Çocuğun yok çocuğun yok


Hic takma arkadasim kendini de uzme. Bana biri kalkti dedi ki senin icin de dua ettim dedi hayirdir neden iyilestim sayilir artik dedim bende:) ben rahatsizdim saniyorum ki onun icin meger cocuk icin dua etmis guldum bende artik ne diyim:) gulunce de sandi ki mutlu oldum:) bu kadar suursuz insanlar. Saka gibiler.
 
Yalnız evliler bekarları kıskanıyorlar ve çocuklar hayatını ona göre yaşıyor bizi ne sanıyorlar cümleleri komik olmuş Çocuğu olmayan sanıyor ki biz milleti kıskandırmak için söylüyoruz veya çocuktan gem vuruyoruz veya onları bahane ediyoruz. Ben 2 üniversite okudum, 5 sene ağır stres altında uzman olarak çalıştım, İzmir ve İstanbulda yalnız yaşadım ama hiçbir zorluk çocuk kadar devirmedi beni Bu kesinlikle anne olunca anlarsın konusu ama baştan söyleyeyim hiçbir şey düşündüğünüz kadar kolay değil. Bizim zaten millet çatlatmaya zamanımızda yok. Anne arkadaşlarınız sende çocuk yok, zamanın var sen yaparsın dedi diye alınıyorsunuz ama o anne belki o gün tuvalete bile gidemedi haberiniz yok :)
 
Bizde zaten çocuk çok kolay iş aman bizi kıskandırmak için Söylüyorlar amaç bize hava atmak demiyoruz.
Konu çok hassas aslında.
Sizin önemsemeden kurduğunuz bir cümle çocuk sahibi olmayan ya da olamayan birinin incinmesine sebep olabiliyor.
Anlatmak istediğimiz bu.
Yoksa çocuk bakmayı küçümsemek ya da yermek değil niyet.
 

Sorun su ki biz kimsenin cocukla neler cektiginden vs. Haberdar olmak istemiyoruz nedeni de cok basit kendi hayatimizla mesguluz! Ayrica cocugu olan birini neden kiskanalim? Bizi catlatmaya calistigini neden dusunelim? Bu gibi zihniyetlere cvp verince ya alingan oluyoruz ya manyakca dusunmus oluyoruz
 
Tuhaf ya cidden.

Aynen kimsenin hayatıyla ilgilenmiyorum sormam da sorulması da Abes geliyor.
 
Artniyetli olmadığını biliyorum ama çok rahatsız edici hani sendeki bi eksikliği devamlı vurgular gibi.
Kimsenin davranışını değiştiremem tabi ama içimi dökmek istedim.
defne-28,
çocuksuz olmayı asla eksiklik olarak görmeyin, çocuksuzsun imaları yapıldığında da söylenenler karşısında ezilmeyin, çocuk sahibi olanların evlatlarına sağlık afiyet dilerim, hepsinin ömrü uzun olsun lakin kendi namıma çok rahatlıkla diyebilirim ki bu bir üstünlük değil, arkadaşınız ne niyetle çocuğunuzun olmamasına vurgu yapıyor bilemem, çocukluların kıskandırmak için söylemediğini sanıyor ve umuyorum, yalnız bizler biraz düşüncesiz olduk, eskisi gibi ince düşünmüyoruz, karşımızdakini kırar mı incitir mi önemsemiyoruz, şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bugün çocuğunuz olsa bu sefer de bir çocuğunuz var diye göndermeler yapılacak, başka olmuyor mu, bir çocuk nedir ki, ohooo tek çocuğa ben de analık yaparım gibi :))

Bu bizim insanımızın mizacında var, bekarsan neden evlenmediğin, evlendiysen neden çocuk yapmadığın, çocuk yaptıysan neden tek çocukla kaldığın sorgulanır, çocuğun büyür flörtü var mı, flörtü varsa evlenmeyecek mi, evlendiyse torun yok mu soruları sorulur, mezara kadar sorgu sual yaşanır.

 

Kıyamam,bu konuda hassas olduğun için üzülüyorsun belki de,sizi üzmek için söylemiyordur bence,Allah kucağınızı doldursun.
 
Aman boşverin sıkmayın canınızı, benim çocuğum vardı da ne oldu? Kız çocuğu evlattan saymayan bir tanıdık da bana dua etmiş bebek mevlidinde oğlum olsunmuş :))) gülüp geçmiştim.
 
Kız evlat öz evlat derdi annem.Evli olup.Hatta gelini yanında olup (Konya da bu yaygın) sorun yaşayanlar varken anneme biz baktık.
 
Son düzenleme:
Canim aşilama yapmiştin ne oldu sonuç
Sen bide yeni evlisin daha ben 6 sene yapmadim yeni evliye sorulacak sorumu yani
 
Evet işte benimde rahatsızlık duyduğum konu bu.
Elbetteki eksiklik değil ama bazen çocuklu Kişilerin söylediği onlar için çok sıradan bir söz çocuk sahibi olmayan Kişiyi üzebiliyor.
Mesela o gun pazar günüydü ama evde işim bitmesi Söze gidemedim. Yetişemedim. Bu arkadas başladı " ay senim yetişememen de ayıp hadi ben olsam neyse ama sen öyle misin çoluk yok çocuk yok vs vs bu kelimeyi tam 3 kez söyledi telefonda.
Tamam niyet kötü değil ama rahatsız edici.
 
Aman boşverin sıkmayın canınızı, benim çocuğum vardı da ne oldu? Kız çocuğu evlattan saymayan bir tanıdık da bana dua etmiş bebek mevlidinde oğlum olsunmuş :))) gülüp geçmiştim.
Onu bizim ailede de çok Söylüyorlar. Kuzenimin kızı oldu. Onun için bir akraba kız deyince olsuuun bi dahaki oğlan olur inşallah dedi.
 
Bence bu konusmayi yapan kisinin seninle bir problemi var ve kendince seni yeriyor ama çocuğunun olmaması değil de yavasligin veya onun daha becerikli oldugu vs.konusunda yapıyor kendince bunu (yanlış anlama hak vermiyorum ...ama seni yermek için bir arayışı var bu kişinin) Yalniz sınav vs.konularinda ki onerilere kulak ver o kişilere kizip direnç gösterme.
 
Sınav derken ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…