Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Korkma. Korktugunun basina gelmesi gb kötü bir huyu var. Akışına bırakmaya çalış.

Keçi sutu mu vermeyi dusunuyorsunuz? Ben sutu iciriyorum fakat hazmi zor oldugubu biliyorum . Kebdisi istiyir veriyorum o zaman. Inek yogurdu mide icin hazmi kolay diye biliyorum.
Hayir emzirmeyi biraktim birakali prematür sütü veriyorum kizima bir yasindan sonra cocuk sütü alicagiz insallah :) öyle yapmayi düsünüyorum simdilik :)

Hayir emzirmeyi biraktim birakali prematür sütü veriyorum kizima bir yasindan sonra cocuk sütü alicagiz insallah :) öyle yapmayi düsünüyorum simdilik :)
İcerse ne mutlu. Benimki tadini begenmedi ve icmedi:) ben baktim cocuk sutunun tadina aslinda gayet tatliydi:) sutu de keçiboynuzu tozuyla karistirinca seviyor.

Evde yapınca mecbur yoğurt mayasi konulmuyormu? Marketde satilan yogurt mayasi zaten kültür değilmi?
Ben haftada 3 kilo yiyorum...
Hemen araştırım. Teşekkür ederim

Ev yoğurdu mayası sütçülerde de var.

Marketlerdeki probiyotik kuru mayaya pek güvenmiyorum.
Bir defa mayalık yoğurt kalmayınca içime sinmese de ondan yapayım dedim ama tutmadı zaten :)
Sonra galiba ablamdan almıştım yoğurt..

Küçük çocuğu olan arkadaşlarla maya alışverişi yapıyoruz resmen :)

İnternette organik ürünler satan sitelerden de tedarik ediliyor. Kefir mayası alıyorum bazen..

sizi tebrik ediyorum ve çocugunuzu en tatlı zehir olan şekerden uzak tutma çabanızı da anlıyorum..
ınsanlara gerekırse kırıcı konuş ve kesın bir dille tatlıyla tanıştırmak istemıyorum kımse bişey yedirmesin çocuguma de.
bızde bunun çok sıkıntısını çektik.gelen elinde birşeyle gelirdi,ya da başka çocuklar abur cubur yerken ne vicdansızsınız çocuga vermıyorsunuz diyorlardı.halbuki çocukların canı tanışmadıgı tatları çekmez,en fazla merak eder..
ben kızımı nerdeyse 3,5 yıl boyunca ev yapımı dahi olsa tatlıyla şekerle ve şekerli gıdalarla tanıştırmadım.paketli gıda alıp gelenleri kıbarca reddettim.herkes yadırgadı kırıldı arkamdan konuştu vs. ama biyerden sonra saygı duymak zorunda kaldı.
şimdi 4 yaşında ve ilk olarak geçen yaz dondurmayla tanıştı ve şimdi ev yapımı kek kurabiye vs..
daha da vermezdim belki ama kreşe başladıgı için orda illaki yiyecekti ve ben ilk evde tanışmasını istedim..
sizde lütfen kesin ve net bir dille istemediğinizi belirtin..
millet bangır bangır çocuklara zehir vermeyin diyor,eskiler belki bu konuda bilgi sahibi değildi ancak bu devirdeki anne babaların daha bilinçli olması lazım

yengenizin inatçı ergen tavrı ne kadar komik o ne demek ye böyle de yedirirler.sanki sayısalı falan tutturdu.kimsenin kedisine kuşuna izinsiz başka mama veremezsin , çocuk dediğin insan yavrusu ne biçim zihniyet bu.Ancak diğer taraftan da ben de yazanların çoğuna katılıyorum sakınan göze çöp batar.sonsuza kadar koruyamazsınız."maksimum" olsun olsun 2 yaşına kadar süper organik (günümüzde gerçekten organik kalmadı o ayrı mesele) beslediniz yedirdiniz içirdiniz antibakteriyeller havada uçuştu diyelim.çocuk için bu daha kötü.mikropla tanışması lazım bu bir gerçek, çökük bir bağışıklığı olur hayatı boyunca sinekten bile grip kapar.beslenme olarak da her şeyin tadını bilmeli , sindirim sistemine dokunmayacak büyüklüğe geldiğinde tabi.oturup hamburger menü yedirin demiyorum tabiki.

Hazır yoğurt ekşimeyen bir madde.
Nasıl oluyorsa ev yoğurdu 6-7 günden sonra ekşimeye başlarken, market yoğurdunda hiç bir değişim olmuyor.
Market yoğurdunun suyu da bir tuhaf oluyor ayrıca..

Ben çocukken bakkallarda tepsi yoğurdu satılırdı. Annem mayalardı evde ama olmayınca elimizde kapla yoğurt almaya giderdik :)

Konu sahibi bu arada düşüncenize katılıyorum.

Ben çikolatayı ve şekeri ilk kez 6-7 yaşında yemişim. Tatlı ve şekerli şeyler tüketemiyorum, içim almıyor, düşüncesi bile rahatsız ediyor ve hatta şekerli meyveleri bile tüketemiyorum.

Ben de böyleyim beslenmenin gelişim için önemini ve yol açabileceği hastalıkları biliyorum ama anlamadigim nasılsa 3 yaşında yiyecek nasılsa okulda yiyecek bilmem ne. O zaman çocuğa sigara falan verelim nasılsa 18 yaşında başlayabilir Aynı kapı. Bizim amacımız hayat boyu koruyabildigjmiz kadar kötü alışkanlıklardan korumak çocukta davranış olusturmak

Yaaa işte öyle yedirirler mi???? Bu ne demek yaaa!!! Bu ne ukalalık ne aymazlık. Haddini bildirmediğimiz için önleri alınmıyor bu cahil insanların!!!

Benim marketten aldığım yoğurt gayet bozuluyor.

Anladim. Teşekkür ederim.
Ben TRde değilim. Burdaki yoğurtlar baya baya ekşiyor. Bende bazen kendim yoğurt yapıyorum ama marketde satilan mayayi kullanıyorum. Arada fark olmuyor yani. Taze süt (pastörize edilmemiş) burda zaten yasak.
Hemen araştırım. Belki organik yoğurt mayasi bulurum

Aynı annem insanlar bir süre sonra annemin bu huyları yüzünden görüşmek istemediler annem de aynı zaman da hastalık derecesinde titizlik var gelen herkes mikrop taşıyormuş gibi misafir gittikten sonra heryeri herşeyi yıkar temizlerdi ortaokul bitene kadar antibiyotik içirmedi sonuçta ben zatüre geçirdim aylarca hastaneler de yattım çünkü mikroba karşı bağışıklığımızı yoketti annem kardeşlerim de aynı şekilde hastalıktan zayıflıktan kırıldık iç çamaşırlarımıza çoraplara kadar ütülediği için ve artık yetişkin olduğumuzdan biz de ütülemeyince heryerimizde isilik sivilce yaralar oluştu ben hala bile dışarda yemek yiyemiyorum midem altüst oluyor iki kardeşimde de ben de ülser var şimdi bu tarz anneler görünce deliriyorum çok acıyorum çocuklara annem bile diyor keşke kendi halinize bıraksaydım dünya da sadece sizin çocuklarınız yok bence de bu kadarı çok fazla ve itici görünüyor siz ne kadar direnirseniz insanlar o derece gıcık olacaktır ha bu tabi ki aynı şekilde davranılması gerektiğini göstermez görümcenizin yaptığı da aşırı yanlış ama yani dertmi bu Allahaşkına öfff ne çektik be valla kendi işkence dolu günlerim aklıma geldi yazın bile dondurma yedirmedi kadın bana ya (((((((

bunu yapan yenge mi yine yani salam olayını
bende ilk sizin konuya başlarkan kv kp görümce yediriyor zannetim bide sizin aileymiş

eğer bu salam olayı yine yengeyse ciddi bir fırçayı hakediyor
küserse küssün...

Birincisi Yengenin dogum gunu sizde neden kutlaniyorki, kendi evindede supriz yapilabilirdi, anlayamadim yani.
Ikincisi o sizin cocugunuz size saygi duymak zorundalar, pastayi boyle yediririm iste demekte ne ya ben olsam orda kalan pastayi bi guzel yedirirdim yengeye, kimse kusura bakmasin. Konu cocugum olursa Bende kv hatta kendi annemle bile tartisirim tartistimda mesela ben bikeresinde disari cikcaktim o ara oglum cikolata istedi ben vermedim kayinvalidemede soyledim sakin verme, gittim geldim cocuk ya bu, soyleyiverdi anne cikolata yedim diye... gelde cildirma anne ben sana verme demedimmi neoldu verdinde neoldu simdi. Hic takmadan iceri gecti kv cildirdim sinirden. Hayir yani amac ne neden yani niye, tatli veya seker vermekten ne keyfi aliyorlar. Soy onune elma dilimle portakali koy 1 tane muz yesin neden yanii.
Boyle toplu ortamlarda mutfaga gitmeden cocugu babasina verin, siz gelene kadar onda dursun.
Benim oglum premature dogdu 3 ay hastanede kaldi, kimseyinkabul etmedim hastaneye. Doktorun tavsiyesi uzerine eve kimseyi kabul etmedim nedenini aciklayip. Zaman sonra geldiler ve ellerini yikattip. Ben dusunmessem cocugumu kim dusunurki. Yeri geldi aah zhre_ ne cok abartiyor, sanki bi onda var cocuk diyen bile oldu, basima doktor kesildiler. Bilmezlerki biz 3 ay neler cektik olumlerden donduk

Son düzenleme:
Yengenizin davranışı gercekden cok sacma.
Hiçbir varlığın rafine şekere ihtiyacı yok. Resmen zehir.

Bende solucan, karinca yerdim çocukken. Kumda oynarken kedi kakasi bile yemişim :/ Annem evde aşırı titizdi ama ben sokakda ne bulsam sokardim ağzıma :) gercekdende bağışıklık sistemin süper. Atom bombasi patlasa ben ve fareler kabile kurariz.

Çay da doldurmuş o sırada. Bir de çocuk ilk defa şekerli bir şey yiyorsa çorbayı yemesi kadar uzun sürmemiştir.

Kendimi gördüm sende
Herkesi öyle bir korkuttum ki herkes danışarak birşey veriyor verecekse
Ben bebeğimi kimseye bırakmamakta buldum yolunu
Bir yaşına girdi kendi pastasından bile iki çatal kekinden yedi
Farkındayız ömür boyu başında bekleyip sağlıklı şeyler yediremeyiz ama ne yapsak kar evlatlara şu ortamlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…