Çocuk yapmak yada yapmamak

Kadınlardan duyduğum hep masalsı şeyler , cennetten geldi , dünyada bundan daha büyük mutluluk yok vs. Gerçekten böyleyse dakika düşünmem hata olur ... Hayatlarına bakıyorum böyle masalsı bir mutluluk yok.. En çok ikileme düşüren de bu ! Reeldeki .... Buraya yazan herkese teşekkürederim ikna edin yada vazgeçirin gibi bir düşünceyle yazmadım . Kararsızım olumlu ve olumsuz yönlerini bilmek istiyorum. Laf olsun diyede değil , yazılan düşüncelerden sağlama yapmak için . Tüm yorumları tek tek okuyup ehemmiyet veriyorum .

6 yıldır evliyim, 5 yıl düşünmedik, henüz gelmedi miniğim
evlilik çocuk demek değildir,
düzenini kurmadan, ortamı hazırlamadan, ilişki oturmadan sahip olunmaması gerektiğine inanıyorum
en önemlisi de bunu gerçekten istemek

konuya zaten ''çocuk yapmak ya da yapmamak'' diye sıradan bir eylem olarak açıklıyorsanız
hazır olmadığınızı düşünüyorum
tabirden çok etkilendim örneğin, kaba ve duygusuz buldum
bir eşya almak, bir yemek yapmak, bir araç kullanmak gibi soğuk bir anlatım

üç kalp olmak, bir nefesi daha hissetmek, biriyle daha duygusal açlığımı doyurmak,
kutsal bir yeteneği tam da ruhum isterken yaşamak yanlısıyım
çok özel...

anlayacağınız görev değil, ihtiyaç olarak algılayanlardanım!

(lütfen kırılmayın, anlıyorum sizi, ben ki bu 5 yıl boyunca soranlara evcil hayvanlarımı gösterip işte torunlarınız diyen biriydim, demek ki hazır değildim, emin olun
bir gün hayatınızda hiç olmamış o mucize varlığı özleyerek uyanacaksınız, bunu bekleyin derim)

evet çocuk yapmamak yada yapmamak ..ne duygusuz , ne kaba , nede eşya ... Miniciğim yumucuğum diyerek ağdalandırıp , 2. Çocuğuda yapınca oğlanları elimde diyende gördüm , ortada kalınca önüne gelenle yatıp o sabiyle kendine dünya kuranda ! Hepside ağdalı çocuk edebiyatı yapıyorlardı . Çocuğun mutlu olup olmacağı endişesi ile düşünen bekliyen şartları gözden geçirenmi kaba ? Hayat pıtüş pütüş laylöy masalsı geçmiyor ! Yetişkin insan olduğu vakit , okul, iş, ev gibi gerçeklerle geçiyor ! Bizim hayatlarımıza eğlenelim diye gönderilmiş oyuncak değil çocuklar , mıç miçmiç . Geleceğin yetişkin insanları ! Dünya gerçeklerle dönüyor . Huzur evlerinde çocukları olan onbinlerce yaşlı var , çocukları olupta yapayanlız yaşayan terkedilen yaşlılar ! Bilmem anlatabildim mi ...

Son düzenleme:
Be

Herkes yapınca bende mi yapsam ?
Kek mi bu çocuk yahu çocuk bildiğin can !

Sen yapıcanda olucak mı bakalım

Ben başlığı sayfalarca yazmamak için kısa tuttum . O yüzden en kısa dille anlatmaya çalıştım . Anlamaya çalışan soruyor zaten .

Olmadığı zaman yürek soğutur sevinirsiniz . Böyle yazdıydın falan diye . Olmazsa ilk size haber veririm . Oh demek için köşede beklemeye devam edin . Saygılar.

sanki bir tek ben böyle düşünüyorum , ağzıyla söyleyeni günah keçisi ilan ediyorsunuz . Herkes can olduğunu düşünse bu kadar aç işsiz mutsuz insan olmaz ! Ülkenin yarısı herkes evlendi diye evleniyor , yarısıda ben geç kalmıyayım diye çocuk yapıyor . hiç tecrübe etmediği birşeyi yaparken herkes elbet çevresine bakar gözlemler . Ne diyeydim . İlla ağdalandırıp şiirsel bir kelebek uçuyor içimde , pıtıpıtı elleri olan bir canlıyı düşlüyorum falanmı .

Cocuk insani guclendiriyor,enerji veriyor,hayata daha sıkı bagliyor.insana umut veriyor.surekli arkandan iten destekleyen bir guc
Insan ilk basta bencilce sadece kendini dusundugu icin kendi icin cocuk sahibi olmak istiyor,ama sonra o mucize hayatina dahil oldumu hersey degisiyor.O na bisey olmasin diye Onu en iyi sekilde yetistirmek icin var gucunle calisiyorsun.tabi bu cabalarinin karsiligini hergun farkli sekilde aliyorsun iyiki dogurmusum diyorsun
Cocugun maneviyatta insana kattigi okadar cok duygu varki bunlari asla parayla alamzsin...
Ben bu cabalara bu kosusturmaya gelemem bu FEDAKARLIĞI yapamam diyen cocuk sahibi olmasin ama kendine guvenen soyle gelsin:)

Sizi çok iyi anlıyorum, hiç anaç bir insan değilim ben. Yok öyle bir güdüm.
Yolda küçük çocuk benimle konuşsun mesela, ne söyleyeceğimi falan bilemem. O yüzden de anneleri falan "soğuk" olduğumu düşünüyordur çocuklar karşısında, halbuki ben gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, içimden gelen bir şey yok. Kimi insan vardır ağlayan bebeği güldürür agucuk diye, ben bana gülene yetişkin gibi davranıyorum olmuyor.

Evet cocuk dünyanin en güzel seysi, ama ayni zamandada en yorucu ve korkutucu seysi bana göre.... Ilk önce cok büyük bi sorumluluk, dogumundan kendi ayaklarinin üstünde duruncaya kadar ve hatta dahada ileri, yaninda, arkasinda durmaniz gereken biri... Hep bebek kalmiyorlar, yani o yipratici uykusuz geceler, gazli sancilar, hastalandigindaki telasiniz, düstügünde icinizin yanmasi daha yolun basindaki ufak (tatli) dertler... Kücükken derdi kücük büyüdükce derdi büyüyor bosa demiyorlar... Ona iyi bi gelecek saglamak, iyi yetistirmek, bunun yaninda evlat acaba iyimi olacak, merhametli saygilimi olacak, ilerde sizi dinliycekmi, basina buyrukmu davranacak... Geceleri gec geldimi napti, kimlerle, acaba kötü aliskanlikmi edindi falan filan.... Yani sirf cocuk sahibi olmak icin cocuk yapmaya karsiyim, tabii ki bunlarin hicbirini bilemeyiz, sirf böyle düsünüpte cocuk yapmamakta yanlis... Ama cocuk oyuncagi degil iste, hayatiniz boyunca olan bi sorumluluk... Allah hayirli evlatlar versin herkese, isteyenlere, bizleri onlarla sinamasin... Bukadar gelecekten korksam bile, iyiki dogurmusum iki Prensimi, onlari Dünyalara degismem (arada beni cildirtsalar bile).... Böylede güzel Mutluluk iste Evlat...

Hazir degiseniz degilsinizdir.
Kimse icin cocuk yapilmaz,kimsede cocuk olduktan sonra devamli sizin yaninizda olmaz.
Ama annelik oyle onceden hazirlikli olunacak bir durumda degil, yasayarak anne olunuyor.
Sonuc olarak sizin karariniz,her kadin anne olacak,mutlaka zorunlu diye birsey yok.

Yok artık !!!
Etek mi bu onda var bende de olsun desin insanlar ?
Evliliğini bile başkaları yaptı die yapan insan kek tarifi gibi yapsam mı yapsam mı die sorar

Aç susuz insanlar var evet cahil insanlar 6-7-8 oldukça doğurmuş. Cahil olma devri bittiki nette kek tarifi arıosun pardon çocuk yapsam mı sorupsun

hemen hemen bütün sayfalarda yazdıklarınızi ve cevapları okudum ve aynı düşünceleri paylaşıyorum sizile.7 yıllık evliyim ve çocuk yapmak istemedim,benimde çevremde söylenenler var,anlam veremeyenler var. Bende annelik duygusu diye bişey yok. Biyerde söylediğiniz gibi bi ortamda arkadaşalrın çocu gördüğüm zamn hani agucuk gugucuk sevilir ya ben onuda yapamıyorum. ''canın iste belki al kucağına'' falan demelr.benim hiç hevesim yok. etkilenmiyorum ve bu hissi bilmeden bebek için yanıp tutuşanlarıda ben anlamıyorum.tamamen içgüdüsel galiba.eğitim sistemin düştüğü durumlarıda görünce doğru bir karar diyorum.gelecek çok karanlık.

Ne kadar kötü yerden bakıyorsunuz bilmiyorum . Yazdığınız tamamen kendi bakış açınız ve algılarınız . Yazının tamamında sizin anlamak istediğiniz bir durum yok . Israrla kendi yanlış anladığınızı dayatmaya çalışmazsanız sevinirim .

Gecen haftalarda bana da boyle bir cosku geldi,meger regl donemim baslamis ondanmis. Bu kizlar varya bunlar bana bir gaz verdiler ohooo. Cok fenalar, dogurup vericem kucaklarina her gun biri bakicak
Regl bitince eski halime dondum. Henuz hazir degilim bende, su dakika dogursam o cocuk ayni benim gibi serseri olur. Cocuk yetistirecek kadar olgun degilim daha.
Bir gun yataktan "acilin dogurucam" diye kalkana kadar bekleyecegim.

Kadın hazır olmadan cocuk yapılmamalı cunkı tum yuk ve sorumluluk anneye kalıyor cogu seyden tavız vereceksın bebegınle bırlıkte..hazır olana kadar bekle yası boswer..ama oyle de bır duygu kı yasamadan ölmemelı hıckımse Allah olmayana da nasıp etsın mutlaka yapılması gerekıyor ama mıllet yaptı dıye degıl hayatında yasayacagın en muhtesem duygu ıcın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…