Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

K.validen haklı prof dr ibrahim saracoglu bile bebeklere su verilmesini öneriyor kaynatılmış soğutulmuş su verebilirsin arkadaşım

İlk okuyunca şaşırdım. Ben yediremiyorum çocuğa mama kaşığı ile bir çorbayı o kadar sürede nasıl pastayı götürmüş dedim. :)
Gecen eşime bir kase mama verdim bir kavonozuda ertesi sabaha bıraktım ..
Eşim ikisinide ben üstümü değiştirene kadar yedirmiş ..
Abartmışsın diyorum ama yemek istedi diyor .
Diş döneminde ne bulsa ağzına götürmek istiyor asla doğduğunda durmuyor ..
Bende günlük yiyeceklerini kendim ayarlıyorum ..
Doktorumuz günlük 8 aylık olduğu için .
Günlük bütün besinlerinin ..
8 yemek kaşığını geçmemesi gerektiğini söyledi .

ben yapmadım :) zaten ilk 7 ay mama aldı, sonra ek besin derken 1-1.5 yıl sonunda aşağı yukarı her şeyi yiyordu.. ha kronik bir iştahsızlık sorunu var ama onun haricinde vitamin takviyesine bile ihtiyaç duymadık.. her şeyi evde yapılması bana gerçekten çok abartılı geliyor, eğer bir ömür boyu devam edilmeyecekse pek de bir anlamı yok.. yani çikolatayı 3 yaşında yemesi ile 4 yaşında yemesi arasında bir fark yok bana göre :) neyse ilkler hep zordur, ikinci ustalık eseri olur anneler içinde gamsızlık eseri

Hazir yoğurt niye yedirilmiyor bebeğe? Gercekden öğrenmek icin soruyorum.

K.validen haklı prof dr ibrahim saracoglu bile bebeklere su verilmesini öneriyor kaynatılmış soğutulmuş su verebilirsin arkadaşım
Anne sütü tüm ihtiyacını -su dahil- karsılıyor. Benim kızım ek gidaya basladiktan sonra cok fazla su icmiyordu. Emiyor mu diye sordu doktoru. Evet dedigimde o ordan karsiliyordur dedi. Sen teklif et fakat israr etme. Zayif bir cocuk karnini su ile doldurmasin. Kilo alimina engel olur demisti.

Biraz agır olacak ama allahından bulsun böyleleri
Cok yasadım bu durumu o yüzden cok dertliyim

Ben yogurt kültürü olduğü icin vermiyorum. Kültürle ilgili yazilari okuyabilirsiniz netten. Ben kwndim de tuketmiyorum zorda kalmadikca

Peki o zaman annesi olarak en doğru karar size aittir

Kimsenin peynir zevkine karışmam. Zaten ben de tam yağlı sert peynir severim. Şu ara tek bir markayı yiyorum. Ama hazır yoğurttan ölümüne kaçın hanımlar..

Yoğurt mayalamak iş bile değil. Kendi kendine oluveriyor işte. Peynir gibi ikinci bir işleme gerek kalmıyor zaten.

Oğlum minikken labne peynir yapardım ama artık saldım.
Ev yoğurduna alışınca hazır yenmiyor. Garip geliyor bana..

Geçen sene daha doğrusu 2017 mayıs ayında el ayak hastalığı geçirdi ve ben çok geç anladım. Okulda salgın vardı ama anneler öyle bir anlatıyor ki bizimkinde o belirtiler yok. İnternette bakıyorum bakıyorum aynı değil gibi, kızamık desem değil. Doktorumuza getirdim. El ayak hastalığı dediğinde şok oldum. İyi de belirtiler biz de sadece döküntü olarak var, emin misiniz dedim. Çünkü vücudunda 10 taneden fazla döküntü yoktu neredeyse. İki senedir kreşte bağışıklık kazandı artık dedi. Onu kolay atlattık da işte hala hastalanıyor. Yavaş yavaş o da azalıyor gerçi. Bu dönem sadece bir defa ateşlendi ama ara sıra burun akıntısı öksürük oluyor, ateş yapmıyor. O da neredeyse iki senedir artık yok öyle tavuk olsun, yok öyle meyve yesin, aman aman demeyi bıraktığım için. Meyveleri sadece yıkayıp veriyorum kesmiyorum da çoğunlukla kabuğuyla ısıra ısıra yiyor. Bu zamanda organik çocuk diye bir şey yok. Annem de sürekli çocuğa bakamıyorsun sürekli hasta ben seni öyle mi baktım bir bronşitin vardı, sürekli ateşlenen kusan çocuk mu olur der dururdu. Ben parkta sokakta oynayarak büyüdüm, üstelik annemin zamanında nerede çocuğa özel yemekler yapacak imkân ne varsa bana da onu yedirirmiş. Fakat 4 sene anne sütü almışım

Ben yogurt kültürü olduğü icin vermiyorum. Kültürle ilgili yazilari okuyabilirsiniz netten. Ben kwndim de tuketmiyorum zorda kalmadikca

Evde yapınca mecbur yoğurt mayasi konulmuyormu? Marketde satilan yogurt mayasi zaten kültür değilmi?
Ben haftada 3 kilo yiyorum...
Hemen araştırım. Teşekkür ederim

Evde yapınca mecbur yoğurt mayasi konulmuyormu? Marketde satilan yogurt mayasi zaten kültür değilmi?
Benim bulundugum ilde dogal yogurt yapan fabrika var. Onun yoğurdu ile mayaliyorum. Epeydir bakicimiz mayaliyor, kizim onun yaptigini daha cok begeniyor:)) aldigim yogurtta kültür olmuyor.

Inek sütü ürünler yedirilmiyor cünkü inek sütü kendi yavrusuna anne sütüdür icinde insana faydasi degil zarari olan büyüme hormonlari var ... bende bir yasini bekliyorum ... biri yogurt gibi seyler yedirmeye kalktiginda uyariyorum yamuk yumuk bakiyorlar ama umrumda bile degil kizimin 9 yasinda ergenlik cagina girmesini istemiyorum ve engelleye bilirsem engellemem lazim annesi olarak :) seninde umrunda olmasin bosver kulak asma :)

Probiyotik mayalardan hiç kullanmadim fakat bir gun alip denemeyi dusunuyorum. Icinde yazanlar kismini o nedenle bilemiyorum.

Hazır yoğurt değilki ..
Hiç bozulmayan içerisinde bakteri bulunmayan yoğurt olurmu ?
Probiyotik yoğurt mayası alıp onla mayalıyorum ben çerden çöpten bağışıklığı gücleniceğine probiyotik le bağırsaklarında yararlı bakterileri çoğaltarak güclensin bağışıklığı ..

bu insanlar deli mi ya
benim de 1 yasında yegenım var
annesının ızını olmadan asla birsey yedirmeye kalkmam
ne kadar sacma davranıyorlar
evlerıne gırınce elımı yıkarım , öpen olursa uyarırım
ne demek pasta yedirmek ya kuzu o daha
cidden deliriyorum ve ben de anne olacagım nasipse
bu tarz seylerden cok korkuyorum

Keçi sutu mu vermeyi dusunuyorsunuz? Ben sutu iciriyorum fakat hazmi zor oldugubu biliyorum . Kebdisi istiyir veriyorum o zaman. Inek yogurdu mide icin hazmi kolay diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…