• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istiyoruz ama kararsızım..

Simdi olay soyle ki her baslangic kilosuna gore hamilelikte alinmasi beklenen bir kilo araligi var. Mesela zayif kisiler icin 14 16 kiloya kadar normal kabul ediliyor. Tabi bu alinacak kilo dedigimin cogu dogumla birlikte gidecek kilo. Bebek yaklasik 3 kilo suyu 1 2 kilo plasenta 2 3 kilo, annenin kan hacmi bir bucuk katina cikiyor. Memede sut uretimi basliyor ve ister istemez meme hacmi de buyuyor. Hamilelikte kilo almadim diyenler kendi yag dokusundan kaybedenler. Kilolu kisilerde beslenme ayarlamasi yapilarak 8 kilo civari bir artis saglikli artis sayiliyor genelde. Dogurduktan sonra bebek, suyu, plasentasi otomatik gidiyor. Kan kaybi da cabasi. Bu yuzden ilk haftalarda ani kilo verildi dusuncesi olusuyor. Once isin matematigini bilelim. Iste ortalama 8 9 kilo fazlasi kilo alinmis sayilmiyor. Mesela bebek 4 kilo olursa 9 10 kilo gibi. Bundan sonraki kisim sizin yag depolarinizla alakali. Gelecek zamanda bebek besleyeceginiz icin 1 2 kilo arasi yag dokusu kazanmaniz da normal. Etti mi size 10 11. Iste bundan fazlasi tamamen sizin yediginiz ictiginizden kendinize biraktiginiz miras olacak. Bu mirasi istemiyorsaniz hamur isi tatli yerine meyve sebze protein agirlikli besleneceksiniz. Bu kisimda fazla kilo alirsaniz iste o ustunuze yapisip kalabilir. Bir de metabolizmaniz filan baya degisecek gebelikle. Emzirme donemi de keza. Ben ilk basta kilo kaybederken bebem alti aylik olduktan sonra hizla kilo almaya baslayip gebelik oncesi kilomu gectim mesela. Tabi bunda hipotiroidi sebebiyle hormon dozumun ayarlanmasi ihtiyaci da etkendi. Sonrasinda bu kiloyu henuz veremedim. Yani dogumdan sonraki alti ayda gebelik oncesi kilomun altina duserken suanda 4 5 kilo fazlam var. Yeme bozuklugunuz varsa onu cozmeden gebe kalmayin derim. Cunku dogum sonrasi sorunlar yeme bozuklugunu cok tetikliyor. Gerisi size ve iradenize kalmis.

Ama bir taraftan da bazı kadınlar görüyorum. 3 çocuğu var fakat kadın gayet fit. Bunu görünce düşünüyorum, o da kadın, o da kadın. Nasıl biri kilo alıyor biri fit kalıyor

Acaba doğum yaptıktan sonra kilo almak doğal bir şey mi, yoksa bazı kadınlar doğum yapmayı aldığı kilolar için bir bahane olarak mı kullanıyor.

Güzel kardeşim sen ortada gebelik bebek yokken de kiloluymuşsun. O gidişat belli durduk yere kimse gebelikte - kiloda olmaz. Olan da çok ters noktadadır ki diyetisyen eşliğinde önlem alıyordur. Yani sen millete bahane ediyor çocuğu diyecek statüde misin Allah aşkına :D

Şişman kız kardeşlerim vurmayın, ben de sizdenim. Konu kilomuz değil, saçma yorum<3

66 67 kilo ila hamile kaldım bulantı döneminde 6 kilo birden verdim kan pihtilasmasi icin igne kullaniyordum süt ürünleri ve yesillikle hazir gıdalarla etkilesime geciyor dikkat et demisti doktorum. Saglikli beslendim inanmazsın agzima bir tane dahi cips atmadim bir fincan dahi kahve icmedim meyve sebze et türü yedim ceviz findık yedim kahvaltilarda canim tatli cekince incir kayisi yedim canim fastfood istiyordu ama pandemiydi her yer kapalıydı umut olmayınca tabii yemedim.68 le doguma gittim 3520 gram dogdu kızım ben dogumun ertesi günü yine 68 kiloydum sok olmuştum ee dedim neden kilo veremedim o kadar cocuk dogurdum agirlik gitmedi doktor kimi insan vermez demisti yapi meselesi o durumun icine düsmeden bilemezsiniz ben kızim alerjik diye emzirdigim icin diyet yaptım yedigim seyler sınırlıydi dayandim glutene zeytine patatese pilava maalesef 3 yıldir 68 69 arasi gidip geliyorum.Görümcem dogum yapti 85 kiloya cikmisti 30 gün icinde gidiverdi kilosu düstü 60 a

Biraz bünye biraz irade meselesi. Ben mesela son ayima girdim ve 5kilo aldım bunun 3 kilosu bebek zaten şu an. Ama eşimin de sayesinde çok dikkatli beslendim. Benim canım istediginde eşim frenledi pasta börek konusunda ve beni zorla da olsa nerdeyse her gün yürüyüşe götürdü. Hep çok soylendim ama iyiki yapmış diyorum. Bunları yapabilirsiniz çok kilo almadan süreci tamamlarsiniz ama dediğim gibi irade çok önemli.
Zorla yürüyüşe gitmek zorunda kalmak ve hamilelik sürecinde dahi sadece 5 kilo almaya özen göstermek de normal gelmedi bana minimum 8-9 kilo alınmalı denilirken hem de. Çift olarak bu derece aşırı dikkat etmenizin hastalık vs gibi bir durumdan kaynaklı sağlık sebebi mi var acaba?

Merhabalar. Ben daha önce açtığım bir başlıkta kilo sorunumdan bahsetmiştim. Şimdi başka bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden

Eşimle ben 2 senelik evliyiz. Eşim çocuğumuz olmasını çok istiyor. Ve ben de istiyorum. Fakat bir konuda çekincem var

Çevremde gördüğüm kadınların çoğu, doğum yaptıktan sonra en az 10 kilo alıyor. Şimdi bunu görünce, ben zaten kilolu bir kadın olarak, geri dönülemez şekilde iyice kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda

Ama bir taraftan da bazı kadınlar görüyorum. 3 çocuğu var fakat kadın gayet fit. Bunu görünce düşünüyorum, o da kadın, o da kadın. Nasıl biri kilo alıyor biri fit kalıyor

Acaba doğum yaptıktan sonra kilo almak doğal bir şey mi, yoksa bazı kadınlar doğum yapmayı aldığı kilolar için bir bahane olarak mı kullanıyor.

Ben de yapsam mutlaka kilo alır mıyım, yoksa kendime dikkat edersem fit kalabilir miyim. Yorumlarınızı bekliyorum
Abartmayın isterseniz.Kilo da alınabilir.Vucutta çatlak da oluşabilir.Sezaryen dikişi karnı da sonuçta dünyaya bir canlı getiriyorsunuz.

Hamilelik değil de emzirirken ben çok zorlandım iki saat bir şey yemediğimde elim ayağım titriyordu o dönem kilo almıştım

Merhabalar. Ben daha önce açtığım bir başlıkta kilo sorunumdan bahsetmiştim. Şimdi başka bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden

Eşimle ben 2 senelik evliyiz. Eşim çocuğumuz olmasını çok istiyor. Ve ben de istiyorum. Fakat bir konuda çekincem var

Çevremde gördüğüm kadınların çoğu, doğum yaptıktan sonra en az 10 kilo alıyor. Şimdi bunu görünce, ben zaten kilolu bir kadın olarak, geri dönülemez şekilde iyice kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda

Ben de yapsam mutlaka kilo alır mıyım, yoksa kendime dikkat edersem fit kalabilir miyim. Yorumlarınızı bekliyorum
Vücudunuz kilo almaya müsaitse alırsınız tabi ki. Herkesin yapısı farklı.
O incecik kalanların genetik olarak vücut yapıları öyle, şanslılar bu bakımdan. Kilo alsalar bile çabucak veriyorlar, çünkü vücutlarının default'u ince zaten. Hiçbişey yapmasalar bile vücut kendiliğinden default'a dönüyor.

Hamilelikte veya doğum sonrası kilo almayacağınızı kimse garantileyemez maalesef. Alabilirsiniz eğer yapınız müsaitse. Ama vermek de sizin elinizde, sıkı bir diyet ve sporla doğum kiloları da verilebilir.

Niye bahane olarak kullanalım ayol. Hamileyken kilo aldım. Sonra da veremedim. Yiyorum hoşuma gitti bu hayat sefam olsun. Şu lafa irrite oluyorum. ❤️
veren veriyor bazısı emzirirken incecik kalıyor. Ama ben tam aksine çünkü deli gibi acıkıp yiyordum. Şekerim çok düşüyordu. O acıkmalara irade gösteren çok kilo veriyor işte.

Hamilelikte kilo alınıyor bu bir gerçek ama kontrollü bir şekilde olması sizin elinizde. Ben 50 kilo ile hamile kalıp 22 kilo almıştım. Benim ki normal değildi ama zaten kilolu olmadığım için tolere edilebilir dedi doktorum. Sonrasında bir yıl içinde de eski kiloma döndüm zaten. Bebek için değil ama önce kendi sağlığınız için kilo vermeyi deneyin derim.

+14 aldim her iki gebeligimde. Doğumda 5 6 kilo gidiyor zaten. Bünyeye göre değişmekle birlikte iki yılda vücut kendini topluyor. Bazi kadınlar annelik icgudusuyle sut olsun diye gereğinden fazla yiyip tekrar kilo alabiliyorlar, bu da irade ve bilgiyle ilgili bir durum. Duzenli yürüyüş ve biraz dikkatle şu anda doğum öncesi kilomdayim. Hafif göbeğim dışında bir şikayetim yok. Spor yapsam o da gidecek ama belim ağrıyor, sadece yürüyüş yapabiliyorum. Kilo vermenin bir sağlık sorunu yoksa irade işi olduğunu düşünüyorum...

ŞAKAMISIN SEN YA 7 YILDIR ANAM AĞLADI COCUK OLSUN DİYE. OĞLUŞUM YAŞASAYDIDA 120 KG OLSAYDIM KEŞKE. KOLAYMI ÖYLE HAMİLE KALMAK ÖYLE PAT DİYE KALINMIYOR.AZ YE SENDE

Önce zayıflayın. Siz çok yiyorum demiştiniz. O yeme alışkanlığı ile sizin hamilelik ve emzirme süreci sancılı geçer.

Evlenirken ben böyle mi aldım seni, ayı gibi oldun, yeme artık diyen bir yaşam formundan üremeyi mi düşünüyorsunuz? Neden? Boşuna kafa yormuşsunuz bu kadar kilo üzerine. Kilo bu, alınır da verilir de. Ama geri zekalı bir koca kolay kolay alınıp verilmiyor işte.
Ama abla da çik dirist diil bunu da ekleyelim. Evlenene kadar beni kimse almaz diye sen diyet yap yap sonra +25

Evlenirken ben böyle mi aldım seni, ayı gibi oldun, yeme artık diyen bir yaşam formundan üremeyi mi düşünüyorsunuz? Neden? Boşuna kafa yormuşsunuz bu kadar kilo üzerine. Kilo bu, alınır da verilir de. Ama geri zekalı bir koca kolay kolay alınıp verilmiyor işte.

Ama abla da çik dirist diil bunu da ekleyelim. Evlenene kadar beni kimse almaz diye sen diyet yap yap sonra +25
konu sahibi troll ya ciddiye almayın. Yabancı bir instagirlü profil fotosu yapmış, diğer konuda bu benim evlenmeden önceki halim dedi yarıldım :D

14 kilo aldim hamileligim boyunca dogumdan 20 gün sonra 12 kilosunu vermiş durumdaydım, suan 24 günlük anneyim +2 kilo kaldı üzerimde, elbet verilir.
Ama ona rağmen çatlaklarım oldu mu oldu.

Canım benim bir arkadaşım hamileliğin ilk üç ayında mide bulantisindan 8 kilo vermişti ve şimdi doğumuna bir aydan az var daha yeni hamile kaldığı kiloya geri döndü bu tamamen seninle alakalı bir şey çocuğun için sağlıklı beslenmek istediğinde zaten fazla kilo gelmez yani istiyorsan hemen bir doktora gitmelisin bence

Back
X