Çok teşekkür ederimBöyle yazanlara sinir olurum normalde ama ben de yazayım: Konuyla ilgili hiçbir fikrim yokSadece sizi sevdiğimden yazmadan geçemedim, iyi dileklerimi sunmaya geldim. Güzel haberler alırsınız umarım.
Bugünden sonra bıraktım zaten ya hesap ve test yasakYumurtlamayı takip ediyorum demişsin ya ben reglimin 5. günü korunurken hamile kaldım. Bazen bu yumurtlama olayları çok acayip oluyor. Gün hesaplama ,bama güme giriş olaya
Ben de kendimi puzzle işine vermeye karar verdim. Kendi kendime takılıyorum henüz gerçi tedavi doktor filan gitmedim daha. 1 yılı doldurmaya çalışacağım.Düşünmeden duramıyorum tabi arada aklıma geliyor meşguliyetim temizliğe falan veriyorum kendimi uzun uzun yemek yapıyorum. Kitap okuyorum, müzik dinliyorum, ders çalışıyorum sınav dönemlerimde. Bazen saçma olacak ama yaprak dökümü açıp izliyorum. İnsanın evladıyla olan sınavını görünce bazen düşündürüyor. Bazen aşırı takıyorum o ayrı. O zaman da eşime sarıyorum malesef.
Tedavi sürecinde olduğum için hastane ortamı çok sıkıntı yaratıyor bana hastaneye gitmediğim günleri daha rahat geçiriyorum. İnsan içine girmekten çekiniyorum açıkcası çünkü herkes ya bebeğini sevip duruyor yada soruyor ay senin yok mu diye aşağılarcasına konuşuyor bende kendimi geri çektim evde uğraşıyorum.
Sizin daha düşünmeniz için çok erken. Bazen en yakınlarımız bile farkında olmadan teselli edeyim derken en çok kendileri acıtıyor. Akışına bırakın hiç bi sorununuz yok emin olun stres engelliyordur.Ben de kendimi puzzle işine vermeye karar verdim. Kendi kendime takılıyorum henüz gerçi tedavi doktor filan gitmedim daha. 1 yılı doldurmaya çalışacağım.
Düşünmeme işi bilerek olmuyor ama gerçekten. Hatta en zoru bu sanırım. Düşünmemek. Benim de etrafımdakiler hafiften sormaya başladılar veya şunun da olmamış ama olsun şu kadar zaman sonra kendiliğinden oldu filan diye teselli ediyorlar 10. Yılımmış gibi. Üstelik de kimseye çocuk istiyorum demedim. Aksine pek acelem yok diyorum.
Amin inşallah en kısa zamanda siz de hamile kalırsınız.Sizin daha düşünmeniz için çok erken. Bazen en yakınlarımız bile farkında olmadan teselli edeyim derken en çok kendileri acıtıyor. Akışına bırakın hiç bi sorununuz yok emin olun stres engelliyordur.
Puzzle güzel olur zihni bayağı meşgul ediyor. Benim aklıma gelmemişti başlasam fena olmaz. Bana da ilham oldunuz teşekkür ederim :)
Tedavi sürecine gerek kalmadan hal olur inşallah çünkü o süreç bayağı strese sokuyor. Allah isteyen herkese nasip etsin :)
Tek fark fiilen evde olmaması onun dışında aynıOlur olur merak etme, koca yokken daha eğlenceli değil mi
İnşallah başka bir adaydan diyelim yok yok demeyelim aman Allah isteyene versin ben evlensem bile bebe istemeyen birini isterim bu toto 4.bir bebe çıkartabilemezEx olmasaydı demek ki bi takım çıkarırdınız
Beter olsun inşallahex öküz mü?ayy koptumm beter olsunnn sitece lanetliyoruz kendisini
Yok yok ben kendim de hiç gitmedim doktora evlendikten sonra. Daha öncelerden gitmiştim ama en az 1 2 yıl geçmiştir yani. Tam hatırlamıyorum bile. Doğal olarak eşim de gitmedi hiç.Bebek konusu gelmiş sizden
Eşiniz doktora gitti mi yorumlarda varsa da cevap olarak okuyamadım.
Siz daha önce gitmişsiniz eşiniz hiç gitmesiyle onun da gitmesi gerekebilir. Bende korunmasiz geçen altı ay sonrasında doktora gitmiştim, doktor yönlendirmesiyle eşimde gitti ve onda problem olduğu ortaya çıkmıştı.
Doktor arayışı, tedavi süresi derken 1 yılın sonunda hamile kalmıştım.
Sizde böyle bir sorun olmaz insallah ama varsa da ne kadar erken bilirseniz o kadar iyi olur.
Tez vakitte güzel haberler alırsınız umarım.
Biz evlendiğimizden beri hiç korunmamıştık eşimle. Evlendik bir ay beş ay on ay oldu çocuk olmuyor. Doktora gittim muayene oldum smear verdim kan verdim vs vs hiçbir sorun yok eşin muayene olsun dedi doktorlar.Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Çok farklı farklı hikayeler var gerçekten. Belli li herkesin deneyimi kendine özel oluyor. Öyle genel geçer işe yarayan şeyler yok. Çok ilginç geliyor bana kimi istemeden sahip olurken kimi istese de aylarca olmuyor. Umarım buradaki iyi dilekler sayesinde çok da uzamadan bir çocuk gelir. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinBiz evlendiğimizden beri hiç korunmamıştık eşimle. Evlendik bir ay beş ay on ay oldu çocuk olmuyor. Doktora gittim muayene oldum smear verdim kan verdim vs vs hiçbir sorun yok eşin muayene olsun dedi doktorlar.
Eşim de kabul etmedi. Sorun yokmuş bekle olur dedi. Ben tabi sürekli bak bi tane test yapılacak zaten git filan dedim. 1,5 yıllık evliydik eşim ikna olduğunda. Gitti test verdi. Test sonuçları çok güzel geldi. Bu sefer ben bi Allah Allah oldum. 1,5 sene deneme ama çocuk başarısız.
Bir daha smear verdim bir daha kan verdim bir daha ultrasonla muayene oldum yine sorun yok dediler.
Hayde bakalım bize tüp bebek yolu gözüktü..
Evliliğimizin 2nci yılını kutladık. Birkaç gün sonra yine adet oldum. Zaten tüp bebek için kolları sıvamıştık para biriktiriyoduk. Bende iş arıyodum. Bi yandan fizik tedaviye gidiyordum.
Bi dahaki adet günüm geldi adet olmadım ben. Hiç aklımın ucundan bile hamilelik geçmemişti. Eşim diyordu sen hamilesin yüzün gözün değişti diye. Kızıyordum. Fiziğe gitmişken kan ver diye ısrar etmişti de hamileliğimi öyle öğrenmiştim. Oğlum doğdu 1 yaşında şu an.
Tabi doğum yaptığımdan beri korunuyoruz. Ama yine hamileyim
Şaka gibi değil mi.
Her şey nasip kısmet önce. İki duyguyu da yaşadım. Doktora gidin eşli olarak. Sıkıntı yoksa biraz kafayı boşaltmak (bizde işe yarayan bu oldu bence, nasıl olsa bebeğimiz olmuyor dedik ikimizde, her şey daha akışında olmuştu), gerekirse aşılama, tüp bebek denenebilir.
Moral olsun istedim. Sizin de olur yakında Allahın izniyle
Doğrudur bana da henüz hiç bakılmadı, genelleme yapmak istemiştimbana hamileyken neredeyse hic alttan muayene yapmadilar desem
sadece bir kez cok kasindigim icin acile gittim orda baktilar
bir kerede dr doguma alacagi gun bakti
Tamam5 ay çok erken
Kuzenim 7. Yılında hamile olduğunu öğrendi
Teşekkür ederimİnşaAllah en kısa zamanda bebişiniz olur
Çok teşekkür ederim.
İstemeyen getirmesin arkadaşlar.
Hepimiz aynı anda doğuralım demiyorum sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?