Çocuk meselesi

10 yasinda bir oglum var. Takipler filan 3 ay kafayi yedim biraktim. O ay hamileydim. 5 yil once kardeşi olsun istedik 3 yil ugrastik olmadi son 2 yil kadin hastaliklariyla ugrasmaktan biraktim. Bu Nisan da hamile olduğumu öğrendim. Tedavisiz olmaz bizim diyorduk. Akisina birakin.

Oh bir de korunmadan keyfini çıkarın biz 5 yildir korunmuyorduk simdi dogumdan sonra ne yapacam bilmiyorum

Merhaba sadece sizin gitmeniz yetmez bence eşinizde bi baktırsın. Eğer ikinizde de herhangi bi sorun yoksa yumurtlama zamanlarını yanlış ayarlıyor olabilirsiniz. Ben ilk çocuğuma hemen hamile kaldım. Baya ilk seferde. Aslında öyle olacağını düşünmemiştim evet planlı bi hamilelik isteğiydi ama bu kadar erken olacağını beklemiyordum. Regl sonrası oldu mesela. İkinciyi aralarında az yaş farkı olsun diye hemen istedim,yumurtlama günlerimi kendim ayarlamaya çalıştım ama olmadı. Sonra hamile olduğumu öğrendim muhtemelen yine regl sonrası hemen oldu. Yani ya ben hesaplayamadım yada her insanın farklı bilemiyorum. Folik asit takviyesi alın mutlaka. Bide eşiniz görünsün doktora. Yumurtlama günleriniz içinde bence doktorla görüşmekte bi problem yok. Eğer Ankara’da filansanız kendi doktorumu önerebilirim bunun için tv programlarına filan çıkan oldukça iyi bi doktordur.

Çok teşekkür ederim ama ankarada değilim. Yine de çok yardımseversiniz. Sağ olun

Bence hiç stres yapmayın akışına bırakın.

1 yıldır doğru olan. Doktora gitseniz bile rutin muayeneden başka bişey yapmaz. Tedavi için erken. O ilaçları gereksiz yere hemen kullanmaya başlamayın.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.

1 yıldır doğru olan. Doktora gitseniz bile rutin muayeneden başka bişey yapmaz. Tedavi için erken. O ilaçları gereksiz yere hemen kullanmaya başlamayın.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize.
Hangi ilaçları folik asit mi dediğiniz?

Her şey normaldi 14. Ayda geldi :)

Hayır folik asiti gebelik isteyen herkes kullanmalı zaten. Bahsettiğim şey tedavi ilaçları. Aşılama tüp bebek için vs kullanılan ilaçlar. Normal yolla olmadığında başvurulan yöntemler.
Anladım. Biraz daha bekleyeyim zaten. Bu stresle ne yaparsam tutmayacak belli ki zaten

Böyle yazanlara sinir olurum normalde ama ben de yazayım: Konuyla ilgili hiçbir fikrim yok Sadece sizi sevdiğimden yazmadan geçemedim, iyi dileklerimi sunmaya geldim. Güzel haberler alırsınız umarım.

Düşünmeden nasıl duruyorsunuz mesela? Kafanızı neyle meşgul ediyorsunuz?
Düşünmeden duramıyorum tabi arada aklıma geliyor meşguliyetim temizliğe falan veriyorum kendimi uzun uzun yemek yapıyorum. Kitap okuyorum, müzik dinliyorum, ders çalışıyorum sınav dönemlerimde. Bazen saçma olacak ama yaprak dökümü açıp izliyorum. İnsanın evladıyla olan sınavını görünce bazen düşündürüyor. Bazen aşırı takıyorum o ayrı. O zaman da eşime sarıyorum malesef.
Tedavi sürecinde olduğum için hastane ortamı çok sıkıntı yaratıyor bana hastaneye gitmediğim günleri daha rahat geçiriyorum. İnsan içine girmekten çekiniyorum açıkcası çünkü herkes ya bebeğini sevip duruyor yada soruyor ay senin yok mu diye aşağılarcasına konuşuyor bende kendimi geri çektim evde uğraşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…