks kullaniliyor. Az yumurta kullanip daha cok kabarmasi ve daha saglam durmasi icin. Kanserojen bi madde o ama masallah her pastahanede var. Kendim mis gibi tereyagli balli vs kekler kurabiyeler yapiyorum. Gercek belcika cikolatasi kullaniyorum. Bunu kendim icin yapiyorum. Su an cocugum yok ama oldugu zaman onun icin de yapmaya devam edecegim. Mikroptan korumaktan ziyade aliskanlik gelistirmek icin.

bir bebege dokunmayan gida baska bebege dokunabiliyor. benimki ne yese kolay kolay bir sey olmuyor kardeşimin bebeği benimkinden bir ay küçük onda bazi gidalar ASIRI gaz yapiyor mesela KARDESIMIN VERME DEDIGINI yegenime Asla VERMEM.
BIR kere bence cocuguma sutlu princli mama veriyorum o zaman 7 8 aylik falan benim cocugum. kadesim bende vereyim cocuguma dedi. INANIN cocuk bagira bagira acillik oldu. mama asiri GAZ YAPMIS. yavrum cok ağlamisti

Allah bir daha yaşatmasın ..
Eskiden bize şunu yedirmişler diyenler varda ..
Eskiden herşey doğal sağlıklıymış annem diyorki annem bize bahçeden salatalık domates peynir verirdi ..
Heee domates bahçeden salatalık bahçeden peyniri kendiniz yapıyodunuz bende bunu yapmak istiyorum zaten ..

Heh tam olarak anlatmak istediğim... eskiden herşeyi yedirirlermiş ee herşey doğalmış ondan olabilir mi ?

Ben de 30 sene önce çocuk büyütseydim herşeyi yedirirdim.. şuanda da yapmak istediğim aynı seneler önceki doğallıkla büyütebilmek.

Yüzde yüz katılıyorum size

Yani sürekli yemek ve yedirmek başka ama arada sırada yedirmek başka.. Evde yapılan tabi daha sağlıklı ama bir kere yedi çocuğa bişey olmaz sanırım..

Kıyamam ya bebek öpülürmü bu vicdansızlıktır ne hale gelmiş nasıl izin verirsiniz

Yani sürekli yemek ve yedirmek başka ama arada sırada yedirmek başka.. Evde yapılan tabi daha sağlıklı ama bir kere yedi çocuğa bişey olmaz sanırım..
bence burdaki sorun bir kere yedi bişey olmazdan ziyade insanların konuyu algılayış biçimleri ve konu sahibinin ebeveynlik tarzına mudahele.

Düşünceleriniz çok doğru ama uygulama tarzınız yanlış geldi bana . Yanlış anlamayın tabi sizin çocuğunuz elbet en iyisini siz bilirsiniz.
İki çocuğum var, kızım şu an 8 yaşında, 4,5 yaşında anaokuluna başlayana kdar çikolata nedir bilmedi. Okula başladıktan sonra malesef engel olamadık. Oğlum 2 yaşında o da bilmez yemez tatlı vs.
Siz insanlara dikte etmeye çalıştıkça onlar da aynen sizin dediğiniz gibi işi ego savaşına döndürmüşler. Tarzınızı biraz yumuşatabilirsiniz.
Ben istemediğim bir şey verilmeye çalıştıklarında ‘ tok şimdi vermeyelim dokunuyor zaten o tarz şeyler’ ya da ‘ şimdi karnını doyuracağım onu yiyip iştahı kesilmesin ‘ falan diyerek bebeği ortamdan uzaklaştırıyordum. Bir süre sonra zaten anlaşılıyor yapmak istediğiniz şey.
Tabi bu benim taktiğim, ben sıkıntı yaşamadım bu konularda pek. Olduysa da unutmuşumdur kızım büyüdü bir hayli :)

işte dikkatimi çektiği için yazdım ister istemez
aynen limon tattırmışlarda tepkisine bakmışlar bunu diyor bide
deney tahtası çocuk mübarek!

ben ondan bu saate kadar çoktan tepki bekliyordum böyle cevap vermeden durmaz şaşırdım :)

Siz daha önceki yorumlarından tanıyorsunuz anlaşılan, benim herhangi bir iletişimim olmadı sözkonusu üyeyle.

Küçücük bebeğe nutella,sucuk,limon gibi bebek beslenmesinde yeri olmayan gıdaları yedirmek veya tattırmak bilinçsizlik olarak ifade edilebilir. Fakat bununla övünüp, çok güzel bir şey yapılıyormuş gibi anlatmayı nasıl yorumlasam bilemedim.

Evet bende tanımıyordum ama o yorumdan sonra şok oldum. Bununla övünülmesi de ayrı bir durum. şaşkınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…