Bu yil 1.sinifa basliyor. 2 yil ana okuluna gitti.Çocuğumuz kreşe gidiyor mu? Sanki sosyalleşme ihtiyacı var gibi. Belki yazmışsınızdır da ben kaçırdım.
Bu konuda psikiyatr yardimi dahi aldim. Dr bir sıkıntı olmadigini bilinçli bir cocuk oldugunu soyledi.Benim bilgim yok ama kizimi buyutuyorum ve mahremiyet egitimi diye kitaplar görmüştüm faydalı olabilir
Ben küçükken annem kilodunu artık babanında gormemesi gerekiyor demişti öyle bi konuşma yapsanızBu konuda psikiyatr yardimi dahi aldim. Dr bir sıkıntı olmadigini bilinçli bir cocuk oldugunu soyledi.
Ama davranışlarina bakınca bana pek oyle gelmiyor.
Evet cok arkadas canlisi, arkadaslarini bıktıracak kadar.Kızınız çok arkadaş canlısı gibi, sıkılıyor sanki. Bir de sanırım naif bir çocuk. Öyle hinlik düşünen bir yapısı yok. Bunlar çok hoş özellikler aslında. Onu korkutmadan insanlara karşı biraz daha uyanık olmasını mı öğütleseniz. Bir faktör daha var ki o da kardeş faktörü. Siz haliyle eskisi kadar ilgilenemiyorsunuz. O ilgiyi tamamlamaya çalışıyor da olabilir. Belki bebeğin bakımına onu da katarsanız daha çabuk adapte olur.
Aşağıda bir arkadaş daha yazmış; çocuğunuz vaktini çok dolu dolu geçirdiği için her zaman o düzeni mi devam ettirmek istiyor acaba? Hani normal olan o mu ona göre? Öyle mi algılıyor. Muhakkak oynamam bir şeyler yapmam lazım diye mi düşünüyor ki? Bunu hiç sordunuz mu ona ne diyor? Arkadaşını bırakmamış. Bunun sebebini nasıl açıkladı size?Bu yil 1.sinifa basliyor. 2 yil ana okuluna gitti.
Inanin cok sosyal bir cocuk.ama nedir bu aclik anlamıyorum.
2 ,5 sene cimnastik yapti . haftanin 3 gunu gidiyorduk ama hamileligimde birakmak zorunda kaldik dusuk riskim vardi getir gotur yapamadim.
Cok fazla arkadasi var ama bu durumun onune gecemiyorum goren hapishanede buyutuyoruz sanir
4 yasina kadar aktiviteye bogdum sanirim evet.Belki de fazla aktiviteye bogdunuz çocuğu? Yada fazla ilgiye?
O yaşta degil çocugum henüz o yüzden toy kalabilir söylemlerim size.
Ama ben çocugun biraz da sıkılmasından yanayım.24 saatini dolu dolu geçiriyor olması iyi yetiştirmek anlamına gelmiyor bana göre.
Bu demek degil ki çocuğu tv karşısına oturtup bırakalım kendi haline...
Ama kendi kendine yetecek kadar oyun kurabilmeli. Biraz canı sıkılmalı.
Örneğin eve misafir gelecegi günler 2 yaşındaki oğlumla daha az vakit geçirmiş oluyorum. Ama bunun için vicdan azabı falan çekmiyorum cunku onu da bilmesi gerekiyor.. gibi...
Ama tabi daha siz yaşlara gelmedim bilemem bu duzen böyle mi gider...
Mahremiyet konusunda haklısınız. Çocuğunuz çokta küçük degil anlayacak yaşta. Bence biraz daha üzerine düşüp, konuşmalısınız. Gerekirse nasıl söyleyeceğinize dair yardım alın.iç çamaşırlarını sadece annesi varken çıkarabileceğini öğretmeye bakın. Baştan başlayın, hikayeler kurabilirsiniz bu konuda yardımı olduğunu okumuştum..
Cok sagolun. Kesinlikle bir yerlerde yanlislik var ama anlayamiyorum.Valla anne değilim ama anlattıklarınıza bakarak bir yerlerde yanlış olduğu kesin.
Allah kolaylik versin çok zor çocuk yetiştirmek ya..
Kardeşten ötürü dikkat çekme çabası içinde olabilir mi acaba?
Evet cok arkadas canlisi, arkadaslarini bıktıracak kadar.
Henuz bir arkadasindan sıkıldığını gormedim artik bir sorun mu vsr diye düşünüyorum ciddi ciddi.
Kardesiyle de ilgileniyor aslinda, gerek bakimiyla gerek oyun olarak. Bem islerimi yaparken ona bırakıyorum oyun oynuyorlar birlikte.
Kendi kendini oyalamayı öğrenmeli çocuklar o zaman. Ben bunu çıkardım yazdıklarınızdan. Sürekli birileri ile oynadıkları için yalnız kaldıklarında ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bunu öğrenmeleri lazım bence.Oyyy siz yazarken oglumu gordum :)
Benim oglum 9 yasinda kizim 6 aylik
Bebekten once de fenaydi ama bebekle iyice cigrindan cikti bizde bu konu
Cok akilli , olgun , harika bir abi ama gel gelelim hic yanliz kalamiyor
Ben calisan bir kadinim aksam eve gelsigimde hangisine yetisecegimi sasiriyorum cunku oglum surekli tepemde
Bide sadece ben diilim istedigi hep arkadas ister , anne sunu cagiralim buna gidelim hadi plan yapalim bize gelsinler biz gidelim ayyy ayy hic bitmiyor maalesef
Surekli birinin onunla oynamasi gerekiyor ben rn sonunda careyi yaz okuluna gondermektr buldum
Asiri sosyal bir cocuk zaten ama arkadas olayina tapiyor , birazcik yanliz oyna derim yok yok yok
Bu arada bizde kucuk bir yerde bahceli mustakil bir evde yasiyoruz , bahcemde jedi kopek var istedigi zaman bisiklete binebilir ama yetmiyor hicbiri maalesef
Keske bunu yasamis ve cozmus biri yazsa suraya da bende rahatlasam
Cok yaptim inanin, cok da iyi anliyor artik tamamen kavradi diyordum ama bugun boylece cikip gelince şok oldum ben de.Ben o yaşlardayken halam ve annem kuzenime ve bana kilodunuzu artık babanızın görmemesi gerekir
Ben küçükken annem kilodunu artık babanında gormemesi gerekiyor demişti öyle bi konuşma yapsanız
Offf ayni durumun icindeyiz gercekten daraldim ben de.Oyyy siz yazarken oglumu gordum :)
Benim oglum 9 yasinda kizim 6 aylik
Bebekten once de fenaydi ama bebekle iyice cigrindan cikti bizde bu konu
Cok akilli , olgun , harika bir abi ama gel gelelim hic yanliz kalamiyor
Ben calisan bir kadinim aksam eve gelsigimde hangisine yetisecegimi sasiriyorum cunku oglum surekli tepemde
Bide sadece ben diilim istedigi hep arkadas ister , anne sunu cagiralim buna gidelim hadi plan yapalim bize gelsinler biz gidelim ayyy ayy hic bitmiyor maalesef
Surekli birinin onunla oynamasi gerekiyor ben rn sonunda careyi yaz okuluna gondermektr buldum
Asiri sosyal bir cocuk zaten ama arkadas olayina tapiyor , birazcik yanliz oyna derim yok yok yok
Bu arada bizde kucuk bir yerde bahceli mustakil bir evde yasiyoruz , bahcemde jedi kopek var istedigi zaman bisiklete binebilir ama yetmiyor hicbiri maalesef
Keske bunu yasamis ve cozmus biri yazsa suraya da bende rahatlasam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?