- 22 Ağustos 2013
- 664
- 274
- 333
Konu açildigindan beri dusunuyorum aklimin hep bir kosesinde.
Yapmak yada
Yapmamak???
Kesinlikle millet istiyor yap diyorlar diye çocuk yapılmaz. Benimde yakın bir akrabam çocuk istemedi ve yapmadılar. 15 yıldır çok mutlu bir evlilikleri var. Herkes çocuk yapacak diye bir şey yok. Tam olarak istenmeden yapılan çocuktanda fayda gelmez.Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .
sagolHayirli olsun. Karar vermişsiniz. :)) nasil karara vardiniz? Ben de hep düşünüyorum, kararsizim.
hala kafam karışık daha sorumluluk alamayacağımı düşünüyorum ama bir yandan da düşünüyorumHayirli olsun. Karar vermişsiniz. :)) nasil karara vardiniz? Ben de hep düşünüyorum, kararsizim.
sagol
hala kafam karışık daha sorumluluk alamayacağımı düşünüyorum ama bir yandan da düşünüyorum
niye bu sorgu sual akışına bırak
ben hayatımı yaşamayı seviyorum galiba evliliğe zor alıştım
bakalım zaman ne gösterecek
Her gün agliyorum esime senin yuzunden diye oda sağolsun cok alttan allyor yok gaz oluyor yok midem bulanıyor sımdılık kendimi hamile gibi hissetmiyorum kabullenemedi vucutSizi merak ediyorum. Gelişmeleri yazin lutfen.
Ayni seyleri yasamisiz, ben de oyleydim. Hala da biraz oyleyim. alisiyorsunuz gibi yavas yavas, buraya hamileyim napcam bilmiyorum diye konu actigimda 6 haftalik kadar hamileydim, simdi yolun yarisini gectik 21 hafta..Her gün agliyorum esime senin yuzunden diye oda sağolsun cok alttan allyor yok gaz oluyor yok midem bulanıyor sımdılık kendimi hamile gibi hissetmiyorum kabullenemedi vucut
iyki cocuklarim var hatta 3 yil evli kaldiktan sonra 28 inde anne oldum . kizimi elime aldiktan sonda keske hemen dogursaydim dedim. ne demek cocuksuz daha keyifli zaman geciriyornusbuz sacma . cocukla hersey daha guzel. allah her istiyene nasip etsinDüşüncene sonuna kadar katılıyorum. Cocuksuzken keyifle saatlerce sohbet ettiğiniz insanlar çocuk olunca değişiyor. Sohbetler sadece çocuk üzerine oluyor. Yaşlılık konusu zaten saçmalık. Yani yaslaninca bana baksin ya da yanımda olsun diye çocuk yapılır mı yahu
kesin olmamistir adida yapmadik istemedik olmustur...Kesinlikle millet istiyor yap diyorlar diye çocuk yapılmaz. Benimde yakın bir akrabam çocuk istemedi ve yapmadılar. 15 yıldır çok mutlu bir evlilikleri var. Herkes çocuk yapacak diye bir şey yok. Tam olarak istenmeden yapılan çocuktanda fayda gelmez.
Artık bir çocuğum var ve yine aynı şeyi diyorum. Çocuksuz daha özgür ve guzel zaman geciriyorsunuz. Size göre saçma olabilir. Ama kızım yokken eşimle gecenin bir yarısı kafamiz estiği için dışarı çıkıp gezebiliyorduk. İstediğimi yiyor içiyordum. Sorumluluğum daha azdi. Evde bile olsak uzun uzun sohbetler romantik yemekler film keyifleri yapabiliyorduk. Oysa şimdi hayatımız çocuk. Kızımı herseyden herkesten daha çok seviyorum ve iyiki o var herseye değer bugun olsa hic dusunmem yine cocuk isterim o ayrı. Ama kızıma olan sevgim çocuk sahibi olmanın hayatımdan eksilttikleri gerçeğini degistirmiyoriyki cocuklarim var hatta 3 yil evli kaldiktan sonra 28 inde anne oldum . kizimi elime aldiktan sonda keske hemen dogursaydim dedim. ne demek cocuksuz daha keyifli zaman geciriyornusbuz sacma . cocukla hersey daha guzel. allah her istiyene nasip etsin
bence cocuk zengınlıktır hıcmı akraban yok bır gun verırısın annene gezersın tozarsın...Artık bir çocuğum var ve yine aynı şeyi diyorum. Çocuksuz daha özgür ve guzel zaman geciriyorsunuz. Size göre saçma olabilir. Ama kızım yokken eşimle gecenin bir yarısı kafamiz estiği için dışarı çıkıp gezebiliyorduk. İstediğimi yiyor içiyordum. Sorumluluğum daha azdi. Evde bile olsak uzun uzun sohbetler romantik yemekler film keyifleri yapabiliyorduk. Oysa şimdi hayatımız çocuk. Kızımı herseyden herkesten daha çok seviyorum ve iyiki o var herseye değer bugun olsa hic dusunmem yine cocuk isterim o ayrı. Ama kızıma olan sevgim çocuk sahibi olmanın hayatımdan eksilttikleri gerçeğini degistirmiyor
Bana hep olumsuz tarafı gözüküyor
Bakın sizde diyorsunuz bir gün verirsiniz ancak. Ben özgürce yaşamaktan bahsediyorum. Herkesin yaşama biçimi farklıdır. Size göre coluk çocukla huzurlu bir yuvada yaşamak mutluluktur, bana göre az sorumlulukla dilediğin gibi yaşamak mutluluktur, bir başkası için kariyer yapmak, hayat boyu eğitimine devam etmek mutluluktur ve çocuk o kişiye ayak bagidir. Siz sadece kendi pencerinizden baktığınız için saçma geliyor bence anlamaya calisin. Anlayabilirseniz 15 senedir evli olup çocuk istemeyen çifte çocukları olmamistir demezsinizbence cocuk zengınlıktır hıcmı akraban yok bır gun verırısın annene gezersın tozarsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?