Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Yenge annemlere çok çok yakın oturuyor ..
Kapılarından bakınca annemin kapısı gözüküyor .
Tartışmış olsak bile ..
Bebeğimin arabasını annemin kapısında görmesin ..
Aman allahım işini gücünü bırakıyor geliyor ..
Tamam seviyor anlıyorum .
Gecen bulaşık yıkamış eli çamaşır suyu kokuyor bebeğimi almış eline anneme söyledim kavga etmekten usandım al çocuğu diye ..
Annem tamam alıcam ben sen geç içeri açıktı uyucak bebek dicem kavga etmeyin artık kızım kafam kaldırmıyor diyor annemde .
Napayım koca kadın 47.48 yaşında
aslında bassettiğim kişi .
Benimle yarışıyor kapıma kadar gelmiş pasta getirmiş amcam geri ceviremedim .

Bu konuda çok netim. Eşim bile bana sormadan tek lokma yedirmez oğlumuza. Görüşmeyin. Evden kovun. Pimpirik değil ki bu. Alerjik bi bebek olsa ne olacak? O pastanın yarısını yediren kadın bidaha asla evime giremezdi. Çünkü saygısız çünkü edepsiz.

Allahim nasil anneler var yahu ahaha!
gecen gun annemlerde annem bazlama yapmis canim istemisti, ailece oturuyoruz kardesler, esler filan. O ara 7 aylik yegenim benim kucagimda. Bazlamaya biraz nutella sur yedir dediler bi baktim nutella burnumun onunde, kardesim (babasi) nutelladan bi kasik alip onume koydu minik ekmekleri bandira bandira yedirdim. Masada onun o istahla yemesine hep birlikte yikildik, annesi dahil. Sucuklu yumurta bile yediriyor annem ufak ufak az az ahaha..
degisik annelersiniz. ben sizin gibi anne olmam insallah evladim herseyi yesin. bizde yemisiz eksigimiz yok booolca fazlamiz var ahahah.

yorulmuyomusunuz bukadar kuralci olmaktan. hayatinizin her konusunda boyle kuralci misiniz.

Dalga geçtiğinizi düşünüyorum inşallah şakadır .

O zaman anneniz gelsin size bir süre. Yada siz bebek arabası olmadan gidin, içeri alın. Yakalanmayın yani bir şekilde. Ay ne yüzsüz kadınmış oda ya. Yenge yani altı üstü. Bu ne sahiplenmeymiş böyle. Vallahi kestirip atın tek seferde gerekiyorsa. Millet yüzünden kendinizi geriyorsunuz, yaşam enerjinizi düşürüyorsunuz.

Biz bastan cok kirici konusmadik sonra tepemize ciktilar. Benim kizim mamayla beslendigi icin dr onerisiyle 5 aylikken ek gida basladik. Basladik ama kizim 1 yasina kadar formul mamayla buyudu. Ek gida resmen kabul etmedi. Yazin 1 yas ddoldu kv buyudu artik o deyip deyip bakkaldan birseyler alip vermeye basladi. Benim cocugumda gaz ve kabizlik sikintisi var alerjik astimdan supheleniliyor ama yok duzgun agizla konusunca anlamadilar. Hatta kayinpeder benim cocugumu ac bbiraktigimi ima edecek boyuta geldi. En son yine bir aksam kvde den geldik. Kizim o aksam cok fazla sey yedi, biskuvi kek gibi seyler.. sabaha kadar hep agladi yavrum esimde gordu. Gitti konustu ertesi gun anlatti. Ayni aksam bbenim annem ve kv hep beraber dugune gittik. Ben kina yakilirken gelin odasina gittim yine bi bbbi bakaykm dedim bide baksam kizimin aagzi yuzu cikolata yine elleri dolu biskuvi ile. Donerken anneme bir suru llaf soyledim esimde duydu. Sinirden evde kriz gecircektim birde piskin piskin biz herşeyi veririz diyolar falan. Ertesi gun esim yine gitti tabi bu sefer olay cigrindan cikti kavga etmisler. Yine beni suclamislar aijoo soyletiyo bunlari sana demislee. Esim sinirden Aglamis yani düşünün. Ve sonra gastroya götürdük kizimi kronik kabiz dedi. Simdi biraz olsun dikakt ediyorlar. Ama tahammulum yok yani artik

Ben de bu konuda hassasım daha gecen bayrama kadar cikolata dahi vermedim ve hala da bayramda seyranda yesin bi tane diyorum. Abur cuburla isimiz yok mumkun mertebe 1. 5 yasina kadar anne sutu sonra da ek gidaya gectim. yeme öğürme reddetme gibi seyler yasamadim. Istahli bir çocuk cok şükür. Aman tadina baksin aman alissin aman soyle boyle.. yok iyle bi dünya. Cocugun damak zevki anne karninda gelişiyorken, zaten yiyecegini yiyor yeneyecekse 4 aylikken tattirmaya baslasan gene yemiyor. Illa ki yiyecek ne gerek var anne sütü varken, olabildigince dogal beslemek varken.. bana ailem hic abur cubur almazdi. Cocuktum gozum düşerdi ama zararli derdim bi taraftan. Üstelik belli bir yastan sonra da insan aliskin olmadigi seyi yiyemiyor. Ben de bu ambalajli gidalara külliyen karsiyim. Yemesin ne ise yariyor? Tip 2 diyabet dediğimiz panik atagin da altinda yatan sebep olan bu şeker beslenme bozukluğundan ileri geliyorken neden zorla yedirme merakında bu insanlar anlamıyorum. Annenin tercihlerine hassasiyetlerine saygi duysunlar biraz.

Yarım dilim pasta yedi diye sinirden ölmem.
Abartmayın.
Bebeğine gram şeker yemesin diye uğraşıp didinen bir anneyseniz deliriyorsunuz ..

Yedir desen yedirmezler ..

Bu ne saçmalık, ne terbiyesizlik böyle. Sen pimpirikli değilsin. Doğru olanı yapıyorsun. Benim de 9.5 aylık bebeğim var. Aynı tavırlar içerisindeyim. Dışarıdan gelen elini kesinlikle yıkar eve girer girmez. Sigara içen babası dahil elini ağzını yıkar. Kimse ama hiç kimse ben izin vermeden birşey yediremez. Şuan o yengenizi boğmak istiyorum. Eğer ki ben olsaydım orada çok fena bozardım. Tavrınızı koyun. Darılmasınlar gücenmesinler diye düşünmeyin. Belki sert gelebilir benim bu tavrım bazılarına ama kimse çocuğumdan önemli değil.

Çoğu kez tartıştıkta ..
Benimle tartışmaya bile giriyor ..
Ama asla laf söz geciremiyorum görüşmeyeyim diyorum illaki karşılaşıyoruz küser sanıyorum hiç bişey olmamış gibi.

kabiz olunca ikinmaktan gobek fitigi olan bebek biliyorum maalesef. Emanet bu cocuklar bize yaa cahil cahil davrananlari anlayamiyorum.

7 aylik bebege nutellali ekmek yedirmesiyle övüneni de gordum ya daha hayatta hicbir seye sasirmam

O zavalli bebegin bagirsaklarini ne saniyorsunuz gercekten merak ediyorum, cop konteyniri mi????????

Sürekli söylemek zor oluyor yaşadım ama devam et.Mecbur alışacaklar.İnsanlara tasvip etmedikleri gerekli görmedikleri seyleri anlatmak yerine çocuğumu gözümün önünde tuttum.

Eşimin ailesine ve kendi aileme sürekli hatırlattım.Galiba Artık konuşmayayım diye kabullendiler

Çoğu kez tartıştıkta ..
Benimle tartışmaya bile giriyor ..
Ama asla laf söz geciremiyorum görüşmeyeyim diyorum illaki karşılaşıyoruz küser sanıyorum hiç bişey olmamış gibi.

Sen tavrını koy. Selam verse alma. Bişey derse de verirsin cevabını. Pişkin ve hadsiz insanlara yengen bile olsa tahammül etmek zorunda değilsin. Hele de bebeğin konusunda. Evimde dezenfekte sabunu bile var. Herkes dikkat edicek. Ben buyum yapcak bişi yok. Sonra sen üzülürsün canım benim.

Ben asla sizin kadar dikkat etmiyorum bu tarz şeylere.. Ama siz sonuna kadar haklısınız. Yeğenim bile olsa başkasının çocuğuna bir şey yedirecek olsam önce annesinden izin alırım.

“Bunu yedirmemde bir sakınca var mı?”

Bu soruyu sormak çok zor değil.

Pimpirikli değilsin doğru olanı yapıyorsun. Ben de aynısını yaptım ve pişman değilim. Allahtan benim çevrem çoğunlukla kararlarıma saygılıydı. Arada senin akrabaların gibiler çıksa da eşim ya da ben hiç fırsat vermedik. Orada görev eşine düşüyordu. O kadının bebeğine bir şey yedirecegini anladığı an ya da gördüğü an bebeği çekip almalıydı elinden. Küsen yatağını ayrı sersin yani.

Yani allah göstermesin tabi ne kadar etik olur bilemedim ama ciddi bir hastalığı var gibi duyursanız herkese ve bircok seyi yemesini doktorun yasakladığını falan söyleseniz.
Bence çok rahatsız edici bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…