evet çocuk yapmamak yada yapmamak ..ne duygusuz , ne kaba , nede eşya ... Miniciğim yumucuğum diyerek ağdalandırıp , 2. Çocuğuda yapınca oğlanları elimde diyende gördüm , ortada kalınca önüne gelenle yatıp o sabiyle kendine dünya kuranda ! Hepside ağdalı çocuk edebiyatı yapıyorlardı . Çocuğun mutlu olup olmacağı endişesi ile düşünen bekliyen şartları gözden geçirenmi kaba ? Hayat pıtüş pütüş laylöy masalsı geçmiyor ! Yetişkin insan olduğu vakit , okul, iş, ev gibi gerçeklerle geçiyor ! Bizim hayatlarımıza eğlenelim diye gönderilmiş oyuncak değil çocuklar , mıç miçmiç . Geleceğin yetişkin insanları ! Dünya gerçeklerle dönüyor . Huzur evlerinde çocukları olan onbinlerce yaşlı var , çocukları olupta yapayanlız yaşayan terkedilen yaşlılar ! Bilmem anlatabildim mi ...6 yıldır evliyim, 5 yıl düşünmedik, henüz gelmedi miniğim
evlilik çocuk demek değildir,
düzenini kurmadan, ortamı hazırlamadan, ilişki oturmadan sahip olunmaması gerektiğine inanıyorum
en önemlisi de bunu gerçekten istemek
konuya zaten ''çocuk yapmak ya da yapmamak'' diye sıradan bir eylem olarak açıklıyorsanız
hazır olmadığınızı düşünüyorum
tabirden çok etkilendim örneğin, kaba ve duygusuz buldum
bir eşya almak, bir yemek yapmak, bir araç kullanmak gibi soğuk bir anlatım
üç kalp olmak, bir nefesi daha hissetmek, biriyle daha duygusal açlığımı doyurmak,
kutsal bir yeteneği tam da ruhum isterken yaşamak yanlısıyım
çok özel...
anlayacağınız görev değil, ihtiyaç olarak algılayanlardanım!
(lütfen kırılmayın, anlıyorum sizi, ben ki bu 5 yıl boyunca soranlara evcil hayvanlarımı gösterip işte torunlarınız diyen biriydim, demek ki hazır değildim, emin olun bir gün hayatınızda hiç olmamış o mucize varlığı özleyerek uyanacaksınız, bunu bekleyin derim)
evet çocuk yapmamak yada yapmamak ..ne duygusuz , ne kaba , nede eşya ... Miniciğim yumucuğum diyerek ağdalandırıp , 2. Çocuğuda yapınca oğlanları elimde diyende gördüm , ortada kalınca önüne gelenle yatıp o sabiyle kendine dünya kuranda ! Hepside ağdalı çocuk edebiyatı yapıyorlardı . Çocuğun mutlu olup olmacağı endişesi ile düşünen bekliyen şartları gözden geçirenmi kaba ? Hayat pıtüş pütüş laylöy masalsı geçmiyor ! Yetişkin insan olduğu vakit , okul, iş, ev gibi gerçeklerle geçiyor ! Bizim hayatlarımıza eğlenelim diye gönderilmiş oyuncak değil çocuklar , mıç miçmiç . Geleceğin yetişkin insanları ! Dünya gerçeklerle dönüyor . Huzur evlerinde çocukları olan onbinlerce yaşlı var , çocukları olupta yapayanlız yaşayan terkedilen yaşlılar ! Bilmem anlatabildim mi ...
Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .
Olmadığı zaman yürek soğutur sevinirsiniz . Böyle yazdıydın falan diye . Olmazsa ilk size haber veririm . Oh demek için köşede beklemeye devam edin . Saygılar.Herkes yapınca bende mi yapsam ?
Kek mi bu çocuk yahu çocuk bildiğin can !
Sen yapıcanda olucak mı bakalım
Herkes yapınca bende mi yapsam ?
sanki bir tek ben böyle düşünüyorum , ağzıyla söyleyeni günah keçisi ilan ediyorsunuz . Herkes can olduğunu düşünse bu kadar aç işsiz mutsuz insan olmaz ! Ülkenin yarısı herkes evlendi diye evleniyor , yarısıda ben geç kalmıyayım diye çocuk yapıyor . hiç tecrübe etmediği birşeyi yaparken herkes elbet çevresine bakar gözlemler . Ne diyeydim . İlla ağdalandırıp şiirsel bir kelebek uçuyor içimde , pıtıpıtı elleri olan bir canlıyı düşlüyorum falanmı .Herkes yapınca bende mi yapsam ?
sanki bir tek ben böyle düşünüyorum , ağzıyla söyleyeni günah keçisi ilan ediyorsunuz . Herkes can olduğunu düşünse bu kadar aç işsiz mutsuz insan olmaz ! Ülkenin yarısı herkes evlendi diye evleniyor , yarısıda ben geç kalmıyayım diye çocuk yapıyor . hiç tecrübe etmediği birşeyi yaparken herkes elbet çevresine bakar gözlemler . Ne diyeydim . İlla ağdalandırıp şiirsel bir kelebek uçuyor içimde , pıtıpıtı elleri olan bir canlıyı düşlüyorum falanmı .
sanki bir tek ben böyle düşünüyorum , ağzıyla söyleyeni günah keçisi ilan ediyorsunuz . Herkes can olduğunu düşünse bu kadar aç işsiz mutsuz insan olmaz ! Ülkenin yarısı herkes evlendi diye evleniyor , yarısıda ben geç kalmıyayım diye çocuk yapıyor . hiç tecrübe etmediği birşeyi yaparken herkes elbet çevresine bakar gözlemler . Ne diyeydim . İlla ağdalandırıp şiirsel bir kelebek uçuyor içimde , pıtıpıtı elleri olan bir canlıyı düşlüyorum falanmı .
Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .
Ne kadar kötü yerden bakıyorsunuz bilmiyorum . Yazdığınız tamamen kendi bakış açınız ve algılarınız . Yazının tamamında sizin anlamak istediğiniz bir durum yok . Israrla kendi yanlış anladığınızı dayatmaya çalışmazsanız sevinirim .Yok artık !!!
Etek mi bu onda var bende de olsun desin insanlar ?
Evliliğini bile başkaları yaptı die yapan insan kek tarifi gibi yapsam mı yapsam mı die sorar
Aç susuz insanlar var evet cahil insanlar 6-7-8 oldukça doğurmuş. Cahil olma devri bittiki nette kek tarifi arıosun pardon çocuk yapsam mı sorupsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?