Cocuk yetistirme hakkinda destege ihtiyacim var

Cok az oynuyor tek başına. Hemen sıkılıyor.
Yalnız kalmasina firsat kalmiyor zaten. Hemen ya bir arkadasi geliyor ya kizim asagi iniyor. Ama 5 dk evde kalsak bu sefer de hadi baba bizi suraya gotur buraya gotur.

işte sorun bu bence. tek başınada kendini eğlendirebilmeli.
okullar açıldığında düzeninizi yeniden kurmaya çalışın.
çocuğun her saatini bir aktiviteyle doldurmayın .
ilk çocuklarda her şeyi kuralı kaidesiyle doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz artık bunun çokta doğru olmadığını düşünüyorum.. çok ilgi alakada çocukları doyumsuz yapıyor.. ben büyüğe gösterdiğim özenin yarısını bile küçüğe göstermedim ama küçük tuttuğunu kopartır hayatla başedebilir büyük naif duygusal .. bilemedim valla bende bu konuda kendimi sorguluyorum çoğu zaman..çok mu üstüne düştüm acaba diye..

Valla bizde degismedi
Okula kosa kosa gider , hafta sonunu bile sevmez
Cunku okulda arkadaslariyla tum gun oynayabiliyor
Saka gibi dimi ? Sirf arkadaslari icin kosarak okula giden bir cocufum var :)
Eşiniz nasıl biri peki? Sosyal midir? Onu mu örnek alıyor ki? Yada çevresinde popüler olan biri var mı? Ona mı özeniyor ki?

Okulun acilmasini dort gozle bekliyorum inanin. Bu sistem bogdu beni.
Soyle gozumde masasinda oturmus ders calisan, odev yapan, koltukta kitap okuyan cocuk hayali var. Resmen yanip tutusuyorum bu manzara icin:)

Bir müzik listesi hazırlayın, 40 dakika kadar olsun...
önüne de verin puzzle yada boyalarını..
Bu müzik bitene kadar burada vakit geçireceksin. Canın sıkıldığında dans edebilirsin..
ama bana gelmek yok. Gibi bir şey olabilir...
en azından denemiş olursunuz..

Bir tek bu var evet. Müzik.
Yabanci sarkilar dinlemeye bayiliyor, nasil da beceriyorsa ezberliyor. 1 saat oyalanabiliyor deli deli sarki soyleyip dans ederken.
O kendi basina bir aktivite, yani muzikle bir seyler yapmak yok, sadece muzik var
Buna sevineyim bari biraz olsun yalniz kalabiliyormus meger.

Esracım bu mahremiyet konusu biraz çocuklarda ilgili. Mesela görümcemle benim kızım arası 42 gün var ikiz gibiler. İkiside 4 yaşında. Benim kızımı yaz gelip de capri kısa kol giymeye ikna etmek 1 hafta sürer. Daha az önce üstnw bişi giyme atlet külot yat çok sıcak dedim ikna edemedim yine pijama giydi ayıpmış utanırmış yanlışmış. Ben bu konu hakkında bi eğitim vermedim sadece dokunulmaması gereken yerleri ve bağırmayı öğrettim. Ama görümcemin kızıda çıplak gezdirsen gezer. Etek altına şort hayatta giydirmezsin mesela. Ama görümcem de bu konuda bişi yapmadı. Sonuç bence bunu karakter belirliyor biraz.

Canim inan ne dusunecegimi bilmiyorum.
Kizim mahremiyetin farkinda, dogrudan bir sey oldugunda asla izin vermez. Oturmasina kalkmasina dikkat eder.
Ama soz konusu oyun oldugunda butun sinirlar uçuyor.
Cocuk psikiyatrina gittik, bu konuyi da danistim. O iyi dokunus ve kotu dokunusu ayırt edebilecek duzeyde meraklanacak bir sey yok dedi.
Ama nedense bana hic oyle gelmiyor.
Allah korusun, oyun oynuyorum ayagina taciz edilse fark etmez gibi.Allah esirgesin dusuncesi bile korkunc

Fazla arkadaş canlısı olanindan bir adet de bende mevcut. Tam bir sosyal sevgi kelebeği cok yoruyor bu hali beni. Tek çocuk olduğu için saniyoruz biz ama sizinkinin kardeşi de varmış. Bizimki bu hale psikologlar sayesinde de geldi. Küçükken özel durumu vardi sosyallestirin icine kapanmasına izin vermeyin dediler. Bu kadarı da fazla oldu. Ben yapı meselesi diyorum.

Çok teorik olacak ama madem yakaladığımız bir şey oldu yazayım...
Hepimizin duyuları var, kimimiz görsel kimimiz işitsel kimimiz dokunarak bir şeyleri algılamayı daha çok severiz..
Bir şeyleri öğrenirken yada bir davranışı oturturken bu duyular kullanılabilir.
Baskın olan duyu örneğin kızınız için işitsel olsun...
Müzik dinlemeyi çok seviyor ve onun için hedeflediğiniz davranışı sadece müzik dinlerken yerine getirebiliyor.
O zaman müzikle başka alışkanlıklar kazandırılma yoluna gidilir...
Bir önceki mesajda verdiğim örnek gibi.. liste yapılır. İsterse 40 dk dans etsin, müzik bittiginde o zaman hedefini yerine getirsin.
belki daha hoşuna gider hazır keyfi yerindeyken oturur ve biraz daha kendi ile geçirdiği vakti farklı bir aktivite ile arttırır..

pedagoji eğitimi almadım ama fizyoterapistim, çocuklarla çalıştığım için alışkanlık kazandırma ve öğrenmelerini kolaylaştırma adına eğitimler aldım. Çıkarımlarım ve tecrübelerim genelde işe yaradığını gösterdi :)

Allah Allah. Çok ilginç. Yaşıtı değil, bir şey değil. Bak ama bazı şeyler karakter meselesi. Annem hayvanlardan korkar, babam sever ama uzaktan. Ben hayal mayal hatırlıyorum ama annem biliyor. Ben küçükken sokaktaki kedi köpekleri öpermişim Hala da çok severim mesela. Evde bir kedi bir kaplumbağa var ve ikisini de öpüyorumAnnem çok kızıyor ama dayanamıyorum ne yapayım

Eşiniz nasıl biri peki? Sosyal midir? Onu mu örnek alıyor ki? Yada çevresinde popüler olan biri var mı? Ona mı özeniyor ki?
Yok esimde benim gibidir , bu konularda hic ornek alinacak insanlar degiliz :) hatta ailede herkes soguk ve mesafeli tiplerdir bi benim velet boyle cikti , cok enteresan gercekten

Canım slm yazdıklarını okudum ve seni cok evhamli gördüm.
Kizim 5 yaşında (tüp bebek neyle oldu)
Ben öğretmenim esim üniversite hoca aman ne kitaplar okudum sorma zeki cocuk nasil büyütulur diye cok zor olunca annaane, dede, babaanne, amca herkes sevdi ve simartti ben şöyle olur böyle yapin dedikçe adim okumuş gelin oldu
Akıllı bi kızım var ama ikizlerim olunca kizim değişti ben degistim ev degisti
Ben cocuklarimi bakiciya vermek istemedim annemle bakiyoruz.(1 sene yattim kanamali hamilelikten 1 sene ücretsiz izin yazdim yine yazcam 1 sene daha)

Kizim eve bile gelmiyodu babaanede kaliyo halaya gidiyor. Sanki evden kaçmak istiyor .

Demem o ki kardesini seviyor tamam ama yinede tahti yıkıldı.
Ikizlerim 17 aylik oldular biraz duzeliyo gibi
Mahremiyet konusu artik kimseye guvenimiz yok elimden geldigince hem sınıfta hemde kizima anlatıyorum ama çocuk nihayeti
Sabah diyoki dede götüme baksana kizim öyle denirmi deden o senin diyorum gülüyor.Sen istediğin kadar anlat.

Onları terbiyeli güzel bir birey yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum gerisi Mevla'ya kalmış.

Herkesin parmak izi farklı her cocukta farklı.

Iyi geceler

Bence fazla ilgi olmuş. İnsan tabi ki istiyor çocuğunun en iyi şekilde vakit geçirmesini ama çocukların oyalanmayı kendi kendine sıkılmamayı da öğrenmesi lazım. Ben o hareketi ilgi çekmek için yaptığını düşündüm nedense

Yok esimde benim gibidir , bu konularda hic ornek alinacak insanlar degiliz :) hatta ailede herkes soguk ve mesafeli tiplerdir bi benim velet boyle cikti , cok enteresan gercekten
Ya bilemedim.
Hani sizinki oyunda oynuyormuş tek başına.

Valla bende bilemiyorum 9 yildir ama siz disardan biri olarak mizaci boyle deyince bana da iyice mantikli gelmeye basladi
Bence bu kadar arkadas canlisi olmak da iyi birsey dgil ileride cok zarar gorebilir , bunu nasil azaltabilirim onun yollarini arastirmam lazim
Ya bilemedim.
Hani sizinki oyunda oynuyormuş tek başına.

Benim çocuģum da cok.cekingen sosyal degil. Sizden fikir almak isterim. Siz neler yaptiniz da cocugunuz sosyallesti. Ozelden de yazabilirsiniz. Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum.
DepresifPolyanna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…