• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk olmadan kadın olmak

Öncelikle hayırlı geceler buraya yeni üye oldum hep takip ederdim bu güne kısmetmiş yazmak.Yaşım 32 evliyim buraya yazmamın sebebi dertleşmek iç dökmek rahatlamak belkide.15 yaşında evlendim evlilik denirse buna çocuktum evliliğin ne olduğunu bilmiyordum ama şunu söylüyeyim eşim benim en büyük sansım diyorum.Çünkü beni hep sevdi kolladı ezdirmedi beni aramızda 14 yaş fark vardı beni çocuk gibi görüyordu herhalde ilk zamanlar.Bu arada annem büyüttü bizi babamı tanımıyorum bir kez gördüm çok küçüktüm başkasıyla imam nikahıyla evlenmiş bir kaç hanımla daha evlenmiş ben hep akrabalardan duydum sonradan sorumsuz bir kişilikmiş.Ben evlendiğimde gençkız bile olmamıştım yani daha hastalanmamıştım bana kaynanam soruyor sen küçücük bişeysin adet görüyonmu diye inanım ne demek istediğini bile anlamadım.Eşimden allah razı olsun bana 4 ay hiç dokunmadı nasıl bir insandır,sonraları sorduğumda kıyamadım sana günah dedim sabii dedim dedi,ben ilk bir sene evliğimde evcilik oynuyordum inanırmısınız sokakta beştaş oyduyordum hep camdan bakardım oynayan çocuklara eşimde kıyamazdı hadi sende git oyna derdi ben salakta çıkar oynardım.Eşim işten gelince beraber yemek yapardık bilmiyorumki yemek yapmayı o işten gelir ben sokakta oyun oynamaktan gelirdim.Böyle zamanla alıştım evliliğe evime büyüdüm kadın oldum .Diyorum ya en büyük sansım eşim diye seviyorum eşimi çok rabbim benim ömrümden eşime versin acısını bana göstermesin diyorum hep.Ben sanslı azınlıklardanım eşim beni hep el üstünde tuttu ya diğerleri benim gibi çocuk yaşta evlenen sabiiler ne kadar eziyet çekiyorlardır kim bilir ben diyorum ki ne olur anneler babalar kızlarınızı okutun hemen evlendirmeyin günah evliliğin ne olduğunu bilmeden büyümeden anne oluyoruz çocuk anneler.Eğitimle ben inanmak istiyorum bu sorun çözülür okumakla eğitimle belkide anneleri babaları eğitmekle bilemiyorum.Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama bunlar yaşanan gerçekler örneğide benim inşallahki ben ve benim gibiler son olur son bulur.Hepinize mutlu evler ve evlilikler diliyorum.
Canım içtenlikle burada duygularını açtığın için seni yürekten tebrik ediyorum...
Yalnız şunu belirteyim burada dertlerinle ilgili yada sevinçlerinle ilgili konu açılmaz...burada hangi konu olursa olsun üyelerin çoğunluğu senin sözlerini cımbızla çeker ve çirkefliğe gidecek boyutta yorum yapar.bazı üyeler sosyal hayatlarında sanırım pasif olduklarından burada aslan kesiliyor..
Oysa sen zaten belirtmişsin çocuk gelinler olmasın diye kendinin şanslı olduğunu ama şanslı olmayan kız çocukları olduğunu belirtmişsin.
Dedim ya burda bazı üyeler anlatılmak isteni değil anlamak istediklerini anlarlar..
Eşinle mutluluklar ama burda daha fazla özelini açma...anlamazlar

Eşin bence senin düşündüğün kadar iyi biri değil ama olan olmuş, çok kötü şeyler yaşamışsın. Ne desem bilmiyorum ki kalbini kırmadan keşke yaşamasaydın tüm bunları. Lütfen bu saatten sonra kendin için bir şeyler yap, kendini yetiştir, eşini de böyle ilahlaştırma.

Çevreden bir ALLAH ın kulu bile şikayet etmedi mi bunları, iyiliği batsın ! Bu bir lütuf değil devlet sahiplenseydi sizi. O ne hadle sizi korumak için evleniyormuş?

Onun yaptığı bir lütuf değil. Hem çocukla evlen, sonra da şikayet edilmesin. Ona mı düşmüş?
Bunu lütuf gibi anlatmayın adam hakkınıza el koymuş, ne olursa olsun 15 yaşındaki bir çocukla evlenmiş. İyi davranmış şu bu hiç önemli değil benim için.
İcraat önemli, yaptığı şey önemli. Bu size bir iyilik değil bir suçtur.

Hayır kadın sanki gelin hepimiz çocukları evlendirelim mi diyor? Benim eşim anlayışlıydı ona rağmen çocuk gelin olmanın zorluklarını yşadım içimde eksik birşeyler kaldı, çocuklarınızı bu kadar erken evlendirmeyin diyor. Ne mantık dışı ne de ayıplanacak birşey söylediği, Resmen neresinden laf soksak diye bakıyor bazı üyeler konulara.
sacma sapan konusmayin. 15 yasinda cocukla evlenen 30 yaaindaki adam icin anlayisli kelimesi kullanilamaz. hele sadece 4 ay dokunmadi diye kiyamadi diyip olay normallestirilemez. burda verilen tepki adamdir. kadina verilen tepki ise olayi hafifletmesidir. algi yaratmayin. 15 yasinda birey cocuktur. cocuk evliligi kabul edilemez.

Hayır kadın sanki gelin hepimiz çocukları evlendirelim mi diyor? Benim eşim anlayışlıydı ona rağmen çocuk gelin olmanın zorluklarını yşadım içimde eksik birşeyler kaldı, çocuklarınızı bu kadar erken evlendirmeyin diyor. Ne mantık dışı ne de ayıplanacak birşey söylediği, Resmen neresinden laf soksak diye bakıyor bazı üyeler konulara.
30yaşında herif 15 yaşındaki çocukla evlenmiş kıyamamış 4ay dokunmamış pardon! Hanım da gelmiş burda kocasını övüyor midem hafsalam almıyor bu tür konuları kusura bakmayın, sonunda kamu spotu vermiş olması birşey fark etmiyor

Esi anlayisli olsa ne yazar, 15 yasinda bir "cocuk"la evlendikten sonra? Allah askina normallestirmeyin durumu..15 yasinda bir cocukla evlenen kocaman 30 yasindaki adama da anlayisli demek de ne kadar dogru, tartisilir.. Laf sokmak gibi bir derdimiz olamaz, bol keseden atmayin

Alkış mı tutsaydık elin sübyancısına 4 ay sonra dokundu çocuğa diye?

Canım kimse alkış tut demiyor ama "vay efendim nasıl översin, nasıl seversin, neden konu açtın amacın ne? " saçma sapan sorgulamalar bunlar. Tabiki sever 15 yaşından itibaren bu adamla yaşamış konu sahibi, senin okuduğun anda duyduğun tepkiyi,öfkeyi veremez şu saatten sonra. Bir de ortada bir mağdur olduğuna inanıyorsan kalkıp mağdura saldırılmaz, ama biz de var bu, yere düşen çocuğa neden düştün diye vurmak gibi aynı.

Canım kimse alkış tut demiyor ama "vay efendim nasıl översin, nasıl seversin, neden konu açtın amacın ne? " saçma sapan sorgulamalar bunlar. Tabiki sever 15 yaşından itibaren bu adamla yaşamış konu sahibi, senin okuduğun anda duyduğun tepkiyi,öfkeyi veremez şu saatten sonra. Bir de ortada bir mağdur olduğuna inanıyorsan kalkıp mağdura saldırılmaz, ama biz de var bu, yere düşen çocuğa neden düştün diye vurmak gibi aynı.
Bence mesajları tekrar kontrol et.
Mağdura saldırmıyoruz. Kadın kendini mağdur olarak görmüyor ki. Şanslı görüyor. Mağdur olarak görse zaten sorun yok.

Mağdura saldırmıyoruz. Kadın kendini mağdur olarak görmüyor ki. Şanslı görüyor. Mağdur olarak görse zaten sorun yok.
bakın ben tabiki kendimi mağdur olarak görüyorum keşke 15 yaşında evlendirmeselerdi diyorum benimde hayallerim vardı belki nolur yanlış anlamayın erken evlilik olmasın diyorum

sacma sapan konusmayin. 15 yasinda cocukla evlenen 30 yaaindaki adam icin anlayisli kelimesi kullanilamaz. hele sadece 4 ay dokunmadi diye kiyamadi diyip olay normallestirilemez. burda verilen tepki adamdir. kadina verilen tepki ise olayi hafifletmesidir. algi yaratmayin. 15 yasinda birey cocuktur. cocuk evliligi kabul edilemez.
kiyamamismis kesin 4 ay regl.olmasini beklediler.
yazik gunah ya.

bakın ben tabiki kendimi mağdur olarak görüyorum keşke 15 yaşında evlendirmeselerdi diyorum benimde hayallerim vardı belki nolur yanlış anlamayın erken evlilik olmasın diyorum
Peki eşinin bir sübyancı olduğunun, sana bir iyilik değil suç işlediğinin, eğitim, evlilik yaşama hakkının çalındığının farkında mısın? Bu kadar övüyorsun bu adamı. Adam 30 una gelmiş 15 yaşındaki çocukla 4 ay sonra ilişkiye girmiş, iyi davranmış, sokakta oynamasına izin vermiş bla bla bla.

Oldu canım... Hem hayatını çal sonra öyle bir işle ki katilini sevsin mağdur. Bence bunları bir düşünün. Lütuf değil yaptığı.

Ben mesajlarımın farkındayım. Sürekli senden alıntı yapıyorum ama kişisel bir tepkim ya da özellikle senden gelen bir yoruma tepkim yok aslında bunu da belirteyim önce,ilk gelen bildirim seninkiydi diğer mesajlar aşağı yukarı aynı içerikte olduğu için tekrar açıklama gereği duymadım kendimi. Ama bu kadına bir önceki mesajda örneklediğim şekilde saldırgan sorgulamalar yapılmadı diyorsan dönüp eski sayfaları kontrol et.

Konuya gelince olabilir, kendini şanslı hissedebilir. Diğer erken evlenen insanların evliliğiiyle kendininkini kıyaslıyordur muhtemelen, çocuk evlilik kavramına bizim kadar yabancı bir çevreden gelmediğine göre farklı örneklerle karşılaşmıştır. Belki gerçekten benzer deneyimlerden geçmiş kadınlara göre daha iyi veya mutlu bir hayatı vardır, belki sadece kendini kandırıyordur bunu bilemem. Ama kimsenin nasıl hissedeceğine de karışmaya hakkımız yok.

Ben mesajlarımın farkındayım. Sürekli senden alıntı yapıyorum ama kişisel bir tepkim ya da özellikle senden gelen bir yoruma tepkim yok aslında bunu da belirteyim önce,ilk gelen bildirim seninkiydi diğer mesajlar aşağı yukarı aynı içerikte olduğu için tekrar açıklama gereği duymadım kendimi. Ama bu kadına bir önceki mesajda örneklediğim şekilde saldırgan sorgulamalar yapılmadı diyorsan dönüp eski sayfaları kontrol et.

Konuya gelince olabilir, kendini şanslı hissedebilir. Diğer erken evlenen insanların evliliğiiyle kendininkini kıyaslıyordur muhtemelen, çocuk evlilik kavramına bizim kadar yabancı bir çevreden gelmediğine göre farklı örneklerle karşılaşmıştır. Belki gerçekten benzer deneyimlerden geçmiş kadınlara göre daha iyi veya mutlu bir hayatı vardır, belki sadece kendini kandırıyordur bunu bilemem. Ama kimsenin nasıl hissedeceğine de karışmaya hakkımız yok.
Kendisini şanslı hissetmesi sorun zaten :-)
Bunun dışında konu açıp övmesin o zaman sübyancıyı bence... Çünkü benim bile - 25 yaşındayım - abi diyeceğim adam suç işlemiş, suç...

Konu sahibinin bir suçluyu benim tabirimle bir sapığı ballandıra ballandıra anlatmaya da hakkı yok bu arada.

Oyun çağındaki daha regl bile olmayan kızla evlen. O kadar yardımcı olacaktı madem devlete bildirseydi.
Çocuğa göz dikip oyun oynamasına izin vermesi bir lütuf değildir. O oyun o eğitim onun hakkıdır. Evlilik kararı onun hakkıdır. İyi davranması işlenilen suçu meşru kılmaz. Suçu işleyeni de masum yapmaz.

Bazen neyi ya da kimi savunacagimizi sasiriyoruz. Konu sahibine bir sey dedigimiz yok zaten. 15 yasinda bir cocuk kendini sansli da gorebilir. Nitekim 32 yasina gelmis bir kadin ama zamaninda kocasinin kendisine kiyamadigi icin birlikte olmadigini dusunmemesi gerektigini ve gozunu biraz acmasini soyluyoruz. Gozunu acmasi neyi degistirir bilinmez ama algilarinin kapali olmasindan kat kat iyidir.
+ Evlenmek isteyen genc kizlara ornek teskil eder.

Gercek kesitlerde mutlu evlilik yok, mutlu oldugu sanilan evlilikler var. 15 yasinda bir genc kizin - ki bana gore hala cocuktur , 29 yasinda bir adamla mutlu olmasi beklenemez zira.

Back
X