Çocuk istemeyen eş

Evlenince neden fikrini değiştirmiş ?
Evlenince fikrini değiştirmemiş başından beri yalan söylemiş. Çocuk istediğimi biliyordu o istemese onunla evlenmeyeceğimi de biliyordu. O yüzden istiyorum dedi. Köprüyü geçince de eski haline döndü. Kısacası kandırdı...

İyi bir tazminat isteyin de aklı başına gelsin.

Maddi kısmı ne kadar toparladınız mesela?
Zengin mi oldunuz artık?
Muhtemelen maddi olarak yetememekten korkuyor ki çok da haklı.
Eşin dostun çocuk sormasıyla, yaşım gidiyor yapayımla çocuk yapılmaz.
Yetebilecek misiniz, bakabilecek misiniz..
Hele de ülkemiz şartlarında.
İstediğiniz gibi bir eğitim aldırmak, Allah korusun bir sağlık sıkıntısı olduğunda tedavi ettirmek, süt emmediğinde 1 mama almak, donanımlı bir şekilde yetiştirmek için tonla para dökeceksiniz. Hele etraftaki kötülükleri, başıboş gezen tacizci, tecavüzcü, katilleri saymıyorum bile.
Bunları belki evlenmeden önce düşünmemiştir ama şimdi düşünüyor olabilir.
Siz de çocuğu niye istediğinizi ve olursa nasıl büyüteceğinizi bir düşünün o arada.
Bu zamanda çocuk yapmak pek akıl işi değil diyorum linçlemeyi göze alarak.

Bunların hepsini ben de düşünüyorum. Söylediklerinizde haklısınız. Çocuk sahibi olmak gibi bir beklentim yoktu zaten evlenirken. Tek sıkıntı ilk başlarda müthiş gönüllü, istekli olan adamla artık bu konuyu hiçbir şekilde konuşup, netlestiremiyor olmamız. Beni değil çocukla ilgili konuşan eş dostu bile tersliyor bazen. Benim de bir hayatım var evliliğimden ibaret değilim ama bir çocuk olacaksa en azından ilk zamanlarında yanında olmak isterim. Ona göre bir yol haritası çıkarmaya çalışıyorum.
Zengin olmadık ama rahatladık maddi anlamda. Çocuk olacaksa daha fazla ertelemek istemem. Eşimin bir çeşit eklem rahatsızlığı var. Ağırlık kaldıramıyor mesela, hızlı hareket edemiyor. Yaş ilerledikçe bu sorunlar daha da artabilir ve çocuğun her şeyine tek başıma koşmak beni korkutuyor.
Teşekkür ederim.

İlk başta isterken (evlenmeden önce yani) şuan istememesi garip geldi bana. sanki başka bir durum var gibi inan anlam veremedim yazdıklarını okuyunca..

Bebek ve çocuk fikri evet çok önemli ve ciddi bir karar... karşılıklı olmalı bu durum ancak sırf eşin istemiyor diye annelik hakkın neden elinden alınsın ki senin.

Sırf onunla evlisin ve o istemiyor diye senin annelik hakkını gasp etmiş oluyor. Bence istememesinin çok farklı bir nedeni var, ilk isteyip sonra istememesi çok garip çünkü..

Evhamlarında da gayet mantıklısın...

Bende istemeyen birinin çocuğu zorla olmasina karşıyım. Ayni fikirdeymisiz aslında.

Sorumluluk almamak icin istemiyordur.Ee birde maddi yonden de dusunuyorsa kendini sikintiya sokmak istemiodur.Sizde calisiosaniz hamilelik ve bir süre calisamayacaksiniz gelirde kesilecekse neden istesin?Zaten 35 yasindaysa dediginiz gibi cocuk 15 yasina girdiginde adam 50 yasinda olacak hevesi kalmamistir dusundukce

Kiradayiz ve bu pandemi dönemi verilen ertelemeli krediden çekti bana fikrimi sormadan. Yani şimdi odemesek de birkaç ay sonra odeyecegimiz bir borcumuz oldu.

Ne için kredi çekmis? Ve anladigim kadari ile çalismiyorsun. Bir bebegin maddi külfetinden haberin varmi? Mama bile 100 lira, bezlerde çok pahali. Ve bu pandemi süreci daha ne getirecegi bilinmiyor. Fiyatlar dahada pahalanacak. Ihtiyaç olmasaydi, kredi çekilmezdi.

O bebek rizki ile gelir hiç dogru degil. Olsa, sokakta mendil satan çocuklar olmazdi. Hele Türkiyede hersey pahali, bir iki kitap, ilerde kres, okul,.. Bunlarin hepsi düsünülmesi lazim.

Üni'ye gitmek tehdit ile olmamali, cidden gitmek istemelisin. Yarin birgün ne olacagi bilmiyorsun, esin isinden olur, bir kaza yada hastalik geçirir, çalisamaz,...

Daha yasin genç. Önce kendi ayaklarin üzerinde dur, sonra çocuk iste. Cocuk inan öyle "aa güldü ne tatli agucuk gugucuk" birsey degil. Cok agir bir sorumluluk. Uykusuzlugu, hormonlar, maddi konular,...

Evet şuan çalışmıyorum. Bu süreçte işten çıkarılma, maaş alamama ihtimaline karşı çektigini söyledi krediyi. Okulla onu tehdit etmiyorum. Sadece ikisini birden aynı anda yürütemeyebilirim. Eğer hiçbir şekilde çocuk sahibi olmak istemiyorsa bunu bilmek istiyorum.
Çocukla ilgili Söylediklerinizde haklısınız. Kolay bir şey olmadığını biliyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Neticede konustunuz. Karara varilmis, adam simdilik cocuk istemiyor. O halde sen üni'ye basladiktan sonra "ama ben cocuk istiyorum" deme hakki yoktur. Sen önce kendi hayatinda adimlar at. Bir is bul, yada üniye git. Ayaklarin yere bassin. Cocuk çünkü hayatini tamamen kapliyor, hele ilk baslarda. Cocuk disi birseylerin yoksa (mesela is gibi), durum dahada zor oluyor. Ve maddi sorunlarda yanina eklenirse,..

Ki okul ömür boyu sürmüyor ya, 4 yil. O halde 28 olursun, 1 yil içindede is bulursan yada atanirsan 29-30'da anne olursun. Hiç geç bir yas degil. Bu süreçtede evliligin daha saglam olur. Cocuk evlilikte büyük bir stress kayanagidir. Cok erken cocuk sahibi olursaniz, evliliginize daha kötü yansir.

Haklı olabilirsiniz. Teşekkür ederim

Bende geçenlerde benzer bir konu açtım eşim çocuk istemiyor hatta çocuk sevmediğini söyler durur.Evlenmeden önce birimde hayallerimizin içinde geçerdi çocuk mevzusu ama evlenince geçim derdi,borçlar vs bütünüyle değişikliğe sebep oldu.Konuyu asla karşılıklı ve sakin sakin net şekilde konuşamıyoruz bizde.Sözde istiyor ama maddiyat yüzünden şuan olmaz belki ilerde diyor.Ve biz 30 yaşındayız artık..
İleride ama ne zaman muamması beni çıldırtıyor adeta..Anne olma arzumun eşimin tekelinde olması bu kararın da onun emrinde olmadı beni çıldırtıyor ama onu da zorlayamam..
En son bu konu açıldığında bir çocuk dünyaya getirmektense esirgeme kurumundan bir çocuk sahiplenmek daha evlâ dedi ve konuyu bende bitirdi.Ne diyelim biz bu kocalara ?
Adam beni mi anne yapmaya layık bulmuyor?Kendini mi koruyor?
Sizinde durumunuz bizimkine benziyor Allah yardımcınız/mız olsun..Umarım hayalleriniz gerçek olur

İnşallah canım. Gönlümüzden geçen hayirlisi olsun

İstememe nedenini sordunuz mu

Evlenmeden önce istiyorum deyip şimdi istemiyorum demesi sinir bozucu tabiki. Buraya yazdığınız gibi kendinizi net şekilde ifade ederseniz o da size çocuk istememesinin altındaki sebepleri daha net açıklar belki bir planlama yaparsınız hayatınız hakkında ( çocuk, eğitim, ekonomi vs gibi)

Ben de 3 senedir evliyim 30 yaşındayım. Öncesinde konuştuk 3 yıl çocuk düşünmeyelim diye. Birbirimize alışalım bi düzen kuralım dedik. Ki bizim evlilik masrafı denen olayı biz çok çabuk bitirdik ve maddi olarak bir sıkıntımız yok. Bize de 3 yıldır soruyor herkes. Gerçekten artık bıkmış durumdayız. Artık eşime diyorum ki çocuğumuz olmadığını falan düşünüyordur herkes Ki çocuğumuz olmama ihtimali de olabilir. Kimin ne yaşayacağı belli olmaz. Millet böyle sorunca gaza geliyor bi insan Sonra diyorum o çocuğa bakacak olan yetiştirecek olan benim ve nasip olacaksa ben buna hiç bir şekilde engel olamam.
Genç anne olmak genç baba olmak çocukla daha çok vakit geçirebilmek bunları düşünmek planlamak tabiki iyi birşey ama kimin ne kadar süre yaşayacağını nasıl yaşayacağını bilemeyiz. Doğumda vefat eden anneler var mesela. Ya da hastalıklı zor bir yaşam geçirmek vs.
Allah herkesin gönlündekini içine hayır güzellik katarak nasip etsin inşallah.
Biz 6 ay sonra için istediğimize karar verdik Bu 6 ayda yapılacak işlerimiz var. Bu 6 ayı ön hazırlık gibi düşündük. Daha sağlıklı beslenme spor yapma var olan sağlık problemlerini halletme ( diş kontrolü vs) çocuk eğitimi ile ilgili araştırma, bilgi edinme, kitap okuma vs böyle birtakım şeyler.
Aslında ben şu sıralar istiyordum (geçen aylarda planlamıştım) ama pandemi ve eşimin bazı sağlık sorunları sebebiyle erteledik. Hastanelere de gidip gelmeye cesaret edemiyoruz tabi şimdi. Hayırlısı bakalım.

Kiradayiz ve bu pandemi dönemi verilen ertelemeli krediden çekti bana fikrimi sormadan. Yani şimdi odemesek de birkaç ay sonra odeyecegimiz bir borcumuz oldu.

peki o parayı ne yaptı ne için çekti

yani diğer gerekçeleri bana gerekçeleri makul geldi

özellikle de siz gençsiniz

birkaç yıl sonra maddi olarak kenara atıp daha makul bir şekidle bebek sahibi olunabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…