Çocuğunuza kim bakıyor

zorla uyumuyor ki, emzik verip karanlık bir yerde yanına yatarsan uyur. gündüz uykusunu sever ama gece uyumaz

aslında akıllıca

yani elin kadını ile oturacağına uyuyor akşam da ana baba ile takılıyor (çocuğun bakış açısı)

ama 3 yaşındaki çocuk 7.30 da da kalksa olağan şartlarda bir de evden çıktı babaanneye gitti tekrar yatırmamak lazım

yani yesin içsin sonra yatsın

kan şekeri düşer 12 ye kadar aralıksız yatarsa

bu iş vücut erken kalkmaya alışık olduğu için uyanır da haftasonu biraz daha yatayım deriz de öğlen olur ya onun gibi

çocuk esasen uyanıyor ama biraz daha deyince yeni bir uyku kadar uyuyor

lakin çocuk 12 ye kadar uyuyorsa babaanne hangi arada sıkılıp da halaya çıkarıyor çocuğu

yani uyandı açıldı yedi içti derken 13,30-14 olur

halanın küçük çocuğunun okulu yoksa ve annesi izin verirse çağırsın kendi evinde oynatsın ama ders çalışan çocuk olan eve bebek gönderilmez

babaanne zaten çocuk uyurken kendi işini yapacak sonra yedirecek içirecek saat 2 olacak biraz oynatacak hikaye vs anlatacak 16 olup ara öğün yedirecek

sonra biraz da akşam yemeği hazırlarken kıza da görev verecek oyalayacak akşam olacak

yani oturup kreş gibi etkinlik yapmasını beklemek ütopik ama mesela her gün çantasına bir kitap koyabilirsiniz, babaanneye oku diye yahut etkinlik kitabı alıp şu sayfasını da yarın babaannede boya vs diye çocuğu yönlendirirsiniz

9 senedir (eski) kayınvalidem bakıyor. 8 sene önce boşandım. Hala bakıyor. Bazen kalıyor bile Vardiyalı çalıştığım için.

hem size hem kv ye maşallah demek istedim

ikiniz de bu ilişkiyi yürütmüşsünüz bunca yıldır

hatta baba da yani annem bakıyor velayeti bende kalsın o zaman dememiş vs

kizinizin yasi zaten babaannenin bakmasina uygun degil,
daha kucuk yaslarda bebek bakimini istekle yapiyorlar,
ama bu yaslarda cocugun gurultusu, kosturmasi falan fazla geliyor, ki pandemi nedeniyle soyle bir disarida hava aldirayim secenegi de yok veya cok az.

ben acikcasi sizi biraz hatali buldum,
neticede hala memnun olmadigini soylemese bile sizin bunu dusunmeniz gerekir, hatta babaannenin de zorlanacagini dusunmeniz gerekir.
Esiniz krese/bakiciya ikna olmali, ya da nasil ki siz 3 yasina kadar bakmissiniz, o da kariyerine bir sure ara verip cocuk bakimini ustlenmeli.

bence hala cok hakli,
insan alinirlar darilirlar diye ne diyecegini de bilemez boyle konularda.

benim 2 cocugum da 2 yasinda krese basladilar.
Elbette bazi sikintilar yasdik da babaanne ile de yasanabilir bazi sikintilar, onemli olan seffaf bir kres ile calismak, yoksa tamamen sikintisiz bir hayat zaten cok mumkun degil. Cocuk kreste de duser, babaannede de duser, sizin yaninizda da duser. bunlar olacak seyler, cok buyutmemek lazim.

Universiteye hazirlanan bir cocuk varmis. Evde cocuk bakimi belki de halanin cocugunun ders calismasini engelleyebilir ya da herkesin kendine gore isi olabilir. Baskasinin cocugunun sorumlulugunu almak da kolay degil.
Ogluma iki yasina kadar annem bakti. Sonra krese verdim. Kres cocugun sosyallesmesi ve okul oncesi egitimi icin cok iyi. Esiniz guvenmese de kres aslinda bakici tutmaktan daha guvenli. Esinizin ki bir onyargi. Krese giden cocuklar okula basladiklarinlarinda okul hayatina daha uyumlu oluyorlar. 3 yasindaki bir cocuk arkadas arar hem.
Bu arada asla isinizden ayrilmayin, en buyuk pismanliginiz olur. Dunyanin binbir turlu hali var. Grleceginizi birinin ellerine teslim etmeyin. Esiniz cocugunuzun babasi, siz de annesisiniz. Cocuk uzerinde baba kadar hakkiniz var. Bu kadar sessiz olmayin. Net olun. Kendim icin calisacagim deyin.

katıldım

bir de hala cidden çok da kibarmış

yani halanın evindeki ders çalışan ergen hala kadar kibar olamaz

bakmayacağınız çocuğu neden doğurdunuz der, bacak kadar boyu ile bize çemkiriyor dersiniz, huzursuzluk çıkar

oğlum 10 yaşında sabahtan akşama kadar derste

evin öbür ucunda telefon ile konuşmamdan dahi rahatsız oluyor yeri geliyor

evde ders çalışırken her şeye meraklı 3 yaşında bir cimcime istememek çok makul

Hala 3 ay çn
Hala normalde kendisi diyordu bana bırakın ben bakarım diye. Eşimde bu lafına güvenip beni dinlemeyip (kreşe vermemekle) baktırmaya çalışıyor. Ben zaten farkındayım sürecin ama görümcem in bu şekilde beni suçlayarak bu şikayet etmesine anlam veremedim. Görümceme göre kızım daha küçük şimdi anneye ihtiyacı var ben işe gittiğim için vicdansız oldum. Halbuki çalışan onlarca binlerce anne var hepsi mi vicdansız yani demek istediğim tabi rahatsız olması normal ama beni suçlayarak şikayet etmesi hoş değil.

bizde var ondan, kucuk 4 yas, buyuk 7 yas.
her online derste ailecek tayakkuzdayiz,
baskasinin cocuguna tahammul etmesi daha zordur haliyle.

bizde var ondan, kucuk 4 yas, buyuk 7 yas.
her online derste ailecek tayakkuzdayiz,
baskasinin cocuguna tahammul etmesi daha zordur haliyle.

eşim evde iken bile düzen bozuluyor

zira o yokken ben odamda oğlum odasında kimse kımıldamıyor kedi bile gerekirse odaya yatırılıyor gürültü olmasın diye

eşim varken kalkıyor dolaşıyor mutfağa gidiyor salona gidiyor vs vs

bir hareket sürekli

bu ortamda evde bir de 3 yaşında çocuk cidden zor olur

ben oğlum 3-4 yaşında iken evden çalışırdım arada ama ona da iş verirdim kısa süreli de olsa işlerimi hallederdim

lakin üniversiteye çalışan bir çocuk her gün evde dayı kızı istemez yani hatta konu sahibinin kızının küçüklüğünden bağımsız kimseyi istemez evde o yaşta, şu pandemide ders çalışan bir ergen

hos degil ama deneyimlemeyen bilmez ki,
benim kayinvalidem de krese gonderiyoruz diye demedigini birakmadi, vicdansizligimiz falan,
bir yil kadar sonra cocuktaki gelisimi gorunce ancak iyi iyi demeye basladi.

o yuzden bosverin kim ne derse desin.

ama bazi seylerin de denmesine gerek yoktur bence,
evinde 2 cocugu olan insanin bir baska cocuga cok isteyerek bakmayacagini ben size daha gorumcenizi tanimadan soyleyebilirim ornegin.

Guvenmek zor ama bakici gibi son care.Ablam siz gibi calisiyor annem bakiyor ama hastaliklari var ve tetiklediginde yetemiyor. Calisan bir kadin icin kres destegi var aslinda esin olumlu baksa keske.

Durumumuz iyiyse, eşim de istemiyorsa çocuğum küçükse ve bana ihtiyacı varsa oturur evimde çocuğuma bakarım.. En iyisi o.. Bu pandemide ne kreş nede bakıcıya güvenirim.. İçim rahat etmezdi açıkçası

1 yaşından beri bakıcı bakıyor. tabi ki annesi dışında kimse dört dörtlük bakamıyor anneanne babaanne bakıcı fark etmiyor maalesef. kreş tecrübem yok ama dört gözle bekliyorum kreşe gideceği günü en azından yaşıtlarıyla oynayarak kafa dağıtır diye düşünüyorum. kreşlerde kamera yok mudur tecrübeli anneler cevap verirse sevinirim ben de neden kreşe sıcak bakmıyor eşiniz ?

Bakın ben herşeyin farkındayım ama düşünemeyen baktırmaya çalışan benim eşim ve laf anlatamıyorum.

Güvenmediği için sıcak bakmıyor. Henüz küçük olduğunu kendini ifade edemediğini söylüyor.

kendi tercihiniz
Şuan pandemi zamanı için diyorsanız o farklı ama diğer türlü 3 yaşında çocuğu eve kapatıp eline 2 kalem bi boyama kitabı vermek, vaktinin çoğu bölümü tv, tablet karşısında geçirtmekte benim içime sinmezdi

Güvenmediği için sıcak bakmıyor. Henüz küçük olduğunu kendini ifade edemediğini söylüyor.
ama 2 yaşında oğlum parka gittiklerini bir şekilde anlatıyor neler yaşadığını üç yaşında da anlatabilir diye düşünüyorum. konuşmuyor tam olarak ama el hareketleriyle dahi anlatıyor kafasını vurmuş bir gün bakıcı söylemedi bana oğlum anlattı anladık biz de yani babasına o güveni verin anlatıyor deyin güvenin çocuğunuza yani babasına güvendirin. kreşte dayak haberlerinden sonra ben de az buçuk korkuyorum ama böyle kamerası olan kreş var mıdır merak ediyorum.

hem size hem kv ye maşallah demek istedim

ikiniz de bu ilişkiyi yürütmüşsünüz bunca yıldır

hatta baba da yani annem bakıyor velayeti bende kalsın o zaman dememiş vs

Çok şükür hayattaki en büyük şansım onlar benim. Oğullarıyla anlaşamadık 18 sene evli kalıp ayrıldık ama çok şükür iyi ki varlar. Allah eksikliklerini göstermesin.

Tabi ki bu da sizin tercihiniz açıkçası pandemi olmasaydı, kreşede gönderirdim farklı dallarda ki alana da. Ama insan korkuyor acaba demeden geçemiyor en iyisi yanımda durması elinden geldiğince farklı aktiteler sunmaya çalışırdım beraber resim de çizerdik kartondan ev de yapardık bez bebekte yapardık müzik açıp oyunlarda oynardık. Vs. Vs. Herşey zaten çocuklarımız için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…