Ben şöyle düşünüyorum. Genelleme yapıyorum tabi. Mesela biri 100-200 bin borçlanarak ev alır der ki kiracılık ne zormuş ev aldık rahatladık. Sonra araba alır sabah trafiğinde kriz geçirir ama bununla da kendine barışık olmayı öğrenir araba çok rahat yeaa der. Sonra gelelim çocuğa. Çocuk sahibi olur kişi, eskisi gibi her gün yürüyüşlere yemeğe gezmeye çıkamaz, istediği gibi uyuyamaz belki iş bile yapamaz, işe gider gelir derbeder olur bu süreçte. Ama bir ortamda, annelik bambaşka bir şey der. Mecbur. Demek zorunda. Çünkü 9 ay taşımış, aylarca yıllarca mecburi olarak emek vermiş. Hayatta sadece senin sorumlu olduğun tek şey. Bir de bunun yanında manevi bağ. Anne baba kardeş nasıl seviliyorsa çocuk daha çok sevilir. Bağını bu kadar yakın hissedbildiğin tek kişi, malum senden çıkmış. Bütün olumsuzluklarına rağmen sevmek zorundasın. Vicdanlı bir canlısın. Ve çok sevimli, acayip bir varlık. Sevmemezlik edemezsin. Ömür boyu savunmasızlığı nedeniyle kendinden çok düşünürsün.Annelik içinden gelen bişi , hemde türkiyede ,evlenicen ben çocuk yapmıyorum diycen herkeste tamam yea içinden gelene kadar bekliycez diycek . Soyumuzu kurutcan diye boşatırlar bile valla. Yap yap yap . Bak istemiyosan yap olunca çok seversin lafı sadece türkiyede var . Kısırmı . Eksik yarım tatminsiz insan muamelesi, acıma yanlız kalacaksın diye korkutma . Bi tanıdığa öyle mahalle baskısı yaptılarki kız gitti evlatlık aldı sonra mesaj attı bana , annelik çok güzel bir duyguymuş ! Akrabam dediki , bak kocanı eve bağlarsın yap . Şimdi almış başını dedikodu yürümüş kocası çocuk istemiyormuş . Bu ülkedemi içinden gelerek ! Bak şimdi evlimisin , evet kaç yıllık şu , ilk soru çocuk varmı , yok deyince aaa niye. , olmuyomu , yapsana bi tane . Olurmu çocuksuz . Kendi kararımla beklediğimi anlatamadığım bi ülkede , artık sorana olmuyo beyimden deyip geçicem .
evet çocuk yapmamak yada yapmamak ..ne duygusuz , ne kaba , nede eşya ... Miniciğim yumucuğum diyerek ağdalandırıp , 2. Çocuğuda yapınca oğlanları elimde diyende gördüm , ortada kalınca önüne gelenle yatıp o sabiyle kendine dünya kuranda ! Hepside ağdalı çocuk edebiyatı yapıyorlardı . Çocuğun mutlu olup olmacağı endişesi ile düşünen bekliyen şartları gözden geçirenmi kaba ? Hayat pıtüş pütüş laylöy masalsı geçmiyor ! Yetişkin insan olduğu vakit , okul, iş, ev gibi gerçeklerle geçiyor ! Bizim hayatlarımıza eğlenelim diye gönderilmiş oyuncak değil çocuklar , mıç miçmiç . Geleceğin yetişkin insanları ! Dünya gerçeklerle dönüyor . Huzur evlerinde çocukları olan onbinlerce yaşlı var , çocukları olupta yapayanlız yaşayan terkedilen yaşlılar ! Bilmem anlatabildim mi ...
Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .
Benim düşüncem de kendiniz ne zaman özlemini çekerseniz o zaman olur inş. Sadece bu düşüncenize takıldım, çocuğu kapan köşesine çekilmiyor, genelde kendisi gibi çocuklu olan arkadaşlarına yöneliyor. Benim 2 yaşına yaklaşan kızım var ve onunla öncekine göre daha çok sosyalleştim. Evde sıkılıyor diye her etkinliğe katılıyorum, ben arkadaşlarımla dertleşiyorum,onlar ayrı bir havada. Yaşım büyük olsaydı bu enerjiyle daha zor başederdim sanırım. Hatta 26 yaşındayım,keşke daha erken anne olsaydım bile derim bazenÇocuğunu kapan köşesine çekiliyor , eski muhabbetler bitiyor. Onlar sana anlamsız sen onlara anlamsız geliyorsun. Şöyle mıtluyuz böyle mutluyuz uçtuk cennetten dünyada başka bişi yok deyince ! Düşünüyorum . Bu halimden memnunum yaşlılık takıntımda yok.
Anliyorum sizi fakat bana herkes en azindan bir tane yapmam icin israr ediyorlar.
Bir komsum var hic evlenmemis gecen gun sadece coçuk icin evlenseydim keske dedi sasirdim yasida epey var 60civari.ben anneme 30yil baktiw ya bana kim bakacak dedi ama bu bencillik dedim ama oyle hasta olunca bir corba yapan gerek diyor
Acele etme, birkac sene daha bekle. Yasim geciyor diye de dusunme daha dogurganligininin bitmesine coook var. Olmadi evlatlik alirsin ben evlatlik almayi ciddi ciddi dusunuyorum mesela. :)Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .
Onu eşim kabul etmiyor. Çocuk olucaksa bizim çocuğumuz olsun der . Oda haklı . Durumu olan alsın tabiki , hem kendi çocuğun olsun kardeş olarakta evlatlık alAcele etme, birkac sene daha bekle. Yasim geciyor diye de dusunme daha dogurganligininin bitmesine coook var. Olmadi evlatlik alirsin ben evlatlik almayi ciddi ciddi dusunuyorum mesela. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?