Çocuğunuza kim bakıyor

2.5 yasinda izin bitince 5 ay esimin yegeni bakti sonra krese verdik.3 yas kres icin ideal zaman gonderin onada cok iyi gelir

İşte bu yüzden ben de diyorum sorun eşinizde başkasında değil. Hem çalışmanızı hem çocuğu kreşe göndermemenizi istiyorsa o zaman siz de onun ailesine böyle dersiniz. Ben size bırakmayı istemiyorum da abinin veya oğlunun düşüncesi bu. Kreşe yollamak istiyorum sıcak bakmıyor bir de siz konuşsanız deyin görümceye ve kaynanaya.
İşten çıkmak da sizin işinize gelmiyor niye çıkasınız ki? O zaman bir tarafla kötü olacaksınız. Ya görümce veya kaynana sıkıntısını çekmeye devam, ya da eşinizle fırtınayı kopartıp durum böyle kes sesini deyip kreşe yollayacaksınız.
Öyle her şeyi kadınlar çekmek zorunda mıymış? Bu ne anlayışsızlık be

Ben kızım 1 yaşındayken başladım. Bakıcıya verdim. Aile yok yakınımda zaten. 4 yasından itibaren de krese vermeyi düşünüyorum. Şu ortamda krese verilmez. Ne kapalı ne açık oldugu belli kreşlerin.

Daha işe çok yeni başlamışsınız hemen bunları düşünüp kendi motivasyonunuzu bozmayın. Şimdilik sadece işe odaklanın, ortama alışmaya çalışın. Erken kalkmaya, düzenli ve programlı yaşamaya alıştırın kendinizi. İlk maaşınızı alınca geçecek bunlar emin olun. Eşinizin de kayınvalidenizin de size bakışı zamanla çok değişecek(görümceye söz veremem shfjş)

Tek maaşla ev geçindirmek şu zamanda hayal gibi bir şey. İmkanınız varsa neden standartlarınızı yükseltmeyesiniz? Yaptığınız işe sadece para gözüyle de bakmayın, kendinizi verimli hissediyor musunuz, severek vakit geçirebiliyor musunuz yoksa bütün gün oflayarak saate mi bakıyorsunuz? Bunları iyi değerlendirin, acele de etmeyin tartmakta çünkü başta da söylediğim gibi daha çok yeni.

Çocuklar konusuna gelince benim yok ama 2 yeğenim var, bize gelirler 5 gün. Pandemi başlayınca kreşten aldılar ve o gün bugündür hiçbir şey eskisi gibi olmadı diyomuşumD pandemi etkisi biraz azalsa tekrar verecekler kreşe(inşallah çabucak geçer amin)
Kreşten çekinmeyin maddi gücünüz düzgün bir yere yetiyorsa çocuğa çok şey katarsınız.

Ama haftanın 6 günü 11’er saat çalışıyorsanız kendinize yazık etmeyin derim. Düzgün bir işse dişinizi sıkın ve düzen oturana kadar bekleyin.

Ben zorla baktırmıyorum, çalışmak istiyorum kreşe gitsin istiyorum işe gitmesem dahi. Ama eşim bir türlü kreşe ikna olmuyor.
Neden ikna olmuyor ?sebebi ne yani ?
18 aydan beri oğlum kreşe gidiyor ;ben çalısıyorum ve hala kreşe devam ediyor

Bence kreş yaşına gelen her çocuk kreşe gitmeli annesi çalışmıyor olsa bile
Çünkü kreşte ona Uygun aktiviteler yapılacak sosyallesecek
Arkadaş edinecek bir çok hobi edinebilir
Ben mesela çalışan kadınım ama evde duruyor olsam da çocuğuma yetemem
Kreşte örneğin 6saat aktivite yaptırırlar diyelim ben evde 6saat aktivite yapamam
Evde duran kadınlarında yapacağını sanmıyorum
Daha agresif oluyorlar bir ton iş onları bekliyor vsvvs

14 aylıkkken işe başladım kreş bakıyor. Ne diye işimi maaşımı bırakayım ki. Erkekler bırakıyor mu? Hem çocuk 2 yaşından sonra bence yaşıtını falan da arıyor. Erken çocukluk eğitimine çok önem veriyorum. Evde ne kadar etkinlik vs yapsam da yeterli olamıyorum. O yüzden kreşi tercih ettim. Esnek çalışıyorum haftada 3 gün, seneye işler düzelirse 5 gün göndereceğim

Görümce kötü niyetle değil de gerçekten çocuğunuzun soze ihtiyacı oldugunu, bir şeylerın yanlış gittiğini gözlemleyip iyi niyetle size söyluyorsa?

Bireysel olarak degil- genel bir yorum,

3 yaş oyun grubu falan tamam ama bence kres ve surekli egitimler için çok erken. Kadinin ayaklari üstunde durmasi, kariyer hevesleri anliyorum ama dogmus çocuklar ne olacak? Bir yerlerde bir tuaflik var bence... daha 3 yaş, anneye, sevgiye, ilgiye, emeğe ihtiyacı var. Evde egitim yetmez kreş şart diyenlere katılmiyorum, oldu olacak dogurup cocukları okullara atalim... Hıç kimse anne- babanin verdiğinden fazlasini veremez- Egitim ise, zaten ilerleyen yaşlarinda egitimden kafasini kaldiramayacak... sanirım ilerleyen seneler daha fazla anne baba egitimli, cocuklari mutsuz ve ruhsal çöküntü içinde olan cocuklarla dolu olacak...

Bakarız deyip bakmamak yanlış gibi gözükse de özünde haklılar bakmamakta.

3 yaşında ki çocuğa babaanne gerçekten yetemez. Kendi çocuklarımdan biliyorum ev içinde ciddi mesai harcamanız gerekiyor o yaştaki çocuğa.

Halanin kendi çocukları ve bir düzeni var, yeğen gelince al üst olacak çoğu şey, ev halki da memnun olmaz bu işten muhtemelen.

Kreşe vermek en doğrusu şu durumda, hem çocuk için hem bakmaya çalışanlar için.

Son düzenleme:
Mesela şuan bebegim yarın iki aylık olacak
İkinci dönem büyük ihtimal yüzyüze eğitime gecilecek
Ozaman iznim bitiyor bebeğimde 3aylik olacak
Büyüklerden bakabilecek olan bir annem var ama o da yaşlı kıyamıyorum
Kilosu var tansiyonu var var da var
Birde sürekli benim evde kalacak rahat edemez alingan birisi.daha çok gerilecegim eşimle tartışma yaşasak annem bozulur.hep stres içinde yasayamam
Yuzyuze eğitim de eğer süt izninden dolayi yarım gün olursa mecbur bakıcı ayarlicam
Sonuçta kira aidat birsuru masraf var
Zaten bir şekilde seneye en kötü ihtimal yine bakıcı sonrada büyüyünce kreş şart.
Türkiye sartlarinda ben kendimde evde oturma luxunde göremiyorum
Pandemiden millet işsiz kaldı hayat şartları çok ağır.

Bence bakıcı tutun ya da kreşe verin. O yaşta bir çocuğu hergun halasina babannesine bırakmayın zor gelir çünkü bunun kötü niyetle alakası yok hem severler hem de sürekli bakmak zor gelebilir. Haklılar kendimden biliyorum

Duygularıma tercüman olmuşsunuz çok doğru bir bakış açısı, çalışma zorunluluğu da yokmuş annenin evde güzel güzel çocuğuyla ilgilenmeli bence de

Neden otur çocuğunla ilgilen denilen bu kadar rahat kafa tutulan taraf kadın oluyor her zaman

Çocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.
Bunu babaannesi,halası yapsa da yapamaz ama aynı şey

Kayınvalideniz baksa iyi de, hala şikayet etmekte çok haklı. Belki kendine göre işi var, hele çocukları az daha büyümüşse, küçük çocukla ilgilenmek istemeyebilir. İki küçük çocuk zor gelebilir.

Çalışmak istiyorsanız çocuğun bazı şeylerden mahrum kalacağını baştan dusunmussunuzdur bunu göze alarak yakınlarınıza emanet ettiniz yakınlarınız da bunu kabul etti tartışacak bir şey yok , en fazla para teklif edebilirsiniz yani durumu pekiştiren bir şey olursa onlar acısından da daha cazip olabilir buna rağmen sorun cozulmuyorsa evde bakıcı işini düşünürdüm eşimi ikna ederdim bu da çözüm olmuyorsa en son çare kreşi düşünürüm bunları sizin acınızdan bu şekilde yorumladım.

Benim de çocuğum var , ben bakıcı, yakın akraba , kreş karşıtı bir tutuma sahibim çocuk anne baba ile okul yaşına kadar büyümeli diye düşünenlerdenim ve mesleğimi bir tarafa koydum sadece 3 seneliğine. Gelecek yıl ise başlıcam atandığım yerde ise eşim işini bırakıp çocuğa bakacak beraber gidicez. Cunku benim isim daha garanti ve daha fazka gelir getirecek tam tersi esim olsaydi o zaman ben esimi dinler ede oturup cocuga bakardim sartlarimi da aileme gore ayarlar duzen bozmamak icin elimden geleni yapardim keske sizin gibi maddi durumum olsa da cocuguma ben baksam ama calismak da ayri bi guzel tabi ona da lafim yok
Geleyim düşüncelerime,
Akraba bakarsa geleneksel bi zihniyete sahip olmasın ve ben baktım demesinler diye baktırmam
Kreşe vermem , faydası yanında zararları da var sürekli topluluk halindeler hastalık yanlış davranışa yönelme, bireyselligin goz ardi edildigi egitim anlayisi herkesin ilgi ve ihtiyavlari farklidir cunku ve yaşının kaldıramayacağı sorumluluklar ister mesela sabah erken uyan kalk hazırlan büyük adam gibi her şey saatli kreşte her şey yapılmak zorundaymış gibi vs aklıma ilk bu örnek geldiği için bunu verdim yoksa başka şeyler de var.
Bakıcı ise , birinin maaşı bakıcıya gidiyor , güvenmek ayrı bir problem ev ortamı dışardan gelen biri için ne kadar bilinç sahiplenme sağlar falan.

3 yas cocugu icin babane cok yetersiz, yeri geliyor anne bile yetemiyor. Ayrica 3 yas cocugu artik kres degil anaokulu cocugudur, egitim ve duzen ogrenir. Ben arastirip cocugumu yasitlari ile eglenip, enerji harcayip, beceriler kazanacagi bir ana okuluna gonderirdim.

babanesi baksin konusunda halkisiniz ama gorumceye dusmez bu gorev. Herkesin kendi duzeni var ve sizin evin duzeni gorumcenin duzenini bozmus.

ben ve kareslerimi anneannem büytü, annem babam kariyerileriinni takip ederken, ama ginede ilglenirlerdi, yani eksilik duymadim, cünkü anneannem ve dedem dunyanin en iyi insani benim icin

Ben de çocuklarım ufakken maddi yönden ihtiyacımız olduğu için çalışmaya başlamıştım 6 ay sonra bıraktım.
Çünkü o yaştaki bir çocuğun annesine ihtiyacı var ve annenin yerini hiç kimse tutamaz.

Maddi yönden zor durumda olmama rağmen çalışmak istemedim o dönem, şimdi çocuklarım büyüdüler şükür

10 yildir kendim baktim bir kul yardim etmedi tukendim bittim hala da birakip ise gidemiyorum
Okul saatleri kisa ve uzun is saatlerine yetmedi yetmiyo
Hele cts caliscaksan okul tatilinde falan tum gun evde naparlar
Cocuk anayi eve hapseder net!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…