Valla arkadaşlar isteyen istediği şekilde beğenmeyebilir.Bu arada ben sadece çalışan anneler için kreşi uygun buluyorum.
Yoksa imkan varsa çocuk anneyle evde yetişmeli.
Ama her anne aynı imkanları sağlayamayabilir
O kadar haklisiniz, o kadar haklisiniz ki. Yani 30 lu yaslarimda ben hakikaten kizimin enerjisine yetismekte cok cok zorlaniyorum. Babaannenin, anneannenin bu cocuklarin enerjisine yetisebilmeleri nerdeyse imkansiz bana gore. Bakamam demelerine hak veriyorum. Hatta Allah izin verirse ben de kizima pesin pesin soyleyecegim ben seni zor buyuttum, sakin bana guvenip cocuk yapma diye.Bakarız deyip bakmamak yanlış gibi gözükse de özünde haklılar bakmamakta.
3 yaşında ki çocuğa babaanne gerçekten yetemez. Kendi çocuklarımdan biliyorum ev içinde ciddi mesai harcamanız gerekiyor o yaştaki çocuğa.
Halanin kendi çocukları ve bir düzeni var, yeğen gelince al üst olacak çoğu şey, ev halki da memnun olmaz bu işten muhtemelen.
Kreşe vermek en doğrusu şu durumda, hem çocuk için hem bakmaya çalışanlar için.
durumunuz iyi madem kreşe verin. 3 yaşında çocuk tabiki anne ihtiyacı var hala ama asıl ihtiyacı da yaşıtları ile sosyalleşme. tam kreş yaşı. okulda alacağı eğitimi ne siz ne de anneanne babaanne verebilir.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
İşte bu yüzden ben de diyorum sorun eşinizde başkasında değil. Hem çalışmanızı hem çocuğu kreşe göndermemenizi istiyorsa o zaman siz de onun ailesine böyle dersiniz. Ben size bırakmayı istemiyorum da abinin veya oğlunun düşüncesi bu. Kreşe yollamak istiyorum sıcak bakmıyor bir de siz konuşsanız deyin görümceye ve kaynanaya.
İşten çıkmak da sizin işinize gelmiyor niye çıkasınız ki? O zaman bir tarafla kötü olacaksınız. Ya görümce veya kaynana sıkıntısını çekmeye devam, ya da eşinizle fırtınayı kopartıp durum böyle kes sesini deyip kreşe yollayacaksınız.
Öyle her şeyi kadınlar çekmek zorunda mıymış? Bu ne anlayışsızlık be
Eşimle konuşmadan yazmıyorum buraya, aramdaki anlaşmazlıktan dolayı konu açtım. Bir türlü uzlaşamıyoruz. Ben kreşe gitmesi tarafındayım. Eşim ise hem ben çalışayım hem çocuga annesi veya benim annemin bakması tarafında.Eşinizden neden tanrı gibi bahsediyorsunuz ? Eşim izin vermez eşim kreşe göndermez eşim çalışmamı istemiyor. Siz de eşinize izin vermeyin o halde? O kariyerini ilerletiyor cebinde parası var, çocuktan ve tüm sorumluluklarını en az 8 saatliğine kenars koyuyor. 3 yaşında kızım tam bi terminatördü gerçi hala öyledi de27 ayllıkken çalışmaya başladım o da kreşe başladı.Hastalık zamanları hariç aile büyüğü bakmadı. Kv de kendince haklı bakmak zorunda değil görümce hepten haklı sizin çocuğunuzdan ona ne ? Eşiniz kaba ve saygısız bence eşim kabul etmez diye kesil attığınıza göre 3 yaş çocuğu eğlence arkadaş etkinlik ister ona bakmak istemeyen halayı da hisseder ve mutsuz olur. Eşinizle neden konuşmuyorsunuz siz de eşiniz kadar karar hakkına sahipsiniz.
Evet bende çalışmasam dahi göndermek istiyorum ama eşime göre henüz süresi var yaza doğru veririz diyor halbuki benim ihtiyacım şu dönem vermek. Kadın olmak gerçekten çok zor.Esiniz krese vermek istemiyorsa otursun kendi baksin.siz de kariyerinizi dusunmelisiniz bence.
Cocuk buyuyup calisicam diye dusunmekle olmuyor.belli bir yasa geliyorsunuz tecrube olmuyor vs.
Iyi bir kres bulun maasiniz oraya gitse bile calisin.cocugunuz kreste mutlu olursa sorun yok
3.5 yasinda ben calismadigim halde basladi cocuklarim krese geyet de mutlulardi
Haftanın 5 günü mesai saati 10 saatDaha işe çok yeni başlamışsınız hemen bunları düşünüp kendi motivasyonunuzu bozmayın. Şimdilik sadece işe odaklanın, ortama alışmaya çalışın. Erken kalkmaya, düzenli ve programlı yaşamaya alıştırın kendinizi. İlk maaşınızı alınca geçecek bunlar emin olun. Eşinizin de kayınvalidenizin de size bakışı zamanla çok değişecek(görümceye söz veremem shfjş)
Tek maaşla ev geçindirmek şu zamanda hayal gibi bir şey. İmkanınız varsa neden standartlarınızı yükseltmeyesiniz? Yaptığınız işe sadece para gözüyle de bakmayın, kendinizi verimli hissediyor musunuz, severek vakit geçirebiliyor musunuz yoksa bütün gün oflayarak saate mi bakıyorsunuz? Bunları iyi değerlendirin, acele de etmeyin tartmakta çünkü başta da söylediğim gibi daha çok yeni.
Çocuklar konusuna gelince benim yok ama 2 yeğenim var, bize gelirler 5 gün. Pandemi başlayınca kreşten aldılar ve o gün bugündür hiçbir şey eskisi gibi olmadı diyomuşumD pandemi etkisi biraz azalsa tekrar verecekler kreşe(inşallah çabucak geçer amin)
Kreşten çekinmeyin maddi gücünüz düzgün bir yere yetiyorsa çocuğa çok şey katarsınız.
Ama haftanın 6 günü 11’er saat çalışıyorsanız kendinize yazık etmeyin derim. Düzgün bir işse dişinizi sıkın ve düzen oturana kadar bekleyin.
Tutarsız sebepleri var eşimin, ben işe gideyim ama çocuga aileden biri baksın istiyor. Aileden biri baksın ama arada eve gelsin çocuk sıcak yatağından kalkmasın istiyor. Kreşe güvenmiyor çünkü kreşe giderse çaresizlikten gittiğini düşünüyor, kıyamadıgını söylüyor ve ben artık baş edemiyorum bu abuk subuk düşüncelerine.Neden ikna olmuyor ?sebebi ne yani ?
18 aydan beri oğlum kreşe gidiyor ;ben çalısıyorum ve hala kreşe devam ediyor
Hala haklı, en azından okula başlayana kadar yanında olun, bu yıllar geri gelmiycek çok pişman olursunuz.Kayınvalidem sağolsun iyi niyetli onluk birşey yok ama çocuk durmuyor babaannede, halkasına gidiyor gün içinde. Hala da benim çalışmamı istemiyor kızıma çok üzüldüğünü bana ihtiyacı olduğunu söylüyor.
Gorumcenızın kızı sınava hazırlanıyomuş .Ben görümceye uzuldum .Demekkı babaanne bakamıyor bence de cocugunuz buyuyene kadar bekleyın.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Aman ne buyuk basarı el kadar cocuklar 3 yaşında birey olmuşlar bak senBenim oğlumun gittiği kolejde ana sınifi kısmında 3 yas çocuklar var. O kadar tatlılarki ve yaptiklari faaliyetleri görüyorum asla evde verilebilecek eğitimle olacak iş değil. Resmen hepsi bebeklikten cıkıp birey olmuşlar.
Aman ne buyuk basarı el kadar cocuklar 3 yaşında birey olmuşlar bak sen
Zaten buyudukce bireyleşmeye başlıcaklar
Ne kadar da kasıyosunuz yaa komik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?