Çocuk meselesi

Ilişkiden sonra yataktan hemen kalkmayın, birkaç dakika bacaklarınızı komple havaya kaldırarak ( popoda hafif yukarıda olacak) uzanmaya devam edin.
Kitapçıda çalıştığım dönemde bir kitapta okumuştum, kitabın adını hatırlamıyorum ama baya baya satan bir kitaptı.
Eşiniz sizi bu vaziyette görmese iyi olur tabi, karım çıldırmış demesin

Hayranım o kolay hamile kalanlara ya
Tek seferde filan oluyor ya
Aylardır aynı kişiyle sık sık denememizr rağmen tık yok

Canım inan bebişler gelecekleri zamani kendileri belirliyorlar. Bana evlenmeden önce infertilite teshisi koydular zaten 3 ayda bir regli olurdum cogunlukla. Evlendigimde korunmadik esim evlat ediniriz dedi. Evliligimin 2.ayı bittiginde regli olamiyorum diye diktora gittim hamile kalmişim hemde ilk geceden. Ozamanlar yumurtlama zamani vs hic bilmiyordum hergece hamile kalinir saniyordum. 5 yıldirda 2.cocuk icin yemedigim icmedigim kalmadi.ovulasyon testine maaş bagladim resmen. Regli ertesinden itibaren gün aşıri değerlendirdigimde oldu. 3 aşılama, ilac tedavisi ,vitaminler,oturma banyolari vs. olmadi olmadi. Bir evdeki laminantlari kemirmediğimiz kaldı eşimle. Kasım ayında artik sinir oldum iliskiye girmek bile istemedim.koskoca ayda sadece tek iliski oldu ve o iliskiyle hamile kalmişım. Stres %100 etkiliyor. Düsünmemeye çalış üstüne gittikçe olumsuz oluyor. Rabbim her isteyene nasip etsin.

Bu muhabbeti senle yaptığım 3. Ay

Dün çok yakın bir dostum var onunla konuştuk oda bebek istiyor.
Oda aynı şeyi dedi
Bence biz bir grup kuralım bebek isteyenler diye skdjskdk
Ya da 3 müz birleşir selenayı çağırırız
Olacak olacak ben inanıyorum

Selene çağırmalı kısmı da denerim bak
3. Sıraya koydum onu da
İlk 2 dolu kusura bakmasın

işte bunu konuşmak bile bir stres aslında

şimdi mesela burası sanal ortam içimi döküyorum diye düşünüyorsunuz ama yine de beyin odaklanıyor

hep yazanlar çok yoğun olduklarını, ani bir taşınma, ani bir işe başlama yahut işsizlik ya da ailede bir rahatsızlık vs olunca olduğunu söylüyorlar hatta bir arkadaşım doçentlik sınavı çalışırken hamile kalmış 38 yaşında

evet odak dağılıyor çünkü beyin de rahat kalınca bebek geliyor

ha ben akıl veremeyeceğim zira benim oğlu tüp bebek

karar verdik bir yıl uğraştık eşim en son ovülasyon testi alalım dedi

sonra Eylül de muayene ile öğrendik ki hiç sperm yokmuş yani bir yıldır uğraştığımız da boşunaymış

bir sonraki Ağustos ta bebek kucağımızdaydı

stres ve bir etken ama biraz da olursa olur olmazsa bu tarz çözümler var demek lazım

Haklısın damdan.
Yalan değil bende istiyorum ama illa şimdi şuan olsun diyemiyorum çünkü iş yoğunluğum var, stajım var, ödemem gereken borçlar var biliyorsun.
Aslında ne kadar geç o kadar iyi.
Benim istediğim şey sonradan aranmaması durumu.
Cidden şuan tamam dediğimde hamile kalabilmek.
O yüzden bazen taksam da çoğu zaman takmıyorum.
Buraya da işte makara olsun :)

aslında hani tam şimdi değil hissi de bir baskı

o da hep istediğim anda olsun hissi

evet insan onu istiyor aratmasın beklenmesin ama işte gerdikçe daha zorlaşıyor

hayırlısı olsun demek lazım mesela ben tüp bebek transferinden sonra da gerilmedim hatta sonucu aldığımda işyerimdeydim ve odamda bir çok kişi vardı, açtım telefonu dinledim sonucu, tamam dedim ve kapattım

yani o telefonu açarken vs gerilmemiştim

olmazsa da olmaz diye çıkmıştım galiba yola

Bir yanım olsun istiyor bir yanımda olursa nasıl bakacaksın diyor.
Yani maddi yönden biliyorsun beni işi bırakmak şuan facia.
Sonra da diyorum ömür biter, borç bitmez olsun diyorum.
Gel gör ki ne beynim anlıyor ne kalbim, araftayım.
O yüzden saldım olursa olur, olmazsa başka yöntemler diye.
Baskı bana her yönden herkesten var ama takmamaya çalışıyorum.
Nasip kısmet artık.

Ben düşünmediğim gibi öyle beklemiyordum ki hamileliğimi de bir geyiğin sonucunda öğrendim, şüphem bile yoktu

Bu ermiş ruh hali en başlarda bana pek mümkün gelmiyor doğrusu
Artık beklemekten bıktığım anda gelecek sanırım aman nolursa olsun hissi
Şimdi daha çok ama her şeyi denemedik modundayım
Ya da ben şimdilik öyle sanıyorum

Dip not her şeyi denemeden kafayı bozmuşum ben

Kafayı bozmak vs değil seninki

Aslında ermiş ruh hali vs de değil çaresizlik

Ha biraz da mesleki deformasyon

Hep kötüyü düşün hep kötüyü düşün ile yaşıyoruz

Önünü kış tut yaz gelirse mutlu ol modu ile yaşıyorum

Biz Kıbrıs ta sperm bankasına mı gitsek boyutundaydık bu nedenle o gelecek habere bel bağlamak çok zordu

olursa olur demiştim hep ama hiç de kafamı bol bırakmamış hatta çok stresli bir iş dönemi geçirmiştim ben bu sayede daha rahat geçirdim bu süreci

Eşim daha stresliydi tabii bir de bu süreçten kendini sorumlu tuttuğu için onu da dik tutmak bana kalmıştı

Ben de bir açıdan bu kadar gündemimi meşgul etmesini bir iş yaşantım olmamasına bağlıyorum
Öğretmenim ve marttan beri evdeyim neredeyse
Tamam evden de ders veriyoruz ama işe gittiğim zamanki yoğunluk olmuyor ne yazık ki
Bazen e tamam da ne düşüneyim diye düşünüyorum
Çok şükür bir sıkıntım derdim yok
İş de olmayınca kafamı yoracak bir şey bulamıyorum
Salgın başındaki o kendimi geliştireyim heyecanım da geçti
Kafam boşta kaldı

Zaten o pandemi dertsiz olanı dertlendiriyor

Online çalışıyorum ve sıyıracağım

Oğlum sabahtan akşama online okulda

Yedir içir yıka çalış derken evde çok bunaldık evet takma demek zır hatta anlamsız ama tek çözüm kafayı başka yere odaklamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…