Çocuğunuza kim bakıyor

Eşinizden neden tanrı gibi bahsediyorsunuz ? Eşim izin vermez eşim kreşe göndermez eşim çalışmamı istemiyor. Siz de eşinize izin vermeyin o halde? O kariyerini ilerletiyor cebinde parası var, çocuktan ve tüm sorumluluklarını en az 8 saatliğine kenars koyuyor. 3 yaşında kızım tam bi terminatördü gerçi hala öyledi de 27 ayllıkken çalışmaya başladım o da kreşe başladı.Hastalık zamanları hariç aile büyüğü bakmadı. Kv de kendince haklı bakmak zorunda değil görümce hepten haklı sizin çocuğunuzdan ona ne ? Eşiniz kaba ve saygısız bence eşim kabul etmez diye kesil attığınıza göre 3 yaş çocuğu eğlence arkadaş etkinlik ister ona bakmak istemeyen halayı da hisseder ve mutsuz olur. Eşinizle neden konuşmuyorsunuz siz de eşiniz kadar karar hakkına sahipsiniz.

Bu arada ben sadece çalışan anneler için kreşi uygun buluyorum.
Yoksa imkan varsa çocuk anneyle evde yetişmeli.
Ama her anne aynı imkanları sağlayamayabilir
Valla arkadaşlar isteyen istediği şekilde beğenmeyebilir.
Ben öğretmenim.
Çalışmıyor olsaydım da çocuğumu çok güzel bir şekilde yetiştirebilecek donanıma sahibim
Bu sebeple zaten "her anne aynı imkanları sağlayamayabilir" dedim.
Ki pandemi göz önünde bulundurulduğunda zaten kreş şuan için mantıklı değil.
Okullardaki virüs vaka sayısını bilseniz ne demek istediğimi anlardınız

Esiniz krese vermek istemiyorsa otursun kendi baksin.siz de kariyerinizi dusunmelisiniz bence.

Cocuk buyuyup calisicam diye dusunmekle olmuyor.belli bir yasa geliyorsunuz tecrube olmuyor vs.

Iyi bir kres bulun maasiniz oraya gitse bile calisin.cocugunuz kreste mutlu olursa sorun yok

3.5 yasinda ben calismadigim halde basladi cocuklarim krese geyet de mutlulardi

O kadar haklisiniz, o kadar haklisiniz ki. Yani 30 lu yaslarimda ben hakikaten kizimin enerjisine yetismekte cok cok zorlaniyorum. Babaannenin, anneannenin bu cocuklarin enerjisine yetisebilmeleri nerdeyse imkansiz bana gore. Bakamam demelerine hak veriyorum. Hatta Allah izin verirse ben de kizima pesin pesin soyleyecegim ben seni zor buyuttum, sakin bana guvenip cocuk yapma diye.

Ancak bir konuda haksizlar; tutamayacaklari sozleri bol keseden veriyolar. Genc hamile bir kadin tecrubesizliginden kanabilir yani, ooo nasilsa babaanne bakacakmis der, kendini ona gore planlar, sonrasi iki taraf icin de catisma. Ben de buraya cidden kamu hizmeti olsun diye acik acik yazayim dedim bakicam diyen 100 babaanneden, anneanneden 90 tanesi bakmayacak. Ya bastan vazgececek, ya surec icinde yapamadigini gorecek, ya da cocugunuz tum gunu tv basinda gecirecek.

Benim oğlumun gittiği kolejde ana sınifi kısmında 3 yas çocuklar var. O kadar tatlılarki ve yaptiklari faaliyetleri görüyorum asla evde verilebilecek eğitimle olacak iş değil. Resmen hepsi bebeklikten cıkıp birey olmuşlar.

durumunuz iyi madem kreşe verin. 3 yaşında çocuk tabiki anne ihtiyacı var hala ama asıl ihtiyacı da yaşıtları ile sosyalleşme. tam kreş yaşı. okulda alacağı eğitimi ne siz ne de anneanne babaanne verebilir.

Eşimle konuşmadan yazmıyorum buraya, aramdaki anlaşmazlıktan dolayı konu açtım. Bir türlü uzlaşamıyoruz. Ben kreşe gitmesi tarafındayım. Eşim ise hem ben çalışayım hem çocuga annesi veya benim annemin bakması tarafında.

Bence aliskanlikla alakali cocugun uyanmasi fln.
Oglum 1.5 yasinda 3 ayliktan beri süt izni yarım gün vs ise git gel yaptım. 9 aylikken pandemi başladi zaten şuanda da esnek calisma dolasiyla cogunlukla ben bakiyorum. Ama calistigim zamanlarda babaannesine birakiyorum.
Uyanma gibi bir durum olmuyor zaten 8 de uyaniyor evdeyken bile. Sizin cocugunuz bebek degil artik gayet birakip calisabilirsiniz ama bence kreş yaşı gelmiş çoktan ..

Evet bende çalışmasam dahi göndermek istiyorum ama eşime göre henüz süresi var yaza doğru veririz diyor halbuki benim ihtiyacım şu dönem vermek. Kadın olmak gerçekten çok zor.

Eşi dinlemek her zaman doğru bir karar olmayabiliyor
Misal benim kızım 2.5 yaşındaydı ve konuşmuyordu pedagog ile başladık ve kreş tavsiye edildi o dönem eşim gondermeme izin vermedi
Ev hanımıyım calismiyorum
Pedagog böyle dedi böyle olacak dedim ve kreş başladık
İnanın kızım ağladı ben ağladım ilk günler
Ama yaşıtlarıni yakaladı 2 yıl boyunca süreci pedagog ile yonettik 2 yılın sonunda pedagog da artık bize gelmenize gerek yok dedi

Kızım şu an 7.5 yaşında 2. Sınıfa gidiyor ve her şey yolunda
Kızımla yasit ve aynı problemi yaşayan arkadaşı ilk okula başladığı gibi ram a yönlendirildi ve halen özel eğitim alıyor

Uzun yazdim kusura bakmayın

Haftanın 5 günü mesai saati 10 saat

Neden ikna olmuyor ?sebebi ne yani ?
18 aydan beri oğlum kreşe gidiyor ;ben çalısıyorum ve hala kreşe devam ediyor
Tutarsız sebepleri var eşimin, ben işe gideyim ama çocuga aileden biri baksın istiyor. Aileden biri baksın ama arada eve gelsin çocuk sıcak yatağından kalkmasın istiyor. Kreşe güvenmiyor çünkü kreşe giderse çaresizlikten gittiğini düşünüyor, kıyamadıgını söylüyor ve ben artık baş edemiyorum bu abuk subuk düşüncelerine.

Siz para kazanacaksınız diye görümceniz bakıcılık Yapmak zorunda değil,üstelik küçük çocugu varmış.Kreşe veremiyorsanız bakıcı tutun.Eşiniz de anlayışlı davransın biraz

Hala haklı, en azından okula başlayana kadar yanında olun, bu yıllar geri gelmiycek çok pişman olursunuz.

Gorumcenızın kızı sınava hazırlanıyomuş .Ben görümceye uzuldum .Demekkı babaanne bakamıyor bence de cocugunuz buyuyene kadar bekleyın.

Ya kreşe vericeksiniz ya da bakıcı tutacaksınız. Bakıpta laf söyleyen kimseden haz etmem. Ayrıca ben çalışmadığım halde kreşe yolladım kızımı. Çalışsam yine yollardım kişisel gelişinlerinde arkadaşlar, topluluk, sorumluluk çok büyük rol oynuyor bence. Okul öncesi eğitim önemli.

Aman ne buyuk basarı el kadar cocuklar 3 yaşında birey olmuşlar bak sen
Zaten buyudukce bireyleşmeye başlıcaklar
Ne kadar da kasıyosunuz yaa komik

Aman ne buyuk basarı el kadar cocuklar 3 yaşında birey olmuşlar bak sen
Zaten buyudukce bireyleşmeye başlıcaklar
Ne kadar da kasıyosunuz yaa komik

Hanımefendi öncelikle insanların düsünceleriyle dalga geçilmez saygi gösterilir. Mesela bu anaokulundan itibaren çocuklara öğretiliyor.Ayrica çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan ve çalısmak zorunda olan insanlar ne yapsın çocuğunu sokağami biraksin. Kusura bakmayın ama evde üzerine toprak atılmıs gibi yaşayan ,bezgin, yorgun bir anne ne verebilir ne aktarabilir o da tartışılır.

Son düzenleme:
En iyi secenek krestir her zaman. Anneanneler babaanneler yetemez cunku yetebilecek olsa onlar kendileri dogurur bakar bu kadar basit. Yas ilerleyince cocuk bakmak degil de hayatini yasamak gerekiyor. Siz gencsiniz,calisin elbette,evde oturmayin ama cocugunuzu da baskalarina yuk etmeyin krese verin.
Ben 3,5 yasinda baslattim gec bile kalmistim. Cok memnunum simdi 5 yas 3 aylik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…