Katı düşüncelerim yok aslında ama şu an için evlensem de çocuk istemiyorum diyip dolaşıyorum. Misal çocuğum olduğunda gidip aldıracak kadar katı değilim bu konuda. Hani demişsiniz ya suçsuz,günahsız melek gibi geliyor, bebekler için evet ama artık okul çağına geldiklerinde ben böyle düşünemiyorum. Hepsi gözümde birer küçük insan. Onlar da arkadaşlarını rencide ediyor, yalan söylüyor, çalıyor, huysuzluk yapıyor vs...
Bir keresinde okuldaki özürlü bir öğrencimi ortalarına alıp halka olmuş bir grup haşarı. Çocuk yerde kafasını koruyor, bunların her biri birer tekme atıyor. Yanlarına nasıl gittim her birine nasıl tokat attıysam yüzlerinde elimin izi kaldıBelki yetiştiriliş, belki kendi karakterleri ama ben melek gibi düşünüp aşırı anlayışlı davranamıyorum maalesef
Yazın 28 bitecek, küçük de değilim ki. Benim yaşımdaki arkadaşlarım 2. çocuklarını doğurdu
/COLOR]
Etrafımda o kadar garip karşılanıyor ki çocuk sahibi olmak istememem.
Özellikle annem evlenmek isteyip çocuk istemememi çok anlamsız buluyor. İnsan başka ne için evlenir ki, hayatın anlamı çocuk. Hatta bütün kadınlar evlenip çocuk yapsınlar sonra da kocalarından boşansınlar, onların dertlerini de çekmesinler diyor. Sanki kendi bizi çok sarıp sarmalayarak büyütmüş gibi
Bilemiyorum çocuk istemiyorum, sevmiyorum dediğimde; sen ne biçim öğretmensinden, merhametsiz, sevgisize kadar bir çok şey duyduğum için diyorum acaba büyük kayıpta mıyım
AYNEN katılıyorum
aynı videoya bende küfürler yagdırdım altında bir sürü hakaret içeren yorum var zaten
minicik cocuğa ögrettikleri seylere bak
Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek
canım olumsuz örneklerden fazlaca etkileniyorsun.öğretmen olduğun için bu örneklerden kaçman mümkün değil.hertürlüsü ile karşılacacaksın mutlaka.tabiki anlattığın örnekteki çocuklara karşı da safça bir anlayış göstermen düşünülemez.melek gibi de göremezsin tabiki o anda:))gereken müdaheleyi de yapmışsın zaten mecbur kaldığın için
küçük değişmişsin evet:))
neden çocuk istemiyorum diye dillendirme gereği duyuyosun canım.şimdiden böyle tartışmaların içine girmen gereksiz olmuş bence.
olumsuz örneklerden fazlaca etikileniyosun anlıyorum ama her çocuk bir değildir.eminim güzel örnekler de vardır etrafında.
herçeşit aile ortamından gelen öğrencileriniz var eminim.kimi ailelelerin yetiştirme tarzı diye bi durumu bile yok.öyle salıyorlar hayatın içine.artık şansa ne olursa okursa okuyor, okumazsa birer serseri mayın gibi hayata atılıyorlar.
malesef idealize bi hayat yok.ideal aileler de yok.her aile de iyisi de var kötü sü de var.
yani ben çocuk sahibi olursam onu dört dörtlük mükemmel yetiştireyim diye bi şey de yok.bunu başarmamız imkansız.
bunu kabul etmelisin baştan.ancak elinden geldiğince iyisini yapabilir -elinden geldiğince dürüst -temiz ahlaklı-medeni bir evlat yetiştirebilirsin.
herkes kendi evladından mesuldur canım bir de bu yönden düşün.
şu an başka ailelerin yetiştirdiği çocuklar yüzünden bu korku ve endişeleri yaşıyorsun ancak sen bir öğretmen olarak bir yere kadar müdahele edebilirsin o çocukların gelişimine.senden sonra da eğitim hayatları devam edecek-okuyacaklar belki yollarını doğrultacaklar- ya da kayıp birer insan olarak hayata karışacaklar.buna müdahele etme şansın tek bir birey-tek bir öğretmen olarak sınırlıdır.
öğrencilerin üzerinden düşünüp evlat sahibi olmayacağım demek ne kadar sağlıklı biraz daha düşünebilrsin bu konuda:))
sağlıklı derken yanlış anlamanı istemem seni doğruya götürüp götürmeyeceği açısından sağlıklı dedim.
Bende yine farklı bir durum oluştu.Öğrencilerimi de cocukları da çok severim.Benim durum küçük cocuklarla.Geçen seneye kadar her bebeği çok severdim kucagıma alır öper bakardım ilgi gösterirdim.Ne zaman yeğenim doğdu.Sanki dünyada bir o var.Tamam ben dahil çevremdekiler yegenıme karsı fazla hatta abartı düşkün oldugumu düşünüyor ama durum bende de bu başka kucuk cocugu sevmek içimden gelmiyor hiç Bu sanırım kendi cocugum olunca törpülenecek biraz.
Sizin içinse herkes cocuk sahıbı olacak diye bır durum söz konusu olamaz.Belki yük geliyor gözünüze belki başka bir durum.Sizin tercihiniz.Ama eşiniz isterse nolacak ??
Ben kendimi bildim bileli çocuklara bayılmam, sevemem ve öğretmen olunca da daha bir pekişti düşüncem.
Benim korkum sevmediğim halde çocuk yaparsam ve ona gereken anneliği yapamazsam diyeydi. Her anne mükemmel değil çünkü. Bir arkadaş vardı bilmediğimiz yakın bir şehrin avm'sine gitmiştik, çocuğu henüz 6 yaşındaydı ve biz yiyecek almaya giderken "sen masada bekle kimse oturmasın" diyerek tek bıraktı çocuğu. Tanımadığımız bilmediğimiz yerde, etraf çok kalabalık ben endişelenirdim yani... Sonra gizli saklı bir şeyler anlatırken çocuk duymasın diye terastaki parmaklıklardan aşağı bakmasını söylediÇocuğun kafası giriyordu oralara benim aklım çıktı düşecek diye. O da öğretmen ve çocuk sevmeyen bir kadındır, kazara hamile kalmış ve kimse beğenmez onun anneliğini. Ben böyle bir anne olmaktan korkuyorum işte, gerekli ilgiyi gösteremeyeceksem hiç olmayayım diyorum. Ve sanki rahatımdan ödün veremezmişim, bir süre sonra sıkılırmışım gibi geliyor.
Çocuk istemiyorum diye dillendirmemin sebebi de bazen annemin ya da yakınlarımın "çocuğun olunca, olursa..." diye başlayan cümleler kurmaları. Ben de direk ben çocuk istemiyorum diye kesiveriyorum
Bana da sıkılırmışım gibi geliyor. Mesela her şeyden ödün vereceksin. Evde haftasonu dışında kahvaltı hazırlamam, akşam yemeğini çoğu zaman bi makarna, pilav gibi kolay yemeklerle geçiştiririm. Eee çocuk olunca nolucak 3 öğün sağlıklı çeşit çeşit yemek pişecek o evde. Ya da ben haftasonu onunla gidebileceğim yerler kısıtlı olacak. Eşimle atlayıp istediğimiz yerlere gidemeyeceğiz. Ben iş hayatıma ara vermek zorunda kalacağım falan filan. düşününce çok meşakkatli bir iş!
Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim çocuk istememeyi.
Kişinin kendi yapısıyla alakalı sanırım.
Aslında herkesin bir nebze yapması gerekeni biraz hayat felsefesi olarak benımsemıssınız kendini düşünmekle ki nickinizden bıraz belli oluyorUmarım yanlış anlamazsınız bu dediğimi sadece yazdıklarınızla örtüştüğü için belirttim.
Ben yine ilk önce çocugum diye paralayacagım kendimi öyle görünüyor bu benim fazla vericilikten kaynaklı.Şu zamana kadar olumlu geri dönüşünü görmedim bana bu aşırı fedakarlığın vericiliğin ama yaradılış işte
yanlış anlamadım bilakis gülümsedim :) Evet biraz keyfime düşkünüm. Megalomanlık derecesinde olmasa da çok severim kendimi. Barışığım da diyebiliriz. Ben kendime değer vermezsem kim bana değer verir değil mi? Belki de ilerde çocuğuma çok düşkün bir anne olursam ençokbebeğimiseverim yaparım nickimi :)))
h0ly olur mu bizden anne?
Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek
anammm bende hayvan hastayısım onlada alakası varmı acaba çocuk istemiyorum benim bitane var zaten avatarımda olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?