- 24 Şubat 2008
- 3.183
- 1.093
- 373
merhaba. böyle bir konu yüzünden buraya konu açacağımı hiç düşünmezdim. oğlum 3 yaşında görüştüğüm bir arkadaşım var onun da kızı 3 yaşında. Arkadaşım sese tahammül edemiyor. çocuklar bağırmasın - çocuklar koşmasın - şarkı söylemesin - hiç kavga etmesin odalarına kapanıp oynasın istiyor. kızı oğlumla sesli bir şekilde oyun oynadığı zaman koşuşturduğu zaman kızını dövüyor kızına bağırıyor çağırıyor. sinirli bir şekilde davranıyor. bende ister istemez çocuğuma orada kötü davranmak zorunda kalıyorum. çocuğun dövülerek eğitileceğini zannediyor. oysa ki henüz 3 yaşında çocuk bunlar. bir araya geldikleri zaman bu hareketleri yapmaları gayet normal. bunlar robot değil ki düğmesine basıp durduralım.. ve kızının bu davranışı yüzünden oğlumu suçluyor. oğlum hareketli fakat asla zararlı bir çocuk değil. yani hiçbir şeyi izinsiz almaz - dolap karıştırmaz - kırmaz - dökmez... yedireceğim şeyi ben yediririm elini ağzını güzelce silerim . sadece hareketli neşeli bir çocuk. yaşı gereği yapma dediğim birçok şeyi yapmak istiyor. çocuğunu bir doktora götürdün mü diye sordu bana
o istiyor ki dur dediğinde dursun ne dersem onu yapsın öyle komut alsın hükmü altına girsin istiyor. yahu kızını öyle çok dövüyor ki inanamazsınız. bir keresinde de yanımızda kızını odaya kilitledi
bununla beraber bu yaptığı bana ikinci oldu. açıkçası bir daha görüşmek istemiyorum dün eve moralim çok bozuk geldim. çok üzüldüm onun yüzünden çocuğuma kötü davranmak zorunda kalıyorum. işte böyle arkadaşlar .... siz bu durumda ne yapar sınız ?