Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Şunu demek istiyorum, çocuğum herşeyin tadına bakıyor esirgemiyorum ama rutin beslenmesinde olan şeyleri kendim yapmak daha doğru geliyor. Bu zamanla azalacak büyüdükçe zaten kendi istekleri oluşacak ve istediğini yiyecek. Bana düşen hayatının ilk yıllarında bağışıklığı için ona yardımcı olmak.

Pimpirikli olmiyim diye glikoz şurubu yedirmek bana çocuğa haksızlık gibi geliyor.

Evet haklısınız herkes kendi çocuğu için doğru olanı yapmaya çalışır bu tarz konular görecelidir..

Hepsi sağlıkla büyüsün inşallah

Ben de dikkatli değilim birçok konuda ama dikat etmek isteyene neden tepki gösteriliyor?
Ben market peyniri veriyorum, fakat şu devirde hiç süt ürünü tüketmese de olur, en azından evde yapılan bir tık güvenilir.

Şekere de ihtiyaç var demiş bir arkadaş, hangi şekere sofra şekerine mi ihtiyaç var?
Yok artık.

Sonra çok hasta olur meselesi steril ortamla ilgili, hazır gıda/tarım ilaçlı meyve-sebze vermemekle ne alakası var.
Ben dikkat etmiyorum, ama edebilmeyi isterdim.
Nereye kadar dikkat edilecek, gittiği yere kadar.
İleride nasılsa şöyle böyle deyip dikkat etmemek mi mantıklı.

Yengem de pişkin pişkin bakıp ya böyle yedirirler diye gülüyor ...

koskoca kadın kurduğu cümleye bak, nefret ettim yengenizden. marifetmiş gibi pişkin pişkin böyle yedirirler, iyi halt ettin. yağlı kremalı bayat mı temiz mi belli değil.
her şeyi tatsın lafına ayrı bir sinir oluyorum. atlı kovalıyor çünkü arkasından, hemen her şeyi tattır.

yanlız pekmez benim içinde önemli..
içinde koruyucu maddeler olan ne oldugu belli olmayan market pekmezini ben dahi yiyemezken bebegime vermedim..hep kv uazin yapar kizim kçin öyle tüketiyoruz..Yogurt yine inegi olan birinden duzenli olarak süt alip öyle kendim mayaliyorum.
Ama aşiri pimpirikli degilim..Olabildiğince dikkat ediyorum.

ayy kahkaha attım :)))))

Pimpiriklş değilsiniz. Olması geren bu. Evladınızın tepesinden ayrılmayın gerekirse. Terbiyesizler.

Arkadaslar bi tutturmusuz eskiden dikkat mi ediyorlardi bilmem ne.peki bu kanser niye arttı ya?özellikle 55 üstü kişilerde acayip bir artış var. Pek çok nedeni vardır da biri de gıdadir bence. Yediklerimize dikkat etmeliyiz ambalajlı ürünlerden vazgecmeliyiz. İkinci çocukta o kadar dikkat etmiyorsun falan diyenler ikinci çocuğu da yapmasın yazık hak geçiyor en azından. Bunları savunup da sakının göze çöp batar dememeliyiz ne yani benim çocuğum cubuk krater yemedi diye hasta mi olacak biraz bilinclenelim zaten hava kirli toprak kirli su kirli tohumlar gavur mali. Koruyabildigimiz kadar koruyalım kendimizi

Ya biçok yorumu hayretle okudum. Çok üstüne düşme, çok koruma, nereye kadar sağlıklı besliyceksin? Küçücük bebekten bahsediyoruz. Ne pastası ne şekeri Allahaşkına ya? Şekerin kime ne yararı var? 1 yaşına kadar bal bile yasak doğal şeker olmasına rağmen.

Herkes kendi doğurduğuna baksın beslesin arkadaş. Bende sizin gibi dikkat ediyorum konu sahibi. İlk oğlum 6 yaşında. 3 yaşına kadar abur cubur bilmedi. Ev yemeği yedi hep. Kendim evde hazırlardım abur cuburu da. 3 yaşından sonra biraz rahat bıraktım, alışık olmadığı için paketli gıdalara karşı hala mesafelidir şükürler olsun ki. Zaten doktorumuz da paketli hazır gıdalardan uzak tutun, alerjik bünyeli bir çocuk hassas olmalısınız demişti. İyi ki bildiğimi okumuşum dedim.

Şimdi diğer miniğim 6 ay civarı. Yeni yeni tadımlara başladık. Onda da aynı istikrarımı sürdürücem inşallah. Siz kimseye aldırmayın. Tüm doktorlar 2 yaşa kadar doğal ve sağlıklı beslenmenin önemini bangır bangır anlatıyolar.

Bu konuda hep sert durdum hiç de taviz vermem kimse kusura bakmasın, bakanlar da hiç totomda değil.

Ben de kızıma aynı sizin gibi çok özenli davrandım hazır bebe bisküvisi verdim ama şeker oranı en düşük olanından paketli gıdalarda sadece çubuk kraker hatta bir yaşında kendi pastasından yesin biraz dedim bakmadı ama şimdi yirmi aylık ve çikolata yiyor yani aşırı değil ama verince itiraz yok ya da gördüğünde istiyor ilk çikolatayı da on altı aylıkken yedi çok hasta olduğu için çikolatalı ekmek vermiştim bana göre diğer çocuklara göre daha az yemeli çünkü şeker tuz görmedi ama hiçbir fark yok damak tadı bence doğuştan böyle şeylerle ilgisi yok diyorum artık ben he tabi sağlıklı beslemek en güzeli ben de en son benden habersiz bir şey verirseniz hakkımı helal etmem demiştim ama şimdi eskisi kadar takmıyorum

Bu ne yaaa?
En cok ta "yaaaa iste böyle yedirirler"demesine sinir oldum yengenin
Canım bence evine alma.. sen de gitme
Bahane cok..
Cocuk uyumuyor. Yorgunum,grip oldum
Ütü m var yapmam gereken
Annen baban anliyorlardir zaten ablanda anlayışlı ağabeyinde
Ben olsam iliskimi keserim
Köpegim babamin elinde büyüdü
Ben evlendim 1 bucuk senedir benimle yaşıyor
Ozluyorlar gelsin burda kalsin dedikleri oluyor birakmiyorum
Babam çünkü masallah kopege peynir,kraker,ekmek,yumurta herseyi yediriyor hayvanin tuyleri dökülüyor
Ki sen daha 1 yasina gelmemis bir bebekten bahsediyorsun
Aman Allahım korkunc
Pasta nedir ya
Cok fazla yedirmis ve de ben olsam bende sinirden kendimi kemirirdim
Ben senin davranislarinda bir abartı göremedim. Seneler sonra kucağına almışsın benim de cocugum olsa kimse kucagina alsın istemem..birseh yedirsinler istemem. Bir tek teyzesiyle çarşıya falan gönderirim. Dedesiyle göndermem (babam)
Çünkü kizkardesim,ekmek,pirinc yemez. Kola icmez. Sekerli yiyecekler yemez. Saglikli beslenir. Ona güvenirim yani
Bu insanlar televizyondami izlemiyor gormuyorlarmi yani. Sen en dogru olani yapiyorsun bence ben.okurken sinir oldum yemin ederm.

Kayınpederim habire cips alır gelirdi, vermezdim bende oğluma. Artık nasıl hırs yaptıysa geçen sene denize götürürken cips de almış. Ben gitmemiştim onlarla. Oğluma bi güzel koca paketi yedirmişler. Sonra denize girmişler dede torun. Oğlum dedesinin kucağınadyken midem bulanıyo demeye kalmadan kafasından aşağı kusmuş dedesinin ohhh çok da iyi yapmış. Şimdi cips isteyince hayır alerjin var diyolar

Oooooooooooooohhhhhhhhhhhh

Aynı benim Kv kp görümce ve yeğenler. Yedirmeyin dediğim her şeyi veriyorlar. Eşim de arkamda durmuyor. Allahtan kuzımı yetiştirdim de yemiyor yemekten önce. Ben de bazen kimse görmeden alıveriyorum ortalıktan. Laftan anlamayan insanlarla muhatap olmak çok zor

“Her şeyin tadına baksın” cahiliyeti işte bu. Kuzenimin eşi 4 aylıkken yediriyordu pastayı. Salak salak bide “bak ne mutlu” diyordu. Benimle alakası olmamasına rağmen sinirden deliriyordum, televizyonda hergün uzmanlar çıkıyor. Sebeplerini anlatıyor ama tatmin olmuyor insanlar.

Vallahi bozanı bozacaksınız. Başka yolu yok. “Ayıp bu yaptığın. 5 dakika arkamı dönecek kadar bile güvenmemem lazım demekki” diyip çekip alacaksınız elinden çocuğu. Kayınvalidemi çok severim, çok alıngandır normalde. Ama ona bile bu tip şeyler yaptığında “e iyi anne bi daha yalnız bırakmayayım ben sizi madem” diyorum. Hele yenge falan olacak, kıyamet kopar.

Ay yerim onu. Aferin. İşte böyle çocuklar yetiştirelim. Mümkünse her istenmeyen davranışta kussunlar kızımada gizlice çikolata yediren olunca hemen gelip bana “anne dede bana 3 tane çikolata aldı” diyor. Bide bu işin devamında “sakın annene söyleme” geliyor ki o tam cinnetlik. Hal böyle olunca çocuk “aa ben anneme söyledim yiyemedim, bi daha söylemeyeyim” kodlamasını yapmasın diye az da olsa taviz vermek zorunda kalıyorum.

Benimde oglum 15 aylik ben beslenme konusunda kuralci degilim cok fazla herseyden az az tadimlik seklinde verdim ama herkesde sorardi yinede yermi verelimmi diye dogrusu bu.. sizin bebeginiz neticede sahsen benim cevremde sizin gibi dusunen biri olsa hic sormam bile vereyimmi vs diye hatta bu konularda niye vermiyorsun ne olucak diye tartismayada girmem gereksiz cunku herkesin kendi cocugu insanlarinda sinirlarini bilmesi lazim

benim kayinvalidem görümcemin kizina 21 günlükken yemek suyu vermis!!! Bebekte böbrek yetmezligi varmis ve eger vermeseydi bebisin kurtulamayacagina inanmislar hepsi Ben duyunca sok olmustur. Yanliz bebis dedigim suan 19 yasinda masAllah bir istah var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…