• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk olmadan kadın olmak

Elestiri oluyor ama eskiden hep boyleymis ki. Cevremde benimle yasit çocuğu olanların çoğu 18 e girmeden evlenmiş.
Şu an günümüzde olsa eleştirirdim belki ama eski bir olay. Bu yüzden Allah sağlık mutluluk huzur versin.

Çocukla cinsel ilişkiye giren insanın babamız, kocamız, dedemiz olması yaptığının yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Eskide kalmış olması da zihniyetinin bozuk olduğu gerçeğini değiştirmez. Eskiden de çocuk çocuktu.. Ahlak sahibi olmak reşit olmayan bir kızı koruma bahanesiyle kendine eş yapmamak için yeterli bir sebeptir.

Öncelikle hikaye öyle tanıdık ki anlatamam. 15 yıl önceki çocukların da 5 taş oynadıklarını sanmıyorum. Kızım 14. Yaşını bitirecek 5 taşı bilmez.
Muhtemeldir ki canı sıkılan bir üye çocuk gelinlerle ilgili bir yazıyı buraya aktarmiş.
Yok eğer gerçekse sapık bir kocaya sahipsiniz ve malesef ona tapıyorsunuz. Sadece yazık.

Öncelikle hayırlı geceler buraya yeni üye oldum hep takip ederdim bu güne kısmetmiş yazmak.Yaşım 32 evliyim buraya yazmamın sebebi dertleşmek iç dökmek rahatlamak belkide.15 yaşında evlendim evlilik denirse buna çocuktum evliliğin ne olduğunu bilmiyordum ama şunu söylüyeyim eşim benim en büyük sansım diyorum.Çünkü beni hep sevdi kolladı ezdirmedi beni aramızda 14 yaş fark vardı beni çocuk gibi görüyordu herhalde ilk zamanlar.Bu arada annem büyüttü bizi babamı tanımıyorum bir kez gördüm çok küçüktüm başkasıyla imam nikahıyla evlenmiş bir kaç hanımla daha evlenmiş ben hep akrabalardan duydum sonradan sorumsuz bir kişilikmiş.Ben evlendiğimde gençkız bile olmamıştım yani daha hastalanmamıştım bana kaynanam soruyor sen küçücük bişeysin adet görüyonmu diye inanım ne demek istediğini bile anlamadım.Eşimden allah razı olsun bana 4 ay hiç dokunmadı nasıl bir insandır,sonraları sorduğumda kıyamadım sana günah dedim sabii dedim dedi,ben ilk bir sene evliğimde evcilik oynuyordum inanırmısınız sokakta beştaş oyduyordum hep camdan bakardım oynayan çocuklara eşimde kıyamazdı hadi sende git oyna derdi ben salakta çıkar oynardım.Eşim işten gelince beraber yemek yapardık bilmiyorumki yemek yapmayı o işten gelir ben sokakta oyun oynamaktan gelirdim.Böyle zamanla alıştım evliliğe evime büyüdüm kadın oldum .Diyorum ya en büyük sansım eşim diye seviyorum eşimi çok rabbim benim ömrümden eşime versin acısını bana göstermesin diyorum hep.Ben sanslı azınlıklardanım eşim beni hep el üstünde tuttu ya diğerleri benim gibi çocuk yaşta evlenen sabiiler ne kadar eziyet çekiyorlardır kim bilir ben diyorum ki ne olur anneler babalar kızlarınızı okutun hemen evlendirmeyin günah evliliğin ne olduğunu bilmeden büyümeden anne oluyoruz çocuk anneler.Eğitimle ben inanmak istiyorum bu sorun çözülür okumakla eğitimle belkide anneleri babaları eğitmekle bilemiyorum.Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama bunlar yaşanan gerçekler örneğide benim inşallahki ben ve benim gibiler son olur son bulur.Hepinize mutlu evler ve evlilikler diliyorum.
Lutfen esinden iyilik timsali konuşma 4 ay bekleyince sen koca kadın oldun değilmi.bu hiç ahlaka uygun değil 30 yaşındaki adamın 15 yaşındaki çocuğa tecavüz etmesi.yaşınız 32 olmuş artık size istek de d uymuyordur malum cocuk değilsiniz

Son düzenleme:
Tamam ama bundan 15 sene onceside cok gec degil. 70ler 80ler falanda degil 2000 falan evlenmis.

Ha 15 yasindaki ha 21 yasindaki. Ikisi de kucuk. 21 yasindakini "bile" evlendirmek sacmalik zaten ne bilsin 21 yasindaki cocuk koca evi cekip cevirmeyi. Zaten evlenip omurlerini verecekler bir adama ne bu kadar erkenden evlendirme meraki ya. Yazik gunah hayati zehir olan binlerce kardesimiz var :KK43:
Ben 21 yaşında evlendim kendi özgür irademle. Akıl yaşta değil başta dır ha burada demek istemiyorum ki 15 yaşındakiler evlensin hemen saldırmasın kimse kendi açımdan bakıyorum Kendime göre yorumluyorum gayet olgun olduğumu düşünüyorum 35 40 yaşında evlenenlerden.

Konu sahibi benden kucuk. Eskiden dediginiz 17 sene oncesi, milenyum zamani. Simdi yapilan cocuk evlilikler de var. Bir 15 sene sonrasi eskiler eskiler deyip kendimizi avutacagiz. Nasil eski olduk.:silah:

Bir de adama toz kondurmuyor ya. 14 yaşındaki çocuğu karısı olarak almayı bilmiş ama. Bir de 4 ay beklemiş. Aman ne iyi. Nefret ediyorum bu çocuk gelin muhabbetlerinden ya. Asla tahammül edemeyeceğim bir konu. Evlilikleri batsın :oha:

konu sahibinin ne demek istediğini anladım. kaderine teslim olmuş ona sorulmamış zaten büyük ihtimal.yalnız ne olacak bizim bu çocuk gelin yaramız? niye biz hiç ilerleyemiyoruz gelişemiyoruz?bu deli saçması gelenek görenek adı her neyse hala var bu kırsal kesimde.burası hindistan mı pakistan mı nasıl bu kadar geri kafalı olabiliyorlar anlamıyorum..15 yaş lise birinci sınıf öğrencisi demek..sizi neyle ikna ettiler bu evliliğe gerçekten merak ediyorum..

o yaşta çocuğu kocaya veren anneye
o yaşta çocuğa görücü gelen kayıvalideye
o yaşta çocuğu eş olarak gören adama ne demeli bilemedim.
toplumun en büyük sorunu cehalet ve çözülmüyor, çözülemiyor nedense

eşim iyi çıktı diyorsunuz (ha ben o tabiri kullanmazdım ama) ya kötü çıksaydı?
zavallı kız çocukları hep bir "başın bağlansın" mantığıyla harcanıp duruyorlar.

Öncelikle 17 sene once 2000 yilina yakin bir yilda bu olaylar artik normallikten çıkmıştı. Eskiden bu normalmis dediginiz annelerimiz zamani bile degil. Taa anneannelerimiz zamani 1940lar filan.
15 yasinda bir cocuk disarda oyun oynama pesinde değildir. Ben en azindan hic 15 yasinda disarsa oyun oynayan genc kiz gormedim. Adet oldun mu diye sorunca bön bön bakacak, anlamayacak yasta hic degildir. Ben sizin fake olduğunuzu ve zaman kargasasi yasayarak gazetede orda burda okuduğunuz klasik hikayelerle bu basligi açtığınızı düşünüyorum. Umarim da dedigim gibi fakesinizdir.

Gercekseniz de su anda biri kocanizi sikayet etse hapse girer. Pedofilinin gecmisi, bugunu, geleceği her daim suctur.
Cok şanlı hukumetimiz kocaniz gibi pedofililer icin af yasasi cikarmaya calisti da ortalik ayaga kalkti. Geri adim atmak zorunda kaldilar. Yani ulke genelinde herkes kocanizi sapik olarak goruyor.

Allah aşkına olay 16-17 yıl önce olmuş. 17 yıl önce bu yaşlarda evlilikler gayet normaldi,şimdiki gibi herkesin gözü açık değildi.Şuan da 18 yasında kızların aklı 5 karış havada,millet 30 yasında anca olgunlaşıyor,18 yasında evlenmıs olsaydı o zaman cocuk istismarı olmuş olmayacak mıydı ? Olmayacaktı tabi,niye ? Reşit oldu çünkü,sorun çözüldü.

Ayrıca kadıncağız babasız büyütmüş 6 çocuğu,kim bilir nasıl bir çaresizlik içerisindeydi ki aklına gelen tek yol evlendırmektı,kendi büyüdüğü çevresindeki büyüklerinden de görüp öğrendiği gibi.

Şuan hepiniz burada ahkam kesiyorsunuz pedofilidir bilmem nedir ? Sosyal medyadan oncesine kadar (yaklasık 3-4 yıl öncesi) hangi birimiz ölen kadınlardan,istismar edilen çocuklardan bu kadar haberdardık ??? Hangi birimiz PEDOFİLİNİN anlamını bılıyordu yada bu kelımeyı hıc duymuş muydunuz?

Türkiye 17 yıl önce neredeydi,nasıl bir zihniyetteydi,insanlar ne hallerde yaşıyordu,o zamanki kültür farkıyla şimdiki kültür farkı aynı mı? Kendı başınıza gelse eşiniz sapık olmaz,en ıyı ınsan olurdu.Baskasının hayatı hakkında ne kadar kolay eleştri yapıp,tanımadığınız bir insanı sapıklıkla suçlayıp,HERİF diye hitap edebiliyorsunuz.
Adam böyle bir zihniyette olsaydı bunca zamandır eşiyle hala beraber olmazdı.Baska küçük çocuklara da yönelirdi.

İnsanlara saldırmadan önce biraz ince eleyip, sık dokuyun lütfen.Kalp kırmak,insanları ezik duruma düşürmek hiç hoş birşey değil.

Konu sahıbı de burada zaten benımle aynı durumu yasayan ınsanlar belki daha kotu durumdadır,benım kadar şanslı olmayabilirler.Hayatım genç kızlara,ailelere örnek olsun ki bu tarz olaylar tekrar yaşanmasın diyor. Konuyu neresınden anlayıp neresınden yorum yapıyorsunuz pes ya.

Ayrica bakiniz rahmetli annem 1940 yilinda dogmus, babamla 17 yasinda nikahlari kiyilmis AMA dedem annemi 1 sene daha yaninda tutmus 18 yasinda kocasinin yanina gondermis. Yani eskiden normaldi diyenlere mukabil 1957 yili yeterince eski mi cınım?
Kime neye göre normal eski yeni? Sizin dediğiniz tarih de bir çok insan için normal maalesef, yöreden yöreye değişen bir durum. Hala 30 yaşında evlenmemiş kızlara evde kalmış diyen insanların olduğunu düşünürsek, o dönemlerde evlilik yaşı tam da o yaşlarmış. Bir çok insana göre normalmiş.

• İnsanlar hemen yorum yapmaya eşinizi sizi ailenizi eleştirmeye ne kadar meraklı kimse kimsenin şartlarını bilemez hemen ön yargı hemen olumsuz yorum işte asıl cahillik buna diyorum ben siz ne güzel birşey yazmışsınız siz şanslıymışsınız gerçekten eşinize de helal olsun bence insanlar neler yaşıyor neler görüyor bırakın kücük yasta evlenmeyi normal yaşta okuyup okuyan bir adamla evlenip şiddet görüyorlar fiziksel yada ruhsal insallah bu genç yaşta evlenenlerin hepsi sizin kadar şanslı olur

Hayır birde bu adam evlenmese başkası evlenecek, suçlu o çocukları terkeden baba müsveddesi , suçlu çaresizlikten çocuğunu evlendirmek zorunda olan anne.
Pedofili pedofili, adam öyle olsa karısı dışında çocuklara hala meyli olurdu değil mi! O zaman dedelerimiz babalarımız hep pedofili! Malum eskiden evlilik yaşı genelde böyleymiş.

Yine de kişinin yaşam şartlarına göre düşünün arkadaşlar.
Çok kötü bir insan olabilir kıza türlü işkenceler yapabilirdi.
Evet çocuğu eş alması kötü ama yine de milyonlarca insana göre çok daha vicdanlı.
Burdan çıkarılacak sonuç evlenmeyin hemen bişey var gibi okuyun, çalışın.

Ooof of konuya bak
Anneniz,esiniz (!) ve ailesi herkes suclu. Devlet hepinizi iceri tikmali ki cocuk gelinlerin devami gelmesin

Öncelikle hayırlı geceler buraya yeni üye oldum hep takip ederdim bu güne kısmetmiş yazmak.Yaşım 32 evliyim buraya yazmamın sebebi dertleşmek iç dökmek rahatlamak belkide.15 yaşında evlendim evlilik denirse buna çocuktum evliliğin ne olduğunu bilmiyordum ama şunu söylüyeyim eşim benim en büyük sansım diyorum.Çünkü beni hep sevdi kolladı ezdirmedi beni aramızda 14 yaş fark vardı beni çocuk gibi görüyordu herhalde ilk zamanlar.Bu arada annem büyüttü bizi babamı tanımıyorum bir kez gördüm çok küçüktüm başkasıyla imam nikahıyla evlenmiş bir kaç hanımla daha evlenmiş ben hep akrabalardan duydum sonradan sorumsuz bir kişilikmiş.Ben evlendiğimde gençkız bile olmamıştım yani daha hastalanmamıştım bana kaynanam soruyor sen küçücük bişeysin adet görüyonmu diye inanım ne demek istediğini bile anlamadım.Eşimden allah razı olsun bana 4 ay hiç dokunmadı nasıl bir insandır,sonraları sorduğumda kıyamadım sana günah dedim sabii dedim dedi,ben ilk bir sene evliğimde evcilik oynuyordum inanırmısınız sokakta beştaş oyduyordum hep camdan bakardım oynayan çocuklara eşimde kıyamazdı hadi sende git oyna derdi ben salakta çıkar oynardım.Eşim işten gelince beraber yemek yapardık bilmiyorumki yemek yapmayı o işten gelir ben sokakta oyun oynamaktan gelirdim.Böyle zamanla alıştım evliliğe evime büyüdüm kadın oldum .Diyorum ya en büyük sansım eşim diye seviyorum eşimi çok rabbim benim ömrümden eşime versin acısını bana göstermesin diyorum hep.Ben sanslı azınlıklardanım eşim beni hep el üstünde tuttu ya diğerleri benim gibi çocuk yaşta evlenen sabiiler ne kadar eziyet çekiyorlardır kim bilir ben diyorum ki ne olur anneler babalar kızlarınızı okutun hemen evlendirmeyin günah evliliğin ne olduğunu bilmeden büyümeden anne oluyoruz çocuk anneler.Eğitimle ben inanmak istiyorum bu sorun çözülür okumakla eğitimle belkide anneleri babaları eğitmekle bilemiyorum.Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama bunlar yaşanan gerçekler örneğide benim inşallahki ben ve benim gibiler son olur son bulur.Hepinize mutlu evler ve evlilikler diliyorum.
canım arkadaşlarım ben erken yaşta evliliği sovunmadım asla benim 2 çocoğum var 15 biri 10 yaşında onların gözünün içine bakıyoruz eşimle okutucaz çocuklarımızı meslek sahibi olucaklar insallah demek istediğim eşimde bende tabiki pismanız ama şunuda kabul etmek zorundayız hala küçük yaşta evlilikler berdel kuma olayları var bazı bölgelerde işte bende diyorumki o bazı bölgelerde olmasın olmasın birde pedefoliyi küçük çocuğa tecavüz edip öldüren pislikten öğrendim anlaşılmıştır insallahhhhh

Back
X