- 26 Mayıs 2018
- 8.212
- 38.817
- 548
- 51
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Cehaletiniz hayret verici bir de bu bilgi çağında. Yengenize zaten şok oldum ama hemşirelik ile beslenme bilgisi arasındaki bağı anlayamadım. Bende İtalya da Üni okudum ve yaşadım ama çocuklara şeker verildiğini paketli gıda verildiğini gerekçenin de bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu ilk defa duydum. O bebeğe acıdım. Bağışıklık sistemi mikroplardan aşırı sakınmayarak geliştirilir şeker ile değil. O çocuktaki artan yağ hücre sayısı ileride azalmayacak sadece hacmi daralacak.Allahim nasil anneler var yahu ahaha!
gecen gun annemlerde annem bazlama yapmis canim istemisti, ailece oturuyoruz kardesler, esler filan. O ara 7 aylik yegenim benim kucagimda. Bazlamaya biraz nutella sur yedir dediler bi baktim nutella burnumun onunde, kardesim (babasi) nutelladan bi kasik alip onume koydu minik ekmekleri bandira bandira yedirdim. Masada onun o istahla yemesine hep birlikte yikildik, annesi dahil. Sucuklu yumurta bile yediriyor annem ufak ufak az az ahaha..
degisik annelersiniz. ben sizin gibi anne olmam insallah evladim herseyi yesin. bizde yemisiz eksigimiz yok booolca fazlamiz var ahahah.
yorulmuyomusunuz bukadar kuralci olmaktan. hayatinizin her konusunda boyle kuralci misiniz.
Bebeğim burda 30 günlük ..Muhakkak canım.Sen op sen annesin senin mikrobun bile ona şifa sıkıntı yok. Bir tanıdıgimin cocugu öpülmekten alerji oldu çocuk 6 aylık 6 aydır doktor doktor geziyor küçücük bir can ona bunu yapmaya ne hakkımız var bir de her bebek bir olmaz benim bebegim de çok hassasss ciltli 2 aydır yuzunde egzama var hadi benim derdim anneannesi babaannesi öpüyor değil didisinin didisi tanımıyorum bi bakıyorum sap sup ayarında korumak lazim bebiş teyzelikle annelik bir değil bende yeğenlerimi çok severim ama analık başka.
Bide doya doya öperimde öptürürümde demesine çok takıldım ..Benim de dikkatimi çekti nutellayı yeğenine yedirdiğini söyleyen hanımefendinin ahahaaa'ları.
Nutellanın içinde palm yağı olduğunu ve bunun bırakın el kadar bebeğe herkesin sağlığına ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen insanlara dert anlatmak çok zor.
Ayrıca küçücük bebeğe limon tattırıp, onun tepkilerine 'ahhhahaa' diye gülüp eğlenmek nasıl bir motivasyondur? Onu da anlayamadım.
İki yaşına kadar doktorumuz ciğer dışında bütün sakatatları yasakladı. Ben de annem bize yedirirmiş dedim. 35 sene önceki sakatatı bulursanız yedirin dedi. Yani günümüzde durum bizim bebekliğimizdeki gibi değil. Bebeklerde alerjik durumlar çok sık seyredebiliyor. Çoklu gıda alerjileri had safhada.Allahim nasil anneler var yahu ahaha!
gecen gun annemlerde annem bazlama yapmis canim istemisti, ailece oturuyoruz kardesler, esler filan. O ara 7 aylik yegenim benim kucagimda. Bazlamaya biraz nutella sur yedir dediler bi baktim nutella burnumun onunde, kardesim (babasi) nutelladan bi kasik alip onume koydu minik ekmekleri bandira bandira yedirdim. Masada onun o istahla yemesine hep birlikte yikildik, annesi dahil. Sucuklu yumurta bile yediriyor annem ufak ufak az az ahaha..
degisik annelersiniz. ben sizin gibi anne olmam insallah evladim herseyi yesin. bizde yemisiz eksigimiz yok booolca fazlamiz var ahahah.
yorulmuyomusunuz bukadar kuralci olmaktan. hayatinizin her konusunda boyle kuralci misiniz.
Bebeğim burda 30 günlük ..
3 gün önce misafirler geldi ..
Gittiklerinde bebeğimin suratında bunlardan çıktı ..
Gece bebeğim uyumadığında ben vardım yanında elini açtığımız zaman suratını çiziyordu hemen aylarca Çocuğumun üstünde kremler denediik ..
Doktor kaşıntıdan uyumuyordur diyordu gaz sancıları üstüne hertarıfı sivilceydi bebeğimin öptürürüm doya doya diyen bayan ..
Öpmeyi versin kimse çocuğumu bir zahmet .
Benim annem calisiyordu ve bize oyle aman aman seyler yapacak vakti yoktu. Yemek yemezdim asla. Ekmek uzerine margarin surulecek ve o yenecek. Uc ogunum buydu. Ugrasamazdi annem yazik istedigimi verir gecerdi. 32 yasindayim 53 kiloyum ama kolestrol hastasiyim. Omur boyu bununla yasayacagim. Cocuk neye alisirsa ona gore damak tadi sekilleniyor. Biz kucuk yerde buyuduk.hamburgeri lisede yedim ilk. Hala da sevmem fast food. Ev koftesi on kere tercihimdir. Ben bile hazir cikolata seker yemiyorum cunku glikoz surubu denen zehir dolu hepsi. Pastane pastalarinda ovaleks kullaniliyor. Az yumurta kullanip daha cok kabarmasi ve daha saglam durmasi icin. Kanserojen bi madde o ama masallah her pastahanede var. Kendim mis gibi tereyagli balli vs kekler kurabiyeler yapiyorum. Gercek belcika cikolatasi kullaniyorum. Bunu kendim icin yapiyorum. Su an cocugum yok ama oldugu zaman onun icin de yapmaya devam edecegim. Mikroptan korumaktan ziyade aliskanlik gelistirmek icin.Çocuğunun sağlığıyla ilgilenmen güzel de bunu takıntı haline getirme.. Sakınan göze çöp batar.. Eskiden şimdiki gibi çocuklara şunu yedir bunu yedir denmezdi.. Hepimiz öyle büyüdük.. Hatta eski insanlar daha sağlıklıdır ne bulurlarsa yerlerdi doğalından.. Sen korumaya çalıştıkça çocuğun bağışıklık sistemi zayıflar bence.. Biraz da zararlı şeylere ihtiyacı var..
Allah bir daha yaşatmasın ..bir bebege dokunmayan gida baska bebege dokunabiliyor. benimki ne yese kolay kolay bir sey olmuyor kardeşimin bebeği benimkinden bir ay küçük onda bazi gidalar ASIRI gaz yapiyor mesela KARDESIMIN VERME DEDIGINI yegenime Asla VERMEM.
BIR kere bence cocuguma sutlu princli mama veriyorum o zaman 7 8 aylik falan benim cocugum. kadesim bende vereyim cocuguma dedi. INANIN cocuk bagira bagira acillik oldu. mama asiri GAZ YAPMIS.yavrum cok ağlamisti
Allah bir daha yaşatmasın ..
Eskiden bize şunu yedirmişler diyenler varda ..
Eskiden herşey doğal sağlıklıymış annem diyorki annem bize bahçeden salatalık domates peynir verirdi ..
Heee domates bahçeden salatalık bahçeden peyniri kendiniz yapıyodunuz bende bunu yapmak istiyorum zaten ..
Benim annem calisiyordu ve bize oyle aman aman seyler yapacak vakti yoktu. Yemek yemezdim asla. Ekmek uzerine margarin surulecek ve o yenecek. Uc ogunum buydu. Ugrasamazdi annem yazik istedigimi verir gecerdi. 32 yasindayim 53 kiloyum ama kolestrol hastasiyim. Omur boyu bununla yasayacagim. Cocuk neye alisirsa ona gore damak tadi sekilleniyor. Biz kucuk yerde buyuduk.hamburgeri lisede yedim ilk. Hala da sevmem fast food. Ev koftesi on kere tercihimdir. Ben bile hazir cikolata seker yemiyorum cunku glikoz surubu denen zehir dolu hepsi. Pastane pastalarinda ovaleks kullaniliyor. Az yumurta kullanip daha cok kabarmasi ve daha saglam durmasi icin. Kanserojen bi madde o ama masallah her pastahanede var. Kendim mis gibi tereyagli balli vs kekler kurabiyeler yapiyorum. Gercek belcika cikolatasi kullaniyorum. Bunu kendim icin yapiyorum. Su an cocugum yok ama oldugu zaman onun icin de yapmaya devam edecegim. Mikroptan korumaktan ziyade aliskanlik gelistirmek icin.
Kıyamam ya bebek öpülürmü bu vicdansızlıktır ne hale gelmiş nasıl izin verirsinizBebeğim burda 30 günlük ..
3 gün önce misafirler geldi ..
Gittiklerinde bebeğimin suratında bunlardan çıktı ..
Gece bebeğim uyumadığında ben vardım yanında elini açtığımız zaman suratını çiziyordu hemen aylarca Çocuğumun üstünde kremler denediik ..
Doktor kaşıntıdan uyumuyordur diyordu gaz sancıları üstüne hertarıfı sivilceydi bebeğimin öptürürüm doya doya diyen bayan ..
Öpmeyi versin kimse çocuğumu bir zahmet .
bence burdaki sorun bir kere yedi bişey olmazdan ziyade insanların konuyu algılayış biçimleri ve konu sahibinin ebeveynlik tarzına mudahele.Yani sürekli yemek ve yedirmek başka ama arada sırada yedirmek başka.. Evde yapılan tabi daha sağlıklı ama bir kere yedi çocuğa bişey olmaz sanırım..
işte dikkatimi çektiği için yazdım ister istemezBenim de dikkatimi çekti nutellayı yeğenine yedirdiğini söyleyen hanımefendinin ahahaaa'ları.
Nutellanın içinde palm yağı olduğunu ve bunun bırakın el kadar bebeğe herkesin sağlığına ne kadar zararlı olduğunu bilmeyen insanlara dert anlatmak çok zor.
Ayrıca küçücük bebeğe limon tattırıp, onun tepkilerine 'ahhhahaa' diye gülüp eğlenmek nasıl bir motivasyondur? Onu da anlayamadım.
Siz daha önceki yorumlarından tanıyorsunuz anlaşılan, benim herhangi bir iletişimim olmadı sözkonusu üyeyle.işte dikkatimi çektiği için yazdım ister istemez
aynen limon tattırmışlarda tepkisine bakmışlar bunu diyor bide
deney tahtası çocuk mübarek!
ben ondan bu saate kadar çoktan tepki bekliyordum böyle cevap vermeden durmaz şaşırdım :)
Cehaletiniz hayret verici bir de bu bilgi çağında. Yengenize zaten şok oldum ama hemşirelik ile beslenme bilgisi arasındaki bağı anlayamadım. Bende İtalya da Üni okudum ve yaşadım ama çocuklara şeker verildiğini paketli gıda verildiğini gerekçenin de bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu ilk defa duydum. O bebeğe acıdım. Bağışıklık sistemi mikroplardan aşırı sakınmayarak geliştirilir şeker ile değil. O çocuktaki artan yağ hücre sayısı ileride azalmayacak sadece hacmi daralacak.
Bir de yaptığınızdan konudaki cahil yenge gibi gururlusunuz. Sigara içsede ölmez ciğerlerine etkisini dışardan görmezsiniz ama zararlı olduğunu biliyorsunuzdur. (İnşallah öyle umuyorum) Şeker de aynen öyle zararlıdır.
Biraz araştırma yapın olur mu neden bilimsel araştırmalar sizin tam tersinizi söylüyor bir bakın. Belki fikriniz değişir.
Evet bende tanımıyordum ama o yorumdan sonra şok oldum. Bununla övünülmesi de ayrı bir durum. şaşkınımSiz daha önceki yorumlarından tanıyorsunuz anlaşılan, benim herhangi bir iletişimim olmadı sözkonusu üyeyle.
Küçücük bebeğe nutella,sucuk,limon gibi bebek beslenmesinde yeri olmayan gıdaları yedirmek veya tattırmak bilinçsizlik olarak ifade edilebilir. Fakat bununla övünüp, çok güzel bir şey yapılıyormuş gibi anlatmayı nasıl yorumlasam bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?