Evlenmeden önce istiyorum deyip şimdi istemiyorum demesi sinir bozucu tabiki. Buraya yazdığınız gibi kendinizi net şekilde ifade ederseniz o da size çocuk istememesinin altındaki sebepleri daha net açıklar belki bir planlama yaparsınız hayatınız hakkında ( çocuk, eğitim, ekonomi vs gibi)
Ben de 3 senedir evliyim 30 yaşındayım. Öncesinde konuştuk 3 yıl çocuk düşünmeyelim diye. Birbirimize alışalım bi düzen kuralım dedik. Ki bizim evlilik masrafı denen olayı biz çok çabuk bitirdik ve maddi olarak bir sıkıntımız yok. Bize de 3 yıldır soruyor herkes. Gerçekten artık bıkmış durumdayız. Artık eşime diyorum ki çocuğumuz olmadığını falan düşünüyordur herkes
Ki çocuğumuz olmama ihtimali de olabilir. Kimin ne yaşayacağı belli olmaz. Millet böyle sorunca gaza geliyor bi insan
Sonra diyorum o çocuğa bakacak olan yetiştirecek olan benim ve nasip olacaksa ben buna hiç bir şekilde engel olamam.
Genç anne olmak genç baba olmak çocukla daha çok vakit geçirebilmek bunları düşünmek planlamak tabiki iyi birşey ama kimin ne kadar süre yaşayacağını nasıl yaşayacağını bilemeyiz. Doğumda vefat eden anneler var mesela. Ya da hastalıklı zor bir yaşam geçirmek vs.
Allah herkesin gönlündekini içine hayır güzellik katarak nasip etsin inşallah.
Biz 6 ay sonra için istediğimize karar verdik
Bu 6 ayda yapılacak işlerimiz var. Bu 6 ayı ön hazırlık gibi düşündük. Daha sağlıklı beslenme spor yapma var olan sağlık problemlerini halletme ( diş kontrolü vs) çocuk eğitimi ile ilgili araştırma, bilgi edinme, kitap okuma vs böyle birtakım şeyler.
Aslında ben şu sıralar istiyordum (geçen aylarda planlamıştım) ama pandemi ve eşimin bazı sağlık sorunları sebebiyle erteledik. Hastanelere de gidip gelmeye cesaret edemiyoruz tabi şimdi. Hayırlısı bakalım.