Çocuk mu kariyer mi

Oldu bide millet vızık vızık iş arıyorken torpile alkış tutalım başka isteğiniz varmi?
Eskiden utanırdı insanlar şimdi hem acikca yazıyorlar hem de tepki gösterene tepki bize ne oluyor ya?

Kamu kurumundan iş teklifi nasıl geldi merak ettim açıkçası. Zira o kurumlara sınavlarla giriliyor. Çok iyi bir eğitiminiz diliniz tecrübeniz varsa bile kimseye teklif gitmez kamu kurumlarında.

Kamu kurumundan iş teklifi nasıl geldi merak ettim açıkçası. Zira o kurumlara sınavlarla giriliyor. Çok iyi bir eğitiminiz diliniz tecrübeniz varsa bile kimseye teklif gitmez kamu kurumlarında.
Kamuda taşeron anladığım kadarıyla, kadrolu iş değil

ben kötü değilim ama siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz + yanlış anlıyorsunuz.

Bebeğiniz iki aylık. Dünyaya yeni gelmiş. Şuan tek ihtiyacı olan anne şefkati, sevgisi. Her dakika annesinin kokusunu alarak, onun sevgi dolu bakışlarını gorerem büyümek. bir bebeğin sevgiden daha çok istediği bir şey yoktur. Bırakın kana kana içsin. Karnını yine doyurursunuz ama sevgi açlığını büyüyünce bile doyuramazsınız. Çünkü bütün psikologlar hem fikir; ilk bebeklik ve çocukluk evresinde yaşadığımız duygusal bağ eksikliği karakterimizi olumsuz etkiler.
Eşiniz çalışıyorsa siz bebeğinize bakın. Onu en doğal hakkından mahrum etmeyin. İleride başka imkanlar çıkar. Ama bebeginizin ilk yılları geri gelmez. Her bebek annesi hayattaysa önce annesini hak eder. Onun adına bu hakkını elinden almayın. Çünkü kimse anne gibi sevgi veremez. Babaanne, anneanne bile.

Böyle konular okuyunca çok duygulaniyorum. Minicik bir bebek, anneye tutkun, sürekli emmek istiyor, annesinin kokusunu istiyor. Burakmayın diye böyle bagırasim geliyor bebekler gözümüz önüne gelince. Bana annem
birincil bakım vermedi. Keşke birileri de anne bebeğine sen bak deseydi. Ama yokmuş çevresinde böyle biri. O kadar eksiklik oluşmuş ki içimde. Belki de o sebeple başka bir bebek için çabalamak istiyorum sanırım

Kamudan iş teklifi nasıl geldi kpss olmadan?

Soruya gelince başınıza devlet kuşu konmuş tabi ki işe girin.

İş yeri eve yakın mı? Süt izniniz olacak mı? Bunlar önemli şeyler. Öğretmen arkadaşım işe başladı. Okulun yanında oturuyor. 8.30’da başlayan dersi 10’da bitiyor. 13.00 ile 15.30 arasında tekrar dersi var. Yani bu arada evine gidip bebeğini emziriyor rahatça. Böyle olsa ben de çalışırdım.
Süt iznini konuştunuz mu

Bebeginize bir yakınınız bakacaksa ve saatleriniz günde 7.5 8 saat degilse hemen başlayın derim. Aksi takdirde daha minik yavrunuzu tanımadığınız biri bakacaksa asla başlamayın derim. Çünkü dğnyaya gelmek ve yalnız kalmak şsteyen o degil. Sizin tercihleriniz Bebeginizden yana olmalı bir süre. Çocuk olmadan iyi kötü bir tecrübe edinmeliydiniz

Şirket elemanı ne demek

Torpil vs diyen olmuş ama arkadaş kamuya memur, müdür, şef olarak girmiyor
Bildiğin şirket elemanı olarak başlayacak
Şirket elemanları sınav vb ile alınmaz
Tavsiye, tanıdık vastasıyla alınır. Şirketin elemanıdır, şirket elemanını kamu kurumuna “ödünç” verir.
Temizlik veya yemek şirketi adında faaliyet gösterir genelde ama elemanlara her türlü görev verilir. Kısacası memurun yaptığı işi yapar ama memurun ne hakkına ne statüsüne çoğu zamanda nede maaşına sahip değildir. Sözleşmeyle alınır yani her sene sözleşme yenilenir, yenilenmesse çıkış verilir. Şimdi böyle bir iş için ben olsam 2 aylık bebeğimi bırakmam. Çünkü garantisi yok, bir sene sonra neolacağı belli değil. Kamu kurumu tekar aynı Şirketle anlaşacakmı, anlaşsa bile aynı personelle devam edecekmi vs bisürü tantana.
Ayrıca kamudan gayet teklif de gelir. Banada gelmişti zamanında. Özel bir projede görev yapmak için teklif almıştım ve bende bi süre kamuda çalıştım. Torpille, sınavla falan girmedim. Ama memur olarak vs değildi. 3 yıllık bir proje kapmasında başı sonu belli olan bir iş için proje koordinatörlüğü yaptım. Kamu denince herkes evrak memuru gibi algılıyor ama kamuların farklı faaliyet alanlarıda var.

Bakıcıya verilecek miktarla alacağınız başa baş gelir, yıpranmaya değer mi bilemedim.

Bosanmis tek basina cocuk okutan bir anne olarak soyluyorum, kesinlikle kariyer. O cocuk bir sekilde buyuyor. Anne kendini kurtarirsa cocuga da iyi bir gelecek hazirlar. Dunyanin sonu belli degil. Gelecegin bize ne getirecegi belli degil. O yuzden hep kadinlar kendi ayaklarinin uzerinde durmali, kimseye muhtac olmamali derim hep.
Su an cocugunuz daha bebek oldugu icin kararsizsiniz anliyorum. Bebegin fiziksel bakima ihtiyaci var, onu da anliyorum. Yasadim biliyorum. Ancak yasadiklarimdan ogrendigim tek sey anne kendini kurtarirsa cocugu da kurtarir her zaman. Ucaklarda bile hava akimi kesildiginde hava veren maskeyi once annelere verirler, sonra cocuklara.

Asgari ucretli vir is, neden bir daha boyle firsat gelmez diyorsunuz ki kinu sahibi?

Olmaz bu sartlarda 3 aylik cocuk birakilmaz. Neticede illa ki mamaya baslanacak, babanne bile baksa baska masraflar cikacak, sizin kendinizin de masraflariniz artacak calisan kisi olarak. Inanin degmez.

Boyle bir is sonra da bulunur. Kendinizs ve cocugunuza eziyet etmeyin.

Çünkü iş giriş çıkış saatleri olan bir iş bida bulamam gibi geliyor özel sektörde

Valla bunca yıl evde oturmuşsunuz sgk girişiniz bile yok, özel sektör denememişsiniz bile. Sizin çalışasınız yokmuş ki bu zamana kadar, bakınca tuzu kuru olan sizmişsiniz. Bu sene şartlar daha zor evet ama geçen sene de güllük gülistanlık değildi. Tek maaş ile çocuk yokken dahi geçinmek hep zordu. Ekmek hep aslanın ağzındaydı siz geç anlamışsınız sadece. Bir daha bulamam diye övdüğünüz işin asgari ücretli sıradan bir iş olmasına da ayrıca şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…