- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Akşam aradılar odada olan kişiler çoktu ..Bende bıktım bu durumlardan... sizin gibi yaşamaya çalışan bir garibanım. inan çözüm yolu ne bilmiyorum. ben paketli hazır gıda vermiyorum hiç. gittiğimiz yerlerde bisküvi vs indiriyorlar inatla. ben kendi tabağımı yemeden bırakıyorum ama millet yiyor. çözüm yolu gidip gelmemek bana göre... sizin yengeniz densilik etmiş. .nasılda yedirirler demekle. sanki size inadı var. saygısı yok. .veya bazı insanlar sizin fikrinizé inanmaz saçma bulur ve gene sayısızca burnunu sokarlar işinize.
birde anlamadığım konu, ablanız abiniz nasıl hassas olduğunu bildiği halde müdahale etmediler yedirmesini izlediler.
ben olsam daha çatalı bebişe götürürken kucağından alırdım yiğenimi.
Çoçuğunuza 'beni öpme' yazan body,önlük vb giydirin,ciddiyim.Yalniz değilim... Benim sorunum da yedirmek icirmek değil..Öpmek kaynaklı 4 aylık bebegim var millet öpmek için yarışıyor sanki o kadar söylüyorum yok nafile.. Korumaya dersen o da yok. Insanlar cahil canım.Ben senin yerinde olsam çok kötü patlardım...Alkışlardım ne mutlu sana ne buyuk basari derdim.Yerim doğum gününü iyiki senin yerinde degilim valla ben arada patliyorum kırdığım oluyor en azından kirilip bir süre gelmiyorlar ne eseyim 0 sabır biraktilar.
Akşam aradılar odada olan kişiler çoktu ..
Annemle babamlar 6 kişi Yengem dayım 2 kişi öteki Yengem halamın oğlu 3 çocuğu . eee eşim ve bende varız o kalabalıkta zaten kardeşim yiğenimi özledim ver demiş ama az seviyim alırsın demiş abimle ablam yerde sohbet ediyorlarmış ..
Ev 15 dakikada curcuna oldu birden kalabalık annem yedirme çocuğu dediğinde ablamla Abim görmüş ablam ben girdiğimde almıştı çocuğu zaten babamda yapma gelin ya gece gece tadımızı kaçırma kudırtma kelebeği demiş ..
Çocukların ellerini öpmek hijyen açısından yüzlerini öpmekten daha yanlıştır aklınızda olsun.Çoçuğunuza 'beni öpme' yazan body,önlük vb giydirin,ciddiyim.
Ellerini öperim ben yeğenlerimin,
ne düşüncesiz insanlar var,şap,şup.
En sevmediğim hareket.
Malesef demediğim kalmadı asla yılmıyor ..
Düşünüyorumda ben başkasının bebeğine gülümserken suratına bakarken sevmek için annesinden izin alırım ..
Ne münasebet diyorum .
Artık bir dövmediğim kaldı kadını malesef ..
İnanın kahvaltı ya gidiyoruz anneme ..
Ya bebeği gördük araba sesini duyduk diyip hoppala annemlere geliyorlar ..
Bir kahvaltı edicem burnumdan geliyor ..
Gecen pazar dedim ki bak ben evde çocuktan doğru düzgün kahvaltı edemiyorum zaten burda annem tutarken yiyip içiyorum ..
la çocuğu yemek sırasında ben tutarım diye annemle kardeşimle tartışıyor ..
Ya bırak çocuğu bir rahat yemek giyim diyorum mümkün değil imkan vermiyor ..
Burnumdan getirene kadar uğraşıyor ..
Emrivaki Patt geliyor .bebeğimin arabasını görmesin kapıda ..
Bebeğimi tamam seviyor anlıyorum .
Ama birşeyinide çıkartıyor ..
Ya şaaaap diye öpüyor kızarıyor öptüğü yer ona bile ters ters bakıyorum hastalanıyor diye uyarıyorum ..
Bıktırdı valla
Çoçuğunuza 'beni öpme' yazan body,önlük vb giydirin,ciddiyim.
Ellerini öperim ben yeğenlerimin,
ne düşüncesiz insanlar var,şap,şup.
En sevmediğim hareket.
Evet,ellerini ağızlarına götürdükleri için, biliyorum.Çocukların ellerini öpmek hijyen açısından yüzlerini öpmekten daha yanlıştır aklınızda olsun.
Malesef ki öyle ..“Her şeyin tadına baksın” cahiliyeti işte bu. Kuzenimin eşi 4 aylıkken yediriyordu pastayı. Salak salak bide “bak ne mutlu” diyordu. Benimle alakası olmamasına rağmen sinirden deliriyordum, televizyonda hergün uzmanlar çıkıyor. Sebeplerini anlatıyor ama tatmin olmuyor insanlar.
Vallahi bozanı bozacaksınız. Başka yolu yok. “Ayıp bu yaptığın. 5 dakika arkamı dönecek kadar bile güvenmemem lazım demekki” diyip çekip alacaksınız elinden çocuğu. Kayınvalidemi çok severim, çok alıngandır normalde. Ama ona bile bu tip şeyler yaptığında “e iyi anne bi daha yalnız bırakmayayım ben sizi madem” diyorum. Hele yenge falan olacak, kıyamet kopar.
Endişe etmeyin, ben yeğenlerim dışında, kimsenin bebeğini öpmüyorum.Şu aşamada elini ölmekte sakıncalı..Eli hep ağzında optuklerini düşün..Yani bebekler hicbir şekild e opulmez sinir hastası olucam..
Babam torunumda sofrada olsun diye 2 aylıkken bebek oto koltuğa koyar yanına koyardı .Çocuğunuzu sağlıklı beslemeye çalışmanızı takdir ediyorum güzel ve bilincli bişey ancak aşırıya kaçmışsınız. Cocuguma kimse bişey geçirmesin dokunmasın diye insanlarla görüşmek istemiyorum ne demek ? Çok sağlıksız bi düşünce yapısı ve absürd buldum bence biraz kendinizi torpuleyin. Kimsenin çocuğuna bişey yedirmeye çalışmam ama masaya oturduğumda bakın sakın ben yokken cocuguma bişey yedirmeyin dese çok şaşırırdım ve garip bulurdum
İnanın öyle zor tutuyorumki kendimi bazen üstüne atlayıp kafasını ısırasım geliyor ..Bravo geri zekalı.
Bence bu tip olay ve durumlar, insanların eğitim,görgü ve başkalarına saygı düzeyi ile yakından ilgili.
3 yaşındaki yeğenime annesinden habersiz ve izinsiz hiç bir şey yedirip, içirmem.
Geçen hafta onlardaydık,bakıcıdan ben teslim aldım,akşam yemeğini orada yiyecektik,
gelinimiz de geç gelecekti işten,
yeğenim ayran (kefire ayran diyor) istedi,
annen gelsin, ona soralım,izin verirse içebilirsin dedim.
Bilemem gün içinde içti mi? Yatmadan mı içiriyor? Annesi gelince önce çorba yesin mi diyecek?
Annesi geldi,
-Anne,bana izin verir misin?
-Ne izni oğlum?
-Halam dedi ki annen izin verirse ayran iç.
-Halana de ki; annem olmayınca sen izin verebilirmişsin.Şimdi önce çorba yiyelim,sonra pilavla ayran içersin.
Hepsi bu kadar,ne tartıştık, ne birbirimizi kırdık,ne de çoçuğun kafasını karıştırdık.
Eğitim ve saygı şart azizim.
Kesinlikle söylediklerini ze katılıyorum ..sKsEsLsEsBsEsK Sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum o yengeye 1 bütün pastayı yedirirdim. Ne haddine. Eşime okudum konunuzu donduk kaldık yengenin cesaretine ve cehaletine.
Birde ablanız neden ilk yedirmeye çalışınca müdahale etmemiş yarısına kadar beklemiş.
Bende 2 çocuk annesiyim. Oğlumu 2 yaşına kadar sizin gibi besledim baktım ve bağışıklık sistemi de gayet iyi. Şimdi 5 yaşında kreşte hiç hastalanmadı çok şükür.
Eski insanlar çikolata pastayla mı büyümüş. Kızımda 2 yaşına kadar şeker ile tanışmayacak.
Ayrıca şekerle geç tanışmanın önemini söyleyeyim beslenme eğitimi almış biri olarak. Bebeklik çağı kilosunda kaynağı çok önemli. Yağ hücre sayısı anne sütü ile artmaz sadece hacmi geçici olarak büyür. Ama şekerli gıda ile beslenip kilo alan bebekler de yağ hücrelerinin sayısı artar ve çocuklukta obezite problemi başlayan kişilerin ileriki dönemde de kilo probleminin devam etmesinin ihtimali yüksektir; çünkü yağ hücreleri oluşunca diyet yapmak bu hücrelerin sayısını azaltmaz sadece hücrelerin daralmasını sağlar.
Bilimsel açıklama da yeterli gelmeyen yedirsin bebeğine neden çünkü herşeyi tatsın. Hatta sigara da koklatsın çünkü ilerde sakınamazsın zaten maruz kalacak. (İroni içerir anlamayacak kapasite zorlamasın)
Ay savaş isteyen yengeyi evinize neden sokuyorsunuz ki? Hiç insanları kaybetme korkum yok galiba benim, herkes çok vefasız olduğumu söylüyor. Hiç zararını görmedim bu huyumun. Sizede tavsiye ediyorum.Malesef ki öyle ..
Diyorki istemese yemeseydi bu 8 aylık bebek daha karar verebilirimmi herşeyi ağzına sokma dönemlerinde ..
Pecetede görse elinde ağzına sokmak istiyor yenge pecetemi yedireyim diyorum ..
Islak mendil gördüğünde ağzına götürüyor onumu yedireyim ..
Diyorum sus pus cevap yok ..
Bu arada bassettiğimiz yenge bebeğine emzik verirken bala ban diyen yenge .
Öyle deliriyorumki ..
Birgün bu çocuğa bişey olsa basında sizmi durup ağlıcaksınız sizmi bakıcaksınız sizmi üzüliceksiniz yeter dedim ..
Ama savaş istiyor yengemiz ..
Ben düşünmek istemiyorum çocuğumu koruyamadım duygusuna kapılıyorum malesef.
Bassetmek istemiyorum ama ben 3 çoçuk baktım diyor ama dayanamıyorum bakamam diyip çocuğunu babaanneme bırakıp uzun bir süre evi terketmiş döndüğünde ilk çoçuğu 10 yaşındaymış zaten ..bu kadar kişiyi dinlememiş. asla karışmam milletin çocuğuna . öz güvene bak
Azarladım bağırdım çağırdım .."Kıt mısın be kadın, idrak edemiyor musun yoksa yüzsüz müsün? Ne lan bu?" diyemiyor musunuz? Çocuk için derim ben şahsen. Bebeğime yarım pastayı yedirecek, "İşte böyle yedirirler ehe ehe" diyecek karşımda, ittirle kovarım kadını evden. Ondan sonra daha nereye anlamayacak? Ters bakmakla olmaz bu işler, madem bu kadar ileri gidiyor bu kadar cahil ötesi mal bir kadın, basın suratına küfrü kovalayıp rahatlayın.
Azarladım bağırdım çağırdım ..
Okadar Yoruldum ki bu durumdan doğum günü kelebek sesini çıkartma dedim ..
Babamda zaten ben odaya girmeden önce gelin yapma kudurtma kelebeği gece gece huzurumuzu kaçırma demiş ama babamda gülmüş ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?