Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

öncelikle çocuk için evlenmek çok yanlış, ikincisi düşüüncenizi çok bencilce buldum. Eğer yalnız kalmamak istiyorsanız bu sebeple evlenin, ama bir çocuk dünyaya getirmeyin. ömür bu ne olacağı belli olmaz ama Sizden sonra çocuk küçük yaşta annesiz kalırsa ne olur?
Annem beni 27 yaşındayken dünyaya getirmiş şuan 53 yaşında, asla bana hiçbir konuda yardımcı olamıyor Çocuğum olsa bakmasını isterim ama şimdiden sağlık sorunları, fazla kilosu vs. var. ona bir şey olursa Ölürse kendime gelemem biliyorum.
İnsanın hayatta en büyük dayanağı annesidir, her çocuk annesiyle yıllarca vakit geçirmek ister özellikle de kız çocukları.
Yaşınız şuan genç ona asla bir şey demiyorum ama daha evleneceksiniz, çocuk olacak nerden baksan 2-3 yıl... Herkes anne olacak diye bir şey yok bence iyi düşünün.

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Evet evlen ve cocuk yap.Ama bosanmak icin evlenme.Ayrica cok asık olup evlenme aklin mantiginda seninle olsun.Her şey dozunda olursa mutluluk kaçınılmaz olurmuş...

Şimdi yaşım büyüdükçe olaylara gençlerden farklı bakıyorum . ( ben 33 yaşındayım )
annelik içgüdüsü herkesin içinde yok. Bu duyguya sahip olmayan kadınların anne olmasına gerek yok. hem kendileri için zorluk. Bu yüzden kendinizden emin olun.
eğer siz gerçekten istiyorsanız maddi ve manevi çocuğun bakımını üstlenirim diyorsanız evlenebilirsiniz.
Evet bence mantık evliliği yapılabilir . herkes aşk masalı , peri masalı yaşayacak diye bişey yok. Rahat cinsellik yaşayabileceğiniz birisi olsun. Gözünüze hoş görünen. Tehlikeli birisi olmasın. Saygılı birisi olsun. . Yalnız önemli olan iyi seçin. Mantıklı bir seçim olsun.
bir de başkalarının onayına düşüncesine göre karar vermeyin. Kendi içinize sorun. Ne istediğinizi anlamaya çalışın. Başımıza ne geldiyse elalemi dinlemekten geldi zaten.

Yumurta dondurma olayını tavsiye etmiyorlar

yumurta dondurma yöntemi çok da sağlıklı bir yöntem değil...
Yumurta dondurma olayı neden sağlıklı olmasın ki? Ki yaşınız geçiyor malesef çocuk konusunda. Benim sağlık sorunlarım var. Ben de yumurta dondurdum. Sorunlarım bitince tedaviye başlamayı düşünüyorum. Neden sağlıksız diye düşündünüz?

Çocuğu alıp hadi eyvallah diyip gitmeyeceksiniz ki evlendiğiniz kişinin böyle bir durum karşısında tavrını nasıl kestirebilirsiniz ya çocuğum diye yıllarca mahkemelerde koşturursa. Her şeyi geçtim daha doğmamış bir çocuğa babasız bir hayat planlıyorsunuz. Yazık değil mi? Elbetteki boşanmak tü kaka değil ya da boşanmış anne babanın çocuğu olmak dünyanın sonu değil ama siz ana rahmine düşer düşmez onu bu sürecin içine sokacaksın. Bu lafım çocuğu yap boşan diyen tuzu kurulara tabi...

Kesinlikle katılıyorum yazılanlara 👍 Elinize sağlık. Bende tekrar aynı şeyleri yazmayayım. Konu sahibi ablacım benim eklemek istediğimde sen mürekkep yalamış insansın. Bu insanların dediğine düşme gözünü seveyim. İstiyorsan ne kadar çok çocuk var sevgiye hasret onlarla ilgilen onlar olsun çocuğun ❤. Paranı ve zamanını onlara harca. Sevmediğin belki hiç sevemeyeceğin ama çocuk için görüşmek zorunda kalacağın adama değil.

• Beğen
Reactions: 000
Eğer büyük bir çocuk özleminiz varsa evlat edinin. Yoksa da sırf yalnız kalmayayım diye hiç bu işlere girmeyin. Çocuk sahibi olmanın gerçekten istemediğiniz veya hazır olmadığınız sürece çekilir olduğunu düşünmüyorum ben. Hayatınıza birileri girsin, sevgiliniz olsun. Yalnızlığınızı bu şekilde de telafi edebilirsiniz.

Bir de ufak bir bilgi vermek istiyorum. Şu an bir çocuk sahibi olsanız (biyolojik veya evlatlık) aranızda büyük bir jenerasyon farkı olacak. Bazı arkadaşlar neler olabileceğini yazmış zaten, tekrar örnek vermeye gerek duymuyorum. Annemle aramda 39, babamla 44 yaş fark var. Öz annem babam, ikisine de canımı veririm. Fakat bu durumun eksilerini de fazlasıyla hissediyorum. Tabi siz isterseniz 7-8 yaşlarında bir çocuğu da evlat edinebilirsiniz, o zaman bu kadar uçurum olmayabilir.

Kişisel kararım eğer 35 yaşına kadar anne olmazsam sonrasında da olmayı düşünmüyorum.

Yumurta dondurma olayı neden sağlıklı olmasın ki? Ki yaşınız geçiyor malesef çocuk konusunda. Benim sağlık sorunlarım var. Ben de yumurta dondurdum. Sorunlarım bitince tedaviye başlamayı düşünüyorum. Neden sağlıksız diye düşündünüz?
Tabi bir sağlık sorunu olunca bu yöntem tercih edilebilir. Ama her şey zamanında güzel. Bu yöntemle sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Ama ben risk almak istemem. zaten ya şimdi ya hiç diye düşünüyorum. Şimdi dondurup 50 yaşında anne olmak doğru gelmiyor bana...

öncelikle çocuk için evlenmek çok yanlış, ikincisi düşüüncenizi çok bencilce buldum. Eğer yalnız kalmamak istiyorsanız bu sebeple evlenin, ama bir çocuk dünyaya getirmeyin. ömür bu ne olacağı belli olmaz ama Sizden sonra çocuk küçük yaşta annesiz kalırsa ne olur?
Annem beni 27 yaşındayken dünyaya getirmiş şuan 53 yaşında, asla bana hiçbir konuda yardımcı olamıyor Çocuğum olsa bakmasını isterim ama şimdiden sağlık sorunları, fazla kilosu vs. var. ona bir şey olursa Ölürse kendime gelemem biliyorum.
İnsanın hayatta en büyük dayanağı annesidir, her çocuk annesiyle yıllarca vakit geçirmek ister özellikle de kız çocukları.
Yaşınız şuan genç ona asla bir şey demiyorum ama daha evleneceksiniz, çocuk olacak nerden baksan 2-3 yıl... Herkes anne olacak diye bir şey yok bence iyi düşünün.

Anneniz sizi gayet erken doğurmuş. Ben 32 yaşımda doğurdum, annem beni 36 yaşında doğurdu, anneannem en ufak çocuğunu 43 yaşında doğurmuş.Hepimiz gayet dinç anneler olduk, oluyoruz.
Benim ablam şu an 45 yaşında 10 yaşında kızı var geçen evin arka bahçesinde trambolinde zıplamış, ip atlamışlar. Kadın fit ve eski sporcu gayet hareketli. Ben daha hımbılım hatta.
Ayrıca ölümün erken mi genç mi geleceği ne malum? Belki 20 de doğuracak ama 40ta vefat edecek, garantisi mi var? Hepimiz erken ölüp erken yaşta çocuklarımızı yalnız bırakabilirizpl yanlış bakıyorsunuz. Daha geçen bir arkadaşım 35yaşındaki kocasını kaybetti. Çocukları ufacıktı, nereden bileceklerdi? Yapmayın lütfen.
Dipnot: annemle torunu arasında 68 yaş var, bana hala yardım ediyor, kreşten o alıyor o bakıyor. Zorunda asla değil, Allah razı olsun kendi teklif etti. Ama büyük annelerin sorumluluğu torun bakmak değildir. Bu kadar beklenti güzel değil. Herkes kendi doğurduğundan sorumludur.

Cocugun olsun yurumezse bosanirsin nedir Allah askiniza? Yazik degil mi cocuga?
Mantik evliligi bu oluyorsa bana mantikli gelmedi.
Sirf cocuk yapmak icin evlenilmez. Sirf yalniz kalmamak için cocuk yapilmaz.

Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Kamu Spotu: Hiçbir erkek sperm bankası değildir

Bekar bir kadin olarak evlat edinmek isteseniz bu istediginizi anlayabilirdim, tek kisi de olsaniz bir cocuga aile olmak cok guzel bir durum. Buna ragmen uzgunum ama dunyaya bilincli olarak sadece bana yoldas olsun diye babasi hayatta ve yaninda olabilecekken annesinin secimlerinden dolayi baba ile buyuyemeyecek bir cocugun getirilmesini anlayamiyorum.

Isteyerek evlenseniz, esiniz sizi hayalkirikligina ugratsa ve cocuk sagliksiz bir ortamda buyumesin diye ayrilsaniz yine tamam. Ama bastan 'sevmesem de olur, cocuk olsun sonra bosarim' dusuncesi ile evlenmek hic dogru degil.

Bu arada 30lu yaslarda yumurta dondurmak mantikli bir secenekti ama su an dondurmanin size bir sey kazandiracagini ben de dusunmuyorum.

Sanki size en uygun secenek evlat edinmek gibi...

Açıkçası çocuk yetiştirmek için anne ve babanın farklı rolleri vardır. Ama bekar ebeveyli çocuklarda var elbette. Ben bu mantığa tamamen karşıyım ama bizim ailede de seninle aynı durumda olanlar var ve ailedeki tüm kadınlar ona aynı şeyi söylüyo. Bi tanesi şuan 61 yaşında çok da bakımlı güzel profesör oldu ama yalnız o da aynı şeyi söylüyo . Benim mantığına çok çok tesr ama yadamadigim bir konuda eleştirmeyi de doğru bulmuyorum. Elbette herkes evlenecek çocuk sahibi olacak diye bir şey yok ama toplumumuzda yetiştirilme şeklimiz bilinç altımızda bu yönde kalıntılar bırakıyo.
Çocuk yapıp ayrılmak için evlenmeyin ama güzel ruhlu anlayışlı birine hayatınızda olması için bi fırsat verin deneyin. Baktınız kalbiniz çarptı güzel şeyler hissettiniz ömrümüzü belkide kendiniz onunla zaten geçirmek isteyeceksiniz. Sanırım artık yaşını başını almış aile büyüklerinin bu cümleleri kurmalarinfaki neden de artık yaşayacaklarını yaşamışlar çekeceklerini çekmişler eşi olsada olmasa da olur ama çocuklarım iyi ki var düşüncesi. Yani artık zaten eşe ihtiyacım yok benzeri bir düşünce . Tam anlayamamış olabilirim ama umarım anlayabilirsiniz

• Beğen
Reactions: 000
Çok bencil düşünüyorsunuz. Ya da sonunu düşünemiyorsunuz.
1-41 yaşındasınız. İnsan bir süre sonra ayakları uzatıp dinlenmek isteyecek
2- Çocuk için babasız,sevgisiz bir hayat düşünüyorsunuz bu en bencilce olanı
3- Nasıl ki hiçbir kadın doğum makinesi değilse,erkek de sperm bankası değildir. Bu bencilce olan diğer düşünce
4- Bir de her erkeğin baba olduğunu bilip çocuğuna babalık yapma hakkı vardır. Bu bir diğer bencilce düşünce
5- Hayır,bi de bu adam size ömür boyu nafaka vermek zorunda bu da bilmem kaçıncı bencilce düşünce

1.Çocuk esirgeme ye gidin orda ki çocuklara sevgi gösterin
Madem evlenilcek kimse yok çocuk sorumluluk ister ole yanlız kalmamak adına yapılmaz
2.Benim bildiğim yurt dışında tupbebek yapan yerler var

Öncelikle çevrenizin tavsiyesinin çok yanlış olduğunu söylemem gerek. Yalnız kalmamak için çocuk yapılmaz. Zaten bunun için çocuk sahibi olmak risklidir. Çocuğunuz bir gün illa ki evden gidecek. Evet sizi arar sorar ama kendi hayatında yasayacak. Illelebet sizinle aynı yerde olmayacak..

Bir de hayırsız çocuk olursa arayıp sormaz bile. Böyle bir risk de var. Yani ileride çocuk sizin için garanti olmayabilir. Sırf bunun için çocuk yapılmasını çok riskli buluyorum..

Çevrenizin dediği diğer düşünceye de katılmıyorum. Evlen çocuk olursa olmadi boşanırsın. Şimdi çoğunluk mutlu bir yuva kurmak için evleniyor. Tabi ki bazen ayrılıklar da oluyor. Fakat sırf çocuk için evlenmek bana ters geliyor.. Burada daha evlilik başlamadan boşanılır düşüncesi zeminde bekliyor.

Bir de ben salt mantık evliliğini doğru bulmuyorum.
Salt mantık evliliğinde ya çiftler bir süre sonra birbirlerine tahammülü bittiği için boşanıyor ya da ev arkadaşından hallice oluyorlar. Ben hem mantık hem aşk evliliğinden yanayım. Evlenirken karşıdaki kişiye mutlaka bir sevgi, bağlılık, duygusal bağ duyulmalı.

Duygusuz evlilik bana şirket ortaklığı gibi geliyor.
Sırf mantık evliliği yapıp mutlu olan ben görmedim.
O yüzden bence sırf mantık evliliği düşünmeyin. Hem mantık hem de duygu olsun..Çocuğunuz olursa mutlu bir aile yapısında büyür.

Şunu da unutmayın. Siz çocuk istiyor musunuz?
Sırf elalemin ağzı kapansın diye çocuk sahibi olunmaz. Çocuk bir oyuncak değil. Duygu; düşünce ve istekleri var. Bir birey dünyaya getireceksiniz. Onu siz sekillendireceksiniz. Bu ağır ve uzun vadeli bir sorumluluk.
Öylesine herkes anne oldu diye yapılacak bir şey değil. Gerçekten çocuk istediğinizden emin olana kadar düşünün..

Eğer kendinizden çocuk isteme konusunda eminseniz ondan sonra adım atarsınız.

Son düzenleme:
çocuk yapmak için evlilik yapmak mantıksız. millet çocuk yüzünden boşanamıyor. çocuk meşakatli bir iş. sana her anında yardımcı olacak eş olmadıktan sonra o çocuk o kadar zor büyüyor ki.. bunun uykusuz geceleri, gazlı sabahları var. dişi var kabızlığı var. atağı var. sendromu var. yani var oğlu var. kısaca mantıklı bir evlilik olmaz. bi de işin o çocuğu yapmak için yatağa girme kısmı var. mantıkla olcak iş değil

Back
X