çocuklar tatlı ama yorucu yardım lutfe

Araları sadece 16 ay olan iki çocuk annesi olarak ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum 4 ay sonra biraz daha rahat edeceksin :) ve zaman geçtikçe pratiğini kapacaksın. Evet şu an çok zor.

Bırak ortalık dağınık kalsın. Sadece çocuklarına odaklan. Durumun elverişliyse yardımcı al yarım gün toparlasın sana bi güzel.

Ay caniiiiim ayni durumdayiz
Daha doğrusu masaallah ben yavas yavas atlatiyorum. Benim de buyuk cocugum bebegi kabullenmedi buyuk aglar bebek aglar ben aglar oyle gunler gecirdim bi de ben ailemden uzaktayim yardim edenim yok falan ... aglaya ahlaya 40 imiz çıktı. Buyuk cocugumla cok konustum29 aylikti.. benim eşim 8.00 de gidip aksam 19:00 da geliyordu . Zamanla buyuk kucugu kabullendi kucuk bebegimin ihtiyaçlari da biraz duzene girdi birbirimizin dilini çözdük yani.. ben de kendimce bir duzen oturttum zamanla... sadece biraz zamana ihtiyacin var bebegin 3 aylik olana kadar sabret. Zaten eşin yarım gün çalışıyormus

eve yarım gün yardımcı en iyisi.
ben öyle yapmıştım.
kızın kreşe gitse de yeni bebekle ev işi yapman çok zor.
yarım gün gayet uygun olur,fiyat açısından.
bak gör çok rahatlayacaksın.:)

bebeğiniz 1 aylık olmuş. bu saatten sonra kreşe gönderirseniz buyuk ' kardeş geldi, ben yollandım' der. sakın kreşe vermeyin. yardımcı tutun. eylülde başlatırsınız, daha az hastalanır hem

Korktuğumgibi olmadı şükür çok hasta oolmadı şimdi yaş grubundan önde 2 yaşında olmasına ragmen derdini tamamen eksiksiz anlatıyor uzun şiirler ve şarkıları ezberliyor kreşin faydasınıçok gördüm yeme ve uyku aalışkanlığımız oldu çok sosyal mşlhh

30 aylık çocuğu krese vermek çok sağlıklı değil.onun sadece sana ihtiyacı var su an biraz daha sabredin onlarla sürekli bir şeyler yapin çocuk evet yorucu ama bi annenin taddigi şeydir evladina bakmak

kader arkadaşım aynı yaşlara sahip 2 erkek, 2 minik yaramaz canavar
haha kader arkadaşım sen artık yırtmışsın küçüğün oldu 7 aylık.
ben daha ne yaşayacağımı bile bilmiyorum.bi doğsun yapışıcam zaten sana :)
tecrübelerin tecrübelerim olacak (sloganımda bu)

zordur illaki arka arkaya olan çocuklara bakmak
durumuz varsa yarım gün yardımcı.. en iyi seçenek o görünüyor

Maşallah kuzuya Allah esirgesin kötülüklerden.

Eşiniz sabahtan hazırlasın kahvaltıyı daha iyi olmaz mı? Ben o dönemi kahvaltı hazırlarken büyüğe çizgi film açıyordum o sırada küçük kucağımda oluyordu. Sonra tepsiyle birlikte tv karşısında birini emzirip diğerini yedirerek olayı çözmüştüm küçük uyuyunca topluyordum kahvaltıyı

Anlatılmaz yaşanır canım çünkü ayrıca 4-5 çocuk bakıp çalışan kadın olmak bence çok utopik:)yani ben yapamam ama yapana helal olsun ama.biz.cocuklar GİK dese dedikleri yere koy kuruyoruz her birine özel yemek özel etkinlik yasa göre. Elimden geldiğince eğitmen çalışıyorum. 4-5 çocuk olsa açıkçası sadece sağlıklı nefes almaları yeterli olurdu sanırım. :)

Amiin canım çok tesekkurler bende böyle düşündüm.

Yani bu kadar şeyin içinde bunu dikkatini cekti:)tamam 2.5 yaşında diyorum o vakit.annem var fakat kızım annemi parmağında oynatiyor kadın dayanamıyor bütün gün oyun oynamaya iyice yüz göz oldular

Canım adam 6.30 da çıkıyor evden gözleri kapali:)azcık geç olsa çok iyi bir cozummus sizinkide

Normalde kiziniza kim bakiyordu? O devam etseydi iyi olurdu sanki. Bence de yardimci Alin en azindan yarim gun. Ben tek cocukla basedemiyorum. Kolay gelsin size.

Canım adam 6.30 da çıkıyor evden gözleri kapali:)azcık geç olsa çok iyi bir cozummus sizinkide
Büyük çizgi film izlerken siz kucağınızda çocukla krep falan hasırlayabilirsiz ya da yumurta kırılır okadar oyalayıcı olmuyor. Büyük çocuk TV'ye dalarsa mızırdanmaz 15 dk izlese zaten size yeter sonra beraber yersiniz. Ben bakıcı falan tutmadım öyle bir düzen bulursanız yarım gün çocuklarla keyifli olur. Tv izlemezse boya kalemlerini koyun önüne oyalansın azıcım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…