Çocuk yapmak yada yapmamak

annelik mucizevi bişey..çok farklı bi duygu..eşinize duyduğunuz aşkın misli mislini düşünün..büyütmek zor, bazen gününüzde olmuyorsunuz sıkıntılı zamanlarda oluyor ama evlat ilaç bence...umarım bigün sizde tadarsınız...

Bende konu sahibinin duyguları içindeyim..hatta hamilemiyim diye günlerce ağladım yegenim var o kadar çok seviyorum onu ama kendimin olmasina hiç hazır degilim

Kesinlikle millet istiyor yap diyorlar diye çocuk yapılmaz. Benimde yakın bir akrabam çocuk istemedi ve yapmadılar. 15 yıldır çok mutlu bir evlilikleri var. Herkes çocuk yapacak diye bir şey yok. Tam olarak istenmeden yapılan çocuktanda fayda gelmez.

Tam da bu konu yuzunden esimle dün aksam kavga ettik , üstüne bu konu denk geldi..
Adam deli gibi cocuk sever bende o içgüdü yok , yani yok herhalde .. Üstelik Yasım da 31 .. Cocuk cok bıyuk sorumluluk hazır olmadan istemeyerek yapılcak bir şey değil..konu sahibi ne yaptı bilmiyorum ama keske benim eşim de anlayışlı olsa sa bi kac yıl daha vaktım olsa , kendisi hemen isteyen cinsten
Hakkımızda hayırlısı

Hayirli olsun. Karar vermişsiniz. :)) nasil karara vardiniz? Ben de hep düşünüyorum, kararsizim.
sagol
Hayirli olsun. Karar vermişsiniz. :)) nasil karara vardiniz? Ben de hep düşünüyorum, kararsizim.
hala kafam karışık daha sorumluluk alamayacağımı düşünüyorum ama bir yandan da düşünüyorum
niye bu sorgu sual akışına bırak
ben hayatımı yaşamayı seviyorum galiba evliliğe zor alıştım
bakalım zaman ne gösterecek

Sizi merak ediyorum. Gelişmeleri yazin lutfen.

Her gün agliyorum esime senin yuzunden diye oda sağolsun cok alttan allyor yok gaz oluyor yok midem bulanıyor sımdılık kendimi hamile gibi hissetmiyorum kabullenemedi vucut
Ayni seyleri yasamisiz, ben de oyleydim. Hala da biraz oyleyim. alisiyorsunuz gibi yavas yavas, buraya hamileyim napcam bilmiyorum diye konu actigimda 6 haftalik kadar hamileydim, simdi yolun yarisini gectik 21 hafta.. Benim esim de cocuklara tapar, bana bekarken bile yalvardi hemen bebek yapalim diye.Tüm hincimi ondan cikardim hala da cikariyorum ama giki cikmiyor sagolsun

iyki cocuklarim var hatta 3 yil evli kaldiktan sonra 28 inde anne oldum . kizimi elime aldiktan sonda keske hemen dogursaydim dedim. ne demek cocuksuz daha keyifli zaman geciriyornusbuz sacma . cocukla hersey daha guzel. allah her istiyene nasip etsin

kesin olmamistir adida yapmadik istemedik olmustur...

Bir haftalık anne olarak sunu söyleyebilirim ki kesinlikle istenmeden yapılabilecek bişey değil çocuk
Eğer bu istek sevgi henüz içinizde yoksa hic kalkışmayın derim
Ben cok isteyerek yaptıgım halde zor geldi
Çok şükür asla pişman olmadım ama istemeden başkalarının lafıyla yapsam cok kızardım kendime

Artık bir çocuğum var ve yine aynı şeyi diyorum. Çocuksuz daha özgür ve guzel zaman geciriyorsunuz. Size göre saçma olabilir. Ama kızım yokken eşimle gecenin bir yarısı kafamiz estiği için dışarı çıkıp gezebiliyorduk. İstediğimi yiyor içiyordum. Sorumluluğum daha azdi. Evde bile olsak uzun uzun sohbetler romantik yemekler film keyifleri yapabiliyorduk. Oysa şimdi hayatımız çocuk. Kızımı herseyden herkesten daha çok seviyorum ve iyiki o var herseye değer bugun olsa hic dusunmem yine cocuk isterim o ayrı. Ama kızıma olan sevgim çocuk sahibi olmanın hayatımdan eksilttikleri gerçeğini degistirmiyor

bence cocuk zengınlıktır hıcmı akraban yok bır gun verırısın annene gezersın tozarsın...

Bana hep olumsuz tarafı gözüküyor

O zaman lütfen çocuk yapma.
Belki bir kaç sene sonra istersin kalbine düşer bu istek, ama her türlü sorumluluğunu alamayacaksan yapma.

Olumsuz taraflarının aklına gelmesi normal. Ben çok istediğim halde kendimi psikolojik olarak zorluğa alıştırmaya çalışıyorum. Ama sadece olumsuzluk ve isteksizlik hissediyorsan çocuk sahibi olman için doğru zaman değil.

bence cocuk zengınlıktır hıcmı akraban yok bır gun verırısın annene gezersın tozarsın...
Bakın sizde diyorsunuz bir gün verirsiniz ancak. Ben özgürce yaşamaktan bahsediyorum. Herkesin yaşama biçimi farklıdır. Size göre coluk çocukla huzurlu bir yuvada yaşamak mutluluktur, bana göre az sorumlulukla dilediğin gibi yaşamak mutluluktur, bir başkası için kariyer yapmak, hayat boyu eğitimine devam etmek mutluluktur ve çocuk o kişiye ayak bagidir. Siz sadece kendi pencerinizden baktığınız için saçma geliyor bence anlamaya calisin. Anlayabilirseniz 15 senedir evli olup çocuk istemeyen çifte çocukları olmamistir demezsiniz

Bende istemiyordun ama hamile olduğumu öğrenince o istek mutluluk geldi şimdi diyorum ki kızım daha önce nerelerdeydin ne yapmışım ben sen yokken boşa ömrüm geçmiş

Evlat cok ta tatli olunca ne kadar eksik oldugunu anliyosun ,bir tebessumu herseye bedel ,ama ayni zamanda zor ve srumlulugu buyuk ,3 aylik kizim var yeni anneyim ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…