- 22 Mayıs 2020
- 1.401
- 2.069
- 48
- 39
- Konu Sahibi melike2020
-
hiç bir evlilik, boşanma niyetiyle yapılmaz ve yapılmamalı. gemileri yakarak yapılmalı. aksi takdirde bunun adı aile kurmak değil de ticari ortaklık olur. ve doğacak çocuk ta evlat değil ürün olur.Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama evlenip mutlu bir yuva kurabilecek bir yaşta iken evlatlık almak pek mantıklı bir fikir değil, böyle bir şeyi çevrem de kabul etmez zaten. 50li yaşlarda düşünebilirim. Tabi o zaman yaşça büyük bir çocuk düşünürüm. Zaten ilerde evlenip kendi çocuğum olsa bile, koruyucu aile olmayı düşünüyorum. Olmadı okul masraflarını filan karşılarım. Evlilik şans meselesi... benim çevremde mantık evliliği yapan ya da görücü usülü evlenip mutlu olan çok insan var zaten bu tavsiyeyi yapan onlar. Aşık olup evlenip birkaç yıl sonra boşananlar da var. onlar da hiç evlenme diyor :) galiba ben anlaşıp sevebileceğim birini bulunca evlilik yapmaya karar verdim. Her şeyin hayırlısı....
5 sene evlilik şartı yok muydu ki?
Evlat edinmede 30 yaş üstü olma sarti var ya da çocuğu olmuyordur 20li yaslarda bir cifttir o zaman 5 yil evli.olma sarti varevli olacaksın belli bir süre , gelirin olacak hemde hatırı sayılır , vs vs
Bahsettiğiniz örnekler ilk cocuklar degil. Elbette 40li yaslarda da anne olunabilir sonucta evlilik nasip.isidir benim bir tanıdığım vardı 40inda evlenmis 41de dogum yapmış o zaman icin 43 yasinda 2 yasinda cocuk annesiydi ve belki de yeni anne olduğu icindir, cok enerjisi yüksek pozitif güler yüzlü bir insandı.Yaş konusuna takılanları anlamıyorum doğrusu.. benim bi arkadaşım 44 yaşında 4. çocuğu doğurdu bi başkası 40 yaşında 3.yü... tabi süpriz gebeliklerdi ama doğurmayı tercih ettiler. Kaldı ki anadoluya gittiğinizde ileri yaşlarda çocuk sahibi olan bir sürü kadın var. Benim sorunum yaş ya da o çocuğa bakamamak değil. Tek başına olmak. Evliliği yürütememekden korkmak...
Kuzenim de öyledir. Cok saftir hemen kanar.Bu konuyu takipteyim, bende kendimi senin gibi hissediyorum bu aralar. En son konu açmıştım, yedekteki kadın olduğumu öğreneli 10 gün oldu. Başlangıçta senin gibi biri benimle ya aşırı mutluyum diyen erkekler (hayatıma giren çoğundan duydum bunu, son erkek arkadaşım dahil) sonrasında baştaki özeni göstermedi hiç bir zaman. Bu sonuncusu da yedeğe almış beni o cücük beyniyle. Ben giyim kuşamımdan tut, hal ve hareketlerim, konuşma ve davranış şeklim önce çok ilgi çekiyor. Çok havalı duruyorsun ama çok saf kalplisin, çok iyi niyetlisin, hiç kötülük düşünmüyorsun, kimseyi çekiştirmiyorsun... bu cümleleri o kadar çok duydum ki. Adamın diğer sevgilisi nişanımız olacak diye hazırlık yapıyor, bu beni arayıp bana dua et sıkıntılarım var atlatayım seninle adım atalım, lütfen o kalbin hep temiz kalsın, sen melek gibisin ben seni kaybetmek istemiyorum, yuva kuracaksam doğru kişi sensin diyor. Türkçesi saf gibi bana inanmaya devam et, ben biraz daha eğleneyim, nasıl olsa senden kötülük gelmez eğer evlenmeye niyetlenirsem sen ceptesin... demem o ki, giyim kuşam, hal tavır önemli ama kalıcı etki bırakmıyor. Taktiklere inanan biri değildim ama sanırım bundan sonra öyle bi yol izlemem gerekiyor
"Evlatlik almak" degil "evlat edinmek"!Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama evlenip mutlu bir yuva kurabilecek bir yaşta iken evlatlık almak pek mantıklı bir fikir değil, böyle bir şeyi çevrem de kabul etmez zaten. 50li yaşlarda düşünebilirim. Tabi o zaman yaşça büyük bir çocuk düşünürüm. Zaten ilerde evlenip kendi çocuğum olsa bile, koruyucu aile olmayı düşünüyorum. Olmadı okul masraflarını filan karşılarım. Evlilik şans meselesi... benim çevremde mantık evliliği yapan ya da görücü usülü evlenip mutlu olan çok insan var zaten bu tavsiyeyi yapan onlar. Aşık olup evlenip birkaç yıl sonra boşananlar da var. onlar da hiç evlenme diyor :) galiba ben anlaşıp sevebileceğim birini bulunca evlilik yapmaya karar verdim. Her şeyin hayırlısı....
Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Sadece çocuk için evlenilmez. Belki olmayacak?Arkadaşlar ben 42 yaşında hiç evlenmemiş, iyi bir kariyeri olan, kendi çocuğuna bakabilecek ekonomik gücü olan bir kadınım. Mantık evliliği yapmak kesinlikle bana uygun değil. Aşk ve sevgi olmadan evlenmeyi istemem. ancak bu zamana kadar aşık olup evlenebileceğim birisi karşıma çıkmadı ve çocuk sahibi olmak için son bir iki yılım kaldı... açıkçası nasip böyleymiş deyip kaderime razı olmuşken, etrafımdaki insanlar mantık evliliği yapmam konusunda ısrarcılar... "evlen çocuğun olsun, yürümezse boşanırsın, sonra ilerde yalnız kalınca çok pişman olursun..." diyen çok insan var... sizce... bir çocuk bir kadının yaşamını olumlu olarak değiştirebilir mi? açıkçası şu anda her şeyim olmasına rağmen mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim..
Peki o cocuklara yazik olmayacak mi? Dusunsene baban kim bilmiyorsunArkadaşım 43 yaşında ve evlenmedi . Çocuk istediği için sperm bankasından hamile kaldı. İkiz bekliyor . Yani çocuk sahibi olmanın tek yolu evlenmek değil. Bekar bir kadın olarak bir çocuğa koruyu.yucu anne de olabilirsiniz anne olmak için evlenmeyin hem size hem bebeğe hem o adama yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?