- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.263
- 73
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Olur mu der mi hiç, çocuğunu incitir mi hanımefendi.İşine öyle geliyor çok sinir olurum ben böyle kadınlara söyleme çocugum öyle dese incileri dökülcek sanki.
Çocuguna küçük yaşta terbiye vermezse ilerde bunun karşılığını ilk kendisi alır.Olur mu der mi hiç, çocuğunu incitir mi hanımefendi.
Çocuklarınıza hakaret edildiğinde de zıvanadan çıkardınız bence. Hani bir söz vardır hırsızın hiç mi suçu yok.Gereğinden fazla tepki vermissiniz ve olayi cok buyutmussunuz.
Tabikiii cocukturr ama bu kadariyla kalmam evinizle ugrasirim da ne demektir...
Cocuga ' Bir daha oyle seyler soyleme' diyip annesinede bi ikazda bulunabilirdiniz.
Benimle birisi o sekilde konussa zivanadan cikarim heralde.
Anne uygun üslupla uyarılacak bir kadın olsaydı başta çocuğuna yapma evladım ayıp hoş değil derdi . Ben çocukla muhatap olmakta hata ettim. Ama daha öncesinde uyarmama sebebım tamamen anneye bırakmaktı bu görevi.Sinirlenmekte haklı, sözlerinizde abartılısınız.
İlk olarak parkta "canım bence o kelime hiç hoş değil bir daha söyleme lütfen" deseydiniz çocuğa iyi niyetle bilinç aşılamış olurdunuz.
Tekrar yaparsa da annesini uygun! üslubla uyarmalıydınız.
Direk çocuğu azarlayarak konuşmanız çok acemice ve asosyalce olmuş.
Ne güzel Allah bağışlasın. Benimkiler henüz küçük çok tecrübem yok açıkçası yeni yeni öğreniyorum çoğu şeyi. Bu yıl yeni yeni diğer çocuklarla oynamaya başladılar , şu dönemleri bir atlatsaydım ahh.Size gak veriyorum ama muhatabiniz çocuk değil çocuğun annesi. 6 yaşındaki çocuk ger şeyi anlar ama doğrusunu öğretirsen anlar. Ezbere konuştuğumu zannetmeyin. 5 buçuk yaşında kızım var çünkü.
Anne uygun üslupla uyarılacak bir kadın olsaydı başta çocuğuna yapma evladım ayıp hoş değil derdi . Ben çocukla muhatap olmakta hata ettim. Ama daha öncesinde uyarmama sebebım tamamen anneye bırakmaktı bu görevi.
Rezillik size göre nedir acaba bana bir tanımlar mısınız ? Ben rezil olduğumu düşünmüyorum çünkü. Belki ufak bir hata yapmışımdır en fazla o kadar. Sırf saldırmak, tatmin olmak için yorum yapıyorsunuz. Taraflı olarak sert yorumların hepsini beğeniyorsunuz. Manasiz bir durum farkında mısınız . Eleştirinizi uygun dille yapın geçin, herşeyin bir adab-ı vardır. Uygun dille yapılan her eleştiriyi kabul eder saygı duyarım ama sizde başka bir artniyet var.6 yaşında çocukla çocuk olmuşsunuz. Yok sen inek, yok ben inek... Bence kendinizi rezil etmişsiniz o dükkanda.
Bir kere benim aklıma ilk gelen şey çocuğunuzun ismini yanlış bildiği oldu. Çocukken bilmediğimiz, anlış anladığımız, yanlış kullandığımız çook isim oldu. Ben yıllarca İzmir'in Eşrefpaşa'sına Eşşekpaşa dedim çocukken. Normalde terbiyesiz çocuk ben de sevmem de, sizin hikayede çocuk terbiyesizliğinden mi yapıyor, bilmediğinden mi belli değil.
Koskoca kadınsınız, 6 yaşındaki çocuğa " sen daha çok benziyorsun ineğe" gibi saçma sapan bir tavır takınacağınıza " canım, onun adı x, inek denmez, ayıp" gibi bir şey söyleseydiniz çocuk eminim " hayır, banane inek de derim, öküz de derim" demezdi yani.
Çocuğun annesi kızmakta haklı. Siz daha kendi yaşınızın olgunluğunda bile davranamazken 6 yaşındakine çok bir şey diyemiyorum.
Burda anne kesinlikle sinirlenmekte haklı değil. .Anne o kadar duyarlıysa çocuğu bunu defalarca tekrar ettiğinde öncelikle mahcup olmalı sonra da çocuğunu güzel bir dille uyararak terbiye etmeliydi. .Sinirlenmekte haklı, sözlerinizde abartılısınız.
İlk olarak parkta "canım bence o kelime hiç hoş değil bir daha söyleme lütfen" deseydiniz çocuğa iyi niyetle bilinç aşılamış olurdunuz.
Tekrar yaparsa da annesini uygun! üslubla uyarmalıydınız.
Direk çocuğu azarlayarak konuşmanız çok acemice ve asosyalce olmuş.
Rezillik size göre nedir acaba bana bir tanımlar mısınız ? Ben rezil olduğumu düşünüyorum çünkü. Belki ufak bir hata yapmışımdır en fazla o kadar. Sırf saldırmak, tatmin olmak için yorum yapıyorsunuz. Taraflı olarak sert yorumların hepsini beğeniyorsunuz. Manasiz bir durum farkında mısınız . Eleştirinizi uygun dille yapın geçin, herşeyin bir adab-ı vardır. Uygun dille yapılan her eleştiriyi kabul eder saygı duyarım ama sizde başka bir artniyet var.
Bu olaylar her olduğunda anneyle göz teması kurup kendi müdahale etsin diye bekledim ama olmadı , en son kontrolu kaybettim o noktada.Haklısınız ama yanlış tepki vermissiniz.
Annesine-
bak kaçtır çocuğun bunu söylüyor bende tepki vermiyorum. Ama yeter artık. Çocuktur söyler ama annesi olarak siz tepki verirsiniz diye bekledim. Sizin evde konusma tarziniz bu olabilir birbirinize hakaret edebilirsiniz ama başkasına asla. çocuğunuza terbiyesini verin deseydiniz çocuğu muhatap almadan. Sensin inek kısmı büyük biri için sacma olmus.
Ne güzel Allah bağışlasın. Benimkiler henüz küçük çok tecrübem yok açıkçası yeni yeni öğreniyorum çoğu şeyi. Bu yıl yeni yeni diğer çocuklarla oynamaya başladılar , şu dönemleri bir atlatsaydım ahh.
Bunlar bizim milli meselelerimiz canım benim de eltimin çocuğu diğer kızıma vurmaya çalışıyordu benimki küçük kendini savunamıyor tabi. Ben de muhabbeti seyrelttim .Hâk yazacaktım. Teşekkür ederim. Inşallah kazasız belasız büyütürsünüz evlâlarınızı.
Çocuklar günahsız ve kötülük bilmeden doğuyor. Maalesef o çocuklar anne babaları yüzünden doğruyu yanlışı bilmeden büyüyorlar. Eltimin oğlu kızıma durduk yere acıtacak şekilde vuruyor ama eltim "oğlum yapma" diyeceği yerde "hatice sen öyle yapmasaydın ali de sana vurmazdi" diyor. Şimdi bu çocugun " benim istemedigimi yapana ben vurabilirim demek ki " şeklinde beynine yer ediyor. Bu kısımda size gerçekten katılıyorum. Ama bir abla olarak o çocuğun gönlünü alın. Neticede çocuk ve size gönül koymasın. Annesine istediğinizi yapabilirsiniz.
Haklısınız , konuşmayacağım anneyle. Tekrarlanırsa daha sert uyaracağım artık. İnsanlar bazen bakışlarıyla da anlaşabilir. Ben kendisiyle göz teması kurarak çocuğunu uyarmasını bekledim hani ben olsam anlardım öyle diyeyim. Maalesef herkes anlamak istediğini anlıyor.Bu arada artık bu tepkiyi vermissiniz. Geri dönüşü yok. Geri doner alttan almaya devam ederseniz annesi bile sizinle dalga gecebilir. Birdaha soylerse sadece annesiyle konusun tekrar altta kalmayin sakın. Bu tarz insanlar çata çattan anlar.
Burda anne kesinlikle sinirlenmekte haklı değil. .Anne o kadar duyarlıysa çocuğu bunu defalarca tekrar ettiğinde öncelikle mahcup olmalı sonra da çocuğunu güzel bir dille uyararak terbiye etmeliydi. .
Bu işler öyle sonradan Aslan ,kaplan olmaya benzemez..
Bakışla anlasabilecek kadar naif biri olsaydı kendi uyarirdi daha ilk dalgasinda cocugunu.Haklısınız , konuşmayacağım anneyle. Tekrarlanırsa daha sert uyaracağım artık. İnsanlar bazen bakışlarıyla da anlaşabilir. Ben kendisiyle göz teması kurarak çocuğunu uyarmasını bekledim hani ben olsam anlardım öyle diyeyim. Maalesef herkes anlamak istediğini anlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?