• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istiyoruz ama kararsızım..

Zorla yürüyüşe gitmek zorunda kalmak ve hamilelik sürecinde dahi sadece 5 kilo almaya özen göstermek de normal gelmedi bana minimum 8-9 kilo alınmalı denilirken hem de. Çift olarak bu derece aşırı dikkat etmenizin hastalık vs gibi bir durumdan kaynaklı sağlık sebebi mi var acaba?
Doktorlar zaten düzenli yürüyüş sürekli öneriyor hamilelikte yapılabilecek en ideal spor. 5 kilo alcam diye kasmadim ayrıca dikkat edince o kadar almış oldum ve doktorum aldigim kilodan çok memnun. Minimum 8-9 kilo diye bişey de ilk kez sizden duydum. Hamileliğin başından beri 3 doktor takibine girdim 3ude en fazla 9-10 almaya bak doğuma ne kadar az kilo almış girersen o kadar rahat doğum yaparsin dedi. Sonuçta diyet falan yapıyor değilim. Sağlıklı şeylerle 3 ana öğün 1 ara öğün şeklinde beslendim hep. Dikkat ettiğim tek şey tatlı ve hamur işi oldu.

Hamilelikten önce insülin direnci teşhisi konmuştu bana. Ben de diyet ve sporla 26 kg vermiştim. Sonra hamile kaldım. Beslenme düzenim değişmedi. Beynimde halletmiştim. 9 ayda 5 kg aldım. Bugün doğum yapalı 13 gün oldu. 11 kg vermişim hamile kaldığım kilodan daha zayıfım. Ben almadıysam kilo bence siz de beynen hallettikten sonra almazsınız. Hayatım boyunca hep şişmandım. Çocukluğum bile şişmanlıkla geçti. Mutlaka bütün değerlerinize baktırın hamilelikten önce.

Hamilelikten önce insülin direnci teşhisi konmuştu bana. Ben de diyet ve sporla 26 kg vermiştim. Sonra hamile kaldım. Beslenme düzenim değişmedi. Beynimde halletmiştim. 9 ayda 5 kg aldım. Bugün doğum yapalı 13 gün oldu. 11 kg vermişim hamile kaldığım kilodan daha zayıfım. Ben almadıysam kilo bence siz de beynen hallettikten sonra almazsınız. Hayatım boyunca hep şişmandım. Çocukluğum bile şişmanlıkla geçti. Mutlaka bütün değerlerinize baktırın hamilelikten önce.
Kesinliklw bence de her şey beyine bitiyor

Merhabalar. Ben daha önce açtığım bir başlıkta kilo sorunumdan bahsetmiştim. Şimdi başka bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden

Eşimle ben 2 senelik evliyiz. Eşim çocuğumuz olmasını çok istiyor. Ve ben de istiyorum. Fakat bir konuda çekincem var

Çevremde gördüğüm kadınların çoğu, doğum yaptıktan sonra en az 10 kilo alıyor. Şimdi bunu görünce, ben zaten kilolu bir kadın olarak, geri dönülemez şekilde iyice kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda

Ama bir taraftan da bazı kadınlar görüyorum. 3 çocuğu var fakat kadın gayet fit. Bunu görünce düşünüyorum, o da kadın, o da kadın. Nasıl biri kilo alıyor biri fit kalıyor

Acaba doğum yaptıktan sonra kilo almak doğal bir şey mi, yoksa bazı kadınlar doğum yapmayı aldığı kilolar için bir bahane olarak mı kullanıyor.

Ben de yapsam mutlaka kilo alır mıyım, yoksa kendime dikkat edersem fit kalabilir miyim. Yorumlarınızı bekliyorum
Çok kilolu olarak hamile kaldım. Doğumdan çıktığımda aynı kilodaydım. Emzirme döneminde kilo aldım ben. Süt kesilme korkusuna helva bilmem ne. Onları vermeye çalışıyorum şimdi. Ne kadar kiloluysanız o kadar az kilo alıyorsunuz hamilelikte.

Merhabalar. Ben daha önce açtığım bir başlıkta kilo sorunumdan bahsetmiştim. Şimdi başka bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden

Eşimle ben 2 senelik evliyiz. Eşim çocuğumuz olmasını çok istiyor. Ve ben de istiyorum. Fakat bir konuda çekincem var

Çevremde gördüğüm kadınların çoğu, doğum yaptıktan sonra en az 10 kilo alıyor. Şimdi bunu görünce, ben zaten kilolu bir kadın olarak, geri dönülemez şekilde iyice kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda

Ama bir taraftan da bazı kadınlar görüyorum. 3 çocuğu var fakat kadın gayet fit. Bunu görünce düşünüyorum, o da kadın, o da kadın. Nasıl biri kilo alıyor biri fit kalıyor

Acaba doğum yaptıktan sonra kilo almak doğal bir şey mi, yoksa bazı kadınlar doğum yapmayı aldığı kilolar için bir bahane olarak mı kullanıyor.

Ben de yapsam mutlaka kilo alır mıyım, yoksa kendime dikkat edersem fit kalabilir miyim. Yorumlarınızı bekliyorum
Kilolu bir kadın olarak hamile kaldım. İlkinde 73, ikincide 75 kiloydum. Hamileliklerimi +10 kiloyla tamamladım. Doğumdan sonraki 40 günde bütün kilo gitmişti. Doğum sonrası kiloya kilo eklemek cahillikten bence. Bol bol tatlı ye sütün olsun, ye iki canlısın gibi söylemlere kulaklarınızı tukayacak boğazınıza sabredeceksiniz, daha doğrusu abartmayacaksınız. Tatlı da tüketseniz protein de tüketseniz süt geliyor. Hamileyken de emzirirken de protein ve sıvı ağırlıklı beslenir kontrolsüzce 3 beyaz tüketmezseniz kilonuzu korumayı rahatça başarırsınız. Hamilelikler sonrası kilo verilemez, metabolizma değişir diye bir şey yok. Ben 2. Doğumdan 3 yıl sonra 1 yıllık bir diyetle 17 kiloya yakın verdim. Doğum ve emzirme sonrası kilo alan insanlar sütten kestikten sonra halâ emziriyormuş gibi yemeye devam edenler. Tamamen irade ve bilinçle alakalı şeyler bunlar

Şu an profildeki teyze fotosunun kullanıldığından haberdar mı acaba 🙄
Haha değiştirmiş profil fotosunu. Ben başta kadını beğendiği için profil fotosu yaptı sandım ama o kişi benim dedi :KK48: Bence erkek bile olabilir bu üye. Yani insan fake bir profil oluşturacaksa sarışın, 34 beden, ünlü ve taş gibi yabancı bir fenomeni kullanmaz yahu. Biraz mütevazı davranır. Millet de uzun uzun akıl veriyor :rolleyes:

Haha değiştirmiş profil fotosunu. Ben başta kadını beğendiği için profil fotosu yaptı sandım ama o kişi benim dedi :KK48: Bence erkek bile olabilir bu üye. Yani insan fake bir profil oluşturacaksa sarışın, 34 beden, ünlü ve taş gibi yabancı bir fenomeni kullanmaz yahu. Biraz mütevazı davranır. Millet de uzun uzun akıl veriyor :rolleyes:
Bi ortası da yok ki ya taş gibi bir fenomen ya da tonton bir teyze jsjsjjsjs

Amaaan hamilelik ve emzirme dönemi bence çokta kasmaya gerek yok. 3-4 ay zaten bulantı, kusma geçiyordu istemde kilo alamamıştım ama sonra Kilo alınırsada alınsın yahu, nedir yani. Ben iki hamilelğimdede gönlümce yedim içtim, aman tek kişilik yesende yeterlere takılmadım hiç. Canım istedi yeri geldi 5 kişilik yedim. Gece aklıma esiyordu hadi gidip bol çikolatalı waffle yiyelim diyordum eşime. Asla yarını bekliyemem heöen şimdi yiyelim diyordum gidiyorduk bi güzel patlatıyorduk. Haftada 3-4 yürüyüş yaptım kolay doğurmak için onun dışında vallah hiç takılmadım. Gayetde kilolu doğum yaptım ikisindede 90a yakındım sonra hepsini diyetisyen ve sporla verdim, çok iş sanki. O dönemler birdaha asla gelmeyecek. Şuan yıllardır 38 bedenim. Düzenli spor ile fit ve sıkıyım. Tatil şu bu derken 3-5 kilo alsam hemen diyete girip geri veriyorum kısa sürede. Çocuk doğurdum diye yuvarlanmiyorum ama ozamanlarıda aman kilo almim diye kendime eziyet etmedim hiç zaten 2 bilemedin 3 kez olur hayatda

47 kilo ile hamile kaldım
63 kiloya çıktım doğuma kadar
sonra yavaş şekilde verdim ama çok da veremedim. Kızım 4.5 yaşına geldiğinde 55 kiloydum ki boyuma göre ve kilo aldığım bölgelere göre kötü bir görüntüm olduğunu düşünüyordum
2 ay diyet ve spor yaptım şu an 47 kiloyum yine
kilo almam hamilelikle beraber kolaylaştı ve yaşım büyüdüğü için vermek zorlaştı ama 2 ayda 7 kilo da verebildim.
sadece artık almaya daha meyilliyim bi de ne kadar hamilelik öncesi kilomda olsam da kalçalarım o zamana göre daha geniş.

51 kilo ile hamile kaldım +9 kilo ile doğuma gittim,1 ayın sonunda 48-49 dum.
2.çocukta 49 ile hamile kaldım +13 kilo ile doğuma gittim,1 ay sonra iki çocukla 46 ya düştüm.
4 sene 50 ye ulaşamadım peşlerinde koşup emzirmekten,şuan aradan 6 sene geçti 53 kiloyum.

Lise dönemim hep kilolu geçti,kilo almaya çok müsait bir yapım var hızla kilo alabilirim.Bunu bildiğim için hep dikkat ettim,yürüyüş yaptım az yedim dengeli beslendim.Gayette normal kiloda ve sağlıklı doğdular.

Emzirme döneminde de kulağımı tıkadım yok şunu ye,yok şu süt yapar muhabbetini hiç dinlemedim.Düzenli uyudum,Bol su içip,dengeli beslenip sık sık emzirdim ve arada sağdım.Süt yapan tek şey sıvı tüketimi ve memeleri uyarmaktır.

Yani bebek aç kalır yok süt olmaz mantığıyla yedirip içirerek kilo aldırıyorlar.Süreci abartmadan dengeli götürürseniz kilo veren dahi var.

Konu sahibi troll arkadaşlar boşuna tavsiye vermeyin 😉

Doktorlar zaten düzenli yürüyüş sürekli öneriyor hamilelikte yapılabilecek en ideal spor. 5 kilo alcam diye kasmadim ayrıca dikkat edince o kadar almış oldum ve doktorum aldigim kilodan çok memnun. Minimum 8-9 kilo diye bişey de ilk kez sizden duydum. Hamileliğin başından beri 3 doktor takibine girdim 3ude en fazla 9-10 almaya bak doğuma ne kadar az kilo almış girersen o kadar rahat doğum yaparsin dedi. Sonuçta diyet falan yapıyor değilim. Sağlıklı şeylerle 3 ana öğün 1 ara öğün şeklinde beslendim hep. Dikkat ettiğim tek şey tatlı ve hamur işi oldu.
Demek ki bu sizin boy kilo orantınızla alakalı doğrudur. 150 boylarında normalde de 40 kilolalardaysiniz size aniden 10 kilo artışı fazla kaçabilir evet.

Bir önceki mesajinizda eşim yürüyüş için zorlasa da, ya da börek vs ye dikkat etmem gerektiği konusunda uyariyordu gibi ifadeler kullandığınız için yorum yaptım. Her şey sizin için okeyse benlik bir durum zaten yok. Ben ya eşiniz durduk yere size mobbing yapıyor ya da hastasıyız bs diye düşünmüştüm. Boy ve kilonuzla da alakalı olmuş olabilir tabii doğrudur.

Demek ki bu sizin boy kilo orantınızla alakalı doğrudur. 150 boylarında normalde de 40 kilolalardaysiniz size aniden 10 kilo artışı fazla kaçabilir evet.

Bir önceki mesajinizda eşim yürüyüş için zorlasa da, ya da börek vs ye dikkat etmem gerektiği konusunda uyariyordu gibi ifadeler kullandığınız için yorum yaptım. Her şey sizin için okeyse benlik bir durum zaten yok. Ben ya eşiniz durduk yere size mobbing yapıyor ya da hastasıyız bs diye düşünmüştüm. Boy ve kilonuzla da alakalı olmuş olabilir tabii doğrudur.
Kötülüğüne bi zorlama yok doktorun tavsiyesi yönünde zorluyor tembelliğe kacmiyim diye. Yürüyüş hem kilo kontrolü için faydalı hem de vücudu doğuma hazırlayan güzel bi spor. 168 boy 70 kilo ile hamile kaldım. Önemli olan bebeğin saglikli olması zaten.

Back
X