Çocuğunuza kim bakıyor

O dedikleriniz 3 yaşına kadar yapılıyor zaten, çocuğa sonra yeterli gelmiyor. Arkadaş istiyor, sosyal ortama ihtiyaç duyuyor. Okul öncesi eğitim önemli.

O dedikleriniz 3 yaşına kadar yapılıyor zaten, çocuğa sonra yeterli gelmiyor. Arkadaş istiyor, sosyal ortama ihtiyaç duyuyor. Okul öncesi eğitim önemli.
Ben de 3 yaş için söyledim zaten. Ondan sonra kessinlikle sosyal çevre eğitim devreye giriyor ben tek başıma orada yetersiz kalırım.. illaki kreşe veya anasınıfına gitmesi gerekecek. Ama o yaşta ki çocuğa 'anne' ilgisi de lazım demek istediğim bu aksine bişi söylemedim ki.. Ben de yarın öbürgün anne olcam yaşıyacağım yani.. Tabi ki anne olanlar daha iyi bilir

Hala haklı bence de, önceliğiniz ne ona karar vermelisiniz. Çocuğu kreşe vermek bir seçenek değilse çocuğunuza kendiniz bakmalısınız, iş bulunur bence, belki şartları bu kadar iyi olmaz ama neticede çocuğunuzun sorumluluğu da size ait. Kayınvalideniz tek başına bakabilse tamam, ama bakamıyorsa ya kreşe vermeye razı olacaksınız ya da kendiniz bakacaksınız. Başkasının çocuğuna, ister teyze ol ister hala, bir de evde 2 çocuk daha varsa bakmak çok zor.

Bence işten ayrılmak bir seçenek değil. Çünkü iyi şartlarda, doyuma ulaştıran iş bulmak bu devirde imkansız gibi bir şey. Hala-babaanne de bakmak istemiyorsa, tek seçenek kreş veya bakıcı. Babaannesi kabul ederse bakıcıyı ara ara kontrol edebilir. Eşiniz bu seçenekleri de kabul etmiyorsa otursun kendi baksın. Uzaktan o olmaz bu olmaz demesi çok kolay.

eğer durumunuz musaitse kendi evinize bir bakici tutun, babaanne yanlarinda otursun güvenebilmeniz açısindan.
ilerleyen zamanlarda cocuk bakiciya alıştikca babaanneninde gelmesine gerek kalmaz.
benim kizimda 3 yasinda eger pandemi olmasaydi bu sene krese verip bende ise baslayacaktim ama pandemi planlari bozdu.

Doğr

Doğru söylüyorsunuz fakat eşim sormadan baktırmaya çalışıyor ben sizin söylediklerinize harfiyen katılıyorum. En doğrusu ayrılıp kendim bakacağım.
Ahh benim eşim de neler yaptı hatta gebeliğim lohusalığım burnumdan geldi. Neyse ki kv çocugumu daha baktığının üçüncü günü terkedip gitti (eşimin önünde) de kurtuldum ve sonra eşim o gün Çocuga bakıcı buldu. Meger bana annem bakacak, annesine sen bakacaksın baskısı yaparken arka planda bakıcı arıyormuş. O günlerim büyük travmadır.
Üff anne iken calışmak zor ya. Evde ki hersey yolunda olmalı ki insan calışsın yoksa ne anlamı var. Ben de şuan evdeyim. Kafam rahat.

Hâlâ görümcenizi suçluyorsunuz
Bilenmişsiniz ona karşi
Tamam bakarım demiş belki çalışacaginiza ihtimal vermedi,iş bulamaz dedi veya bu kadar zorlanacagını düşünemedi ve belki öyle söyledigi için pişman oldu . Olamaz mı ?

1.Eşiniz çocuga bakacak siz çalişacaksiniz

2.Siz çocuga bakacaksiniz eşiniz çalişacak

3.çocugu kreşe vereceksiniz

Başka size uygun seçenek yok gibi

Hala doğumdan önce bakarım demiş olabilir ama deneyimleyince zor gelmiştir. Bunu açık açık söyleyemeyince de farklı yoldan anlatmaya çalışiyor kendini.

3 yaş babaannenin bakması için zor bir yaş bana göre. Çocuk içinde en güzeli kreş.

Bu durumda takılmaniz gereken kişi eşiniz, annesi, kardeşi değil.

Kreş konusunda ortak bir yol bulmalısınız.

Sizin yorumunuza ek olarak ilave etmek isterim bebek bekleyen herkes gorsun bir faydamiz olsun. Hamileyken ve hatta hamile kalmadan once herkes sen dogur yeter ki ben bakicam der, bebek dogduktan sonra hepsi vazgecer. Bu hep boyle olmustur, boyle olmadiysa istisnadir. Buraya yazayim da belki hayir duasi alirim, birine hayat tecrubesi olsun

Benim çocuğum yok ama çalışan kadın olarak belirli bir yaşa gelene kadar annem, kv de bakar.
Ben özel sektör çalışanıyım çünkü 2 yıl kadar ücretsiz izin hakkım yok.
İşi bırakmam lazım onu da ben yapamam.
Kısacası 1-2 yıl onlar bakar, sonra kreş.
Yada daha erken bile gönderebilirim.

E yani siz ister miydiniz görümcenizin çocuklarına kayınvalideniz sizin evinizde baksın?

Ay 3 yaşındaymış kızınız kreş yaşı gelmiş zaten. Güzel bir kreşe verin siz de çalışın. İstediği kadar zamanında bakarım demiş olsun kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil bilenmeyin kimseye.

Görumceniz cocuga bakmak istemiyor demekki bencede gayet normal tepki veriyor kendisi

Bakın ben herşeyin farkındayım ama düşünemeyen baktırmaya çalışan benim eşim ve laf anlatamıyorum.

o zaman gorumceye kizmayin gercekten bos yere,
yani bilenmissiniz biraz mesajlarinizdan oyle anlasiliyor,
bu zamana kadar iyi anlasiyor idiyseniz bu sebeple aranizi bozmayin kayin aileniz ile.

denenmis olmamis,
bir de pandemi oncesi bakarim demis, pandemi ile birlikte imkansiz hale gelmis, bunu da kabul etmek lazim.
bir cok insan cocuklarina bakmak icin ucretsiz izin aldilar veya istifa ettiler bu surecte,
ya da daha zor kararlar almak zorunda kaldi insanlar, hala daha devam ediyoruz.

esiniz de bunlari dusunerek karar almali.
Esinizin meslegi nedir, belki o evde kalip bakmayi tercih edebilir bu surecte.

zaten bir sey diyeyim mi, esiniz eger ki haftasonlari tatillerinde cocukla gercekten tek basina tek bir sefer ilgilense sizi de anlar, annesini de kardesini de, o yuzden ben acikcasi biraz esinizi cocugu ile on dakika oynayip sonra TV acan birisi olarak dusunuyorum. Bende var iki tane zipir, ben zor dayaniyorum, aksam olup da onlar yatinca, aman allahim diyorum, ilk defa sessizlik bazen komsumla sakalasiyoruz, cok bunalirsan bana gonder cocuklari diyor, diyorum onlari gondermeyeyim ben geleyim azicik sessiz ortamda oturayim buna hangi hala hangi babaanne kac gun dayansin zaten...

Mesaji düzeltemedin, telefondan giriyorum acele ile yazılınca yanlış olmus. Yani acil durumlar disinda bizimkiler bakar ama en baştan resti cektiler vallah xD

Ben sanki halaya hak verdim.
Tahminimce çocuğunuz babaneyi yoruyor, babane kızına götürürek rahatlıyor, halada annesine kıyamadığı için ses edemiyor ve sonuç olarak arada yanan o oluyor.
Bence bakıcı mantıklı hem kimseye minnet etmemiş olursunuz.

Bakıcı. Kreşe başladıktan sonra evde biz gelene kadar karşılayan ( yemek yedirme,üst değişimi vs) gibi işlerini yapan yardımcı ablamız var. Babaanneye falan minnet etmeyin,bakamıyormuş zaten. Görümcenizde ilgilenmek zorunda değil,istemediği için laf söylüyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…