Çocuk İçin Mantık Evliliği Yapmak

Bence cocuk için evlenilir cocuk sevgisi insanin fitrayinda var. Para is bir yere kadar mitluluk verir.ilerde pismanlik yasamamak icin simdi adim atin.ama bu degil ki manyagin biriyle evleneceksiniz.karsiniza cikanlari mantikli bir sekilde degerlendirin ve kalbinizin sesini dinlemeyi ihmal etmeyin.belli bir yastan sonra vocuk zor olur.önünzdeki yillari iyi degerlendirin duzgun bir insanla aile kurmak sizin de hakkınız.InşaAllah gönlünüzce biri çıkar karsiniza
 
Eğer gündeminizde böyle bir durum ve aday varsa ben tavsiye ederim.ben de mantık evliliği yapan bir kadın olara derimki mantığınızın uyduğu bir insana aşık olmak hiç de zor değil.zamaninda deli gibi aşık olduğum adamla evlenseydim eminim pişman olurudum.çünki şimdiki yaşantısının biliyorum.ayrıca çocuk sahibi olmak gerçekten dünyanın en güzel şeyi bu konuda acele etmenizde doğru okur.
 
Peki o cocuklara yazik olmayacak mi? Dusunsene baban kim bilmiyorsun
Bu uzun bir konu , hamileyken ya da bebeği küçükken eşini kaybedenler var yani her evlenip hamile kalanın kadın babanın ömür boyu yanında olacağına emin değil. Arkadaşım çok istedi 4 yıl düşündü araştırdı ölçtü biçti karar verdi. İlk söylediğinde ben de garipsedim ama çocuklarına iyi imkanlar sunup iyi bir anne olacağına Emin’im . Ayrıca belki anne olduktan sonra aşık olup çocuklarına babalık yapacak biri de olabilir hayatında .
 
Ellili yaşlarda da çocukla çocuk olunur neden olunmasın ki. Sanki genç annelerin hepsi çocukları ile çok mu kaliteli zaman geçiriyor. Bu yaştan ziyade kişinin bakış açısı ile ilgili. Ayrıca 60'lı yaşlar da ki bir ebeveyn pekala evladına destek olabilir. 60'lı yaşlarında insanlar çalışıp üretiyor zamanımızda. Hemen çöküp eli kolu tutmayacak diye kesin bir kural yok ki.
Ancak çocuk için evlilik yapılmaz. Birde bir gerçek var ki bu yaşlarda sağlıklı hamilelik olma oranı çok çok düşer.
 
Mantık evliliğine evet ama çocuk için evliliğe hayır. Neden derseniz her biri için bir sürü sebep sayarım ama en önemlisi çocuk sahibi olmanızın garanti olmayışı. Ileri yaşta hamilelik sık görülse de bir çok komplikasyon barındırdığı tibbi bir gerçek. Ayrıca bazı arkadaşların da söylediği gibi annelik çok güzel bir duygu olsa da büyüleyici ya da çok ulvi bir duygu değil. Sırf çocuk sahibi olmak için temeli sağlam olmayan alelacele bir evlilik yapmak son derece yanlış olur. Bence en güzeli kafaca uyustugunuz, içinizin isindigi biriyle evlilik yapıp ( pekala da mantık evliliği olabilir) çocuk işini 2.plana atmaniz. Olursa ne güzel olur, olmazsa da dünyanın sonu değil. Hele ki çevre baskısıyla, artik yaşım geldi diye yapılacak bir şey hiç değil. Belli bir yaştan sonra bebek bezibdegistirmrk yerine sevdiğim adamla gezmek seyahat etmek yeni tatlar keşfetmek isterdim şahsen
 
Her kadın anne olmak zorunda değil bence. Böyle dayatılmaya çalışılan bir algı var bizim toplumumuzda aşırı saçma buluyorum. Siz resmen evlendiğiniz adamı üremek için yardımcı bir makine gibi kullanacaksınız. Her çocuğun hakkıdır mutlu, iyi bir ailede, anne baba bir arada büyümek. Bunu sağlayamayacak insanların çocuk sahibi olmasını doğru bulmuyorum. İlla anne olacağım diyorsanız sperm bankasından hamile kalın daha iyi, size ancak bunu önerebilirim
 
Mantık evliliğini hiç anlamam kafam basmaz sevmediğim aşık olmadığım insanla aynı yatağı bırakın evi paylaşmam. Bir de üstüne çocuk bence çocuk aşkla yapılan bir şey eşinle üstesinden geleceğiniz bir şey onun yerine evlat edinirdim.
 
Yalan söylüyor demedim. Başka bir prof da yapılmasını önerebiliyor demek istedim. Yoksa yaptırmayı tercih edip etmemek sizin tercihiniz.

42 yasinda bir insan dondurdugu yumurtayı ne yapacak, ne zaman kullanacak? Hamilelik sadece yumurtadan ibaret değil ki. Vücudun hormonlarla ortak çalışması. Diyelim 50 yaşında aşkı buldu ve 3-4 yıldır menopozda, çoook yüksek ihtimal tüp bebek çalışması hiçbir işe yaramayacak.
Mantık evliliği yap konu sahibi. Ülkenin yarısından fazlası yapmış. Evlilik sürpriz yumurta. 9 yıl çıkıp, aşkla evlenip, aynı eve girince şok geçirip boşanan tanıdığım var. Belki mutlu olursun. Çok seversin. Hem hayat arkadaşın olur hem de dilersen çocukla taçlandırırsın.
 
O ayri bi konu bence: ( takdir-i ilahi dersin ölürse baba.. bilemiyorum bana hic dogru gelmiyor ama anneligi dusununce hakta vermiyor degilim.
 

Hiç öyle değil o işler
43 yaşındayım eski performansımın yarısı ancak
Herkes kendinden bilir tabi belki ellili yaşlarda bebek bakacak süper güçlü insanlar vardır
Ama demir tavında dövülür diyorum, her şeyin bir zamanı var, sonrası zor. İstisnai örnekler benim için ikna edici değil ama yine diyorum benim için
 
30 lu yaslarda anne olmama ragmen cok hak verdim fikrine.. keske dedim 20 lerde olsaydim.. nasip kismet bazi seyler ama.. hersey zamaninda guzel
 
 
Sperm bankasından sperm alıp anne olanlar var ve çok da iyi annelik yapıyorlar. Evde anne ve baba olunca her çocuk sağlıklı mı oluyor? Anne olmak hakkınız. Sizde de o bilinç var görünüyoe Burda çocuk için evlenilir mi diyen kadınların çoğu emin olun mutsuz evliliklerini çocuk bahanesi arkasına sığınarak devam ettiriyor i.
 
 

Ben sizi çok iyi anlıyorum Ömrünün sonbaharında bekar çocuksuz hangi kadına sorsanız keşke bir çocuğum olsaydı da varsın boşanmış olsaydım der
Doğruya doğru
Hem mantık evliliği yapıp çok mutlu olma ihtimaliniz de yüksek Karşılıklı saygı içinde zamanla sever aşık olursunuz esinize Evlilik güzel şey
 
Benim açımdan bu işler tamda böyle
Yaşıtız :) 14 ve 3 yaşında iki çocuk annesiyim. Küçüğün bakımı, oyunu, uykusu; büyüğün ihtiyaçları, dersleri, ergenlik tripleri... Hepsi bendeÇalışan bir anneyim. Nisan ayında bir yüksek lisans programından mezun oldum. Düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Evet çok yorgunum ama genç olsam daha mı az yorulurdum bilemiyorum.
Gençliklerinde de yanlarında durmam gerektiği kadar durabilirim. 50 li yaşlar 60 lı yaşlar benim gözümü öyle korkutmuyor.
 
30 lu yaslarda anne olmama ragmen cok hak verdim fikrine.. keske dedim 20 lerde olsaydim.. nasip kismet bazi seyler ama.. hersey zamaninda guzel

Doktorlar bana yıllarca çocuğun olmaz dedi
40 yaşıma geldim tıp ilerledi deneyelim dediler
Ama ben o vakte kadar o kadar yoruldum ki
Hayat mücadelesi, iş koşturma, bir de üzerine alerji hastasıyım ve ilaçlarım gebelikte kullanılmıyor
Artık eskisi gibi değilim, 20 li yaşlarda taşı sıksam suyu çıkardı şimdi uyku saatim geçse huysuz çocuklar gibi oluyorum başım tutuyor. Sese hiç dayanamıyorum kendimi tartıp biçince böyle düşündüm ama tabi her insan aynı değil tabi, ben kendi bünyeme göre düşünüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…