- 20 Eylül 2013
- 7.563
- 16.441
- 448
- 41
- Konu Sahibi booksmoney
-
Tabii ki zor.Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Yanlış anlamayın lütfen küçümsemedim. Sadece tüm gün evdeyken bile zorsa çalışırken ne kadar zordur diye düşündüm o kadar.Dün konuma istinaden söylüyorum evet
Ayrıca çalışmayan kadın yazıyorsunuz ya ,bende onlardan biriyim ve çalışmayana daha zor.
Sürekli evde kıç kıçasınız. Çalışam kadın gidiyor da iki dedikodu yapıyor. Çalışmadıkları halde diye küçümsemeniz komik olmuş.
Aslında onu sizin üzerinizden herkes için söyledim. Çalışan bazı kadınlar , evdeki kadınlar bile falan diye cümleler kuruyor. Çalışmak valla bebek bakmaktan kolay.Yanlış anlamayın lütfen küçümsemedim. Sadece tüm gün evdeyken bile zorsa çalışırken ne kadar zordur diye düşündüm o kadar.
Her türlü seviliyor işteBelki zor olani seviyoruz
Benim anlatmak istediğim de bu.Zor olabilir ama demek ki baskın olan güzel yanı ki 2.ya da 3.isteniyor.Neden sadece çok kötüymüş gibi anlatılıyor? Hayat kolay değil,herşey çaba gerektiriyor.Zorluklar anlatılsın, güzel yanları ileAlakası bile yok, keşke çocuk sahibi olmadan önce bu kadar zor olduğunu birileri de bana söyleseydi. Bütün gün uyuyacak, minnoş bir şey bekliyorsunuz ama gerçekte asla ama asla öyle olmuyor. Sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, herkes ağız birliği yapmış gibi sevgi kelebeği şeklinde dolanırken sizin aklınızda binbir soru oluyor bir de bunlarla baş etmeye çalışıyorsunuz. Çocuk bakmak dünyanın en zor şeyi ama ben de ikinciyi istiyorum mesela. Bir şeyin zor olması istenmesine engel değildir ki bu neden iki yüzlülük olsun?
Keşke bana zorlukları anlatılsaydı. Yıllarca uyumayacağımı düşünmemiştim. Belki hazırlardım kendimi psikolojik olarak, ya da normalmiş herkes söyledi zaten biliyordum derdim. Ama kimse söylememişti ve ilk çocuğumda eşekten düşmüş karpuza döndüm.Benim anlatmak istediğim de bu.Zor olabilir ama demek ki baskın olan güzel yanı ki 2.ya da 3.isteniyor.Neden sadece çok kötüymüş gibi anlatılıyor? Hayat kolay değil,herşey çaba gerektiriyor.Zorluklar anlatılsın, güzel yanları ile
Ben anlattım sayfalarca, hiç mi denk gelmediniz?Keşke bana zorlukları anlatılsaydı. Yıllarca uyumayacağımı düşünmemiştim. Belki hazırlardım kendimi psikolojik olarak, ya da normalmiş herkes söyledi zaten biliyordum derdim. Ama kimse söylememişti ve ilk çocuğumda eşekten düşmüş karpuza döndüm.
Ama benim kız zaten vardı o zaman. Yani ben de görmüştüm ebeminkiniBen anlattım sayfalarca, hiç mi denk gelmediniz?
Açıklayıcı olamamış mıyım acaba diye mesajımı tekrar tekrar okuyorumKeşke bana zorlukları anlatılsaydı. Yıllarca uyumayacağımı düşünmemiştim. Belki hazırlardım kendimi psikolojik olarak, ya da normalmiş herkes söyledi zaten biliyordum derdim. Ama kimse söylememişti ve ilk çocuğumda eşekten düşmüş karpuza döndüm.
Geçtiğini herkes biliyordur zaten. Onu etrafta görüyoruz büyük çocukları ve ailelerini . Ama bebekliler ne yaşıyor evde bunlar bilinmiyor. Sizi anlıyorum da olayın mantığını açıklamaya çalışıyorum yani ben bundan muzdarip oldumAçıklayıcı olamamış mıyım acaba diye mesajımı tekrar tekrar okuyorumhaklısınız zor yanları anlatılsın, ilk defa yaşanan bir durum tecrübeli insanların deneyimleri ile biraz olsun rahatlatır.başınıza ne geleceğini bilirsiniz.Benim lafım çocuk sahibi olmanın güzel yönünün anlatılmamasında.evet uykusuz kalıyor insan,hastalık zamanı,atak zamanları bilmem nesi oluyor ama bu günler geçiyor densin
Geçmiyor ahahshsAçıklayıcı olamamış mıyım acaba diye mesajımı tekrar tekrar okuyorumhaklısınız zor yanları anlatılsın, ilk defa yaşanan bir durum tecrübeli insanların deneyimleri ile biraz olsun rahatlatır.başınıza ne geleceğini bilirsiniz.Benim lafım çocuk sahibi olmanın güzel yönünün anlatılmamasında.evet uykusuz kalıyor insan,hastalık zamanı,atak zamanları bilmem nesi oluyor ama bu günler geçiyor densin
Ay çok tatlısınızGeçmiyor ahahshs
Benim inancıma göre, bebek doğduğunda neyse o.
Artık ne çıkacak bahtınıza, o ameliyathanede yüzleşiyorsunuz.
Bir karakter var gözardı edilen. İlk günden cıyak cıyak uyumayan bebek varsa ömrü billah o öyledir, huydur.
Benimkiler öyle çok büyük değil 5, 4yaşındalar ama gerçekten çocuk doğduğunda neyse o.
Hala gece milyon kere kalkar hala ağlak hala her şeyi sorunlu.
Malzeme bu yani, ben ancak ehlileştirebiliyorum, ona eşlik edebiliyorum bunu kabullendim.
Bazı bebeği ve çocuğu görüyorum, benim yaşantım ya da çocuklarımla alakası yok, Allahım neydi günahım naraları atıyorum.
Eminim askere giderken nizamiyede de ağlayacak benimki, orda da düşmeyecek yakamdan, eşek kadar herif olsa gene dizimin dibinde yaşayacak.
Ben direkt yurtdışı ya da çocuk damat düşünüyorum, ne kadar uzak o kadar iyiAy çok tatlısınızAllah o güzel günleri de göstersin inşallah.
Ya şu zamanda çocuk büyütmek gerçekten çok zor.ama zaten bu konuda kararsız olan bir insan da sadece olumsuz şeyleri duymak istemiyor.Son zamanlarda yaşanan olaylar yeterince korkutucu.Biz eşimle koruyucu aile olmak için uğraşıyoruz.Çevremde her zaman sadece olumsuz şeyler söyleniyor,işin bir de kendi evladin değil daha zorlanırsın yapma etme kısmı oluyor.Doğursam da ben doğurmamış olsam da sevgi yetmiyor mu? Ömür zaten geçiyor sonunda evlat herşeye değmez mi?Ben direkt yurtdışı ya da çocuk damat düşünüyorum, ne kadar uzak o kadar iyi
Şaka bir yana, elbet beden yorgunluğu bitiyor ama bu sefer daha beter mental yorgunluk çöküyor.
Ben daha yolun çok başında olsam da, oğlanları okuldan aldığım an durgunsa ‘ya bir şey oldu biri özgüvenini kırdı, bir arkadaşı onu dışlıyordu acaba gururu mu incindi, öğretmeniyle gergin mi ya da ilgisiz mi kalıyor, nasıl konuşmalar yapsam cesaret versem’ le eve geliyorum.
Dediğim gibi 5 yaş altı üstü ama zihin gidiyor.
Eskiden bedenim ölmüş ama gömen yok kıvamında iken şimdi zihin öyle.
Zor yahu, insan büyütmek, onu her şeye duyarlı, sevecen, saygılı, algısı açık bir birey olarak yetiştirmeye geliştirmeye çalışmak çok ama çok zor ve bitmez bir çile.
Amaannn benim büyük sekiz yaşında, küçük üç buçuğa yaklaştı, ben rütbeliymişim sen ersin dahaBenimkiler öyle çok büyük değil 5, 4yaşındalar
Yani bilemiyorum, evlat bir sınav bana göre.Ya şu zamanda çocuk büyütmek gerçekten çok zor.ama zaten bu konuda kararsız olan bir insan da sadece olumsuz şeyleri duymak istemiyor.Son zamanlarda yaşanan olaylar yeterince korkutucu.Biz eşimle koruyucu aile olmak için uğraşıyoruz.Çevremde her zaman sadece olumsuz şeyler söyleniyor,işin bir de kendi evladin değil daha zorlanırsın yapma etme kısmı oluyor.Doğursam da ben doğurmamış olsam da sevgi yetmiyor mu? Ömür zaten geçiyor sonunda evlat herşeye değmez mi?
Benim bir katkım yok bu mevzuda, hiç yaşamadım; çocuk planı yapmak, düşünmek ya da istemek nasıl bir şey bilmiyorum.Amaannn benim büyük sekiz yaşında, küçük üç buçuğa yaklaştı, ben rütbeliymişim sen ersin dahabileydim vazgeçirirdim ah ah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?