O dedikleriniz 3 yaşına kadar yapılıyor zaten, çocuğa sonra yeterli gelmiyor. Arkadaş istiyor, sosyal ortama ihtiyaç duyuyor. Okul öncesi eğitim önemli.Tabi ki bu da sizin tercihinizaçıkçası pandemi olmasaydı, kreşede gönderirdim farklı dallarda ki alana da. Ama insan korkuyor acaba demeden geçemiyor en iyisi yanımda durması elinden geldiğince farklı aktiteler sunmaya çalışırdım beraber resim de çizerdik kartondan ev de yapardık bez bebekte yapardık müzik açıp oyunlarda oynardık. Vs. Vs. Herşey zaten çocuklarımız için :)
Ben de 3 yaş için söyledim zaten. Ondan sonra kessinlikle sosyal çevre eğitim devreye giriyor ben tek başıma orada yetersiz kalırım.. illaki kreşe veya anasınıfına gitmesi gerekecek. Ama o yaşta ki çocuğa 'anne' ilgisi de lazım demek istediğim bu aksine bişi söylemedim ki.. Ben de yarın öbürgün anne olcam yaşıyacağım yani.. Tabi ki anne olanlar daha iyi bilirO dedikleriniz 3 yaşına kadar yapılıyor zaten, çocuğa sonra yeterli gelmiyor. Arkadaş istiyor, sosyal ortama ihtiyaç duyuyor. Okul öncesi eğitim önemli.
eğer durumunuz musaitse kendi evinize bir bakici tutun, babaanne yanlarinda otursun güvenebilmeniz açısindan.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Ahh benim eşim de neler yaptı hatta gebeliğim lohusalığım burnumdan geldi. Neyse ki kv çocugumu daha baktığının üçüncü günü terkedip gitti (eşimin önünde) de kurtuldum ve sonra eşim o gün Çocuga bakıcı buldu. Meger bana annem bakacak, annesine sen bakacaksın baskısı yaparken arka planda bakıcı arıyormuş. O günlerim büyük travmadır.Doğr
Doğru söylüyorsunuz fakat eşim sormadan baktırmaya çalışıyor ben sizin söylediklerinize harfiyen katılıyorum. En doğrusu ayrılıp kendim bakacağım.
Hâlâ görümcenizi suçluyorsunuzHala 3 ay çn
Hala normalde kendisi diyordu bana bırakın ben bakarım diye. Eşimde bu lafına güvenip beni dinlemeyip (kreşe vermemekle) baktırmaya çalışıyor. Ben zaten farkındayım sürecin ama görümcem in bu şekilde beni suçlayarak bu şikayet etmesine anlam veremedim. Görümceme göre kızım daha küçük şimdi anneye ihtiyacı var ben işe gittiğim için vicdansız oldum. Halbuki çalışan onlarca binlerce anne var hepsi mi vicdansız yani demek istediğim tabi rahatsız olması normal ama beni suçlayarak şikayet etmesi hoş değil.
Sizin yorumunuza ek olarak ilave etmek isterim bebek bekleyen herkes gorsun bir faydamiz olsun. Hamileyken ve hatta hamile kalmadan once herkes sen dogur yeter ki ben bakicam der, bebek dogduktan sonra hepsi vazgecer. Bu hep boyle olmustur, boyle olmadiysa istisnadir. Buraya yazayim da belki hayir duasi alirim, birine hayat tecrubesi olsunHala daha doğumdan önce bakarım demiş olabilir ama deneyimleyince zor gelmiştir. Bunu açık açık söyleyemeyince de farklı yoldan anlatmaya çalışiyor kendini.
3 yaş babaannenin bakması için zor bir yaş bana göre. Çocuk içinde en güzeli kreş.
Bu durumda takılmaniz gereken kişi eşiniz, annesi, kardeşi değil.
Kreş konusunda ortak bir yol bulmalısınız.
Iste benimki öyle de kolay kolay uyumz son raddeye kadar direnir :)zorla uyumuyor ki, emzik verip karanlık bir yerde yanına yatarsan uyur. gündüz uykusunu sever ama gece uyumaz
Bakın ben herşeyin farkındayım ama düşünemeyen baktırmaya çalışan benim eşim ve laf anlatamıyorum.
Mesaji düzeltemedin, telefondan giriyorum acele ile yazılınca yanlış olmus. Yani acil durumlar disinda bizimkiler bakar ama en baştan resti cektiler vallah xDBunun için belki linç yicem ama ben çocuk bakma yaşını geçmiş büyüklerime hele bide mecbur değilsem, kendi dogrularimla ve prensiplerimle büyütmek istediğim çocuğuma baktirmaya karşıyım. Onlarada ister istemez yük oluyor, belli bir yaştan sonra rahatlamak istiyorlar hatta cocuga yetemiyorlar. Malum eskiden cocuk bakma şartlari filan farkliydi şimdi salsan salamiyosun ekran karşısına oturtma yediklerine dikkat et ilgilen derken büyüklerimizde epey yoruluyor. En azindan istekli yapabilen büyüklerimiz varsa insanin ici rahat eder. Ama anladığım kadari ile babaanne zorlaniyor gorumceye birakiyor. Anaokulu gibi bir alternarif varken bende yalan değil başkasının çocuğuna bakmak zorunda kalmayi istemem, hele ki annem zorlanacak ve önceden konuşmadığı halde cocugu bana getirecek benimde isim gücüm vardir sabrim olmayabilir. Yani bazisi ya ne var bakiversin der ama bakiversinle iş bitmiyor. Çocuğunuz anaokulu yaşındaymış, durumunuzda el verisli gibi duruyor isterseniz anaokuluna yazdırın, cocuk içinde güzel olur yaşıtları ile sosyallesie, sizde kimseye mecbur kalmazsiniz.( Burdaki sartlar farkli tabii, kimse 2-3 yasinda cocugu varken illa çalışmak zorunda degil dolayisi ile sistem farkli isliyor).
Bide kendimizi onlarin yerine koyun. Elti veya görümcenin durumu iyi olacak ama cani calismak isteyecek, is sizde bitecek siz kendinizi nasil oluyorsa cocuga bakmalla sorumlu bulacak hale geleceksiniz hemde anaokulu varken ve annenin calisma zorunlulugu yok iken. İster istemez siten edersiniz.
Benim annem en basindan dedi ben kimsenin cocuguna acil durum hastaliklar gibi bakamam hayatınızı ona göre kurun, çocuğu büyütün anaokul yaşına (2-3) gelince yazdirin sonra çalışmak mi istiyorsunuz napiyorsnaiz yapin, benim canim burnumda zaten ben bebek cocuk sorumluğu bu yaştan sonra alamam demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?