Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinirlenmekte haklı, sözlerinizde abartılısınız.
İlk olarak parkta "canım bence o kelime hiç hoş değil bir daha söyleme lütfen" deseydiniz çocuğa iyi niyetle bilinç aşılamış olurdunuz.
Tekrar yaparsa da annesini uygun! üslubla uyarmalıydınız.

Direk çocuğu azarlayarak konuşmanız çok acemice ve asosyalce olmuş.

Çocuklarınıza hakaret edildiğinde de zıvanadan çıkardınız bence. Hani bir söz vardır hırsızın hiç mi suçu yok.

Anne uygun üslupla uyarılacak bir kadın olsaydı başta çocuğuna yapma evladım ayıp hoş değil derdi . Ben çocukla muhatap olmakta hata ettim. Ama daha öncesinde uyarmama sebebım tamamen anneye bırakmaktı bu görevi.

Size gak veriyorum ama muhatabiniz çocuk değil çocuğun annesi. 6 yaşındaki çocuk ger şeyi anlar ama doğrusunu öğretirsen anlar. Ezbere konuştuğumu zannetmeyin. 5 buçuk yaşında kızım var çünkü.

Ne güzel Allah bağışlasın. Benimkiler henüz küçük çok tecrübem yok açıkçası yeni yeni öğreniyorum çoğu şeyi. Bu yıl yeni yeni diğer çocuklarla oynamaya başladılar , şu dönemleri bir atlatsaydım ahh.

Bazı insanları uyarmak gerekiyor. Arkadan ittirmek gerek.
Siz çocuk anneye tepki göstermeden direk çocukla kavgaya tutuşmuşsunuz.
Ben sizi son derece acemice buldum bu yüzden.
Baktınız parktaki durumda çocuğu sakince uyarınca anne oğlunu uyarmadı siz de ona göre bir dahakine sertleşebilirdiniz.

Normalde bir anne bunu duyunca "oğlum bunu söyleme hiç hoş bir benzetme değil" derdi. Ama her anne bilinçli değil malesef.
Yani sizin belirttiğiniz gibi çocuğa bunu dedi diye ağır cezalar da gerekmez..

Rezillik size göre nedir acaba bana bir tanımlar mısınız ? Ben rezil olduğumu düşünmüyorum çünkü. Belki ufak bir hata yapmışımdır en fazla o kadar. Sırf saldırmak, tatmin olmak için yorum yapıyorsunuz. Taraflı olarak sert yorumların hepsini beğeniyorsunuz. Manasiz bir durum farkında mısınız . Eleştirinizi uygun dille yapın geçin, herşeyin bir adab-ı vardır. Uygun dille yapılan her eleştiriyi kabul eder saygı duyarım ama sizde başka bir artniyet var.

Haklısınız ama yanlış tepki vermissiniz.
Annesine-
bak kaçtır çocuğun bunu söylüyor bende tepki vermiyorum. Ama yeter artık. Çocuktur söyler ama annesi olarak siz tepki verirsiniz diye bekledim. Sizin evde konusma tarziniz bu olabilir birbirinize hakaret edebilirsiniz ama başkasına asla. çocuğunuza terbiyesini verin deseydiniz çocuğu muhatap almadan. Sensin inek kısmı büyük biri için sacma olmus.

Burda anne kesinlikle sinirlenmekte haklı değil. .Anne o kadar duyarlıysa çocuğu bunu defalarca tekrar ettiğinde öncelikle mahcup olmalı sonra da çocuğunu güzel bir dille uyararak terbiye etmeliydi. .

Bu işler öyle sonradan Aslan ,kaplan olmaya benzemez..

Eleştiri kaldıramayıp saldıran konu sahiplerine forum olarak alışığız. O yüzden oraları geçiyorum. :)
Rezillik, koca bir kadının 6 yaşındaki bir cocuktan hiç bir farkının olmamasıdır. Yeterince açık oldu sanırım.
Şu beğeni mevzusunu da aşın. Baydı.

Bu arada artık bu tepkiyi vermissiniz. Geri dönüşü yok. Geri doner alttan almaya devam ederseniz annesi bile sizinle dalga gecebilir. Birdaha soylerse sadece annesiyle konusun tekrar altta kalmayin sakın. Bu tarz insanlar çata çattan anlar.

Eleştiri kaldıramayıp saldıran konu sahiplerine forum olarak alışığız. O yüzden oraları geçiyorum. :)
Rezillik, koca bir kadının 6 yaşındaki bir cocuktan hiç bir farkının olmamasıdır. Yeterince açık oldu sanırım.
Şu beğeni mevzusunu da aşın. Baydı.
[/QUOTE]
Saldırmak mı kendinize bakın lütfen, yorumlarınızda hep bir artniyet hep bir laf sokma bir rencide etme çabası var. Ben size sadece soru soruyorum bu artniyetınızın sebebi nedir diye. Olumlu yorumları değil hep olumsuzları beğenmişsiniz. Tatmin oluyor musunuz peki ?

Bu olaylar her olduğunda anneyle göz teması kurup kendi müdahale etsin diye bekledim ama olmadı , en son kontrolu kaybettim o noktada.

Hâk yazacaktım . Teşekkür ederim. Inşallah kazasız belasız büyütürsünüz evlâlarınızı.
Çocuklar günahsız ve kötülük bilmeden doğuyor. Maalesef o çocuklar anne babaları yüzünden doğruyu yanlışı bilmeden büyüyorlar. Eltimin oğlu kızıma durduk yere acıtacak şekilde vuruyor ama eltim "oğlum yapma" diyeceği yerde "hatice sen öyle yapmasaydın ali de sana vurmazdi" diyor. Şimdi bu çocugun " benim istemedigimi yapana ben vurabilirim demek ki " şeklinde beynine yer ediyor. Bu kısımda size gerçekten katılıyorum. Ama bir abla olarak o çocuğun gönlünü alın. Neticede çocuk ve size gönül koymasın. Annesine istediğinizi yapabilirsiniz.

Bunlar bizim milli meselelerimiz canım benim de eltimin çocuğu diğer kızıma vurmaya çalışıyordu benimki küçük kendini savunamıyor tabi. Ben de muhabbeti seyrelttim .

Haklısınız , konuşmayacağım anneyle. Tekrarlanırsa daha sert uyaracağım artık. İnsanlar bazen bakışlarıyla da anlaşabilir. Ben kendisiyle göz teması kurarak çocuğunu uyarmasını bekledim hani ben olsam anlardım öyle diyeyim. Maalesef herkes anlamak istediğini anlıyor.

Bence siz benim ne yazdığımı anlamamışsınız.
Büyük çocuğun annesi için sinirlenmekte haklı diye yazdığımı nerede gördünüz anlamadım..

Konu sahibine "sinirlenmekte haklı, tepkinizde abartılısınız" diye yazdım..
Konu sahibi sizin yazdığınızı anlamadan sizin yorumunuzu beğenmiş üstelik :))

Bakışla anlasabilecek kadar naif biri olsaydı kendi uyarirdi daha ilk dalgasinda cocugunu. malesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…