- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bence kreşe verilen paraya acıyor.Tutarsız sebepleri var eşimin, ben işe gideyim ama çocuga aileden biri baksın istiyor. Aileden biri baksın ama arada eve gelsin çocuk sıcak yatağından kalkmasın istiyor. Kreşe güvenmiyor çünkü kreşe giderse çaresizlikten gittiğini düşünüyor, kıyamadıgını söylüyor ve ben artık baş edemiyorum bu abuk subuk düşüncelerine.
Bu şartlarda standartınızı yükselmeseniz de olur.Haftanın 5 günü mesai saati 10 saat
Tutarsız sebepleri var eşimin, ben işe gideyim ama çocuga aileden biri baksın istiyor. Aileden biri baksın ama arada eve gelsin çocuk sıcak yatağından kalkmasın istiyor.
Çalışmak istiyorsanız çocuğun bazı şeylerden mahrum kalacağını baştan dusunmussunuzdur bunu göze alarak yakınlarınıza emanet ettiniz yakınlarınız da bunu kabul etti tartışacak bir şey yok , en fazla para teklif edebilirsiniz yani durumu pekiştiren bir şey olursa onlar acısından da daha cazip olabilir buna rağmen sorun cozulmuyorsa evde bakıcı işini düşünürdüm eşimi ikna ederdim bu da çözüm olmuyorsa en son çare kreşi düşünürüm bunları sizin acınızdan bu şekilde yorumladım.
Benim de çocuğum var , ben bakıcı, yakın akraba , kreş karşıtı bir tutuma sahibim çocuk anne baba ile okul yaşına kadar büyümeli diye düşünenlerdenim ve mesleğimi bir tarafa koydum sadece 3 seneliğine. Gelecek yıl ise başlıcam atandığım yerde ise eşim işini bırakıp çocuğa bakacak beraber gidicez. Cunku benim isim daha garanti ve daha fazka gelir getirecek tam tersi esim olsaydi o zaman ben esimi dinler ede oturup cocuga bakardim sartlarimi da aileme gore ayarlar duzen bozmamak icin elimden geleni yapardim keske sizin gibi maddi durumum olsa da cocuguma ben baksam ama calismak da ayri bi guzel tabi ona da lafim yok
Geleyim düşüncelerime,
Akraba bakarsa geleneksel bi zihniyete sahip olmasın ve ben baktım demesinler diye baktırmam
Kreşe vermem , faydası yanında zararları da var sürekli topluluk halindeler hastalık yanlış davranışa yönelme, bireyselligin goz ardi edildigi egitim anlayisi herkesin ilgi ve ihtiyavlari farklidir cunku ve yaşının kaldıramayacağı sorumluluklar ister mesela sabah erken uyan kalk hazırlan büyük adam gibi her şey saatli kreşte her şey yapılmak zorundaymış gibi vs aklıma ilk bu örnek geldiği için bunu verdim yoksa başka şeyler de var.
Bakıcı ise , birinin maaşı bakıcıya gidiyor , güvenmek ayrı bir problem ev ortamı dışardan gelen biri için ne kadar bilinç sahiplenme sağlar falan.
bu dediğinize katıldım yani çocuğa babaanne hala yahut anneanne teyze herkes yabancıdır o anne babasını isterbebekler çocuklar yanında annelerini ister babanne hala değil.
Kreş hiç değil
Bir annenin tek değilde 2 hata 3 çocuğu varsa ne önerirsiniz? Nezaman çalışsın? Nezaman yatsın sgk sı? İlerde çocukları bizim yüzümüzden çalışamadın biz senin sgk nı tamamlayalımda emekli ol derlermi sizce? Yada çalışsaydında emekli olsaydın banamı sordun evde dururken derlermiEvet sizinle aynı düşüncedeyim. Anne belli bir süre çocuğuna kesinlikle kendisi bakmalı.
Annenin çalışması kutsallığı var bu forumda çoğunlukla.
Sgk 3 4 sene yatmayıversin, aç değilse insanlar eve biraz az para girsin ama çocuk annesiyle vakit geçirsin derim
Siz benim düşüncelerimi daha güzel ifade etmişsiniz
Evet sizinle aynı düşüncedeyim. Anne belli bir süre çocuğuna kesinlikle kendisi bakmalı.
Sgk 3 4 sene yatmayıversin, aç değilse insanlar eve biraz az para girsin ama çocuk annesiyle vakit geçirsin derim
Bir annenin tek değilde 2 hata 3 çocuğu varsa ne önerirsiniz? Nezaman çalışsın? Nezaman yatsın sgk sı? İlerde çocukları bizim yüzümüzden çalışamadın biz senin sgk nı tamamlayalımda emekli ol derlermi sizce? Yada çalışsaydında emekli olsaydın banamı sordun evde dururken derlermi
Olay para değil burda çocuk burda söz konusu ona gelecek hazırlamak değil onu geleceğe hazırlamak daha önemli diye düşünüyorum dünyaları serseniz önüne bi gün çıkıp karşınıza dicekki bana sevgi verdin mi benim yanimda değildin ve benzeri cümleler kurması, hem onun yaralanmamasi hem de sizin yaralanmamaniz için böylesi daha sağlıklı bir süreç doğrudur forumda kadın çalışsın diye söyleniyor olabilir saygı duyarım ama herkes aynı hayatı yasamiyor kalıcı bi yer değil dünya. Ihtiyaciniz yok bi kere paraya ama çocuğa bu şekilde iyi gelmicem kendimi calisirsam daha sağlıklı hissedicem diyorsanız o da olabilir sınırlı bir anne olmaktansa az görsün öz görsunçocuk ona da lafım yok kestirip atmaya karşıyım olayları.Evet sizinle aynı düşüncedeyim. Anne belli bir süre çocuğuna kesinlikle kendisi bakmalı.
Kimseye baktirmadim baktirmam da.Halk egitiminde çalıştığım dönem ikizlerimi sabahtan yedirip bezleyip uyutuyordum kv sadece gelip başlarını bekliyordu.Inan ara bile vermiyor 3 saat ders yapip geliyordum onun bile lafı olduMerhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
En iyi secenek krestir her zaman. Anneanneler babaanneler yetemez cunku yetebilecek olsa onlar kendileri dogurur bakar bu kadar basit. Yas ilerleyince cocuk bakmak degil de hayatini yasamak gerekiyor. Siz gencsiniz,calisin elbette,evde oturmayin ama cocugunuzu da baskalarina yuk etmeyin krese verin.
Ben 3,5 yasinda baslattim gec bile kalmistim. Cok memnunum simdi 5 yas 3 aylik.
Belli bir yaşa kadar anne yanında olmalı katılıyorum ama bu okul çağına kadar değil bence.Bir öğretmen olarak söylüyorum çocukların belli bir yaştan sonra ki bu bence 3,sürekli kendinden büyük insanlarla vakit geçirmesi de doğru değil.Onların da bizlerin olduğu gibi akranlarına,oyunlara ihtiyaçları var.Büyükler belli bir yerden sonra yetemiyor maalesef.Bu şartlarda standartınızı yükselmeseniz de olur.
Benim fikrim çocuk ilkokula başlayana kadar çalışılmaması. Çokk zorunlu durumlar hariç.
Çocuklar oradan oraya savruluyor
Yazık ya onların suçu değilki anneleri hayatta iken annelere hasretler..
Bu mesajıma çok kişi olumsuz yorum yapacak eminim. Ama benim fikrim bu.
Çocuk sahibi olmadan önce çok düşünülmeli gerekirse çocuk sahibi olunmamalı. Fıtrat diye bişey var bebekler çocuklar yanında annelerini ister babanne hala değil. Kreş hiç değil
Olay para değil burda çocuk burda söz konusu ona gelecek hazırlamak değil onu geleceğe hazırlamak daha önemli diye düşünüyorum dünyaları serseniz önüne bi gün çıkıp karşınıza dicekki bana sevgi verdin mi benim yanimda değildin ve benzeri cümleler kurması, hem onun yaralanmamasi hem de sizin yaralanmamaniz için böylesi daha sağlıklı bir süreç doğrudur forumda kadın çalışsın diye söyleniyor olabilir saygı duyarım ama herkes aynı hayatı yasamiyor kalıcı bi yer değil dünya. Ihtiyaciniz yok bi kere paraya ama çocuğa bu şekilde iyi gelmicem kendimi calisirsam daha sağlıklı hissedicem diyorsanız o da olabilir sınırlı bir anne olmaktansa az görsün öz görsunçocuk ona da lafım yok kestirip atmaya karşıyım olayları.
aslında herkes bu konuda hemfikir de o belirli süre ne kadar
yani oğlum 25 aylık kreşe başladı çalışmıyordum
herkes böyle kalabalık, içli dışlı, çocuğu bol ortamlarda yaşamıyor ki
oğlum 25 aylıkken kreşe başladı zira kreşe gitmese idi o kış benden ve babasından başka kimseyi görmeyecekti
ya da AVM de bir iki saat boş boş dolaşacaktı
hiç başka çocukla iletişimi olmayacaktı
Bebekler için kreşten bahsediyorum. Kreş sosyalleşme açısından tabi ki önemli. Ama 4 yaştan sonra. Ya da kısmi zamanlıbu dediğinize katıldım yani çocuğa babaanne hala yahut anneanne teyze herkes yabancıdır o anne babasını ister
lakin kreşi neden hiç istemesin bunu anlayamadım
şunun için anlayamadım
sizin gözünüzde anne ile geçirilen zaman nasıl canlanıyor bilmiyorum ama bizim evde sadece anne ile geçen zaman oluyor yani eğer kreşe gitmese idi oğlumun ilk gördüğü arkadaşları ilkokul arkadaşları olurdu muhtemelen
çocuk evde oyun oynamayı dahi öğrenemiyor ki
yani kendisi ile akran olan, aynı anda aynı istekleri olan birisi ile oynamak, itişmek dahi bir gelişim aşaması
çocuk kırmızı araba ile oynamak istiyor, annesi de oyna diyor olağan günlük yaşantı
ama kreşte o kırmızı araba ile oynamak için birkaç kişi ile mücadele etmeyi ve sonrasında birlikte oynamayı öğreniyor
önce ben aldım, sen de sonra oyna diye itişmek dahi benlik algısını geliştiriyor
evde ben onunla aynı frekansta oynayamayacağım gibi hayata da hazırlayamam
çocuklar mücadele ile var olur ama evde her şey onun
sonra hiç kimseye tahammülü olmayan, hayır denildiğinde sorun yaşayan yahut hayır demeyi bilemeyen kişiler yetişiyor
dipnot: dün gece 10 yaşındaki ortaokula giden oğlum kreş anılarından bir sohbet açtı
içinde hiç kötü anı yoktu, şimdi bile anlatırken gözleri parlıyor
Evet sizinle aynı düşüncedeyim. Anne belli bir süre çocuğuna kesinlikle kendisi bakmalı.
Para sıkıntıniz yoksa bence çalışmayın. Çocuğunuzun size şimdi ihtiyacı var. Sonradan ostesenizde o bile artık sizinle fazla kalmaz çevresi arkadaşı. Çevremde çalışan kişilerin çocuğu var ben bile okadar üzülüyorum ki laf arasında haddim olmasada mecbur değilsen çalışma sana ihtiyacı var. Onu çocuğun davranışından anlıyorsun. Çocuk büyüdüğü zaman sizi ciddiye almaz. Ve sizin onun geleceği için çalıştığınızı değil maneviyata ihtiyacı olacağı için bunun sitemini yapar size.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?