Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

canım oğlum 31 aylık hala dısarı cıkarken yemeğini tasırım, onu geçtim bir yere kalmaya gitsek organık yumurtasına kadar götürürüm.
çok sinir bozucu davranmışlar. ben bu kadar dikkat ederim ama bayramda baklava da tattırırım yada biz yiyorsak çikolata da tadar az da olsa. evde kek de yaparız.. gibi..
ama bunların hepsi benim insiyatifimdedir. yani bir baskası annem bile olsa ben hayır dediysem ağzına tatlı cips vs koyamaz. zaten oğlum da almaz, annem izin vermedi ama diyor oğlum.
bence bir daha kimsenin kucağına bırakma, saygısızlık yapacak kimse yakınında olsa verme.
böyle böyle alışırlar belki senin kurallarına. benim en yakınım ablam çocugunu abur cuburla büyüttü malesef.. ama oğluma gelirken kuru yemiş getirir, çünkü sert davranacağımı bilir..

Çocuğunuzu sağlıklı beslemeye çalışmanızı takdir ediyorum güzel ve bilincli bişey ancak aşırıya kaçmışsınız. Cocuguma kimse bişey geçirmesin dokunmasın diye insanlarla görüşmek istemiyorum ne demek ? Çok sağlıksız bi düşünce yapısı ve absürd buldum bence biraz kendinizi torpuleyin. Kimsenin çocuğuna bişey yedirmeye çalışmam ama masaya oturduğumda bakın sakın ben yokken cocuguma bişey yedirmeyin dese çok şaşırırdım ve garip bulurdum

saygı duymak bir yana ben de çocuklarımı hazır meyve suyu verilmesini, abur cubur yemelerini hiç istemiyordum ama ne zaman Kayınvalidem'e gitsem kızım seviyor diye kutu kutu meyve suları alındı. içmesine vermesem Yok öyle bakılmaz, yok O kadarsa sakınılmaz, Yok onlar da faydalı.Hayır bir de bazen yani böyle 25 kuruşluk meyve suları bile alındı. Çoğu zaman elinden aldım vermedim ama işe başlayınca mecburen yediler. Çünkü kayın validem baktı siz ne kadar sakınsanız o kadar iyi şimdilik zaten 3 yaştan sonra cevreden görüp istiyorlar yemek.

Tepki koysan yaranmadik olur.bisey desen cocuk mu büyütmedik olur. Ne desen laf fesatlık fitnelik kötüye çekmek.buzim millet harici bu kadar başkasının el kadar bebesine müdahale eden varmıdır bilmem.

+1

İlk bitter çikolatasını ve şekerini (Şekeri tek kez yedi) iki yaşından sonra yedi oğlum. Bunlar yediği ilk abur cuburlar ve hala daha nadiren yer-yemez.

Bebekten bahsediyor kadın ve yarım pasta yedirilmesinden, bir de karşısında "Bak böyle yedirilir işte" diye kadıncağızın bebeği üzerinden yarışa girmiş bir beyinsizden. Çocuk, paketlenmiş gıdalarla tanışacak, sonsuza kadar kimse koruyamaz zaten ama en azından "Ne kadar geç tanışır, o kadar iyidir" mantığı var burada; bunu göremiyor musunuz hakikaten? İlginç ya.
Nassı olsa paketli gıda şeker yiycek görcek, aç oğlum oradan 9 aylık bebeğe bi soğanlı ruffles, oldu. Ne farkı var?

ayni hassasiyeti 12.ayina kadar bende gosterdim ayni seyleri yasadim su biseyler yedirme konusunda benim kaynanam pek merakliydi bir gun onlarin yasadigi sehirde cocuga 5 aylikken mercimek corbasi verdigini gormemle bidaha gelmicez buraya kizim buyuyene kadar diyip cocugu elinden almamla ne merakliymissin mercimegede corbayada oyuzden cocuklarinin bagirsaklarinin sesi 300 km den duyuluyo demekki dedim ama tepki bile veremedi yani bazen isi bir edepsizlik cozuyor ve 8 aydir geecekten hic yasadiklari sehire gitmiyorum onlar geliyor ondada cocukla beraber mutfagin kapisindan gecemiyor cunku biliyor o yaptigina verilen tepkinin bir ust leveli kendi evimden kovmak olacak

Bence bu tip olay ve durumlar, insanların eğitim,görgü ve başkalarına saygı düzeyi ile yakından ilgili.
3 yaşındaki yeğenime annesinden habersiz ve izinsiz hiç bir şey yedirip, içirmem.
Geçen hafta onlardaydık,bakıcıdan ben teslim aldım,akşam yemeğini orada yiyecektik,
gelinimiz de geç gelecekti işten,
yeğenim ayran (kefire ayran diyor) istedi,
annen gelsin, ona soralım,izin verirse içebilirsin dedim.
Bilemem gün içinde içti mi? Yatmadan mı içiriyor? Annesi gelince önce çorba yesin mi diyecek?
Annesi geldi,
-Anne,bana izin verir misin?
-Ne izni oğlum?
-Halam dedi ki annen izin verirse ayran iç.
-Halana de ki; annem olmayınca sen izin verebilirmişsin.Şimdi önce çorba yiyelim,sonra pilavla ayran içersin.
Hepsi bu kadar,ne tartıştık, ne birbirimizi kırdık,ne de çoçuğun kafasını karıştırdık.
Eğitim ve saygı şart azizim.

sKsEsLsEsBsEsK Sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum o yengeye 1 bütün pastayı yedirirdim. Ne haddine. Eşime okudum konunuzu donduk kaldık yengenin cesaretine ve cehaletine.
Birde ablanız neden ilk yedirmeye çalışınca müdahale etmemiş yarısına kadar beklemiş.
Bende 2 çocuk annesiyim. Oğlumu 2 yaşına kadar sizin gibi besledim baktım ve bağışıklık sistemi de gayet iyi. Şimdi 5 yaşında kreşte hiç hastalanmadı çok şükür.
Eski insanlar çikolata pastayla mı büyümüş. Kızımda 2 yaşına kadar şeker ile tanışmayacak.
Ayrıca şekerle geç tanışmanın önemini söyleyeyim beslenme eğitimi almış biri olarak. Bebeklik çağı kilosunda kaynağı çok önemli. Yağ hücre sayısı anne sütü ile artmaz sadece hacmi geçici olarak büyür. Ama şekerli gıda ile beslenip kilo alan bebekler de yağ hücrelerinin sayısı artar ve çocuklukta obezite problemi başlayan kişilerin ileriki dönemde de kilo probleminin devam etmesinin ihtimali yüksektir; çünkü yağ hücreleri oluşunca diyet yapmak bu hücrelerin sayısını azaltmaz sadece hücrelerin daralmasını sağlar.
Bilimsel açıklama da yeterli gelmeyen yedirsin bebeğine neden çünkü herşeyi tatsın. Hatta sigara da koklatsın çünkü ilerde sakınamazsın zaten maruz kalacak. (İroni içerir anlamayacak kapasite zorlamasın)

Ay ne yazık ki.. Annene söyleme sakın nedir? Doğru bi şey yapsalar zaten bunu söylemezler. Kayınpederim bana "heh ne bu şimdi, okuduğun kitaplara göre mi çocuk yetiştircen saçmalık" diye homurdanmıştı. Ne ilgili bi anneyim sevinsene, höt zöt ilgisiz bi anne de olabilirdim. Ama biz buldumcuk anneyiz. Profesyonel görüşüne önem vermek, çocuk yetiştirirken titizlenmek buldumcukluk oldu..

Ne yazık ki bu insanlar her zaman hayatımızın içinde olacaklar, yalnız değilsiniz. Benim bebeğimin çok sayıda besine karşı alerjisi vardı. Süt, kuruyemiş, yumurta ve meyve en tehlikeli besinler oldu hhayatimizda. Kaynanam 3 ay bizde kaldığı dönemde her gün uyarmama rağmen pis pis siritarak ceviz, yumuşak diye yumurta beyazı sokmaya calisiyordu, domates yalatiyordu 7 aylık alerjik bir bebege. Hiçbir sofrada rahat rahat yemegimi yiyemedim, her an tetikte bebeğime bir şey yedirilecek korkusuyla yaşadım o 3 ayı. Ki öyle yumuşak yuzlu çekingen bir tavrım da yoktur insanlara karşı. Rahatsız olduğum şeyi gerektiğinde net ve sert dile getirir duvar örerim. Ama malesef bu zihniyet duvar tanimayan türden :)

Siz yok bunlar sagliksiz demissiniz, yok doktorlar böyle öneriyor demissiniz, yok o gün yediği dokundu, yok sabaha kadar uyumadı demissiniz inanın hepsi bir kulaklarından girer bir kulaklarından çıkar. Bir gün yedirmiyorum diye kaynanam sinirlenmiş, sinirini kontrol altında tutmaya çalıştığını anladığım bir beden dili de kullanarak dedi ki "sen doktorların dediğine bakma, alerji olsa cildi kabarır kaşınır, bu çocuğun alerjisi yok ha sen ne dersen de!" Döndü arkasını gitti. Destek kuvvet olarak orada hazır bulunan eltim sözü devraldı, "Yani doktorlara kalırsa ohooo, onlar da her şeyi bilemiyor zaten." Gördüğünüz gibi doktorların yanılma ihtimalinden bile düşük bunlarin yanılıyor olma ihtimali. O yüzden bu insanların varlığı ve değişmeyen düşünceleri için canınızı sıkmayın. Daha sert olun. Bu pasta mevzuunu biraz uzatin. Bebek rahatsizlandi diye biraz abartın, şu doktora gittik buraya gittik, surda kanına baktılar, filanca doktor şunu şunu yasakladı gibi şeyler söyleyin. Bebeği ihmal yüzünden rahatsizlanmis bir anne kadar öfkeli söyleyin bunları yalniz. Yengeyle sonraki her bulusmanizda bebeğin yemesinden konu açıldığında yengeye yuklenin, senin yüzünden bebeğime bir şey olsaydı hesabını nasıl verecektin gibi. Biraz da cahillik vurgusu yapın. Sonunda yine kimse hiçbir şeye ikna olmayacak, size hak vermeyecekler ama alsın bebeğini başına çalsın deyip rahat bırakma ihtimalleri var. Yine anlamazlarsa davet ettiklerinde bir kac kere çocuğa inatla bir şeyler veriliyor diye reddedin davetleri. Belki bu bir işe yarar.

aa biz buldumcuk anneyiz, diğer kafadakiler süper anne. Çocuğu toprağa çamura sal, güneşi de rüzgarı da yesin bünyesi kuvvetlensin deseler anlayacağım ama, bu kadar koruma çok itici görünüyosun pastanın da tadına baksın diyenler şuursuz geliyor bana. Ban yersem de yerim hakettiler yani

pasta kismi falan neysede benden baska kimse bisey yedirmesin biraz fazla olmus.ben olsam elimi surmezdim sizin cocugunuza dokunmayin,sevmeyin,yedirmeyin evet bunlar sizin istekleriniz ve herkes saygi duymak zorunda.siz boyle yaparsaniz bence cocuk kimseden sevgi goremeyecek ileride cocuklarla oynayacak o zamanda boyle pinpirikli olursaniz tek bi arkadasi bile olmaz

Teswkkurler. benzer bir tarif yapiyormusum. Disini da hindistancevizine buluyorum, severwk yiyor.

1 yaşından küçük bebeğe pasta vermek nedir yahu?

Allahtan abiniz ablanız falan da haklı görmemiş ayarsız yengenizi.

“Böyle yedirirler” kısmını okuyunca ağzına bir tane çarptığınız canlandı gözümde.

Şiddete karşıyım ama bu kadın dövülür

Konuyla pek alakalı değil ama bebişinizde iştahlı galiba masAllah.Benimkinin ağzına biri birşey versin hemen diliyle tükürür,anında yani.Hemde bir yaşına girecek.Konuya gelince haklısın küçücük bebeğe pasta yedirmek ne demek.Annesi izin vermiyorsa ,vermiyordur.Ne saçmalık yapıyorlar ya

Bende bıktım bu durumlardan... sizin gibi yaşamaya çalışan bir garibanım. inan çözüm yolu ne bilmiyorum. ben paketli hazır gıda vermiyorum hiç. gittiğimiz yerlerde bisküvi vs indiriyorlar inatla. ben kendi tabağımı yemeden bırakıyorum ama millet yiyor. çözüm yolu gidip gelmemek bana göre... sizin yengeniz densilik etmiş. .nasılda yedirirler demekle. sanki size inadı var. saygısı yok. .veya bazı insanlar sizin fikrinizé inanmaz saçma bulur ve gene sayısızca burnunu sokarlar işinize.
birde anlamadığım konu, ablanız abiniz nasıl hassas olduğunu bildiği halde müdahale etmediler yedirmesini izlediler.
ben olsam daha çatalı bebişe götürürken kucağından alırdım yiğenimi.

Malesef demediğim kalmadı asla yılmıyor ..
Düşünüyorumda ben başkasının bebeğine gülümserken suratına bakarken sevmek için annesinden izin alırım ..
Ne münasebet diyorum .
Artık bir dövmediğim kaldı kadını malesef ..
İnanın kahvaltı ya gidiyoruz anneme ..
Ya bebeği gördük araba sesini duyduk diyip hoppala annemlere geliyorlar ..
Bir kahvaltı edicem burnumdan geliyor ..
Gecen pazar dedim ki bak ben evde çocuktan doğru düzgün kahvaltı edemiyorum zaten burda annem tutarken yiyip içiyorum ..
la çocuğu yemek sırasında ben tutarım diye annemle kardeşimle tartışıyor ..
Ya bırak çocuğu bir rahat yemek giyim diyorum mümkün değil imkan vermiyor ..
Burnumdan getirene kadar uğraşıyor ..
Emrivaki Patt geliyor .bebeğimin arabasını görmesin kapıda ..
Bebeğimi tamam seviyor anlıyorum .
Ama birşeyinide çıkartıyor ..
Ya şaaaap diye öpüyor kızarıyor öptüğü yer ona bile ters ters bakıyorum hastalanıyor diye uyarıyorum ..
Bıktırdı valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…