Çocuk rızkıyla gelir diyen eş

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
28
Merhaba arkadaşlar 5 yıllık evliyim başından beri eşim çocuk istiyor bu süreçte ev aldık araba aldık kredi ile hala ödememiz var ben kendimi hazır hissetmediğim için istemedim Ocak ayında hamile kaldım dış gebelik yaşadım doktor 3 ay korunmamızi söyledi 3 ay geçti eşim hala ısrarla bebek istiyor korunmak istemiyor siz aynı durumda olsanız napardınız

Merhaba arkadaşlar 5 yıllık evliyim başından beri eşim çocuk istiyor bu süreçte ev aldık araba aldık kredi ile hala ödememiz var ben kendimi hazır hissetmediğim için istemedim Ocak ayında hamile kaldım dış gebelik yaşadım doktor 3 ay korunmamızi söyledi 3 ay geçti eşim hala ısrarla bebek istiyor korunmak istemiyor siz aynı durumda olsanız napardınız

Eşinizin ne istediğini bir kenara bırakın. Siz ne istiyorsunuz ; ne hissediyorsunuz ?

Eşiniz kararlarınıza saygı duymuyor, korunmak istemiyorsa; siz de birliktelik yaşamayın.

Eşinizin davranışı çok çirkin. Çocuk sabibi olmak ikinizin ortak kararıyla olmalı.

Eşinizin ne istediğini bir kenara bırakın. Siz ne istiyorsunuz ; ne hissediyorsunuz ?

Eşiniz kararlarınıza saygı duymuyor, korunmak istemiyorsa; siz de birliktelik yaşamayın.

Eşinizin davranışı çok çirkin. Çocuk sabibi olmak ikinizin ortak kararıyla olmalı.
aynen de böyle. istemiyorum zorla mı diyin. siz korunun hapla hem de.

Cocuk dogduğunda Allahım hastaneye götüreceğim ilac ve muayene parası diye dua edip ellerimizi açınca gökten para düşmüyorsa kimse cocuk bereketiyle gelir demesin.Allaha şükür inanclı biriyim ama bu böyle.İnsanlar korunmak istememelerine kılıf uydurmak için ağzına sakız etmisler bu cümleyi

Burda çocuk isteyen konu sahiplerine hep olumlu tavsiyede bulunmuşumdur dünyanın en güzel şey diye ama eğer kadın istiyorsa dünyanın en güzel şeyi. Sen hazır değilsen asla yapmamalisin. İnan hazir olduğu halde beklemediği şeyler yaşayan insanlar ölüyor evet çok güzel ama büyük sorumluluk. Dün gece hiç uyumadan bugün sabah ettim mesela ikisinin başında saate baktığımda çoktan hava aydinlanmisti. Bu çok basit bir ornek bir sürü cogaltilabilir maddi manevi hazır olmak çok önemli. Hadi doğur demek kolay. Rızkiyla gelir denen şeyin anne sütü olduğunu düşünüyorum yoksa çocuk doğuran herkes milyoner olurdu dimi?

Sizin hazır hissetmeme sebeplerini nedir?

Eşinize mi güvenmiyorsunuz?
Biraz daha gezelim tozalım mı diyorsunuz?
Yoksa geçindiremeyiz diye mi düşünüyorsunuz?

5 senelik bir evlilik birbirinizi en iyi siz anlarsınız.
Eğer bir mesleğiniz varsa, eşiniz de sorumluluklarını bilen birisi ise, günün birinde çocuğumuz illa ki olsun istiyorsanız ertemelek için somut sebeplerini eşinizle net bir şekilde konuşun. Ertelemek değil hiç istemiyorsanız yine net bir şekilde konuşun. Yük anne de daha fazla olsa da sonuç itibariyle taraflardan birisi de baba oluyor. Duygu anlamında bu da önemli.

Bu arada çocuk rızkıyla gelmez, zor koşulda olsa bile anne büyütebiliyor çünkü anne kendi rızkından vezgeçer. Ayrıca çocuğa alınamayan şeylerde çocuğun aklı kalmaz hevestir ama anne çocuğuma alamadım yapamadım ben yemiyim o yesin diye diye psikolojisi bozulur. Ben mesela çocuğuma eşya alınca kendim için aldığımı farkettim, kendime bişey almak için girdiğim mağazada gözüm çocuk kıyafeti arıyor, ona aldıkça mutlu oluyorum. Alamadığınız her ihtiyacında o değil siz daha çok mutsuz olucaksınız. Kendinizi hazılarlamadan çocuk yapmayın. Kendi isteğinizle sorumluluk alınca herşey kolay gelir.

Şartları mı hazır hissetmiyorsunuz kendinizi mi 🤔

5 yıl olmuş siz çocuk istemiyor musunuz? İstememek en doğal hakkınız lakin çocuk isteyen biriyle olup onun babalık hakkını elinden alamazsınız.
Eski eşim çocuk istemiyordu baştan beri biliyordum saygı duyuyordum oyalamadı beni. Evliliğimiz yürümedi ben çocuk istemeye başladım yeni hayatımda yeni eşimle çocuk planlarımız var.
Eğer çocuk istemiyorsanız zaman almayın lütfen yaşamış biri olarak söylüyorum.

Eşinin çocuk istemesi normal 5 yıllık evlisiniz halıyla baba olmak istiyor çok doğal bisey çocuk rızkıyla gelirmiş bende buna inanırım maddi olarak ihtiyaçlara yetişebilecekse bi çocuk yapın

5 yıl evlilikte yeterli süre ancak çocuk işi hazır olmakla ilgili. değilseniz sıkıntı çünkü gerçekten çok zor bir sorumluluk

çocuk bereketiyle geliyor ise bu sokaklarda aç dolaşan, okuluna beslenme göturemediği icin aglayan cocuklarin bereketimi kacmisti?
çocugun bereketle falan geldigi yok, herşeyi geçtim emin olun çocuğun bir çok sorumluluğu sizde olacak öyle brnde bakarım yardım ederimlerle olmuyor.
o yüzden siz hazır degilseniz eşiniz sizi beklemeli, ama yok ben hiç çocuk düşünmüyorum aslında diyorsanız eşinizinde baba olma istegini elinden almayip bu evliliği sonlandirin.

Back
X