Çocuklar Yüzünden Arkadaşımla İlişkimi Kesmeyi Düşünüyorum..

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
merhaba. böyle bir konu yüzünden buraya konu açacağımı hiç düşünmezdim. oğlum 3 yaşında görüştüğüm bir arkadaşım var onun da kızı 3 yaşında. Arkadaşım sese tahammül edemiyor. çocuklar bağırmasın - çocuklar koşmasın - şarkı söylemesin - hiç kavga etmesin odalarına kapanıp oynasın istiyor. kızı oğlumla sesli bir şekilde oyun oynadığı zaman koşuşturduğu zaman kızını dövüyor kızına bağırıyor çağırıyor. sinirli bir şekilde davranıyor. bende ister istemez çocuğuma orada kötü davranmak zorunda kalıyorum. çocuğun dövülerek eğitileceğini zannediyor. oysa ki henüz 3 yaşında çocuk bunlar. bir araya geldikleri zaman bu hareketleri yapmaları gayet normal. bunlar robot değil ki düğmesine basıp durduralım.. ve kızının bu davranışı yüzünden oğlumu suçluyor. oğlum hareketli fakat asla zararlı bir çocuk değil. yani hiçbir şeyi izinsiz almaz - dolap karıştırmaz - kırmaz - dökmez... yedireceğim şeyi ben yediririm elini ağzını güzelce silerim . sadece hareketli neşeli bir çocuk. yaşı gereği yapma dediğim birçok şeyi yapmak istiyor. çocuğunu bir doktora götürdün mü diye sordu bana :19: o istiyor ki dur dediğinde dursun ne dersem onu yapsın öyle komut alsın hükmü altına girsin istiyor. yahu kızını öyle çok dövüyor ki inanamazsınız. bir keresinde de yanımızda kızını odaya kilitledi :53: bununla beraber bu yaptığı bana ikinci oldu. açıkçası bir daha görüşmek istemiyorum dün eve moralim çok bozuk geldim. çok üzüldüm onun yüzünden çocuğuma kötü davranmak zorunda kalıyorum. işte böyle arkadaşlar .... siz bu durumda ne yapar sınız ?

Dusundugunuzu yapardim. Baska bir baginiz yoksa arkadasiniza katlanmak zorunda degilsiniz ki?!
Belli ki sizi psikolojik olarak etkiliyor -oglunuzla ilgili size birseyler yaptirmaya calisiyor (doktora
goturmekle ilgili soylediginden ben oldukca rahatsiz oldum).
Yalniz anlamadigim, siz belliki oglundan oldukca memnun ve oglunu anlayan bir annesiniz, neden
oglunuza kotu davranmak zorunda kaliyorsunuz?!

Dusundugunuzu yapardim. Baska bir baginiz yoksa arkadasiniza katlanmak zorunda degilsiniz ki?!
Belli ki sizi psikolojik olarak etkiliyor -oglunuzla ilgili size birseyler yaptirmaya calisiyor (doktora
goturmekle ilgili soylediginden ben oldukca rahatsiz oldum).
Yalniz anlamadigim, siz belliki oglundan oldukca memnun ve oglunu anlayan bir annesiniz, neden
oglunuza kotu davranmak zorunda kaliyorsunuz?!

evet beni psikolojik olarak etkiliyor. sen çocuğunu hiç dövmüyorsun diyor .. 3 yaşında ki çocuğu her an dövsen ne elde edebilirsin ki.. 2 kez bu arkadaşın yanında çocuğumu dövmek zorunda kaldım. çünkü benim yanımda benim oğlum yüzünden kendi kızını odaya kilitliyor kızını sınırsız dövüyor. oğlum yüzünden suçluluk hissine kapıldım :43: biz gidince onu çok kötü döveceğini söylüyor. biz asker eşiyiz gurbetteyiz. binamızda ya da yakınımda çocuk grubu yok sırf çocuğumun iyiliği için ve kendim de yanlız kalmamak için görüşüyordum bu arkadaşımla ama artık görüşmeyi düşünmüyorum. ona sinirli olduğunu tedavi görmesini söyledim kesinlikle kabul etmiyor. bu sefer bana diyor ki onun yüzünden çocuğumu dövdüğümde bana sen sinirlisin diyor.. uğraşamayacağım artık daha fazla alttan alıp idare edemeyeceğim.

Nasıl birşeydir bu böyle. o çocuğunu dövüyor. Dövmesin diye siz çocuğunu dövüyorsunuz.
Bahsettiğiniz çocuklarınız. Başkası için değil, gerekçe ne olursa olsun hiçbirşey çocuğu dövmek için sebep olamaz. Ama hiçbirşey.
Yazık değil mi o arkadaşınızın kızına. Babası da amı aynı bu kızın. Okurken kendimi çok kötü hissettim.
Çocuklarımız emanetlerimiz. Onları sabırla sevgiyle yetiştirmek bizim görevimiz.
Nasıl bir anne bu kadar şuurunu kaybedebilir.
Evlat diye yanan tutuşan bunca anne varken keşke böyleleri çocuk sahibi olmasa diyorum.
Yazıklar olsun böyle anneye. Ve eğer bilip de göz yumuryorsa böyle babaya. Mutlaka biliyordur çünkü o kızcağızın psikolojisi eminim çok bozuktur

allah beterinden saklasın kardeşim bu nasıl şey? değil arkadaşım anam babam olsa silerim. benim çocuğum canımın içi jest olsun diye döveceğim öyle mi? o dövüyor bende döveyim. 8 ve 5 yaşlarında iki kızım var. rabbim bağışlasın hepimizinkini. 1 defa dövmedim asla asla asla ve hamdolsun öyle akıllılar sadece anlatıyorum izah ediyorum o kadar bitti. kaldı ki 3 yaş için anlattıklarınız çok normal çocuk bu yani koyun mu? lütfen o arkadaşınızla görüşmeyin kendimi yavrunuzun yerine koydumda çok üızüldüm. arkadaşınıza fazlaysa ben seve seve alır bakarım kızına bunu ona söyleyin olur mu? ayrıca şikayetçi olduğunuz takdirde devlet o çocuğu alır bunuda ilave edin. o kadar canı tatlıysa sese gelemiyorsa doğurmasaymış çocuğun ne suçu var? rabbim bunu sormayacakmı? biraz vicdan ya lütfen lütfen lütfen

allah beterinden saklasın kardeşim bu nasıl şey? değil arkadaşım anam babam olsa silerim. benim çocuğum canımın içi jest olsun diye döveceğim öyle mi? o dövüyor bende döveyim. 8 ve 5 yaşlarında iki kızım var. rabbim bağışlasın hepimizinkini. 1 defa dövmedim asla asla asla ve hamdolsun öyle akıllılar sadece anlatıyorum izah ediyorum o kadar bitti. kaldı ki 3 yaş için anlattıklarınız çok normal çocuk bu yani koyun mu? lütfen o arkadaşınızla görüşmeyin kendimi yavrunuzun yerine koydumda çok üızüldüm. arkadaşınıza fazlaysa ben seve seve alır bakarım kızına bunu ona söyleyin olur mu? ayrıca şikayetçi olduğunuz takdirde devlet o çocuğu alır bunuda ilave edin. o kadar canı tatlıysa sese gelemiyorsa doğurmasaymış çocuğun ne suçu var? rabbim bunu sormayacakmı? biraz vicdan ya lütfen lütfen lütfen

Vicdansız gerçekten evet. Arkadaşıyla görüşmesini kesmesi yerine o minnacık, savunmasız çocuğa bunu yapan annenin aklının başına getirilmesi daha doğru olur. Devlet alsa daha mı iyi olacak. Ben tek ümit olarak babasını görüyorum. İnşallah öyledir. Lütfen babası sahip çıksın istiyorum. Ya da akrabalarından biri. O çocuk kurtarılmalı

Çocuğumun iyiliği için ve yalnız kalmamak için görüşüyorum demişsin.Ama bu arkadaşlık çocuğuna ve sana zarar veriyor,sizi kötü etkiliyor.
Arkadaşının yanlış yaptığının sen de farkındasın.Konuşmaktan anlamıyorsa uzaklaşmanda fayda var.

Senin yaşadığının dayak hariç versiyonunu ben kuzenimle yaşardım.
Çocuklarla birlikte olunca,kendi çocuğuna,öyle oturma,koşma,bağırma gibi bir sürü müdahalede bulunurdu.O zaman ister istemez ben de çocuğumu kısıtlamak zorunda kalırdım.
O yüzden sıkıntını az çok anlıyorum ama dayak meselesi gerçekten abartı olmuş.Dediğim gibi,bu arkadaşlık sizi kötü etkiliyor.
Ben olsam görüşmeyi azaltır veya keserdim.Çok mecbursam giderdim,ilk tatsızlıkta "biz gidelim" der kalkardım.

Son düzenleme:
Ben kızımı bir anaokuluna yazdırmak için kayıda götürdüğümde, okul müdürü bana "komut alıyor mu" diye sormuştu, hiç unutmam..
K9 eğitim merkezine köpeğimi yazdırıyorum sanki..

Genel olarak rahat bir anne olmaya ve çok baskı uygulamamaya çalışıyorum. Ama sinirlerimi zıplatacak hareketler de var muhakkak. Benim kuzenimin oğlu feci yaramazdır, annesi de bir o kadar rahat. Çocuktan ziyade annesi delirtir beni.

Mesela oğlunun canı karpuz istedi, bizde misafirdi o anda.
Benim de tansiyonumu ölçüyordu ablam tam o an, "ben keser getiririm" dedi. Evime gelenlere rahat davranma atmosferi yaratırım zaten.

Neyse kesti getirdi, ama salona..
Salonun ortasındaki sehpaya koydu. Çocukları yemek masasına çağır, mutafağa çağır, güzelce yesinler.
Salondaki orta sehpaya karpuz mu konur..
Sonra çocuğu eline 1 dilim karpuz aldı ve koltuğa geçti.
Biraz yedi, sonra elindeki karpuzu koltuğa sürtmeye başladı.
Benim içim gider vallahi böyle şeye, temizlik yapmayı sevmem çünkü ve zaten hamileyim.
Kuzenimin sesi çıkmıyor. Ve bu bir örnek sadece.
İşte o zaman ben geriliyorum. Öfkemi kendi kızıma yansıttığım da oluyor.

O nedenle ben görüşmüyorum onunla. Zaten çocuklarımız asla anlaşamıyor.
Benimki enseye vur, lokmayı al tarzı bir çocuk. Onunki feci cabbar.
Benimki hep mağdur oluyor, ne yapmaya çalıştığını bile anlamıyor o çocuğun.
Ve kuzenim diyor ki hep "bırak onlar odada oynasın"..
Biliyor çünkü onun oğlu benimkini haklar, biri ağlarsa o benim kız olur. İçi rahat.
Öyle anneye öyle çocuk, normaldir..

Bu kadar toleranslı ama olmadık bişey de patlayıp, pat küt dövmeye başlıyor çocuğu. Ben kızımdan utanıyorum o an, o derece.
Bir de çok sinirli, çocuğuna eziyet eden anneler çok fazla olursa etrafınızda sizin sabır sınırlarınızda aşağı çekilebiliyor. Ya ben çok mu esneğim acaba diyebiliyorsunuz veya mesela normalde vermeyeceğiniz bir tepki (o agresif kişilerin tepkileri ile kıyaslayınca) size masum gözükebiliyor.

Ben de kuzenimle görüşmüyorum.
"Ay İpek hiç gelmiyosun yaa" diyerek geliyor amakendisi malesef üstüste. Keşke tamamen kopsa iletişimimiz. Kızımın iyiliği için.

Son düzenleme:
aa sanki dövmek o kadar normalkı yapmayınca tuhaf oluyor...

"dayakla terbıye olsa eşşekler terbıyelı olur"

o arkadaşınızla göruşmek zorunda değilsenız bencede gıdıp gelmeyın.

o ortamada oğlunuzu sokmayın...

ama ben asıl o arkadaşınızın kızı için üzüldüm...

sız görüşmemekle kurtulabılırsınız pekı ya o 3 yaşındakı kızcağız?

Sizin susup o arkadaşa doğruları ve yanlışları söylemediğinize kızdım ben bunları ona söylemeden bu arkadaşlığı bozmayın, kendini anne sanıyor ama o bir zalim

dövmek maharetmiymiş? aman allahım bu devirde hala bu kadar cahil kadınların kalmış olması inanılmaz. vurduğu şey boks torbası değil, bir insan, kendi canından kanından üstelik:53: sosyal hizmetlere haber vermek istiyorum. lütfen ilişkinizi kesin ve bence onun davranışını da doğru bulmadığınızı belirtin. belki bilmiyordur cahildir,siz öğretin çocuk hakları diye bi kavram olduğunu.

Zamanında komşu çocukları yüzünden az terlik yememişiz ben de kardeşim de annem hala anlatır "Ne kadar cahilce davranmışım, dayakla çocuk mu terbiye edilir" diyor şimdi.

64 yaşındaki annem 8 senedir kızımı büyütüyor. Ben sesimi yükseltsem annem ve babam anında bana tepki gösteriyor "çocuk o ne yapıyorsun sen" diye. Dayak hatta tokat attığımı düşünemiyorum bile. Herhalde 35 yaşında anne baba dayağı yemek ne demek onu görürüm o zaman.

8 senedir kızımı dövmedim. Bir kere, yalnızca bir kere (onda da alışveriş merkesinde elimden bir anda kaçıp kalabalığa karışmıştı, deliriyorum sanmıştım) saçını çektim hızlıca. Ceza veriyorum ama. Ancak cezalarım ne banyoya, ne odaya kapatmak. Mesela o gün tv seyredemiyor ya da oyun oynayamıyor.

Her çocuğun yapısı farklı.
benim kızım da çok hareketli ve bol çeneli.
İşten eve gidince elbet ki insan biraz sessizlik, az huzur istiyor ancak kızımın 8 yaşında olduğunu ve 8 senenin nasıl akıp gittiğine şu an nasıl inanmıyorsam 20 senenin de öyle akıp gideceği bilinci ile, her yaşın güzelliğini yaşamasına izin veriyorum.

Doğru ve yanlışı ayırt etmesini dayakla, büyük cezalarla asla başaramayız.
Heleki başkasının yanında asla ve asla çocuklarımıza şiddet uygulamamalıyız.
Onların da gururu var.
Kesinlikle ve kesinlikle komşunuzla konuşun.
Arkadaşlığınızın çocuklarınız ve gelişimleri için çok değerli olduğunu ancak bu davranışlarına devam etmesi halinde görüşmeyi keseceğinizi net bir dille belirtin.

Çocuğumun iyiliği için ve yalnız kalmamak için görüşüyorum demişsin.Ama bu arkadaşlık çocuğuna ve sana zarar veriyor,sizi kötü etkiliyor.
Arkadaşının yanlış yaptığının sen de farkındasın.Konuşmaktan anlamıyorsa uzaklaşmanda fayda var.

Senin yaşadığının dayak hariç versiyonunu ben kuzenimle yaşardım.
Çocuklarla birlikte olunca,kendi çocuğuna,öyle oturma,koşma,bağırma gibi bir sürü müdahalede bulunurdu.O zaman ister istemez ben de çocuğumu kısıtlamak zorunda kalırdım.
O yüzden sıkıntını az çok anlıyorum ama dayak meselesi gerçekten abartı olmuş.Dediğim gibi,bu arkadaşlık sizi kötü etkiliyor.
Ben olsam görüşmeyi azaltır veya keserdim.Çok mecbursam giderdim,ilk tatsızlıkta "biz gidelim" der kalkardım.

doğru söylüyorsun canım.. beni oldukça kötü etkiledi yavaş yavaş görüşmeyi keseceğim.

aa sanki dövmek o kadar normalkı yapmayınca tuhaf oluyor...

"dayakla terbıye olsa eşşekler terbıyelı olur"

o arkadaşınızla göruşmek zorunda değilsenız bencede gıdıp gelmeyın.

o ortamada oğlunuzu sokmayın...

ama ben asıl o arkadaşınızın kızı için üzüldüm...

sız görüşmemekle kurtulabılırsınız pekı ya o 3 yaşındakı kızcağız?

evet bende kızı için üzülüyorum. sürekli dayak - sürekli telkin sürekli benim dediğimi yapacaksın gibi yaklaşımlar.. çocuk çocuk gibi davranamıyor :50:

Sizin susup o arkadaşa doğruları ve yanlışları söylemediğinize kızdım ben bunları ona söylemeden bu arkadaşlığı bozmayın, kendini anne sanıyor ama o bir zalim

arkadaşın sinirleri gerçekten bozuk.. tedavi olmasını söyledim kabul etmiyor. çocuğun dayakla terbiye edilemeyeceğini , çocuğu çok döversen kendisine özgüveni olmaz dedim .. kişilik sahibi olamaz pısırıklaşır dedim.. dayak yedikçe arsızlaşır dedim.. ama nafile etkili olamıyorum .

Son düzenleme:
Her konuda babamdan örnek vermesem olmaz arkadaşlar..
Benim babamın annemin vefatından önce bize kötü muamele ettiğini hiç bilmem.
Ama sonrası kabustu.

Mesela en kötü anım, beni banyoya kilitlemesiydi.
Ablam çok usluydu, hiç bulaşmazdı babama.
Beni de tembihlerdi de, ben zaten ne suç işlediğimi anlamadan cezalandırılırdım genelde.
Üvey anne genelde ablamla değil, benimle uğraşırdı.
Bir bakardık kadın ağlıyor. Kocacığı koşardı, hayatım neyin var.
Fısır fısır bişeyler anlatırdı babama.
Sonra babam "İpek, hemen banyoya!" derdi.

Ablam nasıl ağlamaya başlardı o zaman. Ben de gireyim derdi.
"hayır, o rezil yalnız kalacak orada"..diye kükrerdi.
Allahtan evde tek banyo vardı, birinin çişi gelince azad edilirdim. Ama çok uzun süre kaldığımda oldu. Ben içerde ağlardım, ablam kapıda.
Ne suçum var derdim, öğrenemezdim. 10 yaşındaki çocuk, 30 yaşındaki kadını nasıl ağlatıyordu acaba, yemin ediyorum bişey yapmıyordum. NE cesaret kötü bişey söyliycez zaten. Hiç konuşmazdık, ne desek yanlış anlardı çünkü.

Birgün gene cezalandırılmıştım.
"Baba tabura alsam yanıma olur mu" demiştim. Alaturkaydı bizim banyo. Ayakta bekliyordum çünkü.
İzin vermemişti ona da.
Off poff, doldum şiştim şimdi gene.
Baba seni gerçekten hiiiç sevmiyorum ya, o kadar değersizsin ki..

Son düzenleme:
Ama sonrası kabustu.

Beni de tembihlerdi de, ben zaten ne suç işlediğimi anlamadan cezalandırılırdım genelde.

Allahtan evde tek banyo vardı, birinin çişi gelince azad edilirdim. Ama çok uzun süre kaldığımda oldu. Ben içerde ağlardım, ablam kapıda.
Ne suçum var derdim, öğrenemezdim. 10 yaşındaki çocuk, 30 yaşındaki kadını nasıl ağlatıyordu acaba, yemin ediyorum bişey yapmıyordum. NE cesaret kötü bişey söyliycez zaten. Hiç konuşmazdık, ne desek yanlış anlardı çünkü.

"Baba tabura alsam yanıma olur mu" demiştim. Alaturkaydı bizim banyo. Ayakta bekliyordum çünkü.
İzin vermemişti ona da.
canımmm ne söylenir ki? sözün bittiği yer. rabbim yardım etsin yaralarını sarsın unuttursun. çok üzüldüm. söz konusu çocuk olunca akansular durur benim için. devalmı empati yaparak büyüttüm 2 yavrumu. ben olsam ne düşünürüm ne hissederim ne anlarım larla büyüttüm hamdolsun rabbim sabrımı verdi mükafaat olarakda akıllı uslu iki yavrum oldu binlerce hamdolsun rabbim hepimizin evladını bağışlasın inşallah canım öyle güzel bir hayatın olsun ki buraya yazdıklarını tamamen unutasın amin

Ama sonrası kabustu.

İzin vermemişti ona da.

ipekçiğim hani bir söz varya iyi olmak kolaydır zor olan adil olmak diye. baban bunu başaramamış çocuk ve ikinci eş arasında adaletli davranamamış. gerçekten çok acı ve böyle hissetmekte çok haklısın. bu gibi şeyler yıllar geçse evlensen çocukların olsa bile unutulmuyor maalesef. bende çocukken bana yapılan bütün kötü şeyleri hatırlarım. çocuğunuzu kendinize düşman yapmak istemiyorsanız ona sevgi gösterin şiddet değil.

Ya bu cocuk hayvanmı terbıye edıyor doverek tovbe tovbe 3 yasındakı cocuk ne anlar durdan sustan tam kavrama cagları oyun caglrı tabı bagırarakda oynayacaklar kosup zıplıcaklar sızın arkadasınız dengesız galıba onun bı psıkologa gıtmesı sart 15 yasında cocuk degılkı anlamıyor dıye ıkı poposuna saplatsın kucuck cocuk kesın bu arkadasınzı kucukken annesınden cok sıdet gormuskı oda cocuguna uyguluyor bırde kımsenın yanında cocuga vurulmaz cocugu psıkolojık olarak arkadas ortamında kucuk dusuruyor yazık guzel bı ses tonu ıle dıye bılır yavas oynayın dıye cocuklar arkadas ortamına gırınce kendılerını kaybedıyorlar benımde 4 yasında kızım var arkadslarını gorunce ne yapıcagını sasırıyor yerı gelıor cıglık cıglıga bagrıyorlar kosuyorlar guzelce ıncıtmeden soyluorum kosmayın yada cok bagırmayın etrafda hasta var ıse rahatsız olurlar kosmaamsı ıcınde duserse bıyerını ıncıtebılcegını soylersın cocuk zaten bı kere dusup canı acıyınca bıdaha kosmazkı bencede arkadasınızla kesın gorusmeyı bende de vardı bı arkads bende kestım gorusmeyı cocuguna agzına alınmıcak kufurler edıyordu 2 yasındakı cocuga senın canın bısye ıstıro dıyordu anlayın belden asagı konsuordu cocuga sen o....pu musun dıordu cok kotu oluordum sızde kesın sankı arkadsmı yok cocugunuzda sızede

ayy ebimm kardesimm 11 yasındaaa.. hala yasıtlerıylaa bir araya gelincee bagırır kosarr oynarrrr zıplarr evin içindee... cocuk bu yaniii... benim annemde bagırırr kızar amaa normall oldugunu bilioruz yanii.. heleki 3 yasss.. bide oturupp durcaksa uslu usluuu sess cıkarmıcaksaa cocuk olmas kii adı.. onu senden ne ayırcakk?? bende olsamm bi daha gitmemm cnmm.. cocugunu sen dövmesen bilee görünce duyuncaa etkilenirr.. nee hasta ruhlu insanlar var yaa tahammül edemicegin dövcegin odaya kitlicegin cocuguu dogurmaa dimiiii:19::19::19::19::19::19::19::19: aynısını kocası ona yapsaa adamm kötü olurr ama o ufacık cocuga yapmayı hakk görüooo:57::57::57::57::57::57::57::57::57:

Ama sonrası kabustu.

İzin vermemişti ona da.

sizin için de çok üzüldüm. çocuklar hiçbir şeyi unutmuyor. benim en tehlikeli bulduğum davranış çocuğu bir odaya banyoya kilitleme fikri .. asla ama asla böyle bir şeye cesaret edemem. çok gaddarca çok korkunç buluyorum. bende oğluma kızınca odana git diyorum ama kapısı açık şekilde ve zaten kendisi gidiyor ben götürmüyorum ..

Back
X