- 1 Kasım 2012
- 11.338
- 25.916
- 798
- 35
- Konu Sahibi booksmoney
-
Anne olmak zorYaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Hem okuyup hem dogurdugum gunu hayal ettimGeçmiyor ahahshs
Benim inancıma göre, bebek doğduğunda neyse o.
Artık ne çıkacak bahtınıza, o ameliyathanede yüzleşiyorsunuz.
Bir karakter var gözardı edilen. İlk günden cıyak cıyak uyumayan bebek varsa ömrü billah o öyledir, huydur.
Benimkiler öyle çok büyük değil 5, 4yaşındalar ama gerçekten çocuk doğduğunda neyse o.
Hala gece milyon kere kalkar hala ağlak hala her şeyi sorunlu.
Malzeme bu yani, ben ancak ehlileştirebiliyorum, ona eşlik edebiliyorum bunu kabullendim.
Bazı bebeği ve çocuğu görüyorum, benim yaşantım ya da çocuklarımla alakası yok, Allahım neydi günahım naraları atıyorum.
Eminim askere giderken nizamiyede de ağlayacak benimki, orda da düşmeyecek yakamdan, eşek kadar herif olsa gene dizimin dibinde yaşayacak.
İkiz bebek annesiyim. 33 yaşındayım. 1.5 yaşında ikizlerim var. Çalışan bir kadınım ve galiba hayatımda yapacağım en büyük fedakarlıgi yapıp işime ara verip ikizlerime ailelerin desteğiyle kendim bakıyorum. 1 aydır yanıma bir yardımcı geliyor. Benim gibi hayatı okumak ve çalışmak üzerine kurulu biri için psikolojik olarak bayağı yıpratıcı geçti. Bakımları bebekken daha kolaydı her yerden bebekken daha iyidilerYaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Bizzat tatbik ettiğimden artık bütün inancım bu benim.Hem okuyup hem dogurdugum gunu hayal ettim
Ay gercektende ilk bebegim cok sakindi ilk 3gun falan hep uyurdu
Bu ikinci varya, dogumdan ciktim odaya geldim emziriyorum falan o gece hic uyumadi hep agladi ben gazdir falan demistim. Suan 16aylik hala ayni huysuz....
Herkes farkli yasiyor bence anneligi.. yani diyor ya bazisi burda.. keske bu kadar zor oldugunu soyleselerdi vs. Valla hep soylerlerdi cocuk buyutmek zor derlerdi ama insanda su dusunce oluyor: ne kadar zor olabilir kiHer türlü seviliyor iştehenüz çocuk sahibi olmayanlar korkutulmasa keşke o yüzden
Bir soz var.. itin 40 enigi olmus 40 indan da gecememis.. 1 ya da 10 farketmez.. hepsinin sevgisi ayri ayri verilmis ve tihaf olan hepsini ayri merak ediyorsun..Çok çok zor olsaydi kimse 2. 3. Cocugunu yapmazdi.
Kolay diyemem, ama 2. Cocugu cok istedigimi, cok büyük heyecanla bekledigimi bilin, siz hesaplayın.
Ne kadar zor olduğunu görebiliyorum ben çevremden de,anlıyorum da.Ama hayat ya belli bir süremiz var biteceği zamana kadar.Bence bu sürecin en güzel yani insanin evladı,ailesi.Farklı yansıtılması sinir bozucu ve cesaret kırıcı benim için.Allah herkese hayırlı evlat,güzel ömür versin.Elimizdekilerin kıymetini de bilelim sadece sızlanma olmasınHerkes farkli yasiyor bence anneligi.. yani diyor ya bazisi burda.. keske bu kadar zor oldugunu soyleselerdi vs. Valla hep soylerlerdi cocuk buyutmek zor derlerdi ama insanda su dusunce oluyor: ne kadar zor olabilir kikendinin yasamasi ve baskasinin anlatmasi cok farkli isterse 1000 kere anlatsin. Kaldi ki oyle anlatan biri icinde saniyorlar ki sikayet ediyor anne.. yani cogu insanda evet 2 yuzlu… olmadigi gibi gosteriyor bknz. Sosyal
Medya.. sanirsin her yer piril piril cocuk tok sirti pek anne 4/4 luk anne, 4/4 luk es. Yok oyle bir dunya…
ozellikle bi zamana kadar fiziksel ugrastirici sonrasi zihinsel.. ve annelik babalik ömürlük.. buyuyunce rahat etmek diye birsey yok..sadece fiziksel iste.. buyudukce istekleri baskalasiyo, ihtiyaclari keza oyle.. bi cocuga yetebilecek miyim? Dusuncesi var.. birde bu borc almak gibi degil ki. 2 sene cok calisip odeyim diyeceksin.. omrun oldukca sorumlu kalacaksin…yani surekli
Aklinda olacaklar.. yani cocuk yapmayanlarida bu yuzden cok iyi anliyorum, haklilar kendilerine gore… diger yandan kucucuk bir canlinin buyudugune sahitlik etmek muthis birsey…Rabbimin mucizesi
Zaman,şartlar durumlar değiştiği için bu kadar zorlanıyor olabilir sanki insanlar.Yani annelerimizin zamanı ve bizim büyüdüğümüz zamanın şartları farklı.Yetiştirdiğimiz çocuklarla da bu zaman farklı olacak.Önemli olan iyi ve kötüyü bilen,doğru yanlış ayırımı yapan merhametli insan yetiştirmek.Bunlar her zamanda aynı.Bu düşüncedeyim.Nasip olursa eğer yaşayıp biz de göreceğizYani bilemiyorum, evlat bir sınav bana göre.
Eğer herkesin istediği gibi bir çocuğu yetiştirme şansı olsaydı dünya böyle olmazdı, işin o kısmı da var.
Yapmak istediğiniz şeye hayranlık duydum, benim de içimde ukde kalacak konudur bir çocuğa aile verebilmek.
İnanın doğurmak meselenin yüzde biri bile değil, kesinlikle katılmıyorum kendi doğurduğun doğurmadığın meselesine.
Çiçekler bile sevgiyle büyür, sizin diye değil varlığına emek verdiniz diye değerlidir her şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?