zorla uyumuyor ki, emzik verip karanlık bir yerde yanına yatarsan uyur. gündüz uykusunu sever ama gece uyumazNe cocuklar var ya benimkini kimse zorla uyutamaz :))
zorla uyumuyor ki, emzik verip karanlık bir yerde yanına yatarsan uyur. gündüz uykusunu sever ama gece uyumaz
9 senedir (eski) kayınvalidem bakıyor. 8 sene önce boşandım. Hala bakıyor. Bazen kalıyor bile Vardiyalı çalıştığım için.
kizinizin yasi zaten babaannenin bakmasina uygun degil,
daha kucuk yaslarda bebek bakimini istekle yapiyorlar,
ama bu yaslarda cocugun gurultusu, kosturmasi falan fazla geliyor, ki pandemi nedeniyle soyle bir disarida hava aldirayim secenegi de yok veya cok az.
ben acikcasi sizi biraz hatali buldum,
neticede hala memnun olmadigini soylemese bile sizin bunu dusunmeniz gerekir, hatta babaannenin de zorlanacagini dusunmeniz gerekir.
Esiniz krese/bakiciya ikna olmali, ya da nasil ki siz 3 yasina kadar bakmissiniz, o da kariyerine bir sure ara verip cocuk bakimini ustlenmeli.
bence hala cok hakli,
insan alinirlar darilirlar diye ne diyecegini de bilemez boyle konularda.
benim 2 cocugum da 2 yasinda krese basladilar.
Elbette bazi sikintilar yasdik da babaanne ile de yasanabilir bazi sikintilar, onemli olan seffaf bir kres ile calismak, yoksa tamamen sikintisiz bir hayat zaten cok mumkun degil. Cocuk kreste de duser, babaannede de duser, sizin yaninizda da duser. bunlar olacak seyler, cok buyutmemek lazim.
Hala normalde kendisi diyordu bana bırakın ben bakarım diye. Eşimde bu lafına güvenip beni dinlemeyip (kreşe vermemekle) baktırmaya çalışıyor. Ben zaten farkındayım sürecin ama görümcem in bu şekilde beni suçlayarak bu şikayet etmesine anlam veremedim. Görümceme göre kızım daha küçük şimdi anneye ihtiyacı var ben işe gittiğim için vicdansız oldum. Halbuki çalışan onlarca binlerce anne var hepsi mi vicdansız yani demek istediğim tabi rahatsız olması normal ama beni suçlayarak şikayet etmesi hoş değil.kizinizin yasi zaten babaannenin bakmasina uygun degil,
daha kucuk yaslarda bebek bakimini istekle yapiyorlar,
ama bu yaslarda cocugun gurultusu, kosturmasi falan fazla geliyor, ki pandemi nedeniyle soyle bir disarida hava aldirayim secenegi de yok veya cok az.
ben acikcasi sizi biraz hatali buldum,
neticede hala memnun olmadigini soylemese bile sizin bunu dusunmeniz gerekir, hatta babaannenin de zorlanacagini dusunmeniz gerekir.
Esiniz krese/bakiciya ikna olmali, ya da nasil ki siz 3 yasina kadar bakmissiniz, o da kariyerine bir sure ara verip cocuk bakimini ustlenmeli.
bence hala cok hakli,
insan alinirlar darilirlar diye ne diyecegini de bilemez boyle konularda.
benim 2 cocugum da 2 yasinda krese basladilar.
Elbette bazi sikintilar yasdik da babaanne ile de yasanabilir bazi sikintilar, onemli olan seffaf bir kres ile calismak, yoksa tamamen sikintisiz bir hayat zaten cok mumkun degil. Cocuk kreste de duser, babaannede de duser, sizin yaninizda da duser. bunlar olacak seyler, cok buyutmemek lazim.
katıldım
bir de hala cidden çok da kibarmış
yani halanın evindeki ders çalışan ergen hala kadar kibar olamaz
bakmayacağınız çocuğu neden doğurdunuz der, bacak kadar boyu ile bize çemkiriyor dersiniz, huzursuzluk çıkar
oğlum 10 yaşında sabahtan akşama kadar derste
evin öbür ucunda telefon ile konuşmamdan dahi rahatsız oluyor yeri geliyor
evde ders çalışırken her şeye meraklı 3 yaşında bir cimcime istememek çok makul
bizde var ondan, kucuk 4 yas, buyuk 7 yas.
her online derste ailecek tayakkuzdayiz,
baskasinin cocuguna tahammul etmesi daha zordur haliyle.
Hala 3 ay çn
Hala normalde kendisi diyordu bana bırakın ben bakarım diye. Eşimde bu lafına güvenip beni dinlemeyip (kreşe vermemekle) baktırmaya çalışıyor. Ben zaten farkındayım sürecin ama görümcem in bu şekilde beni suçlayarak bu şikayet etmesine anlam veremedim. Görümceme göre kızım daha küçük şimdi anneye ihtiyacı var ben işe gittiğim için vicdansız oldum. Halbuki çalışan onlarca binlerce anne var hepsi mi vicdansız yani demek istediğim tabi rahatsız olması normal ama beni suçlayarak şikayet etmesi hoş değil.
Guvenmek zor ama bakici gibi son care.Ablam siz gibi calisiyor annem bakiyor ama hastaliklari var ve tetiklediginde yetemiyor. Calisan bir kadin icin kres destegi var aslinda esin olumlu baksa keske.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Durumumuz iyiyse, eşim de istemiyorsa çocuğum küçükse ve bana ihtiyacı varsa oturur evimde çocuğuma bakarım.. En iyisi o.. Bu pandemide ne kreş nede bakıcıya güvenirim.. İçim rahat etmezdi açıkçası3 yaşındaki çocuk için siz evde olsanız bile annesi olarak yetemessiniz. Yedir, uyut, oynat dönemi bitmiş artık.
İlaki evdede faaliyetlerle vakit geçer ama kreşde alacağı eğitimi, yaşıtlarıyla sosyalleşmesinin yerini ev ortamında sağlayamassınız.
Görümce yeğenine üzüldüğü için değil, hergün ona geldiği için rahatsız olmuş. Çok haksızda değil o konuda.
Bakın ben herşeyin farkındayım ama düşünemeyen baktırmaya çalışan benim eşim ve laf anlatamıyorum.hos degil ama deneyimlemeyen bilmez ki,
benim kayinvalidem de krese gonderiyoruz diye demedigini birakmadi, vicdansizligimiz falan,
bir yil kadar sonra cocuktaki gelisimi gorunce ancak iyi iyi demeye basladi.
o yuzden bosverin kim ne derse desin.
ama bazi seylerin de denmesine gerek yoktur bence,
evinde 2 cocugu olan insanin bir baska cocuga cok isteyerek bakmayacagini ben size daha gorumcenizi tanimadan soyleyebilirim ornegin.
Güvenmediği için sıcak bakmıyor. Henüz küçük olduğunu kendini ifade edemediğini söylüyor.1 yaşından beri bakıcı bakıyor. tabi ki annesi dışında kimse dört dörtlük bakamıyor anneanne babaanne bakıcı fark etmiyor maalesef. kreş tecrübem yok ama dört gözle bekliyorum kreşe gideceği günü en azından yaşıtlarıyla oynayarak kafa dağıtır diye düşünüyorum. kreşlerde kamera yok mudur tecrübeli anneler cevap verirse sevinirim ben de neden kreşe sıcak bakmıyor eşiniz ?
kendi tercihinizDurumumuz iyiyse, eşim de istemiyorsa çocuğum küçükse ve bana ihtiyacı varsa oturur evimde çocuğuma bakarım.. En iyisi o.. Bu pandemide ne kreş nede bakıcıya güvenirim.. İçim rahat etmezdi açıkçası
ama 2 yaşında oğlum parka gittiklerini bir şekilde anlatıyor neler yaşadığını üç yaşında da anlatabilir diye düşünüyorum. konuşmuyor tam olarak ama el hareketleriyle dahi anlatıyor kafasını vurmuş bir gün bakıcı söylemedi bana oğlum anlattı anladık biz de yani babasına o güveni verin anlatıyor deyin güvenin çocuğunuza yani babasına güvendirin. kreşte dayak haberlerinden sonra ben de az buçuk korkuyorum ama böyle kamerası olan kreş var mıdır merak ediyorum.Güvenmediği için sıcak bakmıyor. Henüz küçük olduğunu kendini ifade edemediğini söylüyor.
hem size hem kv ye maşallah demek istedim
ikiniz de bu ilişkiyi yürütmüşsünüz bunca yıldır
hatta baba da yani annem bakıyor velayeti bende kalsın o zaman dememiş vs
Tabi ki bu da sizin tercihinizkendi tercihiniz
Şuan pandemi zamanı için diyorsanız o farklı ama diğer türlü 3 yaşında çocuğu eve kapatıp eline 2 kalem bi boyama kitabı vermek, vaktinin çoğu bölümü tv, tablet karşısında geçirtmekte benim içime sinmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?