- 25 Haziran 2016
- 7.583
- 13.553
- 248
İşte bu yüzden ben de diyorum sorun eşinizde başkasında değil. Hem çalışmanızı hem çocuğu kreşe göndermemenizi istiyorsa o zaman siz de onun ailesine böyle dersiniz. Ben size bırakmayı istemiyorum da abinin veya oğlunun düşüncesi bu. Kreşe yollamak istiyorum sıcak bakmıyor bir de siz konuşsanız deyin görümceye ve kaynanaya.Ben zaten görümcem veya kayınvalidem baksın demiyorum bakmak zorunda değiller. Eşim takıntılı kreşe sıcak bakmıyor. Hem çalışayım istiyor hem çocuk emin ellerde olsun. Hele ki şu kış ayında asla ikna olmaz kreşe. Diğer türlü de ben zorla baktırır gibi çocugumu göndermek istemiyorum. İşimi de kaybetmek istemiyorum şartları iyi iken. Olan yine bana oluyor, bu kadınların derdi sorumlulukları ne yazıkki bitmez.
Neden ikna olmuyor ?sebebi ne yani ?Ben zorla baktırmıyorum, çalışmak istiyorum kreşe gitsin istiyorum işe gitmesem dahi. Ama eşim bir türlü kreşe ikna olmuyor.
14 aylıkkken işe başladım kreş bakıyor. Ne diye işimi maaşımı bırakayım ki. Erkekler bırakıyor mu? Hem çocuk 2 yaşından sonra bence yaşıtını falan da arıyor. Erken çocukluk eğitimine çok önem veriyorum. Evde ne kadar etkinlik vs yapsam da yeterli olamıyorum. O yüzden kreşi tercih ettim. Esnek çalışıyorum haftada 3 gün, seneye işler düzelirse 5 gün göndereceğimMerhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bakarız deyip bakmamak yanlış gibi gözükse de özünde haklılar bakmamakta.Sizin yorumunuza ek olarak ilave etmek isterim bebek bekleyen herkes gorsun bir faydamiz olsun. Hamileyken ve hatta hamile kalmadan once herkes sen dogur yeter ki ben bakicam der, bebek dogduktan sonra hepsi vazgecer. Bu hep boyle olmustur, boyle olmadiysa istisnadir. Buraya yazayim da belki hayir duasi alirim, birine hayat tecrubesi olsun
Mesela şuan bebegim yarın iki aylık olacakBakarız deyip bakmamak doğru yanlış gibi gözükse de özünde haklılar bakmamakta.
3 yaş çocuğa babaanne gerçekten yetemez. Kendi çocuklarımdan biliyorum ev içinde ciddi mesai harcamanız gerekiyor o yaştaki çocuğa.
Halanin kendi çocukları ve bir düzeni var, yeğen gelince al üst olacak çoğu şey, ev halki da memnun olmaz bu işten muhtemelen.
Kreşe vermek en doğrusu şu durumda, hem çocuk için hem bakmaya çalışanlar için.
Yani olmak zorunda.
Alın karşınıza açık açık her şeyi anlatın
Bir öğretmenle görüştürün
Kreşin faydalarını bilen biri anlatırsa daha iyi olur
Ama benim eşim mesela kesinlikle buna yanaşmasa oturur kendi çocuğuma kendim bakarım
Halayla teyzeyle bu iş çok sıkıntı
Çocuk ne görecek ne öğrenecek ne duyacak bunlar hassas konular
Bir öğretmen olarak size önerim ya kreş
Ya kendinizin bakması
Neden otur çocuğunla ilgilen denilen bu kadar rahat kafa tutulan taraf kadın oluyor her zamanMerhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bunu babaannesi,halası yapsa da yapamaz ama aynı şeyÇocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.
3 yas cocugu icin babane cok yetersiz, yeri geliyor anne bile yetemiyor. Ayrica 3 yas cocugu artik kres degil anaokulu cocugudur, egitim ve duzen ogrenir. Ben arastirip cocugumu yasitlari ile eglenip, enerji harcayip, beceriler kazanacagi bir ana okuluna gonderirdim.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?