• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Olmaması Eksiklik mi

ne kabalık...
üzülmeyin lütfen..

Elimden geldiği kadar görmezden gelmeye çalıyorum, çok teşekkür ederim

Kadınlarımızın kendi başlarına bir şey olmalarına izin vermediğimiz için yalnızca çocuklarıyla var olabiliyorlar, hele de erkek çocuksa tadından yenmiyor. Düşünsenize, hayatında yaptığı tek şey aile evindeki hapsinden çıkıp, koca evindeki hapsine geçmek. Bu hayat diliminde görüp görebileceği tek tecrübe baskı ve çocuk. Tabii ki muhabbetini, havasını, görgüsüzlüğünü bunun üzerinden yapacak.

Çocukken özenirdim, çocuklar (ben de dahil) sokakta oynardık. Şimdi herkes kendi çemberine hapis. Kendi egomu tatmin etmek için iyi bir hayat veremeyeceğim bir çocuğu sırf kendi bencilliğim yüzünden dünyaya getirmek istemiyorsam kime ne bundan?

Üzülecek, kırılacak hiçbir şey yok. Asıl üzülmesi gereken kendilerini çocukları, kocaları, aileleri üzerinden tanımlayan kadınlar. Ya da onları bu hale getiren toplum.

Ne kadar güzel yazmışsınız özellikle son paragrafa bayıldım. Tam da dediğiniz gibi.. bizleri de kendi toplumlarının içine sürüklemeye çalısıyorlar malesef.. çok teşekkür ederim

dünyaya çocuk getirmek faydalı bir iş mi?
Öyle zannedenler var
Bir de bana cocugu olan kadin daha gucludur her dedigi olur benim cocuk olunca dediklerim olmaya basladi diyen de var. Halbuki kendini avutuyor kocası gece 2 de ickiden vakit bulup eve geliyor.

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Faydali isleri cocugu olan da yapabilir olmayan da .is guc kismini karistirmayalim. Bende cocugumun olmasini cok istiyorum esim istemedigi icin yok.Cocuk sahibi olmak istyen icin eksklk bence sahsen benim oyle . Bunu cocugu olanlar bilir onlardan oncesini yasadklari icin hep sey diyo cevremdekiler cocuktan once nasil yasamisim diye
Tabi bu ne yasadgnla da ilglidir hic istemezsn senin icin eksklk olmaz . cok istersin olmaz kismet dersin mutlaka icinde az da olsa ekskligini hisedersin dile getiremesen de...

Kişiye göre değişir
Şuan bir anne olarak çocuklarımın olmaması düşüncesi benim için eksiklik olurdu
Fakat çocuğu olmayan biri bunun ne olduğunu bilmediği için onun eksiklik hissedeceğini zannetmiyorum
Umarım anlatabilmişimdir

Hıc alakasi yok cocuk insana sorumluluk yüklüyor her seyini ona göre ayarlamalisin ama biz kadınlar sanki dünyaya sadece anne olmak icin gelmişiz kodlanmis bize galiba bir kadin cocuksuz da kocasizda gayet te mutlu olabilir

Bakış açısına göre değişen bir durum. Anne baba olmak istiyorsan eksikliğini hissedersin. Ama sırf bu konuda toplum baskısı var diye cocuk sahibi olmamak bir eksiklik ifade etmez yani. Tamamen iki insanin isteğine bağlı bir durum.

Evliliğimizin bir kaç ay sonrasında ciddi ciddi hiç çocuk istemiyordum. Sebebi eşim veya başka bir şey değildi. Sebebi her gün tv.de duyduğumuz kötü haberler, bekleyen çok ciddi bir sorumluluk. Gerçekten çok ciddi bir sorumluluk. Ben bu ağır yükü kaldırabilir miyim bir ömür boyu diye düşündüm. Ama aynı zamanlarda çocuklara da aşırı düşkün biriyim çok severim. Şu an bir kızım var ama dışarda gördüğüm her çocuğu kızımdan ayırt etmem. Bana soracak olursanız insanın hayatına inanılmaz derecede renk katıyor, ve sabır istiyor.
Olmazsa olmaz mı bir ev için ? Herkes için değil tabi ki. Bence bu düşünceye biraz ara verin. Biraz dinlenin. Sonra tedaviye tekrar devam edin. Kendinize bu kadar yüklenmeyin.

Çocuk istemeyen ben için kesinlikle eksiklik değil. Hatta ben asıl böyle tamamım. Nasıl bakarsan öyle görürsn bu tür konuları.

Annemin iki çocuğu var. İkisiyle de bir küs bir barışık.
Hiç de öyle çok mutlu, harika bir ilişkiye sahip olamadı. Devamlı iki çocuğu tarafından da anneliği eleştirildi, eleştiriliyor.
Sor mesela anneme. Pişman iki çocuk doğurduğuna. Zaten geç yaşta doğurmuş .şimdiki aklım olsa hiç doğurmaz kedi beslerdim diyor :)
Yani sanki herkes anne olmak zorunda gibi her evlenen ürüyor ya. Ben de ona uyuz oluyorum . Sabır sahibi degilsen, agrasif bir insansan, kocan insan değil hayvansa, kit kinaat geciniyorsan doğurma yani. Sırf toplumsal baskıya her önüne gelen anne baba oluyor.
Bir de şeye uyuz oluyorum. Küçücük bir ev almışsın, yüz yıldır onun taksidi /kredisi ödüyorsun. Bebeğinin odasına yatak dolap zor siğmiş.
Toplum 'kardeş şart' baskısı yaptığı icin ikinciyi doğuruyorlar. Ya bak bir evine, imkanına... Sonra hayatı boyunca özel alanı olamayan cocuklar yetişiyor

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Benimde 5 yil olmadi simdi sukur sayili gunler kaldi ne istedigin onwmli istiyorsan arastirip sorar tedavisine bakarsin olursa sukur olmazsada kendimizi olduremeyiz sonucta hayat devam ediyor eksikli cocukta degilde toplumdaki cahil insanlarin beyninde okadar bos konusuyorlarki oysa veren belli alaln belli yoruma kapali bir konu

tamamen kişiden kişiye değişecek bi durum..çocuk güzel şey evet ama herkesin amaçları, istekleri farklı farklı..

Bir kızım var. Kızımı çok seviyorum, tırnağı kırılsın istiyorum. Ama acayip sorumluluk istiyor, dünya kötü, bazen keşke yapmasaydık diyorum.

Benim iş arkadaşım var. Kesinlikle istemiyor eşiyle anlaşmışlar ve kendileri için ortak karar alıp hayatını yaşıyor. Her izinde farklı ülke geziyor ve çok enerjik güler yüzlü bir aile. Neden sorusunada ben o sorumluluğu kaldıramam hergün bu çocuk naptı ne etti diye düşünemem kendim için yaşamak istiyorum diyor ve gerçekten kendileri için yaşıyorlar sadece bugünü ne eksiklik var ne üzüntü. Hatta akrabaları çok çene yapıp bıktırmışlar en son boşverin mirası bize kalır lafını duyuyor ve şok oluyor sadece bu olaya çok üzüldü bize saygı duymuyorlar diye şimdi kimsenin haberi yok söylemediler mirasıda bağışladı. Esas şok bu olacak diye seviniyor

Bende eksiklik diye düşünmüyorum zaten ..
Ama matah bşy değil de diyemem bence insanın hayatında hele de bir kadının en çok isteyeceği şeylerden biridir diye düşünüyorum .

Hiç içim yana yana istemedim:)
Bir ara yaşım geçiyor diye bir telaşa kapıldım hatta evlat edinmeyi düşündüm ve bunun için başvuru yaptım ama sonra geçti. Doktorum tedavi için bir umut doğdu dediğinde o umudu değerlendirmedim bile, hala değerlendirmiyorum. Çocuklara bakınca ah benimde olsaydı diye geçmiyor içimden ve böyle hisseden çok tanıdığım var evet bence de matah bir şey değil:)İste medim diye sanırım Rabbim vermedi

Abi şunu bilir şunu söylerim çocuk yapmanın derininde bir bencillik yatıyor.
Bebek pışpışlamak istemese, elden ayaktan düşünce kim bakar kaygısı olmasa kimse şu tuhaf dünyaya bebek getirmek istemez.

Henüz planlamıyoruz biz, Allah istediğimiz vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin ama doğmamış bebeğimin benim çektiğim bazı üzüntülerin benzerinş yaşayacak olması düşüncesi kalbimi acıtıyor.
Doğmamış bebeğime kıyamıyorum.

Ben anne olmayı istediğim için eksiklikti.anne olma sorumluluğunu kaldirabilen kadınlar olduğu gibi kaldiramayanlar da var.kendi annemi düşünüyorum da 2 çocuk ve babam gibi bir karakter ile baya yıprandı karakteri kaydı.ayarı kaçtı.babam huysuz gecimsiz di ama boşanmadılar gerim gerim gerildik.kardeşimde erkek evlata doyurdu annemi hiç birimiz ahlaksizlik ve hukuki suçlar işlemedik ama annem yiprandi.takmıyorum dedi hep herşeyi takıp kızdı.kendi ekti bictigine kızdı.laf arasında simdiki aklim olsa cocukla filan uğraşmazdım.hayatımı yaşardım diyor.

Simdi cocugum oldugu icin cocuk guzel sey diyecegim ama insanin mutlu olmasi icin illaki cocuga gerek oldugunu hic dusunmuyorum. Ben de tedaviyle kucagima aldim oglumu, yalan yok agladigim zamanlar oldu, ama esim hep dediki niye bu kadar takiyorsun, biz cocuk icin mi evlendik. Siz tedavinizi olun, diger yandan normal hayatinizi yasayin. Insanlara da kullaklarinizi tikayin, bi ogrenemedik baskalarinin ozel hayatina burnumuzu sokmamayi. Bir keresinde daha o dakika icinde tanistigim bir teyzeyle soyle bir konusma gecti aramizda. Kac senelik evlisin, cevap 3, cocuk var mi, cevap yok, niye bir sorununuz mu var, cevap hayir dusunmuyoruz. Aklima geldikce sinir oluyorum, hani bir gecmisimiz olsa neyse de, daha otuz saniye once tanistigin birine boyle seyler sorulur mu. Gercekten de o zaman dusunmuyorduk ama teyze baya bi ongoruluymus heralde sonradan isteyince ancak tedaviyle oldu iki sene sonra. Sizin ve tum isteyenlerin sihatli saglikli hayirli evlatlari olur insallah ama unutmayalim cocuksuz, kocasiz (ornekleri cogaltabiliriz) bizler eksik degiliz ki onlar olunca tamamlanalim.

Back
X