Çocuklar Yüzünden Arkadaşımla İlişkimi Kesmeyi Düşünüyorum..

Size çocuğun babasını sormuştum. O da mı aynı diye. Görmediniz sanırım ilk mesajlardan biriydi.
merak ettim.
Görüşmemek sizin iyiliğiniz açısından çözüm ama o çocuk için yapılabilecek birşey var mı diye düşünüyorum ben

canım baba bir kez tanık olmuş dövdüğüne kadına çok kötü tepki vermiş kızmış oda çok şaşırmış. ama duyduğum sadece bu kadar.. o kadar sık görüşmüyoruz .

Canım anladığım kadarı ile baba subay. Lojmanda oturuyorlar. Belki baba çok da ilgilenemiyor kızıyla. Aslında benim de aklıma ilk gelen o idi. Konu sahibinin eşi, diğer vatandaşın eşine bir şekilde çıtlatsa (tamam dayak falan demesin de yumuşatarak anlatsa) işe yaramaz mı acaba???

canım biz astsubay eşiyiz.. lojmanda oturmuyoruz evlerimiz birbirine uzak. dolmuşla gidip geliyoruz oda sık değil zaten. evine gitmişliğim ya 3 yada 4 kez oldu. son ikisi çok kötüydü her ikisinde de çocuğunu dövdü. bize suçluymuşuz durumuna soktu. benimde sinirimin zıplamasına neden oldu :50: babamda duyunca çok kızdı görüşme böyle insanlarla dedi.. keşke vaktinde kalkıp evime gelseydim... eşleri bu duruma karıştırmak doğru olur mu bilmiyorum. ya adam derse size ne bizim çocuğumuzdan derse :53: hani çocuğun vücudunda darp izi de yok sadece hızlı hızlı vuruyor saçını çekiyor.

Ben ki oğluma zarar vermemek için kendi kendine tokat atan birisiyim.kaldıki başkasının saçma sapan sözleriyle oğluma höt bile demem.eğer benim oğlumun sesine katlanmıyorsa oyununu hazmedemiyorsa ve bunun yüzündende aynı şekilde kendi kızına şiddet uyguluyorsa değil onla görüşmek kapısının önünden geçmem.ha şu var oğlum etrafı dağıtır kırıp döker onada zaten ben kendim izin vermem misafirliğe gittiğimde.ben çocukları misafirliğe gidince her tarafı batırıp ses çıkarmayan annelerede karşıyım.ama dayağa feci karşıyım.

aynen canıııım inan bende çocuğunu dövmeyen birisiyim.. kendimi döverim genelde.. öyle bir durum ki kadın beni suçluluk psikolojisine soktu .. bütün söylediklerine katılıyorum.

arkadşınız kızını döverken aslında sizin çocuğunuzu dövüyor bence oda görüşmek şstemiyor görüşme sende boşver

evet haklısın. hıncını böyle alıyor.

bu tarz bir davranış çocuğu dövmek kilitlemek çocuğun psikolojisini bozuyor. bizim komşumuz vardı büyük kızınıda döverdi ama ufağa hiç kıyamazdık bizimle büyümüştü. eşine kızar kaynanasına kızar çocuktan alırdı hıncını yapma etme derdik dnlemezdi. çocuk bize kaçardı annem dövecek beni diye ama eve gidince gene döverdi sen komşuannenlere neden kaçıyorsun diye. bir gün öyle dövdü dışarıya geliyor sesi dövmüş birde odaya kilitlemiş zorla açtırdık kapıyı nerde dedim bağırdım odada kilitli açtım yavrum 3 yaşında mosmor kesilmiş ağlamaktan. aldım kucağıma hemen kendi evimize götürdüm annemde kızdı komşumuza. sonra zar zor tedavi görmeye ikna ettik. onunda işi zordu kaynanası beterdi, onuda dövmüşler mosmor gelmişti bizim oraya taşındığında.
acaba senin arkadaşınında böyle bir sorunu olabilrmi diye düşündüm bir anda. yaptığının yanlış olduğunu birileri anlatmalı ona. çocuk onalr tabiki bağıoracaklar hoplayıp zıplayacaklar. konuşmayı dene istersen ama böyle davranmaya devam edeceksen ben görüşmeyi kesmek istiyorum diye söyle yoksa çocuğununda psikolojisinin bozulacağını anlatmalısın inşallah anlarda.

canım dediğin doğru bazı sorunları var. inan bende bu yüzden anlayışlı davranmaya idare etmeye çalıştım. sinirli olduğunu tedavi görmesi gerektiğini , ilerde bunları hatırlayınca çok üzüleceğini söyledim. inan ki bir insan olarak ben bu görevimi yerine getirdim. çok söyledim defalarcaaa. ama yok dinlemiyor. daha fazla bişey yapamam ki.

Çok sinirlendim şu an bu konuyu okuyunca...Allah inşallah bir daha annelik duygusunu yaşatmaz o arkadaşınıza...Çünkü ikinci çocuğunada aynı muameleyi yapar böylesi...Bizlere bu canı verende Allah alanda...Yarın birgün Allah korusun o çocuğa birşey olsa,sonrada bir daha çocuğu olmasa ne olacak vicdan azabı çekmeyecek mi hiç bu kadın...
Allahım akıl fikir ver böylelerine nasıl kıyarlar nasıl aklım almıyor..Elleri kırılsın

canım bu psikolojiyle 2. yi hatta 3. çocuğu istiyor. ama eşi istemiyormuş..

bence de görüşmeyin artık. 3 yaşındaki çocuk oyun çocuğudur. oğlunuz anlattığınız kadarıyla zararsız fakat kırıp dökse de o çocuk bunlar gayet normal. bence arkadaşınız sizin oğlunuzu bıraksın kendi gözüksün doktora .. kızına da üzüldüm ya o yaştaki çocuğun içinde ne yaralar açmıştır annesi ...

evet evet arkadaşım çocuk pısırıklaşmış kendisini koruyamıyor. birisi iteklese koşup annesinin arkasına saklanıyor. oda hemen kızını koruyor. halbuki onu bu duruma getiren kendisi. yoksa çocuklar oynar - küser - kıskanır - barışır.. çocuk bunlar yani.

Ben olsam bir şekilde duyururdum babaya. Madem tepkisi büyük oluyor. Ki olmalı da zaten. Kadın da kendine gelsin biraz. Bir tanıdığım da kızına böyle yapıyordu. Babanın hiçbirşeyden haberi yokmuş. Sonra kardeşi oldu kızın. Odalara kilitlemeler aç bırakmalar. Allah nasip etmesin 2. yi demiştim büyük kızın halini duydukça. Ama şimdi ikinciye o kadar özen gösteriyormuş ki. sanki büyük kız kendinin değil. Öyle olsa bile, yani üvey bile olsa yyapılır mı. Büyük kıza daha da bir acıdım. Kızkardeşine ne kadar öfke duyuyordur. Daha şimdiden kıskançlık, nefret gibi duygular yerleşti yüreğine yavrucağın. bilirsiniz sonradan öğrenilen tek duygu kindir. bu da bizim elimizdedir

allah o masuma ve dıger tum cocuklara yardım etsın okadar cok kı dayak magduru ıcım sızlıyor tv de goruyoruz neler neler ne dıyım allah dogru yolu gostersın :26: eger babası tepkı gosterıyorsa kı yanlıs okumadıysam kadına kızmıs bı sekılde cocugun babasına duyurmaya calısın gunah :(

o kadini tanisam varya hemen gider sikayette bulunurdum
yazik günahtir ya ,elinden alsinlarda akli basina gelsin
ahh ahh almanyada olucakti o kadin simdi ve ben taniyor olucaktim cocugunu elinden aldirir
o cocugun yasadiklarinin bin beterini yasatirdim onaaa

merhaba. böyle bir konu yüzünden buraya konu açacağımı hiç düşünmezdim. oğlum 3 yaşında görüştüğüm bir arkadaşım var onun da kızı 3 yaşında. Arkadaşım sese tahammül edemiyor. çocuklar bağırmasın - çocuklar koşmasın - şarkı söylemesin - hiç kavga etmesin odalarına kapanıp oynasın istiyor. kızı oğlumla sesli bir şekilde oyun oynadığı zaman koşuşturduğu zaman kızını dövüyor kızına bağırıyor çağırıyor. sinirli bir şekilde davranıyor. bende ister istemez çocuğuma orada kötü davranmak zorunda kalıyorum. çocuğun dövülerek eğitileceğini zannediyor. oysa ki henüz 3 yaşında çocuk bunlar. bir araya geldikleri zaman bu hareketleri yapmaları gayet normal. bunlar robot değil ki düğmesine basıp durduralım.. ve kızının bu davranışı yüzünden oğlumu suçluyor. oğlum hareketli fakat asla zararlı bir çocuk değil. yani hiçbir şeyi izinsiz almaz - dolap karıştırmaz - kırmaz - dökmez... yedireceğim şeyi ben yediririm elini ağzını güzelce silerim . sadece hareketli neşeli bir çocuk. yaşı gereği yapma dediğim birçok şeyi yapmak istiyor. çocuğunu bir doktora götürdün mü diye sordu bana :19: o istiyor ki dur dediğinde dursun ne dersem onu yapsın öyle komut alsın hükmü altına girsin istiyor. yahu kızını öyle çok dövüyor ki inanamazsınız. bir keresinde de yanımızda kızını odaya kilitledi :53: bununla beraber bu yaptığı bana ikinci oldu. açıkçası bir daha görüşmek istemiyorum dün eve moralim çok bozuk geldim. çok üzüldüm onun yüzünden çocuğuma kötü davranmak zorunda kalıyorum. işte böyle arkadaşlar .... siz bu durumda ne yapar sınız ?

canım ben olsam çoktan ilişkimi kesmiştim bile.çocuk dövmek de ne demek:47::47::47:
senin psikolojini etkilediği gibi hem kendi hem de senin çocuğuna çok kötü bir rol:27::27:
eğer görüşmeye devam edersen;bu şiddet olayları çocuğunun gözü önünde gerçekleştiği
için bi müddet sonra o da şiddet uygulamaya başlar canım:59:herşeyden önemlisi çocuğun
için görüşmeyi kesmeni tavsiye ederim :20::20::20:

birisi benim yanımda çocuğunu dövse çok sert tepki veririm eminim
ablam bi kere yiğenimin üstüne yürüdü dövmek için nerdeyse o benden dayak yicekti
ben annemden çok dayak yedim
öyle böyle değil doğalgaz borusuyla bile dayak yedim
ve inanmazsınız ama gerçekten ama gerçekten çok akıllı uslu bi çocuktum
okulda çok başarılıydım evde , ortamda falan çok akıllı uslu otururdum
ama çok dayak yedim abim çok haylazdı mesela ama o tek erkek diye onun yerine bile ben dayak yedim
babamla kavga ederler ben dayak yerim
kardeşim bişey yapar ben dayak yerim
hiç unutmam bigün ders çalışıyorum orta sonmuydu neydi yazılıların falan yoğun olduğu dönem
kardeşimle abimde içerde tepiniyolar
dedemin (annemin babasının) anneme aldığı kristal şekerliği kırmışlar dedemde 1 yıl önce vefat etmişti
annem bi gördü onu
ben yerde uzanmıştım masa falan yoktu bizde ders çalışıyodum
terlikle tekme tokatla bi girişti bana

başka bi zamanda doğalgaz borusuyla dayak yemiştim
geçenlerde taşındım annem yardıma geldi kızım 1,5 yaşında ortalığı karıştırıyor haliyle
annem bana diyorki şuna bi tane patlatsana
tabi anne dedim lafımı olur hatta o 1,5 yaşında bebek ama benim tek başıma gücüm yetmez istersen güçlerimizi birleştirelim daha etkili olur dedim
kızdı bana hanım
çok umrumda sanki
kim olursa olsun benim çocuğuma bağıramaz vurma girişiminde bile bulunamaz
ben dayağa çok karşıyım çok yedim ama karşıyım
ben 24 yaşındayım hala annemden yediğim dayaklar ipek arkadaşımız gibi tuvalete kilitlenmler rüyalarıma giriyor
resmen bu yönden psikolojik sorunlarım oluştu
sırf bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
çocuklarınıza el kaldırmayın ne için olursa olsun

birisi benim yanımda çocuğunu dövse çok sert tepki veririm eminim
ablam bi kere yiğenimin üstüne yürüdü dövmek için nerdeyse o benden dayak yicekti
ben annemden çok dayak yedim
öyle böyle değil doğalgaz borusuyla bile dayak yedim
ve inanmazsınız ama gerçekten ama gerçekten çok akıllı uslu bi çocuktum
okulda çok başarılıydım evde , ortamda falan çok akıllı uslu otururdum
ama çok dayak yedim abim çok haylazdı mesela ama o tek erkek diye onun yerine bile ben dayak yedim
babamla kavga ederler ben dayak yerim
kardeşim bişey yapar ben dayak yerim
hiç unutmam bigün ders çalışıyorum orta sonmuydu neydi yazılıların falan yoğun olduğu dönem
kardeşimle abimde içerde tepiniyolar
dedemin (annemin babasının) anneme aldığı kristal şekerliği kırmışlar dedemde 1 yıl önce vefat etmişti
annem bi gördü onu
ben yerde uzanmıştım masa falan yoktu bizde ders çalışıyodum
terlikle tekme tokatla bi girişti bana

başka bi zamanda doğalgaz borusuyla dayak yemiştim
geçenlerde taşındım annem yardıma geldi kızım 1,5 yaşında ortalığı karıştırıyor haliyle
annem bana diyorki şuna bi tane patlatsana
tabi anne dedim lafımı olur hatta o 1,5 yaşında bebek ama benim tek başıma gücüm yetmez istersen güçlerimizi birleştirelim daha etkili olur dedim
kızdı bana hanım
çok umrumda sanki
kim olursa olsun benim çocuğuma bağıramaz vurma girişiminde bile bulunamaz
ben dayağa çok karşıyım çok yedim ama karşıyım
ben 24 yaşındayım hala annemden yediğim dayaklar ipek arkadaşımız gibi tuvalete kilitlenmler rüyalarıma giriyor
resmen bu yönden psikolojik sorunlarım oluştu
sırf bu yüzden psikoloğa gitmeyi düşünüyorum
çocuklarınıza el kaldırmayın ne için olursa olsun

canım benim bu arkadaşta annesinden çok dayak yemiş ama senin gibi yada benim gibi düşünmüyor.. bişey olmaz diyor bizde yedik ne oldu sanki diyor :53: mesela ne yazık ki bende küçükken annemden dayak yedim ama annemin başında bir sürü sıkıntı varmış o zamanlar daha farklıymış. 50 yaşından sonra annem ağır depresyona girdi geçmişteki şeyler birikip patlamış.. 3 yıl tedavi gördü :43: annem bana derki ; sakın çocuğunu dövme kızım.. bende keşke hiç dövmeseydim seni der.. Şimdi bende annem beni çocukken dövdü diye oğlumu mu döveyim :19: Arkadaşım artık ne hali varsa onu görsün... benim moralimi yeterince bozdu ..

öyle fena canım yanıyorki dayak yiyen bir cocuk görünce yada okuyunca işte böyle hemde 3 yaşında dövende anne öylemi bende cok dayak yedim kücükken babam döverdi hic acımazdı biliyormusun sanki dövdügü kendi cocugu degilde can düşmanı gibi vururdu bana annem babam ayrıydı benim iki arada bi derede herkes döverdi cok zordu cocuklugum arkama baktıgımda her dönemim cok zor gecmiş aslında gecmişim bile yokya neyse kendime kendim sahip cıktım napabilirdimki düşünsenize sizi dünyaya getiren öldürmeye calışıyor şimdiyse 39 yaşindayım hala babamın beni dövdüğü anlar aklıma gelir ağlarım 3 yaşında kızım var ona değil dövmek bağırıp kızamıyorum bile o benim gibi olmasın diye

bu bayanla görüşme canım.ben böyle biriyle görüşmek istemezdim evinde çocuklarımla rahat edemezdim açıkcası
kızına da acıdım bu kadının:26: her çocuk yaramazlık eder anne kızabilir ceza verebilir hadi bir tane poposuna vursun ama büyük adam döver gibi dövmek çok acımasızca:50:
benim 3 kızım var çok sık oldular üçüz gibi büyütüyorum herşey bana bakıyor bütün yük üstümde olunca haliyle yeri geliyor sabır taşım çatlıyor.o anlarda bağırıyorum sesimi yükseltiyorum ama bunun için bile çok pişman oluyorum:17:
çocuk büyütmek zor iş bol sabır gerektiriyor bu sabrı kendine görmeyenler lütfen çocuk yapmasın:31:

benim çocuğum yok bütün arkadaşlarımın var kimisinin iki tane.geçen bana geldi arkadaşlarım 3 tane yaşıt çocuk var.çocukları tv açıp salona oturttular biz mutfakta arada gelip bakıyorum birbirlerini dövüyorlar savaştan çıkmış hale getiriyolar dayanamıyorum ama sonunda bende oturdumnapayım kendi anneleri kendi çocuklarını takip etsinler anneleri bakmadı bende artık bakmadım ve salona girdiğimde bütün biblolarım çiçeklerim gümüşlüğümün içleri ....(ses nasıl gelmedi demeyin müzik açıktı sonra ikiside kalktı çocuklara bir dayak bir dayak kusura bakmayın bırakın çocukları dedim siz gelip kontrol etmediniz bakmadınız kırılan kırılsın ben onda değilim çocuktur ama önemli olan önlem almak ....çocuk dövmeye karşıyım, çocuğunu takip etmeyen annelerede artık ne desem boş ....

Çocuk sahibi değilim ama çocuğum olduğunda herkese götürmeme kararını şimdiden almış gibiyimm çünkü bu tip sorunları çok duyuyorum.hele hele mecburen görüşmek zorunda kalırsam herhalde daha çok dikkatli olurum diye düşünüyorum çocuğumu da olmusuz etkilemek istemiyorummm o da o anı belki hayatı boyunca hiç unutmayacak ve çok etkilecenecek
Sizinde aldığınz kararda haklı buluyorum bencede görüşmeyin hem sizin hemde çocuğunuzun durumu için daha iyi olur

zaten iletisim kesmezseniz o kadinla
o kadindan asagi yaniniz kalmaz

bir iki kere hata yaptiniz
pisman olmussunuz ama sonucta tepki vermediniz yeterince
suca ortak oluyorsunuz!
cocugu dovunce elinden almiyormusunuz?
o koca elleriyle vurdugu zaman o kucucuk bedene

BUNUN BIR SUC OLDUGUNU VE BOYLE CANI HAREKETLER SERGILEYEN
BIR INSANLA BEN DAHA FAZLA MUHATAP OLAMAYACAGIM
VE OLAKI TEKRARLARSAN GEREKEN YERLERE SIKAYET EDECEGIM
dyip kapiyi vurup ciksaniz
akli basina gelir belki

sinirsiz dovmek ne demek
enseye surata ard arda tokat indirip yere vurmakmi cocugu?
odalara kapatip kucucuk savunmasiz cocuga terkedilmis hissi yasatip
caresiz hissetirmekmi kapali kapilar ardina birakarak

uc yastan bahsettik ustelik
yaziklar olsun o kadina
hicligini kalbinin pisligini uc yasindaki melekten hirsini alacak kadar
dusmus zavallilasmis

Back
X